SpanjeMarktplaats

Auteur Onderwerp: Turista vuelve a casa  (gelezen 19677 keer)

Offline George van de Rebelleclub

 • Forumlid
 • ***
 • Berichten: 2.190
 • Plaats: Pineda de Mar
Re: Turista vuelve a casa
« Reactie #45 Gepost op: 26 september 2016, 13:00:32 pm »
Waarom zijn zo veel goedlopende zaken, niet alleen de bars, in handen van guiris?? Het lijkt mij wel duidelijk.
De Spaanse winkels zijn minstens één dag in de week gesloten. Alle winkels in handen van b.v. Chinezen, Morokkakenen, Hindoestani, zijn 7 dagen in de week open, van ´s morgens vroeg tot ´s avonds laat, dit terwijl de Spanjaarden hun toko 3-4  uur sluiten voor de broodnodige siesta. Daardoor verliezen ze veel klanten.
Ik kom regelmatig in Gerona. Tussen 13:00 en 17:00 uur kun je daar in het centrum een kanon afschieten, je zult niemand treffen want de straten zijn gewoon leeg. De winkels sluiten wanneer de mensen tijd hebben om hun inkopen te doen. Dan vraag je je af, wie is er voor wie?? De winkel voor de klant of de klant voor de winkel??

Offline lucky

 • Forumlid
 • ***
 • Berichten: 10.975
 • Good luck
 • Plaats: Alzira
Re: Turista vuelve a casa
« Reactie #46 Gepost op: 26 september 2016, 13:09:29 pm »
 
Bepaalde toeristen, vaak jonge gezinnen, komen naar Spanje voor zon, zee, strand ... en trachten de financiële aderlating die vakantie heet binnen de perken te houden.
Wij waren een paar weken geleden nog in Rome en omstreken en wat je schrijft over die aderlating , klopt volgens mij .
We betaalden voor  2 GLAZEN bruiswater 7,20 euro en dan nog niet eens op een terasje aan een toeristische bezienswaardigheid .
We logeerden in een familiehotel in Vertibo ongeveer 100 km van Rome omdat we rust wilden des nachts en die  hadden we daar .

Geef mij maar Spanje , zeker voor de mentaliteit van de mensen .
Als je In Italie je portomonai klaar hield waren ze super vriendelijk maar zo ....heel anders dan Spanjaarden
Het wegennet was een catastrofe , de snelweg van de ferryhaven in Civitavecchia naar Vertibo leek een 2e rangswegeltje ....alsof men zo toeristen wou weren

Offline nicolette

 • Sponsor
 • Forumlid
 • ***
 • Berichten: 2.769
Re: Turista vuelve a casa
« Reactie #47 Gepost op: 26 september 2016, 13:39:12 pm »
ja lucky ,we zijn gewoon verwend hier in spanje. het is prachtig en betaalbaar. ben net weekendje weg geweest en heerlijk gegeten, leuk hotel en het kost allemaal weinig.

afgelopen jaren zijn we in de pyreneen naar  een prachtig plaatsje geweest bij baquera beret. een duur wintersport oord. we hadden daar een appartement in een 15e eeuws kasteeltje, echt prachtig. per week meen ik 800 euro voor vijf personen. van de week zat ik te kijken naar ander appartment, ehhhhhhh vanaf 700 euro per nacht en lang niet zo mooi en leuk. kennelijk past spanje zich nu ook aan aan de prijzen van andere landen. daar moeten ze wel beetje mee oppassen want juist door de aantrekkelijke prijzen is spanje zo´n populair land

Offline elsvr

 • Forumlid
 • ***
 • Berichten: 407
 • Plaats: Belgie
Re: Turista vuelve a casa
« Reactie #48 Gepost op: 26 september 2016, 13:51:06 pm »
@Wilfried: de Spaanse costa's met Toscane vergelijken is natuurlijk ook een beetje appelen met peren vergelijken.Griekenland hetzelfde.
Ga naar Lido di Jesolo in Italië, Chersonissos in Griekenland en Sunny Beach in Bulgarije en ik kan je verzekeren dat het daar minstens even erg,zo niet erger is dan aan de Spaanse kust.
Turkije is in dat opzicht anders omdat de overlast zich meestal beperkt tot de all inclusive hotels zelf,die Spanje nu eenmaal niet in die hoeveelheid kent.De turken verdienen zelf dan weer wel aan alle winkeltjes,omdat zij dezelfde openingsuren aanhouden als de chinezen in Spanje,daar kunnen de chinezen dus al geen meerwaarde bieden  ;D

Offline Wilfried

 • Forumlid
 • ***
 • Berichten: 257
 • Plaats: Hechtel/Tordera
Re: Turista vuelve a casa
« Reactie #49 Gepost op: 26 september 2016, 14:13:22 pm »
Tjonge tjonge, wat een uitspraak.

