SpanjeForum

Fora => Werken in Spanje => Topic gestart door: pietmeijers op 17 oktober 2010, 20:24:09 pm

Titel: Hoe kwam je hier aan werk ?
Bericht door: pietmeijers op 17 oktober 2010, 20:24:09 pm
<p>Hoe zijn jullie aan een baan gekomen? Laat anderen er ook hun voordeel mee doen.<br />

Sommigen lukt het snel, anderen nauwelijks of niet.<br />

Wat zijn de gouden tips, en wat werkt niet.</p>

<p>Dit mede naar aanleiding van een paar berichten van Barc dat hij, ondanks zijn leeftijd, snel een baan had gevonden, en er nu zelfs twee heeft. En dat in deze tijd.

</p>

Titel: Hoe kwam je hier aan werk ?
Bericht door: Barc op 17 oktober 2010, 20:33:41 pm

Hoi Piet, zoals de meesten al weten, hebben mijn vrouw en ik de zaak opgedoekt, (mede) vanwege de crisis. Ik heb daarna direct naar allerlei bedrijven, e-mails en papieren CV's verstuurd. Alle in de taal van het bedrijf, en "getweaked" naar de vraag die er was eventueel, waar ik het heen stuurde. Na ongeveer 2 weken kreeg ik ineens telefoon, en werd ik uitgenodigd voor een gesprek. Een week later ben ik begonnen, en werk er nog steeds (inmiddels op contract). En twee weken later, de brutaalste solliciatatiebrief van mijn leven verstuurd, naar een radiozender,gewoon voor de gein, en daar heb ik nu ook een programma. Deze neem ik thuis op op de pc en plaats het dan via een FTP upload. Voor allen die denken dat het mijn leeftijd is: Ik ben geboren in 1959, ben dus 51. Gewoon doen en lef tonen. Thuis blijven zoeken op internet is prima, maar stap er gewoon binnen, en overtuig ze van je enthousiasme en wilskracht. Met wachten bereik je niets, en ook de PARO en AYUDA houden eens op.

Iedereen succes !!


Titel: Hoe kwam je hier aan werk ?
Bericht door: vigilina op 17 oktober 2010, 20:47:25 pm

Quote (selected)
stap er gewoon binnen, en overtuig ze van je enthousiasme en wilskracht.


Dat binnenstappen is niets, je komt niet aan de secretaressen voorbij. En dat is het grootste probleem, zeker op onze leeftijd. (Die vertelt niet aan de baas : Zag er voor haar 52 jaar nog fit uit  :? )


Titel: Hoe kwam je hier aan werk ?
Bericht door: pietmeijers op 17 oktober 2010, 20:50:00 pm

Geweldig zo'n verhaal !

Mijn pet af voor je. En die radiozender !!! Hoe kom je op het idee !!  :idea:


Titel: Hoe kwam je hier aan werk ?
Bericht door: Barc op 17 oktober 2010, 20:51:16 pm

Als ik een bedrijf binnen ging deed ik me meestal als presentante van een andere buitenlandse firma voor (visitekaartje op de pc is zo gemaakt). Het krijgen van een telefoonnummer van een leiding gevende, was dan een makkie. Daarna, je er door heen bluffen.


Titel: Hoe kwam je hier aan werk ?
Bericht door: gallito op 17 oktober 2010, 20:52:09 pm

Barc, dat is de ware spirit.

En zo te zien houd je op het internet ook verschillende ijzers op het vuur  :wink:


Titel: Hoe kwam je hier aan werk ?
Bericht door: Barc op 17 oktober 2010, 20:52:09 pm

@ Piet: Vroeger deejay geweest, en de liefde voor muziek behouden.

@ Gallito: Stil zitten is verloren tijd, die je nooit meer terughaalt. Beter iets proberen en falen, dan nooit proberen, en je af te vragen wat er was gebeurd als................


Titel: Hoe kwam je hier aan werk ?
Bericht door: robert1969 op 17 oktober 2010, 20:53:45 pm

Vraag me af of beginnen met liegen nou de juiste weg is naar een bloeiende carriere....


Titel: Hoe kwam je hier aan werk ?
Bericht door: pietmeijers op 17 oktober 2010, 20:53:57 pm

@Barc, en een grote portie creativiteit !

Hopelijk inspireert het anderen.


@Robert,

De wereld is niet zwart-wit en zal dat ook niet worden.

Ik heb eens iemand aangenomen die met een smoes aan mijn bureau kwam en toen ook vertelde waarom hij zich binnengepraat had. Je kunt het liegen noemen.

Heb je nog wat positiefs te melden?


Titel: Hoe kwam je hier aan werk ?
Bericht door: Barc op 17 oktober 2010, 20:56:56 pm

Robert, liegen en liegen zijn twee dingen. Elk bedrijf zegt ook dat ze niet discrimineren, en toch willen mensen er werken. Probeer het maar met je 41 jaar.

De waarheid een beetje geweld aan doen, om daarna weer productief op je eigen poten te staan, vind ik in zo'n geval geen probleem. Niemand wordt geschaad, en ik doe me bij de sollicitatie niet anders voor. What you see is what you get, and what I've got, is yours to try out.


Titel: Hoe kwam je hier aan werk ?
Bericht door: robert1969 op 17 oktober 2010, 21:00:17 pm

Barc, ik heb 18 jaar voor een groot bedrijf gewerkt en veel sollicitatiegesprekken gevoerd, maar ik vond zoiets toch een slecht begin van de procedure.


Titel: Hoe kwam je hier aan werk ?
Bericht door: Barc op 17 oktober 2010, 21:14:09 pm

@Robert.Ik heb ook wel eens mensen aangenomen in onze juwelierszaak, en zag in enkele dagen dat ze helemaal niets wisten van de branche. Wel hadden ze wilskracht, en dat heb ik gebruikt om ze te "trainen". 2 Van deze "leugenaars" zijn mijn beste verkoper en verkoopster geworden.

Kijk als je beweert een specialist te zijn op een bepaald niveau, moet je dat kunnen waarmaken, voor de rest vind ik dat bijna iedereen een kans moet pakken


Titel: Hoe kwam je hier aan werk ?
Bericht door: gallito op 17 oktober 2010, 21:16:00 pm

Ik hoorde laatst een hele goede uitspraak


"Verliezers hebben een excuus en winnaars hebben een plan".


Titel: Hoe kwam je hier aan werk ?
Bericht door: Barc op 17 oktober 2010, 21:17:28 pm

@ Gallito: AMEN

En nu ga ik stoppen, de wekker loopt om 6.30 af, en mijn Flatcoated retriever om 6.31 u. En als ik die niet snel genoeg uitzet, loop mijn vrouw om 6.33u. af, en ik ben niet gauw bang, maar......... :P  :wink:

Ik zal weer een beetje meer hier terug komen, heb nu de inwerk periode achter de rug en kan nu weer 's avonds meer ontspannen. En de radio is voor mij geen werk, dat is puur plezier !!

¡ Hasta Pronto !


Titel: Hoe kwam je hier aan werk ?
Bericht door: robert1969 op 17 oktober 2010, 21:19:57 pm

Barc, ik ben helemaal met je eens dat je een kans moet pakken. Ik ben er alleen geen voorstander van om dingen mooier te maken dan ze zijn in sollicitatieprocedures. Ik zou dat zelf nooit doen.

Maar dat is een kwestie van normen en waarden en misschien doe ik mijzelf daarmee wel tekort en word ik door sommigen als naief beschouwd.

Ik hou van open en oprecht. En anders maar niet! Maar nogmaals, dat is mijn visie....


Titel: Hoe kwam je hier aan werk ?
Bericht door: lucky op 17 oktober 2010, 21:29:03 pm

Robert een beetje meer positief en wat harder lachen , dan kom je er wel


Titel: Hoe kwam je hier aan werk ?
Bericht door: robert1969 op 17 oktober 2010, 21:38:44 pm

Sorry voor mijn negativiteit. Ik probeer altijd zo positief mogelijk te zijn, maar als ik het ergens niet mee eens ben kan het wel eens klinken als negatief. Is niet zo bedoeld.


