SpanjeForum

Fora => Werken in Spanje => Topic gestart door: Dennis D op 27 augustus 2015, 12:05:22 pm

Titel: Werken in Spanje/nieuwe start
Bericht door: Dennis D op 27 augustus 2015, 12:05:22 pm
Goedendag allemaal,

Ik ben niet zo vaak op dit forum geweest maar daar gaat verandering in komen. Na een burn out gehad te hebben en dus alle ellende van werkloos zijn en in de verschrikkelijke bijstand/ziektewet te hebben gezetten ben ik inmiddels weer aan het werk. Helaas is mij verteld dat eind november voor mij het ophoud bij mij huidige werkgever. Dit was voor mij de druppel om versneld de beslissing te maken om dit verschrikkelijke land(geen grap) te verlaten. En als je de gok niet waagt dan weet je het nooit zeg ik wel eens.
Aangezien ik ruime werkervaring heb op facilitair gebied lijkt het mij logisch dat ik werk moet vinden in dit vakgebied. Natuurlijk ben ik bereid om onderaan de ladder te beginnen in een nieuw vakgebied. Als ik maar weg kom uit dit verschrikkelijke land.
Als jullie mij kunnen helpen of jullie hebben tips ontvang ik die heel heel graag via mail of als reactie op dit bericht. Ik heb mijn cv toegevoegd.

Groeten,

Dennis


[verwijderd door de beheerder]
Titel: Re: Werken in Spanje/nieuwe start
Bericht door: George van de Rebelleclub op 27 augustus 2015, 12:28:02 pm
Dennis, wat ik mis op je C.V. is kennis van de Spaanse taal. Toch wel belangrijk als je hier wilt werken.
Dus gauw maar aan het studeren.
Titel: Re: Werken in Spanje/nieuwe start
Bericht door: Marcella op 27 augustus 2015, 12:41:08 pm
Eerste vereiste .....spaans spreken en verstaan!
Titel: Re: Werken in Spanje/nieuwe start
Bericht door: Lucifer op 27 augustus 2015, 12:44:35 pm
Beste,

Ik weet niet goed waar ik moet beginnen, want er zijn niet enkele, maar erg veel vraagtekens die moeten worden geplaatst bij , tja hoe zal ik het noemen, jouw oproep.

Vooreerst lijkt emigreren omwille van het wegwillen uit Nederland niet de meest geschikte motivatie. Het verhaaltje van het gras en de groene kleur aan de overkant, wel bij iedereen bekend ondertussen.

Verder lees ik dat er wordt gesproken over gokken. Gokken houdt in dat je eigenlijk geen flauw idee hebt of hetgeen waar je op gokt al dan niet bewaarheid zal worden. Zo kan je gokken op een voetbalwedstrijd. Als je mis bent, verlies je een paar euro.  In dit geval gaat gokken over net iets meer dan een paar euro. Wat ga je doen als je verliest?

Er zijn nog honderden bemerkingen die verder kunnen gemaakt worden bij jouw bericht, maar ik neem er nog even de belangrijksten uit.

Je hebt blijkbaar een probleem om een vaste baan te vinden in eigen land. Een land dat je van binnen en van buiten kent. Een land waarvan je de taal kent, spreekt en schrijft. Een land waar je weet wat er van je verwacht wordt. Als het zelfs in dit land moeilijk is om een vaste job te vinden, waarom zou je dan denken dat dit elders beter zou gaan?

Spanje telt zowat de grootste werkloosheid van Europa. De mensen die er geboren en getogen zijn vinden amper werk. Hele families zitten tot over hun oren in de (financiele) problemen. Hoe kan je dan van iemand die niet eens de taal machtig is verwachten dat ie aan de bak geraakt? Met Nederlands en Engels zal je het alvast niet redden.

Tot slot noem je Nederland een 'verschrikkelijk' land en vraag je om tips en hulp. Op basis waarvan denk je dat Spanje geen 'verschrikkelijk' land zal zijn? Neen... De beste tip die men jouw kan geven is de volgende: 'Bezint eer ge begint!'

Menig gelukszoeker ging u voor, nog meer van hen kwamen berooid terug.

 
Titel: Re: Werken in Spanje/nieuwe start
Bericht door: roelant op 27 augustus 2015, 13:09:52 pm
Lucifer heeft gelijk natuurlijk,maar...ik zou het zeker proberen,je bent jong en ongebonden.
Als je een talenknobbel hebt leer je spaans in een handomdraai als je hier bent,alhoewel ik zeker nu al zou beginnen,gewoon per internet een gratis beginners cursus.
Ik raad aan om het te doen,om later geen spijt te krijgen het niet geprobeerd te hebben.Dat is dan ook de enigste reden.Als je al werk zou vinden,zal het zeer slecht betaald zijn.Tegenwoordig zijn er strenge regels om resident te worden,iets wat weer nodig is om hiet te kunnen werken.
Dus goed voorbereiden.
Ik ken trouwens aardig wat spanjaarden die naar NL verkast zijn,dus je weet het gewoon nooit.Maar ja,als jij het daar niet naar je zin hebt moet je wat anders zoeken.Of Spanje een goede keus is??
Titel: Re: Werken in Spanje/nieuwe start
Bericht door: elsvr op 27 augustus 2015, 17:04:32 pm
Je bent inderdaad wel heel vaak van baan veranderd,dus is het toch belangrijk om te weten waarom dit gebeurd is.Je moet goed beseffen dat het in Nederland misschien mogelijk is om zo vaak van werkgever te veranderen maar dat je in Spanje al heel blij zal mogen zijn om een werkgever te vinden,dus als het vele veranderen veroorzaakt is door het snel genoeg hebben van een bepaalde baan/werkgever moet je misschien toch twee keer nadenken of verhuizen naar een land waar je die mogelijkheid zeker niet zal hebben wel zo n goede keuze is.
Titel: Re: Werken in Spanje/nieuwe start
Bericht door: bayazo op 27 augustus 2015, 22:04:18 pm
Op zich kan ik deze jongeman wel begrijpen....maar....
Zoals al gezegd je gaat "gokken" en spreekt de taal niet. Dat wordt een hele grote gok.
Hoe ga je de eerste tijd doorkomen? Heb je een financiele buffer? Relaties die er wonen? Woonruimte is er, maar kan qua prijs erg verschillen per gebied (vooral de grotere steden).

Ben benieuwd naar jouw plan van aanpak!
Titel: Re: Werken in Spanje/nieuwe start
Bericht door: Juan el guapo op 27 augustus 2015, 22:33:53 pm
Heb je een idee waar je wilt gaan wonen of maakt dat je niet uit? Ik werk bij een internationaal HR bedrijf in Granada en die zoekt ook nog steeds NL-sprekende mensen (je moet ook Engels spreken en enigszins handig zijn met de computer en Office). Spaans is geen vereiste, het bedrijf betaald taallessen.
Het betreft een administratieve baan voor 39 uur in Granada. Mocht je meer info willen, stuur me dan een p.m.
Titel: Re: Werken in Spanje/nieuwe start
Bericht door: Dennis D op 02 oktober 2015, 13:04:24 pm
Allen,

Goed jullie reacties te lezen. Sommige positief, sommige om mij even terug te zetten op aarde. Maar ik kan er wat mee.  De reden waarom ik zo vaak van werkgever moest wisselen is heel eenvoudig. Bezuinigen. En waar doe je dat als bedrijf als 1e? Bij de facilitaire afdeling.
Lucifers zijn opmerking snap ik. Maar ik heb heel heel diep gezeten. Dan laat ik het financiële gedeelte weg. Nu ruim 1 jaar in mijn nieuwe baan heb ik eindelijk geld over om te sparen. Ik begrijp dat het in andere landen minder is dan Nederland.
Ik ben inmiddels bezig met het kijken(online) naar een cursus Spaans. Hierbij alle opties open houdend. Tevens kan ik in mijn woonplaats beroep doen op een man die sinds '78 in Nederland woont met wiens zoon heb gevoetbald.

