SpanjeForum

Fora => Stamtafel N8W8 => Topic gestart door: onb. op 31 januari 2010, 16:09:24 pm

Titel: sociale functie Spanje Forum
Bericht door: onb. op 31 januari 2010, 16:09:24 pm
<p>Sinds een paar maanden ben ik een frequente bezoeker van Spanje Forum. Ik lees de draadjes met plezier. Ik vind ze soms informatief, soms grappig en vaak nuttig. Maar al lezend begint er ook wat te borrelen, ideetjes etc. Misschien trap ik vrolijk allemaal open deuren in, maar ik geef ze toch graag even ter overweging voor leden en redaktie. Zo denk ik aan chatfunctie, regionale fora, ledenlijst met email (optioneel natuurlijk). Om jullie het gras voor de voeten weg te maaien: ik weet dat er genoeg websites zijn waar je kan chatten, maar ik zie hier toch een behoorlijk aantal zeer frequente bezoekers. Daarbij het gegeven dat de meeste NL-Belgisch zijn en in Spanje wonen, dat schept toch een band, niet waar? Desalniettemin kan het zijn dat een dergelijk site al bestaat, in dat geval verneem ik graag de URL. Tenslotte ben ik zeer benieuwd naar de business editie van SF. (Zou toch eind januari zijn?)</p>

<p>vriendelijke groet,<br />

Hanny

</p>

Titel: sociale functie Spanje Forum
Bericht door: Team Spanjeforum op 31 januari 2010, 16:20:39 pm

@ Hanny leuk hoor al deze tips. Aan een chat functie zitten veel haken en ogen. De /zakelijk uitbreiding komt eraan, loopt iets uit.


Veel leden stellen hun privacy op prijs en zouden niet graag willen dat hun werkelijke namen op het forum worden gepresenteerd en/of email en voor iedereen inzichtelijk zullen zijn. Goede idieën luisteren we echt wel naar.


bedankt!


Titel: sociale functie Spanje Forum
Bericht door: Editor op 31 januari 2010, 16:23:05 pm

Hanny:


Voor het chatten is ooit de mail mij functie toegevoegd


Per regio een forum leidt tot versnippering


ledenlijst met e-mail juist niet, we bewaken de privacy. Ook hier weer de tip: via mail mij weten velen elkaar te vinden.


Er zijn vast wel gebruikers die chat-sites weten te benoemen.


Bedankt voor het meedenken, wordt zeker gewaardeerd en elke tip nemen we serieus.


Titel: sociale functie Spanje Forum
Bericht door: onb. op 31 januari 2010, 16:30:14 pm

Hallo team,


Mijn complimenten voor jullie (altijd) snelle reactie. Helaas voel ik me toch een beetje "afgeserveerd". Ik begrijp dat er haken en ogen aan genoemde toevoegingen zitten. Daarom heb ik dit ook als draadje geuit ipv een mail naar redactie. Lijkt me toch zinvol om te weten hoe gebruikers over deze zaken denken. Het is mij volkomen duidelijk dat mensen moeten kunnen kiezen voor privacy, vandaar de toevoeging optioneel. Afijn, de vraag is eigenlijk.....zou SF behalve een praktische functie ook een sociale functie kunnen-willen-moeten hebben?


groet,

Hanny


Titel: sociale functie Spanje Forum
Bericht door: Team Spanjeforum op 31 januari 2010, 17:01:23 pm

@ Hanny waar we mee kunnen beginnen is het via een van de komende pols, eens te toetsen of er belangstelling bestaat voor een chat functie? technisch is het uitvoerbaar maar we kijken wel goed naar alle voor en nadelen.


De Pol voor komende week staat al gepland, het zou de in de Pol kunnen die gepland staat voor week 8.


Titel: sociale functie Spanje Forum
Bericht door: onb. op 31 januari 2010, 17:05:28 pm

Prima idee. Ik zie geen mail mij functie, dus maar ff hier. Nemen jullie de vraag over regionale fora ook mee?


Titel: sociale functie Spanje Forum
Bericht door: Juan el guapo op 31 januari 2010, 17:54:01 pm

Je kunt toch chatten met wie je wil via de mailfunctie? Volgens mij is er ook nog de stamtafel voor allerlei off-topic zaken. Ik geef toe, ik chat zelf nooit, dus weet niet goed welke functies jij dan mist. Ook een forum per regio zie ik op dit moment het nut niet zo van in.

Wel goed dat je ideeën aandraagt.


