SpanjeMarktplaats

Auteur Onderwerp: Moderne Slavernij.  (gelezen 788 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.


Offline roelant

 • Forumlid
 • ***
 • Berichten: 10.611
 • Plaats: Vich,BCN.
Re: Moderne Slavernij.
« Reactie #1 Gepost op: 20 april 2020, 10:33:13 am »
Nu met de corona-crisis is de problematiek van de spaanse landbouwers natuurlijk niet verdwenen,alleen je hoort er niks meer over.
Ik denk dat dat een vorm van censuur is,het komt de huidige coalitie regering maar ál te goed uit dat het de doofpot in verdwijnt,nét als zoveel andere zaken.
Het probleem is dat ondanks de zeer lage lonen de kostprijs van de produktie niet eens teruggehaald wordt in veel gevallen.Dit blijkt zo te zijn doordat er door de jaren heen een heel netwerk is gevlochten van "tussenpersonen",die ahw de produktie opkopen van de landbouwers voor een prikkie en dan duur doorverkopen aan de supermarkten.Het zijn dus niet die laatsten die zoveel geld verdienen.
De neosocialistisch-communistische regering doet hier uiteraard niets aan.Terwijl in andere landen ,zoals Frankrijk,de regering wél afdoende maatregels heeft genomen,namelijk door een minimumprijs aan de landbouwers te garantizeren.Maar daar is zogenaamd geen geld voor,terwijl zo´n investering juist geld oplevert voor de Staat door minder paro etc:hoe die minimale uitkering die op punt staat dan wél betaald gaat worden,is mij een raadsel.O ja,door NL/EU geloof ik.

Offline Jan Teepe

 • Forumlid
 • ***
 • Berichten: 290
 • Plaats: Torreblanca Castellon
Re: Moderne Slavernij.
« Reactie #2 Gepost op: 20 april 2020, 13:41:09 pm »
Nu die minimale uitkering, basisloon, zou voor een heel groot percentage terugverdiend kunnen worden door het opheffen van al die inefficiënt opererende instellingen die zich bezig houden met het uitkeringsgebeuren in Spanje. Als ik het hele ambtenarenapparaat van Spanje zou mogen hervormen/reorganiseren zonder voorwaarden vooraf, dan komen er heel wat miljarden voor dat basisloon beschikbaar. En het grote voordeel is, dat er dan geen afkoopregelingen en dergelijke voor de afgevoerde ambtenaren hoeft te komen, je hebt immers het basisloon als opvangnet. Maar terug naar het item, ik hoorde dat een ieder die in de bijstand loopt, gesommeerd is om vanaf maandag 27 april te gaan plukken,oogsten en dergelijke. Zelf voor mensen die in de ww lopen, wordt aanbevolen om zich te gaan melden voor deze werkzaamheden. Ze mogen het verdiende loon houden en het wordt niet afgetrokken van hun ww uitkering. En wat de opbrengsten betreft, ik hoorde dat er hier in de buurt ± 5 euro per uur betaald wordt voor het plukken van sinaasappelen. En dan worden alleen de werkelijk gewerkte uren uitbetaald. Echter zelfs dat is al een te hoge kostenpost om de sinaasappelboomgaarden rendabel te laten zijn. Daarom zie je in toenemende mate niet meer onderhouden boomgaarden, waarvan de oogst gewoon aan de bomen blijft hangen, of er vanzelf vanaf valt.

Offline lucky

 • Forumlid
 • ***
 • Berichten: 11.260
Re: Moderne Slavernij.
« Reactie #3 Gepost op: 20 april 2020, 14:38:31 pm »
En wat de opbrengsten betreft, ik hoorde dat er hier in de buurt ± 5 euro per uur betaald wordt voor het plukken van sinaasappelen.
Dan word er nu wel goed betaald  :(
Een paar jaar geleden (toen wij nog lieten plukken) kregen de plukkers 0,25 euro per geplukte bak ( 12,5 kilo)...toen werd er wel heeeeeel snel gewerkt .


Offline roelant

 • Forumlid
 • ***
 • Berichten: 10.611
 • Plaats: Vich,BCN.
Re: Moderne Slavernij.
« Reactie #4 Gepost op: 20 april 2020, 15:13:15 pm »
Maar álles wordt dan ook verkeerd gedaan:als ze mensen gaan inzetten met een uitkering,die in Spanje niet veel voorsteld,zouden de uitkering aan moeten vullen tot bv het minimumloon.En dat de landbouwers daar niet aan zouden hoeven bijdragen zodat die hun oogst een beetje redelijk kunnen verkopen.Dat lijkt mij een win-win situatie.

 

Zoek in een archief van 235.000 berichten. Om gebruik te kunnen maken van uitgebreid zoeken, dient u ingelogd te zijn. Een account aanmaken kan hier.

Online status

 
 
Welkom, Gast. Alsjeblieft inloggen of registreren.

Advertentie SpanjeMarktplaats.nl

Logos

Kies een kleurForumstandaard

Permanent