SpanjeMarktplaats

Auteur Onderwerp: Als zzp'er tijdelijk in Spanje wonen  (gelezen 7881 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Offline roelant

 • Forumlid
 • ***
 • Berichten: 10.466
 • Plaats: Vich,BCN.
Re: Als zzp'er tijdelijk in Spanje wonen
« Reactie #15 Gepost op: 08 augustus 2017, 22:19:24 pm »
Je zou het haast niet zeggen,maar in Vic wonen en werken best veel nederlanders.Alleen ontbreekt hier volkomen dat gedoe zoals in plaatsen als in benidorn,waar het lijkt dat alle nderlanders zich willen verenigen..Hier is het andersom,niemand wil niks van se ander weten...En er zijn best veel hollanders die hier wonen maar men wil gewon het "ieder voor zich".Waarom zou je iets met hollanders willen?Je woont toch hier...

Offline jeroenb

 • Standaard Lidmaatschap
 • Nieuw
 • **
 • Berichten: 4
 • Plaats: Orba, ALC
Re: Als zzp'er tijdelijk in Spanje wonen
« Reactie #16 Gepost op: 09 augustus 2017, 00:58:42 am »
Tja, zo ben ik ook een beetje. Op de camping "Ahh meneer, in die hoek staan alle Nederlanders". "Okay, doe mij dan maar die andere hoek." Daarvoor ga ik toch niet naar het buitenland op vakantie  :)

Maar goed, als je elkaar tegenkomt en het klikt hoef je elkaar natuurlijk ook niet te vermijden. Met een Spaans-Nederlands koppel, ouders van de school in Orba, hebben we goed contact. En informatie uitwisselen zoals hier is zeker handig.

Offline Anna22

 • Nieuw
 • **
 • Berichten: 2
 • Plaats: Bergambacht
Re: Als zzp'er tijdelijk in Spanje wonen
« Reactie #17 Gepost op: 01 oktober 2017, 13:27:28 pm »
Hallo allemaal,
Bedankt voor alle reacties tot dusver! Ik woon inmiddels al ruim een jaar in Bilbao en het is onduidelijk hoe lang we hier nog blijven. Misschien nog een jaar, maar misschien ook nog maar een paar maanden.

Over 2016 hebben wij in NL aangifte gedaan met een M-formulier omdat we dat jaar minder dan 186 o.i.d dagen in Spanje woonden. Over 2017 moeten we straks wel in Spanje aangifte gaan doen.
Wij staan hier ingeschreven bij de gemeente, dat stelde de werkgever van mijn man verplicht. Wij hebben een A1-verklaring en zijn nog in NL verzekerd voor sociale zekerheid, zo hebben we bijv. nog een NLse zorgverzekering, dat stelt de werkgever van mijn man wederom verplicht. Voor hem is het allemaal keurig geregeld.
Over 2016 heb ik zelf ook sociale premies betaald in NL. Ik heb de afgelopen tijd toevallig alleen voor Italiaanse en Belgische klanten gewerkt, waardoor de BTW automatisch wordt verlegd, en heb bij de aangifte IB 2016 natuurlijk gewoon mijn omzet aangegeven in NL.

Omdat ik nu mogelijk voor een Spaanse klant ga werken (lesgeven op de universiteit) weet ik niet zo goed hoe ik dat bij de belastingdienst moet aangeven. Ik neem aan dat ik daarover in Spanje inkomstenbelasting verschuldigd ben.
Ik wil me hier in Spanje niet registeren als autonomo: we gaan misschien zeer binnenkort terug naar NL en ik werk en verdien veel te weinig om de kosten daarvoor te kunnen betalen, het gaat bij mij om een paar honderd euro per maand.

Kan ik gewoon met mijn Nederlandse onderneming factureren naar een Spaanse klant en dat straks opgeven bij de Spaanse fiscus? Of moet ik dat ook nog apart in Nederland opgeven?

Weten jullie of de BTW bij Spaanse klanten alsnog verlegd wordt? Mijn onderneming is nog wel Nederlands natuurlijk.

Voor die paar honderd euro zou ik het het liefst zwart doen, maar een universiteit gaat mij natuurlijk niet zwart betalen en wil een factuur zien.

Alvast bedankt!

 

Zoek in een archief van 235.000 berichten. Om gebruik te kunnen maken van uitgebreid zoeken, dient u ingelogd te zijn. Een account aanmaken kan hier.

Online status

 
 
Welkom, Gast. Alsjeblieft inloggen of registreren.

Advertentie SpanjeMarktplaats.nl

Logos

Kies een kleurForumstandaard

Permanent