Ja, Piet, de uitspraak is gewaagd maar ik denk dat ik wel heb duidelijk gemaakt dat dit niet mijn persoonlijke visie is maar een discussietje dat ik hier wil open trekken en inderdaad, gij slaat de nagel op de kop, alleen, het gaat niet over mij persoonlijk dus van  "je doet ernstig tekort", maak ik "dat doet ernstig tekort" en dan drukt gij precies uit wat ik bedoelde.
Je dat doet ernstig tekort aan de culturele betekenis van het patrimonium dat Spanje bezit en dat bezocht wordt door een totaal ander type toerist.

Eveneens wordt tekort gedaan aan het turismo rural.

Maar kijk eens rond u, Piet, dat is wel de manier waarop een flink aantal toeristen Spanje bezoekt, HELAAS!

Persoonlijk ben ik in Spanje nooit een feesttent binnen geweest, nooit een fastfoodrestaurant, nooit een Aziatische souvenirverkoper en nooit een All-in formule geboekt en ga ik voor groenten en fruit eerder naar de dagelijkse lokale groentemarkt dan naar een Mercadona of een Consum, daarvoor houd ik te veel van Spanje, haar natuur en cultuur en heb te veel respect voor de Spanjaarden hun ingesteldheid en hun trots. Mijn stulpje, mijn uitvalsbasis, geraakt stilaan opgeknapt en wees maar zeker dat ik nu het binnenland ga verkennen, en hoop er het échte Spanje te ontdekken. Hetzelfde geldt voor de enorm rijke geschiedenis van Spanje, te bedenken dat weinig landen zo hun stempel hebben gedrukt op de geschiedenis van onze landjes.
Als snotneus en als jonge gast bezocht ik Spanje quasi jaarlijks, daarna ben ik er tientallen jaren niet meer geweest tot enkele jaren geleden en ik vond het confronterend te zien hoe sommige dingen in Spanje voor een stuk gedegenereerd zijn tot een kitscherige karikatuur van wat het ooit was.

@ George, gij hebt gelijk maar houden wij niet voor een stuk van Spanje omwille van dat soort joie de vivre zoals de manana-cultuur dat met zich meebrengt.

Geef mij maar Spanje , zeker voor de mentaliteit van de mensen .

Merci, Lucky, dat is juist wat ik wilde zeggen  ;)!

... daar moeten ze wel beetje mee oppassen want juist door de aantrekkelijke prijzen is spanje zo´n populair land
En het is misschien die populariteit die de pot soms doet overkoken?

@ Els. Tuurlijk zijn Toscane en de Costas niet echt vergelijkbaar maar het is door nu en dan zulke knuppels in het kiekenkot te smijten dat er gereageerd wordt en ja, Magaluf-toestanden vinden stilaan navolging op andere plaatsen. Gij kent de places-to-be blijkbaar beter dan ik  ;). Turkije, de mentaliteit is er over het algemeen meer die van de ondernemende commerçant en ik denk dat de overheid zich daar ook protectionistischer opstelt.

Viva España,visca Catalunya, Wilfried.


Offline lucky

 • Forumlid
 • ***
 • Berichten: 10.975
 • Good luck
 • Plaats: Alzira
Re: Turista vuelve a casa
« Reactie #50 Gepost op: 26 september 2016, 14:21:31 pm »
ga ik voor groenten en fruit eerder naar de dagelijkse lokale groentemarkt dan naar een Mercadona
Niet vergeten dat mercadona veel groenten en fruit ea. produkten van plaatselijke boeren en telers betrekt .

Offline pietmeijers

Re: Turista vuelve a casa
« Reactie #51 Gepost op: 26 september 2016, 14:33:57 pm »
Maar kijk eens rond u, Piet, dat is wel de manier waarop een flink aantal toeristen Spanje bezoekt, HELAAS!
Dat heb ik afgelopen 20 jaar wis en waarachtig gedaan en zal het blijven doen zolang als ik kijken kan.
Weinig plekken in Spanje die ik niet gezien heb, inclusief de plekken die U eerder aanduidde, maar die U vermoedelijk zelf niet gezien heeft, zo mag ik opmaken uit Uw betoog.
« Laatst bewerkt op: 26 september 2016, 14:59:20 pm door pietmeijers »

Offline nicolette

 • Sponsor
 • Forumlid
 • ***
 • Berichten: 2.769
Re: Turista vuelve a casa
« Reactie #52 Gepost op: 26 september 2016, 15:07:15 pm »
het is inderdaad tenenkrommend hoeveel toeristen hier rondlopen en geen flauw idee hebben van de cultuur en pracht van het land.

ik vind het vreselijk om te zien dat ons dorp benissa wordt overgeslagen door toeristen. ze gaan wel naar het strand hoor maar het echte dorp wordt maar door weinigen bezocht. en het is echt mooi. op een pleintje waar ik wel eens een tapa eet zie ik amper mensen, laat staan buitenlanders, in toscane zou zo´n zelfde pleintje afgeladen zijn.

in het dorpje waar ik van het weekend was, morella, lag een folder bij het gemeentehuis over de toekomst van het toerisme. komende week geloof ik is een conferentie om daarover te discusieren. moet je als gemeente grote aantallen toeristen willen gezien bijv het tekort aan water. moet je tegenover toeristen maar verzwijgen dat ze zuinig zouden moeten zijn met water, of wel waarschuwen met gevaar dat ze wegblijven.