Titel: sociale functie Spanje Forum
Bericht door: roelant op 31 januari 2010, 18:17:33 pm

Nee,Juan,chatten via mail gaat niet;chat is iets direkter zeg maar.Het zal wel meer moderator-werk opleveren,vrees ik.Buiten dat lijkt mij het ook een prima idee


Titel: sociale functie Spanje Forum
Bericht door: Kees CV op 31 januari 2010, 18:28:10 pm

Voor mij hoeft zo´n kinderspeelplaats als een chat niet.


Titel: sociale functie Spanje Forum
Bericht door: Rupert op 31 januari 2010, 18:34:24 pm

@ Kees wat een prachtige hond is dat, je avatar? ik kijk er altijd met bewondering na. Is het je eigen hond?


Titel: sociale functie Spanje Forum
Bericht door: Editor op 31 januari 2010, 18:42:29 pm

Hanny en Campo: kijk eens in deze draad, genoeg sites om te chatten zo te zien:


http://www.spanjeforum.nl/topic.php?id=289645#post-45500


Titel: sociale functie Spanje Forum
Bericht door: onb. op 31 januari 2010, 18:46:26 pm

Editor, bedankt. Na de reactie van Kees hou ik me maar weer een tijdje gedeisd.....


Titel: sociale functie Spanje Forum
Bericht door: Editor op 31 januari 2010, 18:51:52 pm

Kees geeft ongezouten (dus flauw) zijn mening. Gezien zijn avatar zal de blaffende hond zo snel niet bijten. Bovendien hoef je niet met hém te chatten.... :wink:


Titel: sociale functie Spanje Forum
Bericht door: Gata op 31 januari 2010, 18:53:48 pm

Ik persoonlijk zie in een chat helemaal niets en eigenlijk ook geen toegevoegde waarde.


Ik heb er wel in den beginnen van internet op gezeten, maar wat een holle praat heb je daar zeg. Het gaat echt nergens over. Iedereen tettert door elkaar heen en er valt gewoon geen draad aan vast te knopen  wat er gezegd word.


Ik zou gewoon mail contact met iemand zoeken als je het over bepaalde zaken wilt hebben, lijkt me veel rechtstreekser en je praat gericht met iemand over een bepaald onderwerp.


Maar dit is slechts mijn bescheiden mening.


Titel: sociale functie Spanje Forum
Bericht door: Kees CV op 31 januari 2010, 18:56:09 pm

Precies het was/is mijn mening.


Die blaffende hond(avatar) is mijn helaas overleden golden retriever Tanja, die kon nogal gek doen.


Titel: sociale functie Spanje Forum
Bericht door: roelant op 31 januari 2010, 19:07:19 pm

In weze is er niet veel verschil tussen chat en dit forum...het is als een chat met wat vertraging.


Titel: sociale functie Spanje Forum
Bericht door: onb. op 31 januari 2010, 19:54:57 pm

Ok, Kees, hou die hond even aangelijnd.

@Gata, een chat is wat de chattende mensen ervan maken en niet per definitie holle praat. Over het algemeen zijn de postings hier, naar mijn mening, geen holle praat.

@Roelant, ja grotendeels correct. Het grote verschil is m.i. het vergankelijke en daarmee meer vrijblijvende stamtafel karakter.

Blijft nog steeds mijn vraag of SF een sociale functie kan-mag-moet-wil hebben. Schot voor de boeg: ik zou dat wel prettig vinden.

(ik durf er geen nieuwe topic over te beginnen, maar ben me zeer bewust van mijn taalgebruik. Vooral omdat sommige leden grote indruk op me maken met prachtige postings, waarvoor dank).


vriendelijke groet,

Hanny


Titel: sociale functie Spanje Forum
Bericht door: rix legene granada op 31 januari 2010, 20:46:02 pm

PLEASE, niet doen. Ik weet niet wat het is, maar het woord alleen al staat me tegen. Er wordt hier, naast allerlei, óók gediscussieerd en van gedachten gewisseld. Laten we het zo houden. Niets ontbreekt de meesten. Als je wilt...eh...dingesen, dan moet je een ander medium aankloppen. De vers aangebrachte discipline heeft juist de flauwekul kantjes ervan af geslepen. Tsjetten klinkt me in de oren als gewauwel (letterlijk) in de ruimte. Electronisch sociaal zijn komt me nogal kunstmatig en oppervlakkig voor. Bellen, briefje schrijven, melen, borrelen, allemaal sociaal dus wat let een mens om dat te doen?