Nogmaals bedankt voor jullie reacties en ik kan er wat mee. Hebben jullie nog meer informatie of iets dan verneem ik dat heel graag. Alle beetje helpen.
Titel: Re: Werken in Spanje/nieuwe start
Bericht door: pietmeijers op 02 oktober 2015, 18:21:00 pm
En, heb je Juan el guapo al gemaild? Veel kunnen daar meteen aan de slag. En dat is al heel wat in deze tijd.
Titel: Re: Werken in Spanje/nieuwe start
Bericht door: Dennis D op 02 oktober 2015, 18:45:42 pm
Ja heb ik gedaan. Log nu zo vaak om te kijken of hij gemaild heeft.
Titel: Re: Werken in Spanje/nieuwe start
Bericht door: Lonnes op 03 oktober 2015, 10:27:06 am
Tegenwoordig zijn er strenge regels om resident te worden,iets wat weer nodig is om hiet te kunnen werken.
Wat bedoel je hiermee? Ik dacht dat je als Europeaan in een ander Europees land kon gaan werken.
Titel: Re: Werken in Spanje/nieuwe start
Bericht door: saartje13 op 03 oktober 2015, 11:23:57 am
Dat kun je ook maar je moet wel werk hebben. Je moet nu in Spanje kunnen aantonen dat je een inkomen hebt of genoeg geld om je zelf te kunnen redden. Dus zonder iets hier naar toe komen en denken het komt wel is er niet meer bij.
Titel: Re: Werken in Spanje/nieuwe start
Bericht door: Juan el guapo op 03 oktober 2015, 13:17:08 pm
@ Dennis, ik heb je geantwoord.
Titel: Re: Werken in Spanje/nieuwe start
Bericht door: pietmeijers op 03 oktober 2015, 14:15:33 pm
Er zijn altijd eisen gesteld aan het residentschap, dat is nooit anders geweest. Werken kun je hier ook als niet resident, als je maar een nie-nummer hebt.
Titel: Re: Werken in Spanje/nieuwe start
Bericht door: Juan el guapo op 14 oktober 2015, 21:54:22 pm
En toen was het stil vanuit Dennis. Nog aan het nadenken over wat je wil? Solliciteren kan natuurlijk altijd, kun je nog altijd beslissen of je het doet, mochten ze interesse hebben.
Titel: Re: Werken in Spanje/nieuwe start
Bericht door: saartje13 op 14 oktober 2015, 23:45:50 pm
De burn-out brand nog na, denk ik.
Titel: Re: Werken in Spanje/nieuwe start
Bericht door: Dennis D op 16 oktober 2015, 21:10:58 pm
Achter de schermen ;D druk bezig.
Titel: Re: Werken in Spanje/nieuwe start
Bericht door: pietmeijers op 16 oktober 2015, 21:34:06 pm
Dennis, trek je van sommige(persoonlijke) opmerkingen niets aan.

Er zijn, ook nu, wel degelijk kansen in Spanje.
Titel: Re: Werken in Spanje/nieuwe start
Bericht door: saartje13 op 17 oktober 2015, 11:02:32 am
Dennis, trek je van sommige(persoonlijke) opmerkingen niets aan.

Er zijn, ook nu, wel degelijk kansen in Spanje.

Vind ik ook! Trek je er niks van aan Dennis. Maar laat je ook niet gek maken met vooruitzichten die er niet of nauwelijks zijn.
Titel: Re: Werken in Spanje/nieuwe start
Bericht door: pietmeijers op 17 oktober 2015, 11:15:58 am
Als Dennis wil en uit het goede hout gesneden is, kan hij nog dit jaar in Granada aan de slag.

Het heeft geen pas om hem een burn-out na te dragen. Het is gemakkelijk om onder een anonieme forumnaam mensen onheus je bejegenen.

Titel: Re: Werken in Spanje/nieuwe start
Bericht door: Juan el guapo op 17 oktober 2015, 12:19:20 pm
We gaan duimen voor Dennis! En inderdaad, gewoon negeren wat sommigen hier uitkramen, misplaatste humor soms en niet kwaad bedoeld vermoed ik.  Beste kans dat we vanaf 1-12 collega´s zijn.
Titel: Re: Werken in Spanje/nieuwe start
Bericht door: I-have-a-dream op 17 oktober 2015, 12:28:02 pm
Jammer dat Granada zo ver ligt van waar wij onze toekomst willen opbouwen(regio Murcia) want dit lijkt een buitenkans.
Wij hebben onze zaak te koop gezet in BE, zijn het zat. Wat er van komt, komt ervan. Morgen komen er Chinezen kijken om over te nemen.
Als de overnameprijs betaald wordt dan hebben we iets in contanten en gaan ze het pand huren hier. Dan gaan we ofwel een klein huisje kopen in NL om een tijdje hypotheekvrij te leven maar toch te gaan werken in BE omdat er in ES helaas geen goede vooruitzichten zijn qua werk. Ons huis in ES hebben we al, als er een doorstart kan zijn in ES voor ons dan verhuren we alles hier en zijn we weg. Eerst maar afwachten of er een deal hier kan ontstaan
Titel: Re: Werken in Spanje/nieuwe start
Bericht door: pietmeijers op 17 oktober 2015, 12:31:10 pm
Duim mee voor DennisD, Juan zal je echt op weg helpen, zoals hij ook eerder met andere collega's deed.
Titel: Re: Werken in Spanje/nieuwe start
Bericht door: saartje13 op 17 oktober 2015, 13:10:08 pm
Als Dennis wil en uit het goede hout gesneden is, kan hij nog dit jaar in Granada aan de slag.

Het heeft geen pas om hem een burn-out na te dragen. Het is gemakkelijk om onder een anonieme forumnaam mensen onheus je bejegenen.

Dennis wens ik, van harte, alle geluk van de wereld toe. En als mijn opmerking hem geraakt heeft dan bied ik daar hier mijn excuses voor aan. Dennis, sorry voor mijn (overigens niet kwaad bedoelde) opmerking.
Titel: Re: Werken in Spanje/nieuwe start
Bericht door: lucky op 17 oktober 2015, 14:27:46 pm
Wij hebben onze zaak te koop gezet in BE, zijn het zat. Wat er van komt, komt ervan. Morgen komen er Chinezen kijken om over te nemen.
Dat is dan de 8e frituur ( waarvan ik weet heb) die in B. door Chinezen word overgenomen ......wat willen die Chinezen toch met die frituren ?
Enkel geld verdienen of moeten we er meer achter zoeken ?
Vroeger had men " Belze frut" ...nog even en dat bestaat ook niet meer  :-\   :o