Titel: Hoe kwam je hier aan werk ?
Bericht door: Fire op 17 oktober 2010, 21:41:33 pm

Mijn huidige job heb ik via een advertentie in de krant. Die krant was toen al een dag of 4 oud dus ik dacht dat die job allang weg was. Toch bellen en blijkbaar heb ik iets gezegd dat indruk gemaakt heeft want 's avonds een gesprek en een proefrit en de volgende dag aan de slag!  :D  :D  :D Ook ik heb m'n leeftijd niet mee: 38. Lijkt misschien jong en zo voel ik me meestal ook maar als het om werk gaat is deze leeftijd stokoud. Maar dat was in NL ook al zo.. :|


Verder heb ik een cv waar bazen van gruwelen dus als ik een sollicitatie schrijf, moet ik m'n cv een beetje aanpassen... Is dat liegen? Of de halve waarheid vertellen?  :wink:


Titel: Hoe kwam je hier aan werk ?
Bericht door: Kees CV op 17 oktober 2010, 21:48:26 pm

Zo te zien werkt een grove leugen het beste om aan een baan te komen, daarom zit ik dus nog thuis omdat ik schijnbaar te eerlijk ben? Elke baas die ik had wilde mij in ieder geval nooit kwijt maargoed ook een baas heeft niets te willen als zijn bedrijf onderuit gaat.


Nahja ?


Als iemand nu even 1 van zijn 2 banen opgeeft kom ik ook wel weer aan de bak toch?


Titel: Hoe kwam je hier aan werk ?
Bericht door: robert1969 op 17 oktober 2010, 21:53:00 pm

Fire, waarom gruwelen werkgevenden van je CV? Zoek je wel naar passend werk?


Titel: Hoe kwam je hier aan werk ?
Bericht door: Fire op 17 oktober 2010, 21:53:07 pm

Sorry Kees, ik heb er maar 1 en die wil ik graag zelf houden! En ja, liegen helpt om aan een job te komen. Sterker nog, je moet wel omdat de meeste werkgevers verdomde goed weten dat sollicitanten liegen, de werkelijkheid een beetje mooier maken en gaan er daarom vanuit dat 50% waar is van wat de sollicitant schrijft/vertelt. En verder denk ik dat uitstraling en de wil om de job te krijgen belangrijk zijn.


Titel: Hoe kwam je hier aan werk ?
Bericht door: Gerda en Marc op 17 oktober 2010, 21:55:13 pm

Dat heet 'jezelf verkopen'.  8)


Titel: Hoe kwam je hier aan werk ?
Bericht door: Fire op 17 oktober 2010, 21:59:06 pm

@Robert, als ik mijn hele arbeidsverleden op papier zet, neemt het 3 A4tjes in beslag. Nou niet bepaald het toonbeeld van een stabiele werknemer die lekker lang blijft. Werkgevers vinden dat meestal niet leuk. Er zijn uitzonderingen, die zien als een verrijking; zoveel ervaring in verschillende branches.


In NL zat ik bij de brandweer en dat paste bij mij. Nu heb ik ook een job die bij mij past:

Vooral niet van 9 tot 5, lekker onregelmatig, soms druk, soms ook helemaal niet, niet aan een bureautje met een computer voor de snufferd en iedere dag anders.


Titel: Hoe kwam je hier aan werk ?
Bericht door: Kees CV op 17 oktober 2010, 22:08:00 pm

Fire, duidelijk! eerlijk duurt het langst, maar helaas wel zo lang dat je kan rotten in de goot als je niet uitkijkt. Dus niet meer eerlijk zijn is het motto. Sorry maar daar kan ik zelf niet mee leven helaas, ik zou een levenslang schuld gevoel er aan overhouden.


Ik gaat dus gewoon door op de eerlijke manier ook al moet ik er alles voor opgeven. Helaas beheers ik nog steeds niet voldoende Spaans alhoewel ik flinke stappen vooruit zet de laatste tijd. Maar voorheen had ik de Spaanse taal niet eens nodig om hier te werken?


Ik werkte voor een airport parking maar die moest dicht omdat na 10 jaar zijn vergunningen niet bleken te kloppen.


Ik werkte bij de oami voor een extern bedrijf voor 5 jaar toen deze overgenomen werd door een frans bedrijf en tja  toen werd iedereen boven de 28 de deur uit geknikkerd :(


Ik op straat en nu helaas nog steeds.


Het heeft allemaal niets met mijn kwaliteiten te maken maar je staat toch op straat.


Titel: Hoe kwam je hier aan werk ?
Bericht door: Fire op 17 oktober 2010, 22:26:21 pm

Er stond laatst nog een advertentie in krant van een airportparking. Had je nog gesolliciteerd? Je hoeft echt niet staalhard te gaan liegen maar je kunt de waarheid een beetje mooier maken. Een beetje overdrijven mag best en daar hoef je je echt niet schuldig over te gaan voelen. Je kunt een beetje in gezelschap gaan oefenen door bepaalde gebeurtenissen wat aan te dikken, mooier te maken etc...


Stel, je hebt een jaar of 5 geleden eens een kind uit een boom "gered". Dat kind zat op de eerst tak en je kon daar zo bij dus in een halve minuut voorelkaar. Helemaal bovenin de boom zat de kat van de buren en je eigen tekkeltje stond naast je. Vertel je dat zo, is niemand onder de indruk. Maak er het volgende verhaal van:


Wat ik vorige week toch meemaakte! Er zat een kind in de boom en die durfde er niet meer uit. Ergens op een meter of 4 hoogte zat dat jongetje met z'n armen stevig om de stam geklemd, bovenin de boom zat een enorme wilde boskater naar het kind te blazen dus ik aarzel niet; direct die boom in, kind gepakt en naar beneden gesprongen! Die wilde kater nam een sprong en zette z'n nagels vol in m'n rug maar gelukkig had ik m'n rotweiler bij me en die joeg dat beest met mijn hulp zo weer terug de boom in.


Het is allemaal echt gebeurd maar ook weer niet... Suerte  :D


Titel: Hoe kwam je hier aan werk ?
Bericht door: vigilina op 17 oktober 2010, 22:38:41 pm

Maak van die vorige week toch maar vorige maand. Ze konden wel eens naar bewijzen vragen in zo´n stoer verhaal.  :D


Titel: Hoe kwam je hier aan werk ?
Bericht door: vigilina op 17 oktober 2010, 22:39:22 pm

Maak van die vorige week toch maar vorige maand. Ze konden wel eens naar bewijzen vragen in zo´n stoer verhaal.  :D


Titel: Hoe kwam je hier aan werk ?
Bericht door: Fire op 17 oktober 2010, 22:44:08 pm

Goed idee!  :D  :D


Titel: Hoe kwam je hier aan werk ?
Bericht door: juana op 17 oktober 2010, 23:01:19 pm

Ben een meelezer op dit forum, maar wil nu wel even reageren op dit onderwerp.

Ben 30 jaar geleden als au pair naar Spanje gegaan,bij een Nederlands/Duits gezin,heb dat voor een jaar gedaan, en daarna altijd werk gehad op reisburo;s .later eigen zaken,na scheiding van man en zaken,ook weer altijd werk gehad op reisburo;s en horeca,voornamelijk vanwege de talen,nu even paar jaar terug in Nederland vanwege omstandigheden, maar binnenkort weer terug en heb alweer werk gevonden,is de wil en de instelling die je hebt is mijn ervaring.


Titel: Hoe kwam je hier aan werk ?
Bericht door: Elsje Poblets op 18 oktober 2010, 05:20:20 am

Ik heb nog nooit gelogen voor een baan en in Spanje nooit hoeven zoeken, maar misschien ben ik een uitzondering op de regel ?  :wink:


Toen we emigreerden naar Spanje, wilden we direkt een eigen zaak beginnen. Maar een ´concurrent´ kreeg daar lucht van, en besloot ons beide in loondienst te nemen. Voordeel voor de werkgever: geen concurrentie. Voordeel voor ons: vast inkomen en een goede leerplek.


