SpanjeMarktplaats

Auteur Onderwerp: Quizzzz  (gelezen 9076 keer)

Offline Elsje Poblets

  • Forumlid
  • ***
  • Berichten: 1.622
Quizzzz
« Reactie #30 Gepost op: 08 januari 2011, 12:25:29 pm »

Quote (selected)
Eet smakelijk

Als je er verslaafd aan raakt, kan IK het niet helpen ...
Geen zorgen, ik ga hier zeker niet verslaafd aan raken  8O


De spaanse alioli smaakt toch echt heel anders dan nederlandse (nou ja nederlandse...) knoflooksaus. Marianne: google ff knoflooksaus en je krijgt voldoende recepten. Ik mix altijd mayonaise met wat griekse yoghurt, verse knoflook en wat kruiden die je in huis hebt erbij (munt en peterselie vind ik het lekkerst), beetje zout en afslappen met wat water. Smaakt overal bij (nou ja, bij veel...) :D


« Laatst bewerkt op: 08 januari 2011, 19:25:29 pm door 163 »

Offline Barc

  • Forumlid
  • ***
  • Berichten: 1.380
  • Mijn hond lispelt met zijn staart.
  • Plaats: Alfaz del Pí
Quizzzz
« Reactie #31 Gepost op: 08 januari 2011, 12:38:23 pm »

@Jote. Ben een uur bezig geweest, maar dat konijn blijft uit het water springen. TIPS ????

@Marianne. Afhankelijk van de hoeveelheid. 1 Kop volle melk, ongeveer 10 eetlepels Remia fritessaus, beetje peterselie. Roeren. 10 minuten laten rusten. Dan 5 theelepels knoflookpasta (overal in Sp. supers te koop)of granulada (gemalen) toevoegen. Goed roeren, 1 uur in de koelkast en smullen maar.


« Laatst bewerkt op: 08 januari 2011, 19:38:23 pm door 621 »

Offline marianne - moraira

  • Forumlid
  • ***
  • Berichten: 374
Quizzzz
« Reactie #32 Gepost op: 08 januari 2011, 12:56:01 pm »

bedankt Elsje en Barc

Nu nog op zoek naar Lemia flitesaus


« Laatst bewerkt op: 08 januari 2011, 19:56:01 pm door 53 »

Offline Jote

  • Forumlid
  • ***
  • Berichten: 242
Quizzzz
« Reactie #33 Gepost op: 08 januari 2011, 13:05:37 pm »

Quote (selected)
Ben een uur bezig geweest, maar dat konijn blijft uit het water springen. TIPS ????

@Barc: snorkel en zwemvliezen!


« Laatst bewerkt op: 08 januari 2011, 20:05:37 pm door 1276 »

Offline Barc

  • Forumlid
  • ***
  • Berichten: 1.380
  • Mijn hond lispelt met zijn staart.
  • Plaats: Alfaz del Pí
Quizzzz
« Reactie #34 Gepost op: 08 januari 2011, 13:48:00 pm »

@Jote: Gelukt, maar die zwemvliezen maken het vlees wel wat vreemd van smaak. Wel een leuk effect in de jus trouwens, zo'n snorkel die uit de pan omhoog komt.


« Laatst bewerkt op: 08 januari 2011, 20:48:00 pm door 621 »

Offline willemina

  • Forumlid
  • ***
  • Berichten: 474
Quizzzz
« Reactie #35 Gepost op: 08 januari 2011, 13:58:36 pm »

Het recept voor aioli is een stuk eenvoudiger. Een klein beetje volle melk (15 ml) met twee knoflook teentjes met een staafmixer of mixer blender schuimig mixen en zonnebloemolie (30 ml) in kleine scheutjes toevoegen en blijven mixen tot saus dik wordt. Heerlijk en voor mij zeker een goed alternatief voor mayonaise in restaurants.


« Laatst bewerkt op: 08 januari 2011, 20:58:36 pm door 336 »

Offline gallito

  • Forumlid
  • ***
  • Berichten: 4.139
  • Plaats: Midden Nederland
Quizzzz
« Reactie #36 Gepost op: 08 januari 2011, 14:15:10 pm »

Het begint hier te stinken.... : :-)


« Laatst bewerkt op: 08 januari 2011, 21:15:10 pm door 422 »

Offline Barc

  • Forumlid
  • ***
  • Berichten: 1.380
  • Mijn hond lispelt met zijn staart.
  • Plaats: Alfaz del Pí
Quizzzz
« Reactie #37 Gepost op: 08 januari 2011, 14:29:10 pm »

@ Gallito: Pas jij nou maar op, want er verdwijnen vele van jou soortgenoten dagelijks in de pan. Met of zonder AJO!


« Laatst bewerkt op: 08 januari 2011, 21:29:10 pm door 621 »

Offline roelant

  • Forumlid
  • ***
  • Berichten: 9.848
  • Plaats: Vic,BCN.
Quizzzz
« Reactie #38 Gepost op: 08 januari 2011, 14:53:26 pm »

Nou,duque,ik die er over begonnen was zat er dus niet zó ver naast;ik dacht even dat zo´n rodizio argentijns was maar dat is dus braziliaans.

Ik ben verzot op shoarma,misschien begin ik er maar beter een nieuw draadje over,want ik heb wel wat tips erover hier in spanje..