Dennis veel geluk met je zoektocht !!
Titel: Re: Werken in Spanje/nieuwe start
Bericht door: Juan el guapo op 17 oktober 2015, 14:41:55 pm
lucky, dat gebeurd in NL ook, maar ik heb wel eens in de krant gelezen dat weinig Nederlanders nog in een snackbar/frituur willen willen werken, veel te hard werken voor veel mensen.  Dan springen de chinezen in dat gat, die willen wel hard werken voor hun geld. En het chinese restaurant oude stijl in Nl heeft ook wel zijn beste tijd gehad.
En je kunt overal wel wat achter zoeken....
Titel: Re: Werken in Spanje/nieuwe start
Bericht door: lucky op 17 oktober 2015, 14:52:02 pm
Maar allez met een goede frituur word je in B. toch rijk (als ze goed beheerd word en kwaliteitsprodukten worden verkocht)
Dan bedoel ik zelf gemaakt stoofvlees , zelf opgelegde mosselen , vers gemaakte videe , zelf geschelde petatten enz .
Als ik 20 jaar jonger was begon ik er direct weer mee !!!!
Titel: Re: Werken in Spanje/nieuwe start
Bericht door: Eindhovenaar op 17 oktober 2015, 14:57:45 pm
Lucky toen ik 8 jaar geleden terug kwam in Nederland in Den Haag geloofde ik mijn ogen niet, bijna iedere friettent is van Chinezen. Nu woon ik in Eindhoven en ook hier, ze nemen de beste zaken over. Laatst heb ik aan Chinezen die een snackbar bezitten een huis verkocht en het geld was geen probleem. De hele familie heeft een friettent en ze helpen elkaar allemaal. Zijn 7 dagen van de week 16 uur open per dag. Heel hard werken en ze krijgen het voor elkaar.
Titel: Re: Werken in Spanje/nieuwe start
Bericht door: I-have-a-dream op 17 oktober 2015, 15:34:41 pm
Oeioeioei Lucky je zit wat achter qua telling vrees ik, met de 8 ste frituur...;
Hier in onze stad zijn er al 4 frituren die beheerd worden door Chinezen....
Hadden jullie ook niet jullie frituur verkocht aan Chinezen? Waarom? Bang te rijk te worden als je had doorgedaan? Ik kan je zeggen, het is geen gouden tijd meer, de belastingen vertellen je zelf wel wat je verdiend hebt en die witte kassa is ook geen geschenk. In feite oneerlijke praktijken want de horeca met zitplaatsen moet een witte kassa hebben, maar een bakker, een beenhouwer, supermarkten,kappers of wat dan ook niet, hoe zijn die dan te controleren? Wij geven er de brui aan, zijn het zat, mijn kind groeit op bij de oppas, elke avond, elk weekend, elke feestdag, genoeg is genoeg. En als die Chinezen heel hard gaan werken dan is het goed, dan weet ik dat we elke maand netjes onze huur gaan krijgen en wordt ons huis en pand vanzelf afbetaald.
Titel: Re: Werken in Spanje/nieuwe start
Bericht door: lucky op 17 oktober 2015, 16:05:05 pm
Oeioeioei Lucky je zit wat achter qua telling vrees ik, met de 8 ste frituur...
--------------
Hadden jullie ook niet jullie frituur verkocht aan Chinezen? Waarom? Bang te rijk te worden als je had doorgedaan?
Ik zei 8 waar ik weet van heb ....ik woon al bijna 11 jaar in Spanje en kom niet zoveel in B. Het zullen er beslist veel meer zijn , daar ben ik zeker van .
( slimme Chinezen)  ;)


Neen we verkochten niet aan Chinezen .
We hadden ook nog een bakkerij en een zakenkantoor en Danny was toen nog militair .
Het was niet de angst om rijk te worden dat me deed stoppen ....het was diverticulitis en een hartfalen waardoor ik niet meer 7/7 en 18 uur per dag kon werken .

En rijk , wanneer ben je rijk ? .....volgens mijn ben je rijk als je gezond bent, dat is namelijk onbetaalbare rijkdom , dan kan je alles worden wat je wil als je maar doorzettingsvermogen hebt .

update:
Het verschil is dat onze kinderen al adolescenten waren de jongste was 14 de oudste 20 , wij hadden geen onthaalmoeder meer nodig  ;) ;D
De dagen dat ik me echt goed voel kriebelen mijn handen dikwijls en zou ik graag weer willen werken ....immo had ik gedacht zou iets zijn voor mij , maar zelfs dat gaat niet lukken (spijtig)
Titel: Re: Werken in Spanje/nieuwe start
Bericht door: I-have-a-dream op 17 oktober 2015, 16:41:36 pm
Jullie verkochten nog in de goede tijd dus, nu krijgt er geen Belg nog een fatsoenlijke lening om een horecazaak over te nemen zonder dat hij bergen garanties kan geven.
En gratis gaat het hier heus niet weg.

Rijk wanneer ben je rijk, inderdaad...mijn schoonma knipten ze weg vorig jaar deze tijd, die hoeft niet meer in te zitten met haar geld...en dat op een leeftijd dat wij nog niet eens op pensioen zullen zijn als het van BE afhangt.

Je gezondheid is idd je grootste rijkdom, ik heb de afgelopen 18 maanden 3 operaties gehad, daar wordt je ook niet rijk van als je steeds de deuren van je zaak moet toe doen, dan heb je een even groot sociaal vangnet als in Spanje.

Mijn man is ook militair geweest, heeft overal zendingen gedaan, tot in Afghanistan, hij dacht ook dat hij rijk was tot zijn ex vrouw er EN met zijn rijkdom En met haar baas vandoor ging omdat hij nooit thuis was.

Soms moet je in het leven een gok wagen om vooruit te komen. Bleek het dan een slechte gok dan kan je met genoeg doorzettingsvermogen en kracht je fouten rechttrekken en terug overeind krabbelen.
Een glazen bol heeft helaas niemand.
Titel: Re: Werken in Spanje/nieuwe start
Bericht door: lucky op 17 oktober 2015, 16:49:02 pm
Das ook erg !
Maar laat nooit je hoofd hangen ....kijk vooruit en niet naar achter , met jouw instelling kom je er wel .

En hé , je kan altijd in je huisje in Spanje weer op krachten komen ,
misschien moeten we eens samen koffie drinken in Spanje .  ;)
Titel: Re: Werken in Spanje/nieuwe start
Bericht door: gallito op 17 oktober 2015, 19:17:02 pm
@Dennis D
Ik hoop voor je dat je volgende thuis Granada e.o. zal worden. Succes!!
En je laat het toch weten hè, ook als het niets geworden is?
Titel: Re: Werken in Spanje/nieuwe start
Bericht door: Dennis D op 19 oktober 2015, 13:58:31 pm
@gallito,

Ik laat het weten. Het is nu afwachten. CV wordt gescreent nu.
Titel: Re: Werken in Spanje/nieuwe start
Bericht door: Dennis D op 19 oktober 2015, 14:00:33 pm
Als je ergens 100% achter staat en de kans is er, hoe klein dan ook, dan moet je er altijd voor gaan. Terug keren naar Nederland kan altijd. Al hoop ik dat dit alleen voor bezoeken zijn aan familie en vrienden.
Titel: Re: Werken in Spanje/nieuwe start
Bericht door: I-have-a-dream op 19 oktober 2015, 15:17:25 pm
@Lucky, ja idd, tot rust komen, gaan we ook weer doen in december. Vroeger werkten we steeds maar door, nu nemen we met Kerst een weekje rust. We dachten altijd ach we moeten open doen want anders hebben de mensen niks, is niet nodig, er is keus genoeg de dag van vandaag. Nieuwjaar werken we wel.

Ja, mss wie weet, een kopje koffie, samen klinkt leuk, we hebben hier en daar wat overeenkomsten.

Doe wel en kijk niet achterom, is idd de spirit!