Een jaar later zijn we elders voor onszelf begonnen, en mijn man werkt nog steeds in ons eigen bedrijf. Ik ben zelf sinds kort elders fulltime aan het werk. Doordat ik al jaren (als vrijwilliger) werk in dierenasiels, ben ik daar nu aangesteld als verantwoordelijke, en dat is een (casi) betaalde baan. Zo heb ik van mijn hobby mijn beroep gemaakt en nooit ergens een CV hoeven afgeven.  :D


Titel: Hoe kwam je hier aan werk ?
Bericht door: Juan el guapo op 18 oktober 2010, 06:55:48 am

We zijn hier een eigen bedrijf begonnen en hebben die nog steeds.


Dat van Barc vind ik geen liegen (en zeker geen grove leugen zoals hierboven genoemd werd), het is een creatieve manier om binnen te komen in het Spaanse systeem. Uiteraard dien je (vind ik) bij een gesprek wel eerlijk te zijn. D.w.z., je mag geen onjuiste info geven. Is het weglaten van informatie toegestaan? Ik vind van wel indien nodig.

Vroeger was ik ook volledig eerlijk en open, nu gepokt en gemazeld vele jaren verder nog steeds eerlijk (liegen doe ik niet en bedonderen al helemaal niet), maar indien nodig niet geheel open meer, dat werkt soms erg in je nadeel.


Een te grote c.v. met te hoge opleiding of teveel werkervaring kan ook in je nadeel werken. Vaak zijn werkgevers alleen geinteresseerd in relevante werkervaring, een niet te lange c.v. met weglaten van niet ter doene zaken kan soms prettig werken.


Titel: Hoe kwam je hier aan werk ?
Bericht door: Bob op 18 oktober 2010, 10:46:03 am

Ik heb meerdere keren succes gehad door gewoon naar bedrijven toe te gaan en me te presenteren. Ik geloof dat dat uiteindelijk beter is dan alleen maar CV's versturen. Je moet er wel rekening meehouden dat je vaak na 5 minuten weer buiten staat en je mensen ook kan irriteren. En je moet inderdaad langs de receptie zien te komen. Je moet er ook heel voorzichtig mee omgaan. Laten zien dat je durft en bereid bent ver te gaan, maar ook weer niet te opdringerig overkomen. Zo is het me toch gelukt om in moeilijke tijden eerder werk te vinden dan collega's van me in vergelijkbare situaties.


Daarnaast is en blijft netwerken heel belangrijk. Nooit om een baan vragen, maar wel zorgen dat de mensen je kennen en weten wat je kan en wilt.


En altijd positief en optimistisch zijn!! Nooit gaan zitten klagen dat het niet lukt, altijd vertrouwen hebben dat het vroeg of laat wel komt!!


Ik ben overigens in Spanje terecht gekomen omdat ik hier aan het werk kon en in Nederland niet. Nu wil ik hier nooit meer weg!!!


(Oh ja, een afwijzing hoeft helemaal niet negatief te zijn. Wellicht krijg je daardoor een mooiere aanbieding later. Ik ben banen misgelopen waarvan ik heel erg baalde, terwijl ik achteraf beter terecht kwam en blij ben dat ik niet bij die eerdere bedrijven ben aangenomen!)


Titel: Hoe kwam je hier aan werk ?
Bericht door: Gabriella op 18 oktober 2010, 12:50:11 pm

Voordat ik hier kwam had ik al spaans en catalaans geleerd.

Ik ben aan werk gekomen doordat ik een celloleraar van het conservatorium in NL kende (de toenmalige leraar van mijn huidige man)(daarom kende ik deze leraar). Hij gaf elke zomer een cursus in Catalonië. Daar ben ik toen in 1997 geweest en heb toen een andere celloleraar leren kennen. Hij gaf les aan een conservatorium in Catalonië. Een jaar later wist ik via via dat hij daar weg zou gaan, heb hem toen een brief gestuurd en gevraagd of ik zijn baan over mocht nemen. Waarop hij positief reageerde. De directie van het conservatorium heeft wel nog referenties gevraagd van de leraar uit NL. En die heeft ook in mijn voordeel gesproken.


En zo begon ik hier.


De branch waarin ik werk hangt veel van contacten af. Je schrijft je niet in bij een uitzendbureau, en CV's worden in een la gegooid en zelden eruit gehaald (alleen als ze niemand weten, of een vervanging nodig hebben). Mond op mond reclame, daar moeten we het van hebben.


Titel: Hoe kwam je hier aan werk ?
Bericht door: Peter J. Veldman op 18 oktober 2010, 13:19:06 pm

Wat is liegen??

Als je idd 100% moet voldoen aan de profiel eisen van een baas hebben veel mensen al een probleem. Vaak wil men dan dat je NIET ouder bent dan 30 (ik zeg nu maar wat) en dat je die en die diplomas hebt en zoveel jaar ervaring....


Ik ben ervan overtuigd dat iedereen wel eens een kleine leugen verteld heeft in een sollicitatie gesprek....zeker weten!! (ik ook)


Als je vb. met een mavo diploma gaat solliciteren naar een functie voor algemeen direkteur van een lokaal ziekenhuis denk ik dat je fout bezig bent...maar goed dat is een beetje gechargeerd gezegd maar jullie begrijpen wel wat ik bedoel. Met bluffen kun je soms een heel eind komen (zeker in latino cultuur!!) echter val je vroeg of laat door de mand...met alle problemen van dien.


veel ervaring vb kan een gemis aan diplomas vaak goedmaken.....


tevens ben ik ervan overtuigd dat je in Spanje het vooral hebben moet van informele netwerken en kennissen en vrienden. Als je idd enkel vastpind op de arbeidsbvuros ga je het zeer lastig krijgen vrees ik.


verder wil ik toch iedereen die NU op zoek is naar werk veel geluk toewensen......het zal zeker niet makkelijk zijn echter denk ik dat het toch niet onmogelijk is. Als je idd ergens in La Mancha in een klein dorpje woont....tsja...dan vraag je er natuurlijk ook wel om als je daar geen werk kunt vinden...ik bedoel maar.


wat je nu vooral hier ziet is dat veel jongeren kiezen voor de traditionele beroepen (en dito opleidingen) en daarom vaak buiten de boot vallen. De meesten willen enkele werken in een "officina" zonder ooit echt te hoeven werken...tsja en dat wordt lastig.

Vaak kun je door met je handen te werken net zogoed verdienen (of zelfs meer!)...maar dat snappen ze dus (nog) niet. ER ius hier in PY vb een ENORM tekort aan vakkrachten op allerlei gebied...electriciens,bouwvakkers,loodgieters of mechanico´s.


Een eigen zaak is niet voor iedereen weggelegd....als ik sommige postings hierzo lees (zonder namen te noemen) van mensen die een horecazaak willen opzetten vraag ik me af of ze ueberhaupt wel weten waar ze aan beginnen!!!


suerte


Peter.


Titel: Hoe kwam je hier aan werk ?
Bericht door: Bob op 18 oktober 2010, 13:30:02 pm

Ik ben altijd eerlijk bij sollicitaties. Ook als dat tegen me werkt en het heeft wel eens tegen me gewerkt. Maar het heeft ook wel eens voor me gewerkt omdat ze zien dat je eerlijk bent. Bijvoorbeeld de vraag of je bij een grote concurrent zou gaan werken als je die kans krijgt. Ze weten ook wel dat je dat natuurlijk doet als daar de carriere kansen en contracten beter zijn. Dus als je nee zegt om hun een plezier te doen scoor je volgens mij geen punten. Ik heb op een sollicitatie op deze lastige vraag gewoon geantwoord dat ik dat zou doen als ik de kans had, maar dat ik niet verwachte dat die mogelijkheid zich voor zou doen en ik zolang volledig voor hun bedrijf zou gaan. Waarop de interviewer zei dat hij dat ook zou doen en ik was aangenomen!