ik denk wilfried dat je gelijk hebt dat mensen spanje zien als een soort aldi. maar dat is het natuurlijk echt niet. ik zou zo graag mensen dat willen laten inzien en dan vooral via de maag want ik vind het geweldig hoe de cultuur en gastronomie met elkaar verweven zijn. ik heb een facebook pagina waar ik mn tripjes deel, moet het even bijwerken want ik maak ook veel tripjes in het buitenland. www.facebook.com/qolcostablanca qol staat voor quality of life want dat is het hier zeker!!
admin: als de link hierboven niet mag, haal maar weg hoor

Offline pietmeijers

Re: Turista vuelve a casa
« Reactie #53 Gepost op: 26 september 2016, 15:10:49 pm »
Nicolette, haal nu niet teveel mensen naar het binnenland ........ de echt geïnteresseerden weten het echt te vinden, toch?

Offline nicolette

 • Sponsor
 • Forumlid
 • ***
 • Berichten: 2.769
Re: Turista vuelve a casa
« Reactie #54 Gepost op: 26 september 2016, 15:12:43 pm »
haha dat zegt mn man ook altijd, we houden het gewoon mooi voor onszelf.


Offline pietmeijers

Re: Turista vuelve a casa
« Reactie #55 Gepost op: 26 september 2016, 15:14:43 pm »
Verstandige man, laat de massa zich maar concentreren met alle nevenverschijnselen van dien.

Offline lucky

 • Forumlid
 • ***
 • Berichten: 10.975
 • Good luck
 • Plaats: Alzira
Re: Turista vuelve a casa
« Reactie #56 Gepost op: 26 september 2016, 15:17:14 pm »
de echt geïnteresseerden weten het echt te vinden, toch?
Helemaal waar !!

Offline catalan

 • Forumlid
 • ***
 • Berichten: 1.799
 • Plaats: Hoeilaart (België)
Re: Turista vuelve a casa
« Reactie #57 Gepost op: 26 september 2016, 15:20:05 pm »
Zowat alle kritiek op toeristen die hier te lezen valt, is zonder de geringste twijfel het geval langs de costa's, zowel op het vasteland als op de eilanden.  Spanje is echter véél meer dan die kuststroken.   Ik heb nog zelden of nooit wangedrag meegemaakt in het hinterland.  Integendeel, overal had ik de indruk dat toeristen zich netjes gedragen en met ver- en bewondering het spaanse culturele erfgoed en de sociale levenswijze bewonderen.  Zelfs in de grootsteden langs de costa's zoals Cadiz, Malaga, Alicante en ja, zelfs Barcelona.....

Offline George van de Rebelleclub

 • Forumlid
 • ***
 • Berichten: 2.190
 • Plaats: Pineda de Mar
Re: Turista vuelve a casa
« Reactie #58 Gepost op: 26 september 2016, 15:27:35 pm »
ik zou zo graag mensen dat willen laten inzien en dan vooral via de maag want ik vind het geweldig hoe de cultuur en gastronomie met elkaar verweven zijn.
Nicolette, ik weet niet of jij je nog de reclame van Transavia kan herinneren van zo'n 15 jaar geleden? Toen begonnen ze net met goedkope vluchten naar Spanje. Je zag daar een vader en zoon paella eten in een restaurant. Pa vraagt en ze zoon "en hoe bevalt de paella?" Waarop zoonlief antwoord "is bijna hetzelfde als Nasi".
Daar kun je volgens mij wel uit opmaken dat heden ten dage, voor de gemiddelde "spanjetoerist" het ontdekken van de spaanse cultuur via de maag niet te doen is.

Offline roelant

 • Forumlid
 • ***
 • Berichten: 10.294
 • Plaats: Vich,BCN.
Re: Turista vuelve a casa
« Reactie #59 Gepost op: 26 september 2016, 15:29:33 pm »
Als je met je gezin een trip boekt vanuit NL om strandvakantie te houden,zou je weer een auto moeten huren om het binnenland te bezoeken wat het een stuk duurder maakt.En voor de meeste kinderen is cultuur en gastronomie niet iets waar ze echt warm voor lopen.Dat wat betreft de jonge gezinnen.
De engelse Malaluf toeristen boeken zo´n week ,vaak met vrij drinken in bepaalde tenten,voor minder dan 300€,vlucht inbegrepen.Dus een paar dagen autohuur zou hun budget verdubbelen;godzijdank doen ze dat dus niet.
Wisten jullie trouwens dat de english in Salou op "studieweek" daar zijn?Jaja,de wonderen zijn de wereld nog niet uit...

 

Zoek in een archief van 235.000 berichten. Om gebruik te kunnen maken van uitgebreid zoeken, dient u ingelogd te zijn. Een account aanmaken kan hier.

Online status

 
 
Welkom, Gast. Alsjeblieft inloggen of registreren.

Advertentie SpanjeMarktplaats.nl

* Poll

Topic bestaat niet.

Kies een kleurForumstandaard

Permanent