Titel: Re: Werken in Spanje/nieuwe start
Bericht door: Dennis D op 27 oktober 2015, 09:08:56 am
Dag allen,

Hier een update. Inmiddels is het 1e telefonische gesprek geweest. over 2 dagen heb ik een google hangouts(soort van skype) gesprek. Tot zover.

groet.
Titel: Re: Werken in Spanje/nieuwe start
Bericht door: Bob op 27 oktober 2015, 09:22:37 am
Heel goed!! Veel succes!!
Titel: Re: Werken in Spanje/nieuwe start
Bericht door: lucky op 27 oktober 2015, 09:48:21 am
Klasse ! Succes
Titel: Re: Werken in Spanje/nieuwe start
Bericht door: gallito op 27 oktober 2015, 14:52:38 pm
Fijn dat je feed-back geeft. Duimen dus.
Titel: Re: Werken in Spanje/nieuwe start
Bericht door: I-have-a-dream op 28 oktober 2015, 07:36:27 am
Fijn en vooral spannend, ik duim ook mee!
Titel: Re: Werken in Spanje/nieuwe start
Bericht door: Dennis D op 30 oktober 2015, 12:18:37 pm
Hallo allen,

ik zou gister het gesprek hebben, maar ik ben woensdagavond ziek geworden door een kies die ging ontsteken. kies in inmiddels getrokken en dinsdag 12.00 uur heb het gesprek.
Titel: Re: Werken in Spanje/nieuwe start
Bericht door: pietmeijers op 30 oktober 2015, 12:25:16 pm
Pech of mazzel ?? Je staat in ieder geval niet met je mond vol tanden tijdens het interview !!  ;D

Succes.
Titel: Re: Werken in Spanje/nieuwe start
Bericht door: Dennis D op 30 oktober 2015, 15:03:17 pm
hahahaha nee  dat niet hahaha. Denk beide. Pech dat het niet kon mazzel dat ik dan niet met veel pijn heb gezeten.
Titel: Re: Werken in Spanje/nieuwe start
Bericht door: Irene W op 30 oktober 2015, 15:33:02 pm
Succes dinsdag :)
Titel: Re: Werken in Spanje/nieuwe start
Bericht door: Eindhovenaar op 30 oktober 2015, 15:44:03 pm
Wees niet te Kieskeurig!
Titel: Re: Werken in Spanje/nieuwe start
Bericht door: Dennis D op 02 november 2015, 12:23:24 pm
Dank je wel.  Als ze mij willen zal ik gaan. Ik kan mij goed aanpassen aan situaties ;D Kieskeurig is wel het laatste waar ik aan denk in deze situatie.
Titel: Re: Werken in Spanje/nieuwe start
Bericht door: Dennis D op 03 november 2015, 13:00:28 pm
Allen. Net het 2e gesprek gehad. Persoonlijk vond ik hem goed gaan. Uiterlijk vrijdag weet ik de uitslag. Jullie horen het.
Titel: Re: Werken in Spanje/nieuwe start
Bericht door: Legendario op 03 november 2015, 13:56:21 pm
Dat is goed nieuws! We duimen voor je!
Titel: Re: Werken in Spanje/nieuwe start
Bericht door: Irene W op 03 november 2015, 17:40:25 pm
Spannend Dennis, dat worden een paar lange dagen voor je.
Titel: Re: Werken in Spanje/nieuwe start
Bericht door: Dennis D op 03 november 2015, 18:26:41 pm
Ja dat worden zeker lange dagen. Gelukkig genoeg afleiding en veel te doen om het snel te laten verlopen.
Titel: Re: Werken in Spanje/nieuwe start
Bericht door: desillies op 05 november 2015, 11:54:22 am
toi toi toi
Titel: Re: Werken in Spanje/nieuwe start
Bericht door: Dennis D op 05 november 2015, 21:16:50 pm
Vanmiddag om 17.23 uur staat er Granada in mijn telefoon. Halve minuut later weet je dat je bent aangenomen en 4 januari kan beginnen. JIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIHAAAAAAAAAAAAAW
Titel: Re: Werken in Spanje/nieuwe start
Bericht door: pietmeijers op 05 november 2015, 21:27:38 pm
¡¡ Enhorabuena !!

Succes !!!

En je komt er een aantal aardige forumleden tegen.
Titel: Re: Werken in Spanje/nieuwe start
Bericht door: Albert op 05 november 2015, 22:10:57 pm
Van harte gefeliciteerd Dennis!


Albert en Monique (nieuwenoord .... zit weer eens op de verkeerde account)
Titel: Re: Werken in Spanje/nieuwe start
Bericht door: Dennis D op 05 november 2015, 22:25:22 pm
Dank jullie wel. Wordt een gezellig op het forum. Heb genoeg tijd vanaf maandag.
Titel: Re: Werken in Spanje/nieuwe start
Bericht door: Irene W op 05 november 2015, 22:44:55 pm
Proficiat en geniet van de voorpret :)
Titel: Re: Werken in Spanje/nieuwe start
Bericht door: Spike op 05 november 2015, 23:40:03 pm
Proficiat , goed gedaan  :)
Titel: Re: Werken in Spanje/nieuwe start
Bericht door: Korsou op 06 november 2015, 01:42:06 am
Gefeliciteerd !!!
Titel: Re: Werken in Spanje/nieuwe start
Bericht door: I-have-a-dream op 06 november 2015, 15:01:39 pm
Super zeg! Gefeliciteerd!
Titel: Re: Werken in Spanje/nieuwe start
Bericht door: Dennis D op 06 november 2015, 18:18:31 pm
Dank jullie wel.
Titel: Re: Werken in Spanje/nieuwe start
Bericht door: Legendario op 06 november 2015, 18:26:35 pm
Van harte gefeliciteerd en alvast veel succes met je nieuwe baan!
Titel: Re: Werken in Spanje/nieuwe start
Bericht door: elsvr op 06 november 2015, 19:18:43 pm
Gefeliciteerd en succes!
Titel: Re: Werken in Spanje/nieuwe start
Bericht door: gallito op 06 november 2015, 22:18:12 pm
Je bent er vol voor gegaan en dat is gewaardeerd. Met hulp van Guapo werk je binnenkort in Spanje.
Succes Dennis!!
Titel: Re: Werken in Spanje/nieuwe start
Bericht door: Mariquita op 06 november 2015, 22:30:26 pm
Van harte Dennis! Wonen in Spanje en er dan ook nog werken, het kan niet op! :-)
Titel: Re: Werken in Spanje/nieuwe start
Bericht door: Dennis D op 07 november 2015, 16:25:14 pm
Dank jullie wel allemaal. Het begint nu een beetje te dagen dat het gaat gebeuren. Kan rustig alles gaan regelen nu aangezien ik tot eind van het jaar niet hoef te werken/solliciteren. Nou ja, rustig aan ;)
Titel: Re: Werken in Spanje/nieuwe start
Bericht door: SandraV op 28 november 2015, 23:43:09 pm
Welkom in Granada! Juan en ik zitten de hele dag al tegen elkaars hoofd aan te kijken op kantoor, maar we hebben veel lol. Ik zie je 4 januari! Goed begin van 2016
Titel: Re: Werken in Spanje/nieuwe start
Bericht door: gallito op 29 november 2015, 11:34:53 am
Hi Sandra, leuk weer even een berichtje van je te lezen. Hoe is het jullie gezinnetje vergaan na de grote verandering?
Titel: Re: Werken in Spanje/nieuwe start
Bericht door: SandraV op 29 november 2015, 17:58:01 pm
Hi Gallito! Het gaat heel goed hier. Geen moment spijt van de overstap. Kinderen doen het supergoed op school. Wij hebben het nog steeds naar ons zin op het werk. En we genieten nog elke dag van het mooie uitzicht op de bergen.
Hoe is het met jou?
Titel: Re: Werken in Spanje/nieuwe start
Bericht door: pietmeijers op 29 november 2015, 19:36:57 pm
Goed om te lezen, SandraV. Doet echt deugd.
Titel: Re: Werken in Spanje/nieuwe start
Bericht door: SandraV op 29 november 2015, 20:34:47 pm
Dank je wel Piet! Met jou ook alles goed?
Titel: Re: Werken in Spanje/nieuwe start
Bericht door: roelant op 29 november 2015, 20:43:19 pm
Heeft het de moeite geloond om nederlandse zekerheden om te wisselen voor de omstandigheden in Granada?Het zou mij verbazen.
Titel: Re: Werken in Spanje/nieuwe start
Bericht door: SandraV op 29 november 2015, 21:09:31 pm
Ja zeker Roelant, Welke omstandigheden in Granada? We hebben beiden een leuke job, vast contract, kinderen doen het geweldig op school, leuke contacten. Granada is een schitterende stad en we hebben het goed en de kinderen ook. We gaan elk jaar naar Nederland op familiebezoek en we krijgen regelmatig familie en vrienden te logeren. Wij zijn een gelukkig gezin....
Titel: Re: Werken in Spanje/nieuwe start
Bericht door: ES_001 op 29 november 2015, 21:29:54 pm
Fijn om te horen dat het goed gaat en zeker ook een hart onder de riem voor anderen die het willen proberen en nu de conclusie kunnen trekken dat het mogelijk is met een goede voorbereiding.