Waar ik last mee gehad heb is dat ik 2 opleidingen heb gevolgd. In de richting van mijn 2e opleiding was geen werk te krijgen dus moest ik werk zoeken in mijn originele branch. Daar zagen ze op mijn CV dat ik geinvesteerd had in een andere opleiding en dus niet loyaal zou zijn aan hun bedrijf als ik de kans zou hebben om mijn gewenste richting op te gaan. Dat heeft me wel veel tegengewerkt, maar waarom zou ik me in allerlei bochten gaan wringen om dat te verdoezelen? Uiteindelijk is het toch goed gekomen...


Titel: Hoe kwam je hier aan werk ?
Bericht door: Kees Vis op 18 oktober 2010, 14:09:46 pm

Vanmorgen het volgende verhaal gehoord van een vriend. Zijn vriendin (28) is op zoek naar werk. Hij ontmoet algelopen weekend een persoon die wel een baan voor haar heeft. Zij vanmorgen er naar toe. En daar werd het volgende voorgesteld:


7 dagen in de week werken in een telefoon winkel waarvan één dag van 9.00 tot 19.00 uur totaal per week 42 uur. Salaris per maand......... :D  :D  :D € 500,-  :P  :P


Kijk hier word een mens vrolijk van!! Zij heeft dit uiteraard niet aangenomen deze ruitelijke aanbieding.


Maar nu begrijp ik waarom ik altijd zo beroerd geholpen werd in telefoon winkels  :evil:


Titel: Hoe kwam je hier aan werk ?
Bericht door: Michel Las Rozas op 18 oktober 2010, 14:28:44 pm

Mijn tips, gebaseerd op het zoeken naar een ‘kantoorbaan’:


-Wees niet te bescheiden over je talenkennis. ‘Bilingue’ in Spanje is wat je in Nederland ´(redelijk) goed’zou noemen.

-Voortbordurend op wat hierboven staat; zorg dat je CV makkelijk te begrijpen is. Ik heb mijn CV een aantal keren moeten ‘versimpelen’, omdat recruiters niet begrepen wat ik gedaan had.

-Interviews zijn in vergelijking met Nederland weinig diepgaand en er wordt vaak niet teveel interactie tussen de recruiter en de kandidaat verwacht. Het hoeft zeker niet aan jou te liggen als je voelt dat het interview niets om het lijf had.

-Maak gebruik van sites als Linkedin. Ik heb een aantal interviews over gehouden aan het plaatsen van mijn CV op Linkedin.


Als iemand meer info wil – de mail me functie staat aan!


Titel: Hoe kwam je hier aan werk ?
Bericht door: Fire op 18 oktober 2010, 15:19:09 pm

@Kees Vis, 42 uur werken voor 500 euro per maand? Dat is echt crisis! Maar goed, zouden ze het mij aangeboden hebben afgelopen juli zou ik het toch aangenomen hebben. Beter iets dan niets en ondertussen verder blijven kijken! Het valt voor mij onder uitbuiterij..  :evil:


Titel: Hoe kwam je hier aan werk ?
Bericht door: Danielle op 18 oktober 2010, 15:20:50 pm

Toen ik pas in Spanje aankwam ben ik na het leren van de taal (3 maanden intensief) in mijn beste pak op pad gegaan met een stapel CV´s in de (wijde)regio waar ik wilde werken. Ik ben overal langsgegaan waar ze maar enigszins in contact waren met buitenlandse klanten of prospectus. Dus hotels, makelaars, (dokters) recepties in toeristengebieden, de ANWB, maar ook uitzendbureaus etc. Bij nr 52 was het raak! Vrienden en kennissen zeggen dan al snel, ja maar jou lukt het altijd, jaja, ik ken anders heel veel mensen die niet de moeite nemen om eerst Spaans te spreken om vervolgens bij nr 15 te menen dat er echt geen werk is. Doorgaan tot je iets gevonden hebt is de enige manier.


Titel: Hoe kwam je hier aan werk ?
Bericht door: lucky op 18 oktober 2010, 15:21:11 pm

@ Michel Las Rozas je moet je mail functie van het forum wel aanzetten mocht je mails willen ontvangen !


Titel: Hoe kwam je hier aan werk ?
Bericht door: Michel Las Rozas op 18 oktober 2010, 15:36:54 pm

Oeps.... het staat nu wel aan. En dan te bedenken dat ik hier in Spanje werk heb gevonden op een IT-afdeling....  :(


Titel: Hoe kwam je hier aan werk ?
Bericht door: Fire op 18 oktober 2010, 16:22:38 pm

maar het forum is dan ook heeeel ingewikkeld....  :wink:


Titel: Hoe kwam je hier aan werk ?
Bericht door: pietmeijers op 18 oktober 2010, 16:30:32 pm

Of bij de sollicitatie een beetje gejokt, tja dan val je door de digitale amnd !  :D


Titel: Hoe kwam je hier aan werk ?
Bericht door: Michel Las Rozas op 18 oktober 2010, 17:19:27 pm

Geen probleem. Mijn baas spreekt geen Nederlands.  8)


Titel: Hoe kwam je hier aan werk ?
Bericht door: rix legene granada op 18 oktober 2010, 20:32:35 pm

Hoef wel niet te leven van mijn 'winkeltje' maar eens lesgegeven blijft het toch door je bloed stromen. Ik heb voor mijn rondleidinkjes door de Albaicín een week of vier alles gelezen wat los en vast zit over de geschiedenis van de wijk en een expeditie gevolgd die elke baksteen uit de Moorse tijd heeft beschreven, daarna zelf een paar weken op 'expeditie' geweest door mijn wijk en toen wist ik genoeg. Daarna allerlei B&B's benaderd met een folder waarin staat wat ik doe. Niet te veel, want het moet niet op werken gaan lijken. Sindsdien is er een gestaag stroompje liefhebbers van Moorse geschiedenis dat me van een bescheiden zakgeld voorziet. Heb het in vier talen gedaan wat erg leuk en spannend was! Zoiets kun je echter ook veel grootser en uitgebreider aanpakken maar je hebt wel de kans de officiële gidsen voor de voeten te lopen, die overigens lang niet allemaal zijn uitgerust met de nodige actuele historische kennis, heb ik gemerkt. Verder zijn het vaak stomvervelende vertellers, vol maten gewichten en jaartallen. 't Was maar een idee en de achtergrondkennis was er ook natuurlijk maar toch...dat zegt niet zoveel.


Titel: Hoe kwam je hier aan werk ?
Bericht door: Kees Vis op 18 oktober 2010, 20:40:31 pm

Quote (selected)
@Kees Vis, 42 uur werken voor 500 euro per maand? Dat is echt crisis! Maar goed, zouden ze het mij aangeboden hebben afgelopen juli zou ik het toch aangenomen hebben. Beter iets dan niets en ondertussen verder blijven kijken!


Mijn vrouw is een twee jaar geleden in de thuiszorg begonnen.

Ja ja á € 9,- p/uur. (ongeacht welke uren weekend/avond/feestdagen etc. etc.)


Nu is ze autonomo geworden en verdiend nu redelijk meer, of te wel het geeft nu wel voldoening voor de geleverde arbeid.... En ze is nu gelukkig gewoon lekker bezig....


Maar meen je dat nu echt! € 500,- p/mnd voor 42 uur per week? Ga in de schoonmaak min. € 9 p/uur.


Titel: Hoe kwam je hier aan werk ?
Bericht door: Fire op 18 oktober 2010, 22:28:07 pm

Als ik ergens slecht in ben, is het wel alles dat met het huishouden te maken heeft... Maar ik heb wel vakantiehuizen gepoetst. Met zo'n troep dames en af en toe een verdwaalde man was het best gezellig  :D Het werk zelf vond ik vreselijk! Nu heb ik het wel uitstekend naar m'n zin en over de inkomsten geen klagen  :D Maar als iemand nog een miljoentje heeft liggen waar hij/zij niets mee doet; ik wil best m'n bankrekening even mailen?! Dan gaan we fijn een huis kopen  :wink:  :D


Titel: Hoe kwam je hier aan werk ?
Bericht door: pietmeijers op 18 oktober 2010, 22:30:17 pm

Nooit gedacht dat mijn vraag tot zoveel reacties zou leiden.

Erg interessante, leerzame en ook wel onthutsende informatie.