Wanneer iemand zich met eigen naam bekend had willen maken, dat was dat hier ook al gebeurd en in sommige gevalen ís dat ook gedaan. Wie dat niet wil, doet dat niet, met of zonder tsjetten. Zet een ander forumpje op waarop iedereen kan tsjetten, (het klinkt als sjoelen met servies) of kan dat niet zomaar? Dit lijkt me toch vooral een informatie- en discussiepanel.


Titel: sociale functie Spanje Forum
Bericht door: Kees CV op 31 januari 2010, 21:03:06 pm

Rix ik zit al op het internet sinds het enkel via de universiteit te verkrijgen was, toen was het chatten(IRC) serieus en een goed communicatie middel. Toen internet publiek ging veranderde dit door de jaren heen naar dom gezwets en het kwellen van andere chatters tot zelfs het bruut overnemen van een chat door relschoppers.


Laat het forum nou maar gewoon het forum, voor chatten kun je ook IRC, MSN, Skype,ICQ, Yahoo,................. Gebruiken.


Titel: sociale functie Spanje Forum
Bericht door: rix legene granada op 31 januari 2010, 21:06:22 pm

Yep!


Titel: sociale functie Spanje Forum
Bericht door: ankestorm op 31 januari 2010, 21:16:34 pm

Voor of tegen, maakt volgens mij niet uit. Wat is er tegen om bezoekers de MOGELIJKHEID te bieden en dan te kijken hoeveel gebruik ervan gemaakt wordt? Ja, ook ik ken het oeverloos gezwets en de irritante gewoonte dat iedere nieuwe bezoeker van de chatsite door 1233 medechatters begroet wordt. Ik ben zeker geen fan van chatsites en maak er geen gebruik van. Maar binnenkort vertrek ik zelf definitief naar Spanje en ik kan me voorstellen dat het dan wel heel leuk is om met medestanders te kunnen chatten en ervaringen uit te wisselen. Het niveau bepaal je zelf en bovendien HOEF je er geen gebruik van te maken, maar dan KUN je het wel.


Titel: sociale functie Spanje Forum
Bericht door: Don Esteban op 31 januari 2010, 21:26:21 pm

CHATTEN:

Vanaf begin 90ger jaren tot een paar jaar geleden hadden we de van orgine Amerikaanse provider CompuServe die tot recent ook in Nederland actief was. Via CompuServe werden allerlei Fora opgericht. Ieder met een eigen thema. Zo had je in Nederland het NL CHat Forum, het NL Relatieforum, het NLHelp Forum, het New Age forum, het NL Entertainment Forum, Het Muziekforum, het NL Computerforum en nog een paar anderen. Ik ben jarenlang sysop en teamlid geweest bij een aantal van die Fora.


Op de meeste Fora kon men chatten maar het was met name het NL Chat Forum waar dit vooral gedaan werd. Daar was het Forum blijkens zijn naam dan ook in hoofdzaak voor bedoeld. Vooral midden tot eind 90ger jaren was het daar een drukte van jewelste en had je soms 100 en meer chatters die verdeeld over een aantal chatkamers met elkaar kletsten, grapten of ruzie maakten. Als een chat uit de hand liep of men misdroeg zich, moesten er soms mensen voor kortere of langere tijd geblokt worden. Als teamlid van zo'n Forum was het dan ook maar beter dat je werkelijke naam en vooral je adres onbekend waren. In elk geval moest er veel uren per dag gemodereerd worden en maar goed dat er meerdere teamleden waren die de tijd verdeelden want anders had je er een dagtaak aan.


Op den duur bood Internet steeds meer alternatieven: IRC, msn, aol messenger e.a. en het bezoek aan de CompuServe fora begon terug te lopen. Wat als eerste sterk terugviel was het chatten. En nog niet eens zozeer vanwege de concurrentie maar omdat het fenomeen chatten gewoonweg op zijn retour was. Net als de CB (het bakje met microfoon en lange antenne op het dak) zijn opkomst en teloorgang heeft meegemaakt, ging het ook met chatten. Eerst was het leuk maar als het niveau daalde tot ver beneden AP was de lol over. Het NL Chat Forum heeft uiteindelijk zijn poorten dan ook moeten sluiten terwijl de informatiefora zoals het NLHelp Forum en het NL Computerforum nog prima bestaansrecht hadden totdat vorig jaar de stekker helemaal uit CompuServe is getrokken. Er is inmiddels op eigen initiatief van enkele CompuServe vrijwilligers weer een nieuw NL Computerforum opgestart waar een aantal sysops belangeloos mensen helpen met computerproblemen.