Na 2 jaar mag je spreken over een geslaagde onderneming dus zijn felicitaties op zijn plaats of is het inmiddels 3 jaar ?
Titel: Re: Werken in Spanje/nieuwe start
Bericht door: SandraV op 29 november 2015, 21:48:22 pm
In september was het alweer 3 jaar geleden Carlo. Tijd vliegt echt voorbij... En praktisch gezien waren we zeker goed voorbereid. Ook mede dankzij het Spanjeforum! Hoe je gevoelsmatig uiteindelijk gaat aarden, kun je nooit voorspellen en zeker niet voor de kinderen. Dat was mijn grootste zorg. Maar zij doen het gelukkig heel goed. Ze spreken nu spaans, nederlands en een beetje engels. Ze zijn inmiddels 6 en 8 jaar. En natuurlijk zijn er nadelen. Maar dat zijn de algemene emigratie moeilijkheden. Manuel zijn zusje die ging bevallen en je bent er niet bij. Mijn oudste zoon die was ergs meemaakte en je bent er niet. Maar dat soort dingen hadden we wel van te voren mee laten wegen in de beslissing. Wij willen in ieder geval niet meer terug naar nederland. We zijn na een bezoekje altijd weer blij als we naar huis kunnen. We voelen ons hier thuis
Titel: Re: Werken in Spanje/nieuwe start
Bericht door: ES_001 op 29 november 2015, 21:57:46 pm
Mooie feedback, door de drie talen hebben de kinderen straks een enerme voorsprong, zie mijn zoon die al in verschillende landen werkzaam is geweest en nu zelfs werkt en woont in mijn geboortestad Maastricht.

Is Manuel al aan vissen toegekomen ? En heeft hij zijn hobby met de reptielen hier weer opgepakt ?
Titel: Re: Werken in Spanje/nieuwe start
Bericht door: SandraV op 29 november 2015, 22:20:12 pm
Nee vissen nog niet,maar de reptielen wel :-) En onze jongste is een kloon van zijn vader. Hij had eerder zijn dieren als Manuel haha
Titel: Re: Werken in Spanje/nieuwe start
Bericht door: M@rtIn op 30 november 2015, 07:23:11 am
SandraV; ik wens jullie allemaal veel succes en voorspoed in Es. Je klinkt nu al heel positief in je berichten.
Titel: Re: Werken in Spanje/nieuwe start
Bericht door: Juan el guapo op 01 december 2015, 22:35:47 pm
Heeft het de moeite geloond om nederlandse zekerheden om te wisselen voor de omstandigheden in Granada?Het zou mij verbazen.
Beetje raar gestelde vraag vind ik Roelant. Waarom zou het niet lonen? Ik heb er ook absoluut geen spijt van dat we zijn gegaan. Ik weet niet of je in NL meer zekerheden hebt, hooguit op het sociale uitkeringsvlak. Maar voorlopig hebben we gewoon een vaste baan hier en erg naar onze zin.
Titel: Re: Werken in Spanje/nieuwe start
Bericht door: roelant op 02 december 2015, 07:53:10 am
Oké,een beetje ongelukkig gestelde vraag,inderdaad.Met "omstandigheden" bedoel ik inderdaad die zekerheden van NL tegen de onbekende,op zn minst geheel andere van Granada:nieuw werk,nieuwe taal,nieuwe school voor de kids,ga zo maar door...Ook financieel is het toch anders,vooral als je NL gewend bent lijkt mij,want alles begint hier ongeveer nét zo duur te worden terwijl de salarissen lager zijn.De huur is misschien iets goedkoper,maar niet veel.En de wegenbelasting dat dan weer wel.
Nogmaals,ik ben blij dat het zo goed gaat,petje af,vooral voor Sandra en haar gezin want jij zat hier al veel langer;voor hun was/is het een enorme overgang.
Titel: Re: Werken in Spanje/nieuwe start
Bericht door: Dennis D op 02 december 2015, 10:44:55 am
Leuk om dit allemaal te lezen. Geeft mij nog meer zin om naar Granada te komen. Heb het internet al afgestruind voor sportscholen, kroegjes, cafe´s en wat al niet. Kan niet wachten om te beginnen. Deze week weet ik als het goed is wanneer ik vlieg. Ik Granada goed te bereiken van het vliegveld Granada trouwens?
Titel: Re: Werken in Spanje/nieuwe start
Bericht door: Eindhovenaar op 02 december 2015, 17:57:23 pm
Deze week weet ik als het goed is wanneer ik vlieg. Ik Granada goed te bereiken van het vliegveld Granada trouwens?

Dennis als je geluk hebt licht Granada vlak bij het vliegveld van Granada. Maar let wel op vlieg je op Grenada dan is het net effe wat verder reizen.