Titel: Hoe kwam je hier aan werk ?
Bericht door: Peter J. Veldman op 19 oktober 2010, 00:17:52 am

500 euro per mnd ...42 uur in de week?? Sorry dat ik daar moeite mee heb om DAT te geloven in Spanje. Lijkt me erg overdreven.

Om je een voorbeeld te geven kennen we een Paraguyaanse die in Madrid licht huishoudelijk werk doet en tevens op 2 kleine kids past bij een (redelijk) welgestelde Spaanse familie aldaar. Deze mevrouw verdient daar 900 euro NETTO mee...ZWART!! Zij werkt gewoon 8 uur per dag...5 dagen per week. Als ze eens op een zaterdag of zondag iets moet doen krijgt ze daar extra voor betaald.


hebben jullie geen min. loon..in Spanje?? Lijkt me dat dit er ver onder zit.


Zelfs in Paraguay verdien je al ruim 300 euro per maand...netto!!!(als werknemer) En dat zijn dan normale banen. Niks bizonders....


het moet wel heeeeel erg zijn dan in Spanje...echter geloof ik er niets van.(met alle respect)

Van zo´n inkomen kun je absoluut NIET rondkomen mi.


Peter


Titel: Hoe kwam je hier aan werk ?
Bericht door: frits op 19 oktober 2010, 06:08:55 am

Nou Peter ,wij hebben kennissen die in Spanje wonen en net 1200 euro per maand verdienen ,moeten wel 7 dagen per week en 10 uur per dag klaar staan ze werken 6 dagen aan een gesloten ,1 dag vrij en dan van s'morgens 8.00 uur tot 22.00 uur ,ook de zondag!Dus reken maar uit wat het salaris  is .(de tijden zijn wisseldiensten).


Titel: Hoe kwam je hier aan werk ?
Bericht door: Stef en Fam op 19 oktober 2010, 06:14:15 am

Ik heb er ook nog voor gewerkt Frits, jaren geleden weliswaar maar ook nog voor minder en zoveel uren. Het hangt ook een beetje vanaf waar je gevestigd zit. ik weet de mensen in bijv. carrefour hebben een minimum salaris van rond de € 600,- voor een 40 urige werkweek.


Titel: Hoe kwam je hier aan werk ?
Bericht door: Danielle op 19 oktober 2010, 07:11:02 am

Dat zijn geen leugens hoor. Hier ook genoeg mensen die full time werken voor 600 p.m. Zal misschien 36 uur zijn ipv 42, maar toch. Daar kun je inderdaad niet van leven dus hebben de meeste mensen nog een bijbaantje of de gelukkigen met een relatie werken samen en dan gaat het net.


Titel: Hoe kwam je hier aan werk ?
Bericht door: pietmeijers op 19 oktober 2010, 07:22:29 am

Ben bang dat Peter Spanje nog een beetje als beloofd land ziet ten opzichte van Paraguay.

Inderdaad worden dit soort lonen betaald.

ik ken een gezin die op deze manier samen drie en een halve baan heeft, oma past op de kleintjes (of doet het huishouden, beter uitgedrukt). En ze zijn de koning te rijk dat ze voldoende eten hebben.

Ook dat is Spanje.

Geen wonder dat de bonden af en toe (naar onze (voor)oordelen wel eens te fors9 zo te keer gaan. In veel bedrijven is er fundamenteel iets aan te merken op de verhouding werkgever/werknemer, zo ziet mijn gekleurde bril het althans.


Titel: Hoe kwam je hier aan werk ?
Bericht door: Berry op 19 oktober 2010, 08:01:17 am

Ik word door vrienden vanuit Nederland wel eens voor uitbuiter uitgemaakt, maar dat valt nog wel mee als ik de salarissen op het vaste land zo bekijk. Ik betaal de mensen die voor mij werken op een 6 maanden contract van 24 uur per week netto 515 euro per maand. Ieder uur dat ze meer werken krijgen ze 7 euro netto in het handje. Daar komt nog bij dat het heel plezierig werk is. Toch heb ik altijd moeite om goede werkkrachten te vinden.


Titel: Hoe kwam je hier aan werk ?
Bericht door: Gata op 19 oktober 2010, 08:10:07 am

Ja, en zo is het maar net. Ik heb ooit eens een baan aangeboden gekregen voor 600 euro per maand netto.

Ook ooit een baan aangeboden gekregen voor 800 netto per maand, dat was dan wel 7 dagen per week, geen vrije dag en dan van 10 uur 's morgens tot 12 uur 's nachts. En je mond houden want voor jou 10 andere.


Ik weet niet hoe de Zuid Amerikaanse mensen denken daar Peter? Maar als ik jou dan begrijp denken ze ws hier het paradijs op aarde te zullen vinden wat geld betreft en komen ze om deze reden hier massaal heen. Eenmaal hier valt het vies tegen, want ook de lasten zijn hier natuurlijk hoger dan in die landen.

En omdat ik zie dat hier in veel takken van beroepen Zuid Amerikaanse en Oost-blok mensen aan het werk gezet worden en worden aangenomen, denk ik dat deze mensen nog erger uitgebuit worden vaak.


Zo dan Piet, 3 en een halve baan in tijd van crisis is niet gek, kunnen ze niet een halve baan afstaan aan iemand die helemaal geen werk of inkomen heeft?


Maar zonder gekheid: het is niet voor niets dat veel Spanjaarden tot ver over de 30 bij hun ouders blijven wonen.


Dan over het wel of niet 'liegen'' bij een sollicitatie of je CV?

Ik vind dat eerlijkheid het langst duurt. Als je gaat liegen val je toch een keer door de mand. Maar ik heb nog wel eens wat CV's gezien van Spanjaarden en die vullen dan bij de taal Engels in dat ze die goed spreken. Vervolgens probeer je in het Engels met ze te praten en dan komt er geen goed woord Engels uit en begrijpen ze al helemaal niet wat je zegt in het Engels. Tsja.....ik bedoel maar.


Zelf had ik jaren geleden eens een Cv opgemaakt.

Had netjes naar waarheid alles ingevuld.

Zo schreef ik bij Engels dat dit goed was en bij spaans basico.

Iemand die een bepaalde baan had om CV's te beoordelen veranderede dit bij mij op m'n Cv en zette: Engels Uitstekend en Spaans gevorderd, want vond ze mijn Spaans was goed. Ik kan je vertellen dat zeker toen mijn Spaans nog niet goed was en zij was Spaanse.


Verder had ik bij de vragen over computers en inertnet en dat soort ongein ingevuld dat ik alles basic kende, van email tot website bouwen. Dit werd veranderd in alles door haar als Zeer goed. Ik zeg haar, wat doe je nou?? Ik beheers sommige dingen redelijk en sommige dingen goed, maar echt niet zo goed??!!


Maakt niet uit zegt ze, je kunt je Cv beter zo in vullen, dan is de kans dat je op gesprek mag komen hoger.


Titel: Hoe kwam je hier aan werk ?
Bericht door: Fire op 19 oktober 2010, 08:33:08 am

De waarheid een beetje mooier maken dus..  :D Maar het moet niet overdreven worden. In NL liet ik sollicitatiebrieven meestal door iemand anders schrijven want mijzelf op papier verkopen kan ik niet.  :wink:


Titel: Hoe kwam je hier aan werk ?
Bericht door: Bob op 19 oktober 2010, 10:42:23 am

Ik schreef vroeger hele uitgebreide sollicitatiebrieven waarin ik al die dingen die ik voor elkaar had gekregen uitlegde. Maar na enige tijd kwam ik erachter dat drukke HR managers die brieven toch niet lezen en je zo'n brief juist zo kort mogelijk moet houden. Het liefste één korte zin dat je geinteresseerd bent en graag op gesprek zou willen komen.


Ik ken overigens ook mensen die hun brieven op geel papier gingen drukken of op andere creatieve manieren probeerde op te vallen. Als ik nu zie hoe bedrijven mensen selecteren denk ik dat de enige manier om echt op te vallen is om zelf langs te gaan!