Waarom vertel ik dit allemaal? Ondanks dat Hanny het goed zal bedoelen zal chatten op dit forum m.i. nooit meer een succes kunnen worden. Misschien een paar leden die er mee zouden beginnen maar wil je regelmatig chatten moet je tijden afspreken en vooral ook teamers hebben die bereid zijn te willen modereren. Het gebeurt tenslotte openbaar en iedereen kan meelezen. Wil je privé chatten? Neem dan een account bij Live (hotmail) en chat via msn. Ook daar kan je groepchat doen.

Wat misschien wel leuk zou zijn is ook hier de N8W8 toestaan zoals op het oude Spanjeforum. Op het Frankrijkforum heet het Marianne en verloopt daar blijkbaar nog altijd succesvol. De N8W8 (Nachtwacht) is chatten via berichten die direct achter elkaar getuurd worden. Iemand opent het onderwerp N8W8 en mensen online kunnen meedoen als ze zin hebben. De inhoud en niveau van de N8W8 chat is totaal onbelangrijk. Gewoon wat geklets aan de virtuele bar voor het slapengaan. Maar ik ga het hier niet meer voorstellen. Ik heb al meer voorgesteld waar ik ook niks meer van gehoord heb. Hanny noemde dat treffend 'afgeserveerd' 8)


Tot slot even de medaille omdraaien: ik heb met chatten leuke IRL vrienden overgehouden. Ik heb er in 1997 een opgezocht in Palmetto Florida. De man -van orgine Spaans- vond het prachtig om jarenlang aan mijn schriftelijk Spaans te schaven. Ik ben hem daar persoonlijk voor gaan bedanken. Wat was dat een leuke ontmoeting. Zo leerde ik ook een familie uit Barcelona kennen die uiteindelijk 2 weken bij ons in NL op vakantie zijn geweest. Superleuke mensen! Dit bericht is nu al te lang dus ik noem geen verdere chatvrienden meer. MAAR, dat is allemaal gegroeid in de periode toen chatten nog IN en leuk was. Toen het nog enig niveau had!! Nu kan je die vrienden net zo goed maken middels berichten. (die dan weer te lang worden omdat er niemand is die je interrumpeert :P)


Titel: sociale functie Spanje Forum
Bericht door: onb. op 31 januari 2010, 21:27:33 pm

Ankestorm, dank je. Ik ben het met jou, Kees en Gata eens dat de meeste chatsites vervuild zijn. Op SF zie ik een groep mensen die op een ander niveau met elkaar van gedachten wisselen. Ik gebruik Skype en MSN om contact te houden met familie en vrienden, maar een doelgroepgerichte chatmogelijkheid zou ik fijn vinden.

@Pietmeyers en forum, de meeste links brengen mij op spaanstalige sites. Daarvoor is mijn spaans echt nog niet goed genoeg. Ik heb hier wel de link opgepikt van sharedtalk.com en die is voor mij zeer nuttig. Daarvoor dank.

@Rix, hoewel ik je postings en reacties altijd met plezier en bewondering lees, stel je me wel teleur met je mening over tsjetten.....hoewel, sjoelen met servies....kan leuk zijn. Heeft er iemand nog wat oude borden en schotels?


Titel: sociale functie Spanje Forum
Bericht door: Team Spanjeforum op 31 januari 2010, 21:28:33 pm

Ik geloof dat we de Pol voor de animo tot chatten al niet meer hoeven te houden? gezien de reacties van onze leden. De kans op misbruik, beledigingen etc. is heel erg hoog bij chatten. Het is realtime. We kunnen dat niet onafgebroken 24 uur controleren. Als het nu ergens fout gaat, kunnen we achteraf, maar toch vrij snel ingrijpen, en dat wordt wel gewaardeerd ondervinden wij.


Chatten kan via messenger, Intenet bellen kan via skype en discusseren kan via het forum. Dat moeten we maar zo houden.


Titel: sociale functie Spanje Forum
Bericht door: Kees CV op 31 januari 2010, 21:33:23 pm

Don


Quote (selected)
Op den duur bood Internet steeds meer alternatieven: IRC, msn, aol messenger


IRC was er al lang voor je publiek internet had, en via IRC heb ik mijn vrouw leren kennen(zij in Spanje ik in Nederland), maarja dat is al lang geleden toen was chatten nog leuk.


Nu loopt publiek chatten 9 van de 10x uit op ruzie helaas.


Titel: sociale functie Spanje Forum
Bericht door: Team Spanjeforum op 31 januari 2010, 21:35:16 pm

@ Don er wordt hier niemand afgeserveerd? Misschien is je voorstel niet direct begrepen. Kijk waar deze Topic onder valt, Stamtafel N8W8. gelijktijdig werden onze berichten geplaatst en sluit de onze aan op die van jou. Toevallig? nee hoor.


het heeft meer met kennis van Internet gerelateerde zaken te maken.


Titel: sociale functie Spanje Forum
Bericht door: Jeff op 31 januari 2010, 21:44:14 pm

Chatten was leuk, toen het nog in beperkte groep kon.

Los van alle negatieve kanten vind ik het bij chatten nogal irritant, dat bij veel deelnemers de chronologie van het gesprek totaal de mist ingaat.


Titel: sociale functie Spanje Forum
Bericht door: Don Esteban op 31 januari 2010, 21:47:46 pm

>>@ Don er wordt hier niemand afgeserveerd? Misschien is je voorstel niet direct begrepen.<<

Mijn voorstel (privé ingezonden) was prima begrepen en ik heb er dan ook een vriendelijk privé-antwoord op gehad. En dat was het dan.


Wat bedoel je met de N8W8? Dat snap ik even niet.


Titel: sociale functie Spanje Forum
Bericht door: Don Esteban op 31 januari 2010, 21:53:51 pm

Quote (selected)
IRC was er al lang voor je publiek internet had

En zo was het ook met CompuServe Kees. Daar waren we al op aan het chatten toen was er eigenlijk nog helemaal geen Internet zoals we het nu hebben.


Quote (selected)
maarja dat is al lang geleden toen was chatten nog leuk.


Precies. Dat was ook de strekking van mijn epistel :wink:


Titel: sociale functie Spanje Forum
Bericht door: Legendario op 31 januari 2010, 21:54:47 pm

Een chat met sociale functie op dit forum lijkt mij overbodig. De leden die hier veel posten en zelfs een band met elkaar opbouwen, zullen denk ik op andere manieren met elkaar in contact zijn of komen.


Wel is er op dit forum enorm veel kennis aanwezig, zo heb ik gemerkt. Wellicht zou het interessant zijn om een soort specialisten-spreekuur in een chat te houden. Mensen met specifieke kennis zouden dan vragen kunnen beantwoorden op hun kennisgebied. Mits die personen daar natuurlijk tijd en zin in hebben.


Ikzelf zou wel wat zien in een poezie-uurtje met mevrouw Legene, maar dat zag ik net als sneeuw voor de zon verdwijnen.  :(


Titel: sociale functie Spanje Forum
Bericht door: Team Spanjeforum op 31 januari 2010, 22:05:11 pm

@Don. Er zijn 4 moderators actief op het SF. Niemand hoeft het altijd met iemand eens te zijn, als je een mail heb gehad die misschien niet aan je vraagstelling heeft voldaan.


Wat bedoel je nu met N8W8 ten overstaande waar je het zelf over heb? Of missen we iets...


Titel: sociale functie Spanje Forum
Bericht door: Don Esteban op 31 januari 2010, 22:16:54 pm

Quote (selected)
Of missen we iets...

Lijkt me een misverstand want IK mis blijkbaar iets 8)


Die mail retour heeft volledig aan mijn vraagstelling voldaan. Prima antwoord. Niks mis mee.

Laat ik vertellen waar het om gaat. Het is tenslotte niets om geheimzinnig over te doen:

Ik stelde o.a. voor om het aantal berichten per pagina uit te breiden. Het zijn er nu 10 of minder en zodra een onderwerp interessant wordt en een lezer wilt meer lezen moet hij veel bladeren. Zowel naar voren als terug. Ik heb daar van jullie een prima reactie op gehad. Men vond het een goede tip en er zou intern over gepraat gaan worden. Dat was het dan. Ik heb er nooit meer wat over gehoord. Even een korte reactie ook als het niet verwezenlijkt kan/wil worden en ik ben de laatste die er over door blijft zeuren.


Titel: sociale functie Spanje Forum
Bericht door: Team Spanjeforum op 31 januari 2010, 22:22:28 pm

@Don dat berust dus echt op een misverstand, want jouw tip staat wel degelijk opgenomen in de lijst met komende uitbreidingen aan het SF. Mogelijk is deze navigatie verbetering al op kort termijn toegevoegd.


Excuses als dit niet goed gecommuniceerd is.


Titel: sociale functie Spanje Forum
Bericht door: Gata op 31 januari 2010, 22:23:58 pm

Hoi Hanny en campo,


Mijn chat ervaring is eigenlijk bijna gelijk aan zoals Don het omschrijft. Ook ik heb gemodereerd op chat sites en in die periode kon je er inderdaad een leuke groep mensen aan overhouden.


Echter het werd steeds meer en meer een vergaarbak van herrieschoppers en allerlei rare types die allen maar kwamen om de boel te zieken en ook de take-overs meegemaakt.


Steeds meer serieuse mensen bleven weg en gingen verder in msn of yahoo etc.


Internet zit vol met labiele rand-figuren die eindelijk hun gram kunnen halen op een anonieme manier, waardoor ze zichzelf waarschijnlijk in achting hoger aanslaan op de maatschappelijke ladder.  


Het werd gewoon steeds minder leuk en ongezellig en super chaotisch.

Als vrouw werd ik gek van de idioten die je aanspraken met onfrisse bedoelingen.


Ook op de serieuse chat kanalen waar je heen kan voor je hobby of die zaken, altijd lopen er wel een paar types tussen die je lastig vallen of de boel verzieken.

Of er zit gewoon niemand, omdat alles in de dating hoek zit en dat soort aanverwante zaken.


Toen ik pas in Spanje kwam wonen, dacht ik nog om het hier eens te proberen om mijn Spaans te leren.

Buiten het feit dat ze daar praten : Ke tal, sal2 en weet in niet meer wat voor turbotaal en slang er gebruikt wordt, werd ik helemaal turreluurs van de mannen die op je springen via een privescherm. De meest oneerbare voorstellen werden er gedaan. Je voelt je dan net een vrouw van lichte zeden die gratis verkrijgbaar is. Walgelijk gewoon.


Om eerlijk te zijn geef ik de voorkeur aan een forum, daar kan je rustig over een onderwerp praten en is veel relaxter. Je hebt tijd om na te denken, rustig te lezen en wel of niet te antwoorden.


Om stoom af te blazen is een n8w8 wel leuk misschien.

Ik ben zelf ook wel eens melig en dan komt er gewoon niet echt iets zinnigs uit.


Titel: sociale functie Spanje Forum
Bericht door: Don Esteban op 31 januari 2010, 22:33:33 pm

@Gata, je verwoordt prima op een andere manier wat ik er ook van vind. Die randfiguren die je privé aanklikken en de gekste voorstellen doen. Ja, je frist mijn geheugen weer even op want zo ging het inderdaad.


Titel: sociale functie Spanje Forum
Bericht door: Don Esteban op 31 januari 2010, 22:38:15 pm

Quote (selected)
Excuses als dit niet goed gecommuniceerd is.

Bedankt. Wordt geapprecieerd. We gaan weer over tot de orde van de dag :wink:


Titel: sociale functie Spanje Forum
Bericht door: Gata op 31 januari 2010, 23:04:31 pm

Ha, geinig Don, ik had hetzelfde bij jou stukje dus, toen kwam er ineens weer meer naar boven sijpelen in die bovenkamer van me.


Titel: sociale functie Spanje Forum
Bericht door: luna op 01 februari 2010, 07:00:42 am

Laten we dit vernieuwde SF aub houden zoals het nu is. Prettig, overzichtelijk, een schat aan ervaring en kennis en door goed modereerwerk een fijne sfeer.


Chatten zoals Don en Gata schetsen halen een site naar beneden.

En daar zit niemand op te wachten.


Titel: sociale functie Spanje Forum
Bericht door: onb. op 01 februari 2010, 07:25:23 am

Deze assistent voelt zich gevleid. Leuk om dit ook eens te lezen. Ik ga het niet wissen! :D :wink:

Meteen de avatar aangepast.


Titel: sociale functie Spanje Forum
Bericht door: gallito op 01 februari 2010, 15:39:29 pm

Sluit me volledig bij de posting van Luna aan.


Titel: sociale functie Spanje Forum
Bericht door: Gata op 01 februari 2010, 18:07:22 pm

Nou, Ass. SF. Ik vond je andere plaatje al zo triest dat ik er bijna iets van gezegd had, had gewoon met dat zielige koppie te doen.


:D Deze is super vrolijk....leuk hoor !!  :D


Maar ook voor mij hoeft er dus geen chat te komen.