Maar heel veel succes, geniet ervan!
Titel: Re: Werken in Spanje/nieuwe start
Bericht door: Dennis D op 03 december 2015, 10:04:30 am
Haha dat had ik al door ;)
Titel: Re: Werken in Spanje/nieuwe start
Bericht door: SandraV op 04 december 2015, 12:45:10 pm
Dennis, ben je nog steeds op zoek naar een appartement?
Titel: Re: Werken in Spanje/nieuwe start
Bericht door: rix legene granada op 05 december 2015, 17:33:43 pm
Vueling en Iberia vliegt vanaf Ámsterdam naar Barcelona resp. Madrid met een overstap naar Granada. Het is overigens niet goedkoop. Het vliegveld van Granada ligt ongeveer 25 km. van de stad en er is een heel goede busverbinding. Voor drie piek word je in het centrum afgezet.
Titel: Re: Werken in Spanje/nieuwe start
Bericht door: rix legene granada op 05 december 2015, 17:34:37 pm
(in het centrum Word je trouwens in het algemeen afgezet. :-)
Titel: Re: Werken in Spanje/nieuwe start
Bericht door: rix legene granada op 05 december 2015, 17:46:42 pm
twee webpagina's om een huis te zoeken: www.aloasis.com (voor de Albaicín vooral) en www.idealista.com/granada (ruime keus)
Titel: Re: Werken in Spanje/nieuwe start
Bericht door: rix legene granada op 05 december 2015, 17:50:20 pm
wijken waar je niet moet wonen: Pajaritos, Chana, (moeilijke bevolking) Bola de Oro en Serrallo (te ver van de stad) Ronda Sur (afschuwelijk druk en karakterloos). In de dorpen rondom de stad krijg je een huis bij een pak zeep cadeau. De twee meest aantrekkelijke wijken van de stad zijn Realejo (in opkomst) en Albaicín (razend populair). Het centrum is aantrekkelijk mar kan vooral 's nachts erg rumoerig zijn.
Titel: Re: Werken in Spanje/nieuwe start
Bericht door: rix legene granada op 05 december 2015, 17:53:16 pm
Vliegen vanaf en op Málaga is doorgaans veel goedkoper en er zijn twee directe busverbindingen per dag vanaf het vliegveld  met Granada voor twaalf piek. Vanaf het busstation Málaga gaat elk uur een bus (perron 24) naar Granada. Er is een halfuursverbinding tussen vliegveld en stad (busstation) met lijn A aan de achterkant van het vliegveld.
Titel: Re: Werken in Spanje/nieuwe start
Bericht door: Dennis D op 10 december 2015, 15:44:40 pm
Allen. Bedankt voor de informatie. Ik vlieg 02 januari om 12.15 uur naar Madrid met een overstap van 55 minuten om vervolgens om 16.50 uur te landen op Granada. Ik hoef van vertrek in Baarn tot aankomst bij het huis(je) geen zorgen te maken. Het bedrijf heeft alles geregeld. Kijk er erg naar uit om naar Granada te gaan en daar nieuwe mensen te leren kennen.
Titel: Re: Werken in Spanje/nieuwe start
Bericht door: Eindhovenaar op 11 december 2015, 14:58:48 pm
Mooi man!  Maar op 1 januari is er dan in Nederland een afscheidsfeest?  Kijk in Spanje is er zeker een welkoms feest. Maar ik heb wel zin in een extra feest.
Titel: Re: Werken in Spanje/nieuwe start
Bericht door: Dennis D op 12 december 2015, 10:07:25 am
@Eindhovenaar.Laat ik het zo zeggen....sommige mensen zijn proberen dingen geheim te houden over een feestje op 1 januari bij mij thuis......maar die zelfde mensen kunnen dit zo slecht bewaren dat ik maar gewoon mee speel ;D. Toppers zijn het.
Titel: Re: Werken in Spanje/nieuwe start
Bericht door: Eindhovenaar op 12 december 2015, 18:31:12 pm
Dennis het enige geheim is nu alleen nog de locatie!
Titel: Re: Werken in Spanje/nieuwe start
Bericht door: jochem8 op 13 december 2015, 14:49:20 pm
Baarn, denk ik.
Titel: Re: Werken in Spanje/nieuwe start
Bericht door: Dennis D op 13 december 2015, 16:48:01 pm
Denk ik ook hahaha
Titel: Re: Werken in Spanje/nieuwe start
Bericht door: Pierre op 14 december 2015, 12:40:53 pm
Proficiat Dennis en veel succes.
Granada is een prachtige stad.
Wat voor werk ga je daar eigenlijk doen?

Titel: Re: Werken in Spanje/nieuwe start
Bericht door: Dennis D op 14 december 2015, 16:06:53 pm
Dank je wel Pierre. Kijk er erg naar uit om de stad te verkennen. En mijn nieuwe collega's te ontmoeten. Ik ga bij NGA HR werken. Een groot bedrijf die HR administratie en Payroll administratie doet. Kom dan op de HR Administratie te zitten en sta in contact met Nederlandse klanten die HR gerelateerde vragen hebben.

Titel: Re: Werken in Spanje/nieuwe start
Bericht door: gallito op 14 december 2015, 16:23:21 pm
Wat een mooi nieuw begin voor je Dennis. Hoop dat je er gelukkig van wordt.
Titel: Re: Werken in Spanje/nieuwe start
Bericht door: Pierre op 15 december 2015, 00:43:25 am
De nada Dennis, bedankt voor je reactie.
Zoals gezegd veel succes en geniet van je nieuwe avontuur.
Titel: Re: Werken in Spanje/nieuwe start
Bericht door: Dennis D op 15 december 2015, 18:41:31 pm
@gallito en @pierre. Dank je wel. Gaat lukken.
Titel: Re: Werken in Spanje/nieuwe start
Bericht door: Vic-shorty op 03 januari 2016, 11:17:55 am
Een leuke en leerzame gratis talen curcus is die van duolingo.
Deze is ook voor de smartphone  alleen moet je wel redelijk engels kennwn.

Anders raad ik je pimsleur talen cursus aan deze is ook in het engels en je neemt daarin meteen deel aan een gesprek dus je hoort de uitspraak en je leert meteen spreken.
Titel: Re: Werken in Spanje/nieuwe start
Bericht door: Lowden op 15 februari 2016, 16:06:52 pm
Beste Juan,

ik heb je een PM gestuurd naar aanleiding van dit topic en een verwijzing hiernaar, hopelijk vind je dat niet erg.
Het staat boordevol vragen en ik begrijp uit dit topic dat ook jullie met een gezin deze stap genomen hebben?

Ik hoor graag iets van jou of Sandra terug.

Titel: Re: Werken in Spanje/nieuwe start
Bericht door: roelant op 02 september 2016, 09:02:24 am
Volgens mij stopt dit bedrijf hun medewerkers in een isoleercel,want je hoort bijna nooit meer iets van ze.Behalve dan van Juan,maar ook heel weinig...
Titel: Re: Werken in Spanje/nieuwe start
Bericht door: pietmeijers op 02 september 2016, 09:08:41 am
Roelant,
Wat heb jij toch tegen dit bedrijf ?
Het is niet de eerste keer dat je je zo negatief uitlaat over dit bedrijf.
Waarom zou iedereen zijn werkervaringen op een publiek forum moeten gaan zetten.
Je kent verschillende forumleden die er werken, stuur ze dan een privé bericht.
Titel: Re: Werken in Spanje/nieuwe start
Bericht door: roelant op 02 september 2016, 09:59:48 am
Dat heb ik indertijd gecorrigeerd:ik heb niets tegen een bedrijf wat ik niet ken.
Ik post dit niet met de bedoeling dat mensen hun ervaringen op het werk vertellen,maar zowel Sandra als Dennis zijn een nieuw leven begonnen wat ze zelf aangekondigt hebben op dit forum.Ik ben gewoon benieuwd hoe ze dat nu ervaren en vind het jammer dat ze dat niet vertellen.
Daar staat o.a. een forum voor open en maakt het interessant;aan privé mail heb ik geen behoefte op dat gebied.
Titel: Re: Werken in Spanje/nieuwe start
Bericht door: lucky op 02 september 2016, 10:03:13 am
+1
Titel: Re: Werken in Spanje/nieuwe start
Bericht door: pietmeijers op 02 september 2016, 10:04:19 am
Volgens mij stopt dit bedrijf hun medewerkers in een isoleercel,want je hoort bijna nooit meer iets van ze.Behalve dan van Juan,maar ook heel weinig...
Dat is niets anders dan (wederom) een laatdunkende opmerking over dit bedrijf en naar mijn mening niet gepast.
Zowel Sandra als Dennis en nog een aantal al of niet oud forumgangers hebben een nieuw bestaan kunnen opbouwen, werken gewoon hier, leven hier en hebben blijkbaar geen behoefte iedereen daar deelgenoot van te laten zijn.
Hun vragen indertijd over het zoeken van werk zijn meer dan afdoende beantwoord, toch?
Titel: Re: Werken in Spanje/nieuwe start
Bericht door: pietmeijers op 02 september 2016, 10:04:53 am
+1

Wat mag dat betekenen ?
Titel: Re: Werken in Spanje/nieuwe start
Bericht door: Texas op 02 september 2016, 10:06:56 am
Daar staat o.a. een forum voor open en maakt het interessant;aan privé mail heb ik geen behoefte op dat gebied.

Mee eens, maar vaak gebruiken leden een forum om even hun vragen te laten beantwoorden en daarna hoor je nooit meer wat van ze of ze moeten weer een vraag hebben.
Titel: Re: Werken in Spanje/nieuwe start
Bericht door: Even68 op 02 september 2016, 15:54:23 pm
Maar je kan die mensen toch even een prive berichtje sturen met de vraag hoe het nu is?
Titel: Re: Werken in Spanje/nieuwe start
Bericht door: SpanjeForum nl op 02 september 2016, 16:09:47 pm
@Texas;  vaak gebruiken leden een forum om even hun vragen te laten beantwoorden en daarna hoor je nooit meer wat van ze of ze moeten weer een vraag hebben.

 Het is een open forum en mensen zitten allemaal in hun eigen situaties achter hun eigen PC´s .....ergens. Het zou posters zieren als ze ook eens hun ervaringen posten, die zijn voortgekomen uit oplossingen aangeboden vanuit de leden van het forum. dat gebeurd soms maar helaas te weinig.

Online wereld, een soms niet te bevatten wereld op zich  :D
Titel: Re: Werken in Spanje/nieuwe start
Bericht door: pietmeijers op 02 september 2016, 16:40:28 pm
Volgens mij stopt dit bedrijf hun medewerkers in een isoleercel,

Dat is wat mij niet bevalt aan deze discussie. Volstrekt ongepast.

En dat staat los van het feit of mensen terugkoppelen of niet.


Titel: Re: Werken in Spanje/nieuwe start
Bericht door: roelant op 02 september 2016, 18:51:30 pm
Jij springt wel erg op de bres voor dit betreffende bedrijf,geen idee waarom?Ik heb niets negatiefs over hun gezegd;google even en er komen veel dingen boven die ik niet aanhaal,juist omdat ik  persoonlijk niets tegen(of voor) dit bedrijf heb.
Sandra en Dennis zeiden dat ze ons zeker op de hoogte zouden houden over hun nieuwe leven hier.Dat zouden ze toch kunnen doen zónder het over hun werk te hebben?
Wat jouw ongepast lijkt is voor mij overduidelijk:er mag niet over dit bedrijf(wat zo geweldig is voor sommigen) gesproken worden.Dat is voor mij een isoleercel.
Titel: Re: Werken in Spanje/nieuwe start
Bericht door: Jack op 02 september 2016, 20:07:44 pm
Never argue with xxxx beledigende tekst verwijderd. Spanjeforum.nl
Titel: Re: Werken in Spanje/nieuwe start
Bericht door: MalagaHenk op 02 september 2016, 21:27:21 pm
Iets meer respect zal op zijn plaats zijn.
Titel: Re: Werken in Spanje/nieuwe start
Bericht door: lucky op 02 september 2016, 22:34:03 pm
Ben pas thuis , kon niet eerder antwoorden ,sorry
+1 betekend dat ik het met deze uitspraak eens ben
Quote (selected)
.Ik ben gewoon benieuwd hoe ze dat nu ervaren en vind het jammer dat ze dat niet vertellen.
Daar staat o.a. een forum voor open en maakt het interessant;aan privé mail heb ik geen behoefte op dat gebied.
Titel: Re: Werken in Spanje/nieuwe start
Bericht door: pietmeijers op 02 september 2016, 22:42:34 pm
Respect is weer eens ver te zoeken.

Niet voor dit bedrijf en niet voor forumleden.

Voelt het fijn om op de man te spelen, Jack?

Er schieten mij wat engelse spreekwoorden te binnen, maar ik laat dat maar even zitten.
Titel: Re: Werken in Spanje/nieuwe start
Bericht door: ES_001 op 02 september 2016, 22:52:48 pm
Jack, noem dan man en paard dan zou ik het bericht nog enigzins respecteren, nu blijft me niks anders dan me bij Malaga-Henk aan te sluiten.

Jammer Piet dat het met de regelmaat van de klok voorkomt dat sommigen (vaak na maanden in de hoop medestanders te hebben gevonden) je respectloos bejegenen, ook dat vindt ik tenenkrommend.
Titel: Re: Werken in Spanje/nieuwe start
Bericht door: pietmeijers op 02 september 2016, 23:07:39 pm
Ach, je moest eens weten wat Jack aan dit forum te danken heeft !

Als de bedoeling is om mij in de isoleercel te krijgen, welnu dat zou best wel eens zo kunnen lukken.

Voor alle duidelijkheid : ik heb niets met NGA, maar ik vind het niet tolerabel dat Roelant dit bedrijf toedicht dat het haar mensen in de isoleercel stopt. Nogmaals ongepast, wederom.
Titel: Re: Werken in Spanje/nieuwe start
Bericht door: ES_001 op 02 september 2016, 23:20:22 pm
Zelf denk ik dat het op puur toeval berust dat de werknemers hier niet meer of weinig schrijven.
Ik zou ook wel willen weten hoe het hun verlopen is, ik heb hun toen ontmoet op de meeting in Coin en het zijn ontzettend sympatieke lui.

Wie weet lezen ze deze draad en horen we van hun !!
Titel: Re: Werken in Spanje/nieuwe start
Bericht door: roelant op 03 september 2016, 07:30:58 am
Nogmaals,ik ben gewoon benieuwd naar ervaringen van hun nieuwe leven van mensen zoals Dennis,die eerst languit hier zijn leven heeft beschreven cq gedeelt en na in Granada geland is,niets meer heeft laten horen.Sandra die met man en kinderen nog wel nog wel eens iets heeft geschreven ,maar niet veel.
Van de kant van Juan el Guapo weten we dat er inderdaad binnen dat misterieuze bedrijf géén gehaktmolen staat die nieuwkomers doet verdwijnen,en dat er een prettige sfeer heerst etc...Alhoewel er op internet zeer veel te lezen valt over dit bedrijf en zowel goede als minder goede dingen,wil ik nogmaals duidelijk maken dat het mij helemaal niet om dat bedrijf gaat maar om nieuwe levenservaringen van die mensen,juist vooral buiten hun dagelijks 9 tot 5 leven.
Daarbij komt bovendien dat ik het prachtig vind dat welk bedrijf dan ook toch een opstapplaats of een springplank kan zijn voor mensen met initiatief om iets nieuws te beginnen,Mocht het later niet jouw ideale plek blijken dan vind je vanzelf wel weer wat anders,voorlopig ben je een ervaring rijker.
Ik vind het jammer Piet dat een ironische opmerking jou tegen de borst stuit,dat is toch nergens voor nodig?
Titel: Re: Werken in Spanje/nieuwe start
Bericht door: pietmeijers op 03 september 2016, 08:00:59 am
Ik vind het jammer Piet dat een ironische opmerking jou tegen de borst stuit,dat is toch nergens voor nodig?

Ik vind inderdaad dat een opmerking dat dit bedrijf de mensen in isoleercellen stopt, nergens voor nodig.

Zoals gebruikelijk wordt er dan weer op de man gespeeld, zoals Jack dat meent te moeten doen. Daar krijg ik een zure smaak van, wetend wat voor een mailverkeer er jaren geleden heeft plaats gevonden tussen hem en mij.

Roelant, met je voortdurende opmerkingen over en toespelingen op het bedrijf NGA beschadig je ook de mensen die er werken, en dat zijn meer forumleden dan jij weet.
Die mensen hebben werk en willen dat graag houden. Daar zou je ook eens aan moeten denken.
Jullie mogen mij dan wel een oude knorrige zak noemen, ik heb tenminste oog hiervoor.
Titel: Re: Werken in Spanje/nieuwe start
Bericht door: Juan el guapo op 04 september 2016, 17:14:41 pm
Hola. Goh, het veranderd hier ook nooit, mag ik een keer 10 minuten vanuit mijn isoleercel contact zoeken met de buitenwereld, kom ik weer ik een onnodige discussie terecht.... Die ironisch/grappig bedoelde opmerking van  Roelant was niet zo geslaagd vond ik, maar om daar nou weer zoveel stampij over te gaan maken en op de man te spelen lijkt me ook wel weer teveel van het goede, daar schaar ik me achter Piet. De overige opmerkingen over NGA heb ik gemist aangezien ik niet zoveel meer op het forum kom, maar tenzij je er zelf werkt/hebt gewerkt of meerder mensen gesproken hebt die daar werken/werkten, zijn de opmerkingen vrij ongefundeerd schat ik zo in.

Ik weet zelf uit het verleden van het SF dat er altijd mensen zijn die informatie nodig hebben, posten hun vraag en als ze dan uiteindelijk hebben wat ze zoeken, verdwijnen ze weer. Helaas vaak zonder update, maar zo gaat het nou eenmaal en ik denk dat je dat zult moeten accepteren. Ook heeft denk ik niet iedereen zin en/of tijd om "gezellig" een beetje op het forum rond te hangen. Zeker jongeren zie ik dat niet zo snel doen. En gezien de soms onaangename sfeer zullen er ook wel weer mensen afhaken.

Voor de nieuwsgierigen en geïnteresseerden: ik werk nog steeds bij NGA en mijn vrouw nou ook inmiddels een jaar. Wegens diverse redenen (en niet eens omdat het niet liep, integendeel) zijn we eerst met het hotel en later met de B&B gestopt en hebben nu een rustiger doch saaier werkleven. Tja, ieder voordeel heeft zijn nadeel zei een naamgenoot ooit. NGA is het tegenoversgestelde van een isoleercel, als je een vergelijking wilt maken is een kippenhok beter, gezien de hoeveelheid mensen die er inmiddels werken. We hebben inmiddels een dependance en het zou me niets verbazen als we op den duur naar een ander gebouw gaan, we zijn groeiende. Ik werk de hele dag met de pc en heb ´s avonds geen zin meer in nog meer computerwerk, dat is één van de redenen waarom ik niet veel meer op het SF inlog.

NGA Granada is snel groeiend en het verloop is groot, veel jongeren komen na het studeren voor 1 tot 2 jaar en vinden dan vaak een goede baan in NL. Niet iedereen is geschikt voor de baan en het bedrijf heeft zeer zeker zijn minpunten, zoals ieder bedrijf dat zal hebben. Het gaat te ver om hier een discussie over het bedrijf te beginnen, maar persoonlijk kan ik met de hele situatie goed leven en zal hier voorlopig nog wel werken. De groeistuipen zullen er nog wel uitgaan en de vestiging zal verder groeien en dat geeft alleen maar meer kansen. We kunnen nog altijd mensen gebruiken.....

Met Sandra en Manuel gaat het uitstekend, volgens mij is Sandra nog in het begin wel eens terug geweest op het forum, maar een verwachting van een regelmatige update gaat denk ik te ver. Die heeft het ook druk met baan, kinderen etc.

Dennis is wegens omstandigheden weer terug naar NL. De kans dat hij weer terug komt naar Spanje is vrij klein. Hij vond het erg jammer dat hij Spanje al weer moest verlaten, maar sommige dingen heb je nou eenmaal niet in de hand.

Ik hoop dat ik de diverse informatiebehoeftes heb kunnen bevredigen en zo niet, dan lees ik dat graag.

Groet,
JOhan

Titel: Re: Werken in Spanje/nieuwe start
Bericht door: roelant op 04 september 2016, 17:51:39 pm
Bedankt voor de up-date;hier achter de geraniums was de nieuwsgierigheid hoog opgelopen.
Ik kan me voorstellen dat dat inderdaad een heel ander soort leven is voor jou en je vrouw.
De één zal het saai vinden terwijl een ander er zich veel beter bij zal voelen,een vast salaris en regelmaat etc.
Mijn vrouw is autonoma en heeft daar best moeite mee,economische onzekerheid.Ik ben juist het tegenovergestelde,een vrijbuiter...Tsja,Yin en Yang dus,zo vullen we elkaar aan,haha.
Titel: Re: Werken in Spanje/nieuwe start
Bericht door: lucky op 04 september 2016, 18:13:16 pm
Goh , bedankt Juan voor de update ...nu we alles weten zijn we niet meer nieuwsgierig en gaan we vannacht weer rustig kunnen slapen  ;D


En dan die humor van Roelant , tja , iedereen die vroeger MAD-magazine las begrijpt hem wel/beter denk ik
http://www.madmagazine.com/
Titel: Re: Werken in Spanje/nieuwe start
Bericht door: Juan el guapo op 04 september 2016, 18:28:29 pm
Graag gedaan lucky, misschien moet ik een nga-vlogger gaan worden, dagelijks opnemen voor de geraniumzitters, lekker spannend, hahaha,
Het is ook saaier dan de horeca, maar ook meer regelmaat, vrije tijd etc. Ik zou best terug willen naar een vorm van B&B/casa rural etc, maar niet meer in ons huidige pand. Mijn vrouw heeft in het hotel door het harde werken een hernia opgelopen en nog steeds een soort schoonmaak-rsi in haar handen, die heeft het er voorlopig wel mee gehad. Het hotel met restaurant en bar was spannend, enerverend, maar ook slopend. Nergens meer tijd voor, altijd werken. Gezeik met personeel, slecht pand etc. Dat harde werken weet je van tevoren, het is ook geen klacht maar een vaststelling. De hernia heeft de boel vroegtijdig doen veranderen , achteraf maar goed ook. Daar waren we toch niet voor naar Spanje gekomen.

@ Roelant, wat vrijbuit jij eigenlijk tegenwoordig bij elkaar?
Titel: Re: Werken in Spanje/nieuwe start
Bericht door: lucky op 04 september 2016, 18:54:14 pm
Het hotel met restaurant en bar was spannend, enerverend, maar ook slopend.
Maar het was er zo chic ....wij zouden direct weer een paar nachtjes willen komen slapen (en snoepen) , het was er totaal super en perfect ingericht, vooral de familiekamers !
En dan die schrijfster die we daar ontmoet hebben  ;)
Titel: Re: Werken in Spanje/nieuwe start
Bericht door: roelant op 04 september 2016, 19:11:31 pm
@Juan,nog steeds doe ik free-time "dingen" in verhuizingen.Zélf voer ik die niet uit,maar buitenlandse bedrijven vragen mij laad- of loshulp te organiseren voor hun verhuizingen,of af en toe doe ik een opname(taxatie van de hoeveelheid meubels).ijn vrouw werkt als advokate en ook haar sta ik bij als er vertalingen nodig zijn bv.Ik ben er al (veel te lang) mee bezig om dit in een vorm te gieten die hier op het forum zou passen(even een web maken en sponsor worden etc);ik hoop het binnenkort echt eens te doen,het is er nog niet van gekomen door luiheid van mijn kant,meer niet.
Titel: Re: Werken in Spanje/nieuwe start
Bericht door: rix legene granada op 05 september 2016, 17:52:01 pm
ach, Lucky, herinneringen aan Els en Ma......
Titel: Re: Werken in Spanje/nieuwe start
Bericht door: rix legene granada op 05 september 2016, 17:52:58 pm
en aan jullie natuurlijk!
Titel: Re: Werken in Spanje/nieuwe start
Bericht door: Juan el guapo op 09 september 2016, 15:25:46 pm
Ahhh jaaa, dat was toen erg leuk. Dank je lucky, je zou zo weer welkom zijn :-)
Titel: Re: Werken in Spanje/nieuwe start
Bericht door: lucky op 27 juni 2017, 10:49:07 am
Las deze leuke jobaanbieding ....misschien interessant voor degene die kortelings gaan emigreren ?!
http://www.madeinantwerpen.be/nieuws/antwerpse-azull-zoekt-belgen-die-in-spanje-aan-de-slag-willen/ (http://www.madeinantwerpen.be/nieuws/antwerpse-azull-zoekt-belgen-die-in-spanje-aan-de-slag-willen/)


https://www.azull.be/waar-vindt-u-ons/