Titel: Hoe kwam je hier aan werk ?
Bericht door: pietmeijers op 19 oktober 2010, 11:08:33 am

@Gata,

Quote (selected)
Zo dan Piet, 3 en een halve baan in tijd van crisis is niet gek, kunnen ze niet een halve baan afstaan aan iemand die helemaal geen werk of inkomen heeft?Als je 8 monden moet vullen, neem je alles aan. Zeer slecht betaalde banen, die de anderen lieten liggen.

Even doordenken.


Titel: Hoe kwam je hier aan werk ?
Bericht door: Barc op 19 oktober 2010, 11:19:12 am

Inderdaad Piet.

Met het risisco dat ik mensen op hun p%k trap het volgende.

Als je bestaan en het behoud van je huis op het spel staan, wil ik wel eens weten hoeveel mensen dan nog steeds "eerlijk" blijven op sollicitatie-gesprekken. Als alles er van af hangt, gaat een oud Indisch spreekwoord werken (vrij vertaald naar het Engels) "Beggars can't be choosers"

Wie dan nog niet ALLES probeert om werk te vinden, moet de oorzaak bij zich zelf zoeken.


Titel: Hoe kwam je hier aan werk ?
Bericht door: Bob op 19 oktober 2010, 11:26:23 am

Barc, als je niet eerlijk bent, door de mand valt en het dus tegen je werkt ben je toch verder van huis. Ook als je heel wanhopig bent, altijd eerlijk blijven!!


Titel: Hoe kwam je hier aan werk ?
Bericht door: pietmeijers op 19 oktober 2010, 11:26:54 am

Hoi Barc,


Je sluit de helft van de mensheid uit, die hebben geen p%k, maar dat is je wel bekend. :!:

Maar je hebt volkomen gelijk, alles is betrekkelijk.

De mensen die ik bedoelde weigerden stelselmatig een ondersteuning van de Caritas.

Overigens heeft6 het doorzettingsvermogen hen de ellende doorgeholpen. De man heeft nu een aanzienlijk betere baan. Maar het schoonmaakwerk blijft hij toch maar doen.


Titel: Hoe kwam je hier aan werk ?
Bericht door: Bob op 19 oktober 2010, 11:33:06 am

Ik heb het een tijdje in Nederland ook erg zwaar gehad. Verdiende erg weinig, had veel schuld, relatief weinig werk ervaring in mijn studie richting en weinig vooruitzichten op een betere baan. Woonde bij mijn ouders (net als veel Spanjaarden dus) werkte in mijn vrije dagen in de beveiliging (naast mijn vaste baan) en af en toe horeca en had 100% van mijn inkomen nodig om rond te komen. Ik had dus niets over voor vertier. Ik ben altijd positief geweest (terwijl ook de verwachting van je omgeving druk begint uit te oefenen na een dubbele HBO opleiding) en ben altijd goud eerlijk geweest in mijn sollicitaties. En net als in alle situaties; na regen komt zonneschijn!!


Titel: Hoe kwam je hier aan werk ?
Bericht door: Peter J. Veldman op 19 oktober 2010, 12:15:31 pm

Dat veel Spanjaarden bij hun ouders wonen als ze 30 of ouder zijn was mi 50 jaar geleden ook al zo en heeft niets met de crisis te maken. Datzelfde verschijnsel zie je in alle latijnse landen oa Italie,Portugal en ja ook in Griekenland. Hier in Zuid-Amerika ook heel normaal...men gaat pas uit het huis als men gaat trouwen!!! Eerder niet.

Het ongehuwd samenwonen is hier nog niet zo in zwang aangezien de samenleving erg conservatief is. Zo zit dat. Zelfs mensen uit goeie families (lees: met geld) blijven gewoon bij hun ouders wonen....heeft dus niets met crisis te maken maar eerder met hun cultuur.


verder (als jullie goed gelezen hebben) zei ik ook dat veel latinos weer huiswaarts keren omdat er doodeenvoudig geen werk meer is voor hen.....De Paraguayaanse regering heeft zelfs al een noodfonds ingestelt om landgenoten te repatrieren vanuit Spanje....! Dit omdat de mensen geen geld hadden om een ticket te kopen. Velen van hen zijn illegaal in Spanje en kunnen dus niet meer terugkeren omdat ze bij uitreis in een database komen van de spaanse Justitie/douane....mede om te voorkomen dat ze terugkomen naar Spanje.


neemt niet weg dat ik 500 euro netto TE weinig vindt om van te kunnen leven.(zeker als je alleen bent) Als je een goeie opleiding hebt en goed spaans spreekt ben ik ervan overtuigd dat je beter werk kunt vinden no matter wat sommige mensen hier beweren op het forum. Verder is dit een van de redenen dat wij pas over een jaar of 2 die kant op gaan. Eens zal de crsis ophouden....ja ook in Spanje!


Peter.


Titel: Hoe kwam je hier aan werk ?
Bericht door: pietmeijers op 19 oktober 2010, 12:19:05 pm

Niet iedereen heeft een "goede" opleiding of veel doorzettingsvermogen.

Velen van hen kwamen hier in de "goede" tijd. Nu zitten ze bij de pakken neer, als ze nog pakken over hebben.

Dat maakt hun situatie overigens niet minder deerniswekkend.

voeg daarbij het feit dat de samenleving hier niet echt uitnodigt om veel energie in studie en/of zelfontplooing te steken, en je hebt de miserie compleet.


Titel: Hoe kwam je hier aan werk ?
Bericht door: George van de Rebelleclub op 19 oktober 2010, 12:22:13 pm

Ik ken een advocate, Zwitserse van nationaliteit, rechten gestudeerd in Catalunya en in Zwitserland. Ze spreekt 6 talen vloeiend, maar toen ze net afgestudeerd was kreeg zij ook maar net €500 netto en dat voor een werkweek van 60 - 70 uur.

Nu ze wat meer ervaring heeft gaat het salaris wel flink vooruit.


Titel: Hoe kwam je hier aan werk ?
Bericht door: Peter J. Veldman op 19 oktober 2010, 12:29:46 pm

Jesus...hahahah ik moet er wel mee lachen...nu komen er allerlei verhalen van "ik ken die en die...en die verdiende zo weinig"...:-) Misschien was dat 7 jaar gelden...toen was 500 euro meer geld dan nu. Kan me niet voorstellen dat een afgestudeerde advovaat voor die habbekrats gaat werken en dan ook nog zoveel uren...!!! Kan ie beter als mozo ergens gaan werken heeft ze meer.


Met zo´n salaris kun je beter naar PY komen en hier werk zoeken als advocaat....die verdienen nl aanzienlijk meer dan 500 euro per maand!!!! Ik ben best bereid (tegen een kleine vergoeding) je in contact te brengen met wat mensen hier die in de advocatuur werken....diploma legalisering is hier binnen 1 maand geregeld...(met wat centen).


Kom op mesne effe serieus nu....


Ok er zijn klanten nu.....ik ga weer wat doen.


suerte

Peter


Titel: Hoe kwam je hier aan werk ?
Bericht door: pietmeijers op 19 oktober 2010, 12:32:55 pm

Ik ben bang dat wij jou te serieus nemen.

Ik in ieder geval niet meer.

George noemt hier een voorbeeld waarvan ook ik er meer ken dan mij lief is.

En je aankondiging om mensen om te kopen siert je evenmin.


Titel: Hoe kwam je hier aan werk ?
Bericht door: Elsje Poblets op 19 oktober 2010, 12:53:36 pm

Beste Peter


Quote (selected)
Kan me niet voorstellen dat een afgestudeerde advovaat voor die habbekrats gaat werken en dan ook nog zoveel uren...!!!


Ik ben econoom, heb 4 jaar HBO en 2 jaar universiteit achter de rug. Misschien geen advovaat (wat is dat?), maar wel redelijk opgeleid en 10 jaar ervaring. Toch heb ik gekozen voor een baan (onlangs, niet 7 jaar geleden...) die aardig in de richting komt van 42 uur voor € 500,-. Geld is minder belangrijk dan voldoening en plezier in je werk, ook voor hoogopgeleiden en misschien zelfs advovaten... :!:


Titel: Hoe kwam je hier aan werk ?
Bericht door: Gata op 19 oktober 2010, 13:32:10 pm

Peter...ik wil niet lullig doen, maar vele van ons wonen al vele jaren in Spanje. De dingen die ik vertel of zeg is omdat ik ze van dichtbij ken en heb meegemaakt vaak.