« Laatst bewerkt op: 08 januari 2011, 21:53:26 pm door 36 »

Offline gallito

  • Forumlid
  • ***
  • Berichten: 4.139
  • Plaats: Midden Nederland
Quizzzz
« Reactie #39 Gepost op: 08 januari 2011, 15:01:47 pm »

@Barc

 :D  :D Ik ben te snel.


« Laatst bewerkt op: 08 januari 2011, 22:01:47 pm door 422 »

Offline rmarijnis

  • Forumlid
  • ***
  • Berichten: 1.191
Quizzzz
« Reactie #40 Gepost op: 08 januari 2011, 15:38:36 pm »

Barc idioot heb me slap zitten lachen


« Laatst bewerkt op: 08 januari 2011, 22:38:36 pm door 969 »

Offline Juan el guapo

  • Sponsor
  • Forumlid
  • ***
  • Berichten: 5.301
Quizzzz
« Reactie #41 Gepost op: 08 januari 2011, 15:48:46 pm »

alioli met melk en zonnebloemolie?  8O De naa m zegt het al, knoflook en olie, maar je bent hier in Spanje, dus olijfolie.


4 teentjes knoflook, gepeld (eventueel meer) - 150 ml olijfolie van een goede kwaliteit (extra vergine) - klein beetje citroensap - zout


Bereiding

Stamp de knoflookteentjes in een vijzel met een klein beetje zout tot het een zeer fijne pasta vormt. Voeg vervolgens een beetje citroensap toe en meng dit goed. Doe vervolgens, al roerend, met een heel klein straaltje de olie erbij. Dit vergt enige oefening. Zorg wel dat de knoflook het liefst vers is, maar zeker niet uitgedroogd en de olie van een goede kwaliteit is.


Niet origineel, maar je kunt ook een eigeel toevoegen, wordt het meer mayo-achtig.


Barc, ik bind altijd een netje met stenen aan de achterpoten van het konijn, dan blijft zij netjes in de pan.


« Laatst bewerkt op: 08 januari 2011, 22:48:46 pm door 19 »

Offline ElDuqueDeAlba

  • Forumlid
  • ***
  • Berichten: 283
Quizzzz
« Reactie #42 Gepost op: 08 januari 2011, 16:49:13 pm »

Recept shoarmavlees gebaseerd op Egyptische gebruiken en zelfgemaakte knoflooksaus. Het is allemaal vrij eenvoudig te maken en snel klaar. Ik heb door de jaren heen net zolang geëxperimenteerd tot ik precies het resultaat kreeg van mijn favoriete en volgens mij ook de allereerste shoarmatent in Limburg: Grillroom Tawor in Geleen.


Benodigdheden voor de saus (voor 2 personen): 1 teentje knoflook, olie, Remia fritessaus en peterselie.


De saus:

1. Maak het teentje knoflook fijn in de vijzel

2. Voeg ongeveer 4 flinke eetlepels Remia fritessaus toe

3. Een heel klein beetje olie eroverheen

4. Wat peterselie toevoegen.

Het geheel roeren en daarna afgedekt in de koelkast bewaren terwijl je het vlees maakt.


Benodigdheden voor het vlees: varkensvlees, boter, komijn, kaneel, peper en zout.


Het vlees:

1. Snij de benodigde hoeveelheid varkensvlees in de bekende kleine reepjes. Is dit teveel werk, neem dan grof gesneden varkensgehakt

2. Smelt een klontje boter op hoog vuur in bv een koekenpan

3. Voeg het vlees bij de hete boter en roerbak het op hoog vuur gaar totdat het vleesvocht bijna helemaal verdwenen is

4. Voeg komijn en kameel toe en roerbak het vlees verder tot de gewenste droogte

5. Voeg peper en zout naar smaak toe

Het vlees is klaar, maar mocht je teveel boter hebben gebruikt, dep het vlees dan even met keukenpapier.


Ik meng zelf altijd naast de eigen knoflooksaus wat sambal oelek door het vlees. Pitabroodjes maak ik zelf op basis van meel, boter, bakkersgist, suiker, zout en een oven die op 200 graden staat. Het vlees is natuurlijk ook lekker met frites en salade!


« Laatst bewerkt op: 08 januari 2011, 23:49:13 pm door 2049 »

Offline ElDuqueDeAlba

  • Forumlid
  • ***
  • Berichten: 283
Quizzzz
« Reactie #43 Gepost op: 08 januari 2011, 16:50:23 pm »

Hey Joop, je vindt het toch niet erg dat ik het recept met iedereen heb gedeeld?


« Laatst bewerkt op: 08 januari 2011, 23:50:23 pm door 2049 »

90

  • Gast
Quizzzz
« Reactie #44 Gepost op: 08 januari 2011, 16:52:23 pm »

jacob ? van tawor, wat leuk :D


« Laatst bewerkt op: 08 januari 2011, 23:52:23 pm door 90 »

 

Zoek in een archief van 235.000 berichten. Om gebruik te kunnen maken van uitgebreid zoeken, dient u ingelogd te zijn. Een account aanmaken kan hier.

Online status

 
 
Welkom, Gast. Alsjeblieft inloggen of registreren.

Advertentie SpanjeMarktplaats.nl

* Poll

Topic bestaat niet.

Kies een kleur



Forumstandaard

Permanent