Ook praat ik vaak met Spanjaarden over de lonen hier en de verschillen, ik zeg hen ook altijd dat ik het una verguenza (weet niet waar die puntjes op de U zitten) vind zoals de lonen hier liggen. Ik ken mensen die lopende band werk doen en heel hoog opgeleide Universitarios.


Ik ken de mensen persoonlijk en ken meer Spanjaarden en meer Spaanse families dan Nederlanders. Ook ken ik Zuid Amerikaanse mensen die hierheen gekomen zijn. Ik kan gewoon nooit de vraag laten liggen om aan hen te vragen met welke reden en hoe ze naar Spanje gekomen zijn en wat hun ervaring is. Heel vaak erg schrijnend.


Ik heb door omstandigheden op kamers gewoond en op verschillende locaties, ben zat Spanjaarden tegengekomen die mij hun verhaal vertelde, maar zeker in de grote stad is het gewoon niet te doen om een huis te huren, want een kamer kost al snel 400 euro per maand een studio rond de 600 euro en een woning vanaf 800 euro.

Aan de kust-plaatsen is er vaak het probleem dat je een huurwoning vaak maar voor een x aantal maanden kan huren, want in de zomer ruikt het naar groot geld, is gezegd: ze kunnen dan per week vangen wat ze normaal per maand kunnen vangen.


Reken maar uit als je een karig, voor Nederlandse begrippen beschamend loontje hebt en wat je daarmee dan nog verder kan doen.


Goed waar waren we ook weer gebleven.....


Titel: Hoe kwam je hier aan werk ?
Bericht door: pietmeijers op 19 oktober 2010, 13:37:41 pm

Precies Gata, dat is ook een werkelijkheid van Spanje.


Titel: Hoe kwam je hier aan werk ?
Bericht door: olieman op 19 oktober 2010, 13:49:01 pm

Gata,

De puntjes op de ü doe je als volgt:

Voor ü druk je op de shifttoets en gelijktijdig op de toets met aanhalingstekens,", daarna druk je op de u toets, en zie je hebt de ü.

succes


Titel: Hoe kwam je hier aan werk ?
Bericht door: Gata op 19 oktober 2010, 13:56:02 pm

Ja Piet...het is de schaduwzijde van Spanje helaas.


Titel: Hoe kwam je hier aan werk ?
Bericht door: Gata op 19 oktober 2010, 13:59:02 pm

Dank je Olieman..ik heb een Nederlands toestsenbord die ik Spaans heb ingesteld...dit is dus even een test: Ü..haha..geweldig...nu onthouden, gaat wat moeilijker op mijn leeftijd. :wink:


Titel: Hoe kwam je hier aan werk ?
Bericht door: olieman op 19 oktober 2010, 14:15:09 pm

Gata,

Indien je onder 65 bent ben je wat mij betreft nog een teenager :D


Titel: Hoe kwam je hier aan werk ?
Bericht door: Fire op 19 oktober 2010, 14:24:42 pm

Gata is nog een teenager en ik ben nog een kleuter  :D


Titel: Hoe kwam je hier aan werk ?
Bericht door: pietmeijers op 19 oktober 2010, 14:41:28 pm

En ik krijg nog de fles .....  8O


Titel: Hoe kwam je hier aan werk ?
Bericht door: Gata op 19 oktober 2010, 14:52:09 pm

Haha..ik heb het gat in de markt gevonden!! Eureka..Ik ga een forum creche beginnen.


Titel: Hoe kwam je hier aan werk ?
Bericht door: Kees CV op 19 oktober 2010, 14:56:01 pm

Ik ben geen van allen, en nog steeds op zoek naar werk ¡gek he!


Titel: Hoe kwam je hier aan werk ?
Bericht door: Marcella op 19 oktober 2010, 16:05:47 pm

Ik moet nog geboren worden :D


( Maar heb besloten daar even mee te wachten tot na de crisis)

Marcella


Titel: Hoe kwam je hier aan werk ?
Bericht door: Amber op 19 oktober 2010, 17:30:11 pm


Titel: Hoe kwam je hier aan werk ?
Bericht door: monitor op 19 oktober 2010, 17:38:48 pm

Toch graag een beetje on-topic blijven.


Titel: Hoe kwam je hier aan werk ?
Bericht door: Barc op 19 oktober 2010, 19:42:34 pm

OK, voor alle moraalridders hier. Ik heb niet gelogen tijdens mijn sollicitatiegesprekken, ik heb er alleen voor gezorgd dat ik voor zo'n gesprek werd uitgenodigd.

Zonder deze "truc" had ik nu werkloos thuis gezeten. Maar het gaat om prioriteiten. Dus iedereen, die voor het sollicitatiegesprek de volledige waarheid spreekt en op de uitnodiging wacht, SUCCES!!


Titel: Hoe kwam je hier aan werk ?
Bericht door: KarinNL op 20 oktober 2010, 13:33:23 pm

De nadruk leggen op de positieve dingen en de negatieve niet ongevraagd vertellen is het beste. Ik zou nooit liegen op een sollicitatiegesprek. Een beetje bluffen om er een te krijgen kan m.i. geen kwaad. Dat is volgens mij wat Barc gedaan heeft. Vind ik niet oneerlijk, vind ik eerder geniaal. Ik denk dat je kansen op een baan verkeken zijn zodra je zelfmedelijden krijgt. Geloof in jezelf, ik kan het weten want ik heb nog nooit zonder werk gezeten.


Titel: Hoe kwam je hier aan werk ?
Bericht door: Gabriella op 20 oktober 2010, 15:12:50 pm

Het geeft een goede indruk als je zelf ook een vraag stelt (of meerdere) op een sollicitatiegesprek. Toon interesse in het bedrijf.


Titel: Hoe kwam je hier aan werk ?
Bericht door: Bob op 20 oktober 2010, 23:42:27 pm

En je voorbereid en al wat over het bedrijf weet. Ik kijk ook altijd naar hoe het is ingericht als ik binnenkom. Ik onthou wat er aan de muur hangt en wat voor indruk het geeft. En daar kan ik dan tijdens het gesprek eventueel zijdelings op terugkomen en zo de indruk geven dat ik scherp ben en op details let.


Titel: Hoe kwam je hier aan werk ?
Bericht door: KarinNL op 21 oktober 2010, 07:06:59 am

Ja als je voor je solicitatiegesprek verzuimt de website te bestuderen bijvoorbeeld dan verdien je die baan ook niet. Maar ik mag toch hopen dat dat dingen zijn die echt iedereen wel weet.


Titel: Hoe kwam je hier aan werk ?
Bericht door: Juan el guapo op 21 oktober 2010, 08:00:24 am

Het kan voor een werkgever best lastig zijn als iemand net is ingewerkt en dan vervolgens weer meerdere maanden half tot geheel afwezig is, dan moet je voor de paar maanden maar weer een tijdelijke kracht zien te vinden en inwerken.


Titel: Hoe kwam je hier aan werk ?
Bericht door: Fire op 21 oktober 2010, 11:20:48 am

@Juan, verkeerde draadje?  :wink:


Toen ik de advertentie voor mijn huidige baan zag, stond daar alleen in wat er gezocht werd en een telefoonnummer. Nieuwsgierig als ik ben, wilde ik eerst weten wie of er achter het telefoonnummer zat. Na een minuut of tien googlen en gokken was ik erachter, website bekeken en gebeld. En voila, de volgende dag beginnen.  :D


Titel: Hoe kwam je hier aan werk ?
Bericht door: Juan el guapo op 21 oktober 2010, 14:01:53 pm

@ Fire, ha, ja, ik was mijn tekst al kwijt  :D


Titel: Hoe kwam je hier aan werk ?
Bericht door: vigilina op 21 oktober 2010, 16:32:49 pm

Quote (selected)
Se necesitan 2 personas para hipermercado situado en cartagena (CENTRO) y otras 2 personas para hipermercado situado en el poligono de beaza (CARTAGENA),para venta asistida de graneles Sección Panadería (polvorones y dulces de navidad que se venden a granel), se encargarán de despachar a los clientes y pesar el producto, y del tema de la reposicion, y que este siempre ordenado. FECHAS: del 5 Noviembre al 24 de diciembre. HORARIO: 7H/D, una promotora en horario de MAÑANA de 9-16 y otra en horario de tarde de 15 a 22 horas, de lunes a sábado y festivos de apertura (se da un día de descanso por el festivo). SUELDO neto a cobrar por DIA: 27€+ plus 5€ (solo si se hacen todos los días de promoción)NO se paga ni dieta ni DESPLAMIENTO) MANDAR cv mas foto a tnj@cpmspain.com (REFERENCIA cartagena o BEZA)(Dependiendo de donde quieras realizarlo) Indicando si quieres trabajar en horario de MAÑANA o de TARDE Agradeceríamos que visitaras nuestra página web e incluyeras tus datos en el apartado "Únete a CPM", así nos será más fácil encontrar un trabajo que se ajuste a tus necesidades!!!


Kijk, dit is dus niet abnormaal hoor  :!:  :!:


Titel: Hoe kwam je hier aan werk ?
Bericht door: KarinNL op 22 oktober 2010, 08:17:43 am

Als ik snel uitreken is dat dan 1344 € voor 7 weken van 6 dagen (4,5€ per uur netto). Tja tis wel meer dan niets, als je anders thuis zit heb je op deze manier een betere kerst denk ik.En 200 euro per week om te besteden is beter dan niets toch? Kan me ook niet voorstellen dat het erg moeilijk werk is.


Titel: Hoe kwam je hier aan werk ?
Bericht door: George van de Rebelleclub op 22 oktober 2010, 08:54:22 am

Maar je moet dus niet te ver weg wonen, wanr reiskostenvergoeding krijg je niet.


Titel: Hoe kwam je hier aan werk ?
Bericht door: Fire op 22 oktober 2010, 10:57:58 am

Volgens mij krijg je hier bij geen enkel bedrijf reiskostenvergoeding. En als ik dat zo lees, kan ik nu echt de handjes dichtknijpen... Ik heb weliswaar bijzonder onregelmatige werktijden en soms is dat ook erg onhandig maar de verdiensten zijn er ook naar dus mij hoor je niet mekkeren  :D


Titel: Hoe kwam je hier aan werk ?
Bericht door: vigilina op 22 oktober 2010, 11:24:10 am

Lees ik dan zo slecht?????? 27 euro per dag van 7 uur. 6 dagen per week, en december ook zondag, voor die zondag krijg je dan een vrije dag.

Hoeveel is 27 : 6 ???

Die 5 euro vergeet die maar. 1 platte band, je komt 10 minuten te laat. Weg 5 euro van elke dag!!!


Titel: Hoe kwam je hier aan werk ?
Bericht door: Fire op 22 oktober 2010, 11:38:29 am

27 gedeeld door 6 is precies 4,5.....


Titel: Hoe kwam je hier aan werk ?
Bericht door: vigilina op 22 oktober 2010, 12:02:43 pm

27 : 7 is minder dan 4 euro


Titel: Hoe kwam je hier aan werk ?
Bericht door: olieman op 22 oktober 2010, 13:15:53 pm

Vigilina heeft natuurlijk gelijk, dat maakt het alleen nog maar erger. €3,86.


In Nederland wordt geloof ik het dubbele betaald voor appels plukken, mijn advies boek een budget vlucht, trek in bij je schoonouders, broer, zus, of whatever. :D


Titel: Hoe kwam je hier aan werk ?
Bericht door: Legendario op 22 oktober 2010, 13:31:00 pm

@ Olieman: voor geen goud! Verdien liever te weinig in Spanje, dan redelijk in Nederland.


Heb zelf via een banenwebstie op een functie gereageerd (vanuit Nederland). Uitgenodigd, 2 dagen naar Spanje geweest en de baan gekregen. Toen het hotel dicht ging in de winter op zoek gegaan naar ander werk, ongeveer alle hotels tussen Málaga en Algeciras met een bezoekje vereerd. Tot maart was dat vrij lastig, maar toen kreeg ik drie banen tegelijk aangeboden. De sleutel: mijn talenkennis!


Titel: Hoe kwam je hier aan werk ?
Bericht door: olieman op 22 oktober 2010, 13:38:58 pm

@Legendario:

Jij hebt hier het magische woord gebruikt, kennis!!!! In jouw geval is het talenkennis, hetzij vakkenis, of kennis van zaken. kennis is de sleutel naar alle succes.


Titel: Hoe kwam je hier aan werk ?
Bericht door: Fire op 22 oktober 2010, 13:48:27 pm

Inderdaad, kennis. Ik heb ooit es kaartlezen geleerd en een rijbewijs gehaald. Talenkennis heeft ook mijn voordeel gewerkt, alleen mijn frans is geheel weggezakt! Iemand nog een leuke link voor een opfriscursus frans?


Titel: Hoe kwam je hier aan werk ?
Bericht door: Juan el guapo op 22 oktober 2010, 14:35:52 pm

Ach, beter dan niets.


Omgerekend:

27 euro per dag, 6 dagen in de week = € 162,00 per week * 52 = € 8.424,00 per jaa / 12 = € 702,00 netto per maand.


Inclusief de 5 euro is het € 832,00 per maand.


Titel: Hoe kwam je hier aan werk ?
Bericht door: KarinNL op 22 oktober 2010, 14:46:08 pm

Dat was dus mijn punt. En waarom zou je die 5€ er niet bij rekenen? Het is een tijdelijke functie voor 7 weken (anders is 6 dagen p.w. ook een beetje veel misschien) Er wordt best veel geklaagd dat er geen werk is en dat de maand december duur is etc. Nou hier de mogelijkheid om wat te verdienen. Tis maar hoe je het bekijkt. Ben je meteen weer in de running, misschien heb je zelfs wel plezier met wat leuke collega´s.


Titel: Hoe kwam je hier aan werk ?
Bericht door: Juan el guapo op 22 oktober 2010, 14:49:41 pm

Als ik werk zou zoeken, zou ik het meteen aannemen. Je verdient wat geld en wellicht kunnen ze je later ook nog weer gebruiken. En het staat goed op je CV, kunnen ze zien dat je niet te beroerd bent alles aan te pakken.


Titel: Hoe kwam je hier aan werk ?
Bericht door: Marcella op 22 oktober 2010, 14:50:44 pm

Erg motiverend is zo,n uurloon(tje) niet dat ben ik eens!

Maar je weet nooit waar het toe kan leiden ,je komt weer mensen tegen ...je spreekt met collega,s ....(misschien val je op door je talen kennis!)Als je er niet te ver voor hoeft te rijden zou ik het zeker proberen.

Heel veel succes!


Marcella


Titel: Hoe kwam je hier aan werk ?
Bericht door: Fire op 22 oktober 2010, 19:05:09 pm

En 6 dagen per week werken is voor het veel mensen heel normaal! Afgelopen september en augustus heb ik 7 dagen per week gewerkt... Nu is het iets rustiger en heb ik vaker een dag vrij of slechts een paar uurtjes werk te doen.


Titel: Hoe kwam je hier aan werk ?
Bericht door: dianense op 22 oktober 2010, 19:22:27 pm

In 2004 kon ik een baan krijgen bij een Nederlands bedrijf in Spanje. Gewoon gesolliciteerd op een advertentie. Na aftrek van de de reiskosten die ik kwijt was bleef er te weinig over vond ik en heb ik het niet gedaan, ook vanwege de reistijd van 3 uur per dag natuurlijk. Sindsdien verdien ik de kost als zelfstandige. Veel leuker, veel makkelijker verdiend en ook nog veel royaler betaald.


NB. Via het oude Spanjeforum heb ik nog eens een autónomo een leuke opdracht kunnen bezorgen.  :idea: