SpanjeMarktplaats

Auteur Onderwerp: Quizzzz  (gelezen 9079 keer)

Offline Amber

  • Forumlid
  • ***
  • Berichten: 909
Quizzzz
« Reactie #15 Gepost op: 07 januari 2011, 22:07:04 pm »

Maastrichter zuurvlees...klinkt apart !


« Laatst bewerkt op: 08 januari 2011, 05:07:04 am door 206 »

90

  • Gast
Quizzzz
« Reactie #16 Gepost op: 07 januari 2011, 22:08:42 pm »

wel de appelstroop van canisius uit schinnen :D


« Laatst bewerkt op: 08 januari 2011, 05:08:42 am door 90 »

Offline Zina

  • Nieuw
  • **
  • Berichten: 7
Quizzzz
« Reactie #17 Gepost op: 07 januari 2011, 22:17:26 pm »

ik hou het op stoofvlees


« Laatst bewerkt op: 08 januari 2011, 05:17:26 am door 2056 »

Offline Zina

  • Nieuw
  • **
  • Berichten: 7
Quizzzz
« Reactie #18 Gepost op: 07 januari 2011, 22:19:40 pm »

Zoervleesj oftewel zuurvlees is een heerlijke Limburgse variant op stoofvlees


« Laatst bewerkt op: 08 januari 2011, 05:19:40 am door 2056 »

90

  • Gast
Quizzzz
« Reactie #19 Gepost op: 07 januari 2011, 22:20:32 pm »

gerookte ham ?


« Laatst bewerkt op: 08 januari 2011, 05:20:32 am door 90 »

Offline Don Esteban

  • Forumlid
  • ***
  • Berichten: 2.618
Quizzzz
« Reactie #20 Gepost op: 07 januari 2011, 22:38:20 pm »

Ik heb de avatar van Hertog Alva;-) uitvergroot en aan mijn vrouw getoond. Zij zegt: hier wordt een plak vlees afgesneden om er döner kebab van te maken.


« Laatst bewerkt op: 08 januari 2011, 05:38:20 am door 28 »

Offline Elisabeth

  • Forumlid
  • ***
  • Berichten: 303
Quizzzz
« Reactie #21 Gepost op: 07 januari 2011, 22:57:18 pm »

"Mergez" Worst met ui en paprika. Eet smakelijk. :D


« Laatst bewerkt op: 08 januari 2011, 05:57:18 am door 187 »

Offline ElDuqueDeAlba

  • Forumlid
  • ***
  • Berichten: 283
Quizzzz
« Reactie #22 Gepost op: 07 januari 2011, 23:47:52 pm »

Beste mensen, Joop had het goed met een stuk rosbief aan een spies. De Brazilianen staan hier bekend om. In de zogenaamde "churrasquerías" bedienen gasten zichzelf aan een uitgebreide groente- en saladebar en lopen de kelners rond met grote spiezen vlees. Niet alleen met rosbief, maar ook met o.a. worstjes, kip, spareribs, lende en de Braziliaanse "picanha". Het vlees wordt aan tafel door de kelner "à volonté en naar goesting" afgesneden. In Nederland kende ik een dergelijk restaurant bij Meerssen, maar ik weet niet of de Chinese uitbaatster de zaak nog heeft. In Spanje komen deze zaken meer en meer op, maar de kwaliteit van het vlees is niet altijd even goed, meestal veel te droog.

Joop, ik had het geheime recept van shoarma op basis van Egyptische gebruiken beloofd, maar als je wil stuur ik je het recept voor Limburgs zuurvlees. Dit stoofgerecht wordt inderdaad bereid met de enige echte appelstroop van de firma Canisius uit het idyllische Limburgse heuveldorp Schinnen, daar waar ook het tot in Australië zeer gewaardeerde Alfa-bier wordt gebrouwen. De vergelijking met het buiten Limburg meer bekende stoofvlees doet dit exquise streekgerecht enigszins tekort: buiten het feit dat beide gerechten gestoofd vlees bevatten, zijn er geen overeenkomsten.


« Laatst bewerkt op: 08 januari 2011, 06:47:52 am door 2049 »

Offline rmarijnis

  • Forumlid
  • ***
  • Berichten: 1.191
Quizzzz
« Reactie #23 Gepost op: 08 januari 2011, 07:06:58 am »

Kom op met die recepten voel het van binnen al nerveus worden  :D


« Laatst bewerkt op: 08 januari 2011, 14:06:58 pm door 969 »

Offline Jote

  • Forumlid
  • ***
  • Berichten: 242
Quizzzz
« Reactie #24 Gepost op: 08 januari 2011, 07:35:10 am »

Quote (selected)
Kom op met die recepten voel het van binnen al nerveus worden


@ René: Een variant met konijn 'Knien in 't zoer' (= tipico Limbo)


- konijn nét onder water met azijn zetten (veel azijn, weinig water; verhouding naar eigen smaak)

- toevoegen: uienringen, kruidnagels, zwarte peperkorrels, laurierblad

- 1 of 2 dagen (naar eigen smaak) laten staan en een keer 'omroeren'


- konijn droogdeppen en rondom bruin aanbraden

- toevoegen:

      -een groot deel (naar eigen smaak)van de marinade

       (zónder laurierblad en kruidnagels)

      -3 el stroop (al dan niet van Canisius)

      -4 plakken peperkoek

      -evt. wat prei en wortel

      -suiker

      -zout

      -laten sudderen totdat alles GOED gaar is


Eet smakelijk

Als je er verslaafd aan raakt, kan IK het niet helpen ...


Zuurvleesrecept komt een andere keer


« Laatst bewerkt op: 08 januari 2011, 14:35:10 pm door 1276 »

Offline Juan el guapo

  • Sponsor
  • Forumlid
  • ***
  • Berichten: 5.301
Quizzzz
« Reactie #25 Gepost op: 08 januari 2011, 08:00:00 am »

Gewoon openbaren die recepten!!!  :D


« Laatst bewerkt op: 08 januari 2011, 15:00:00 pm door 19 »

Offline Don Esteban

  • Forumlid
  • ***
  • Berichten: 2.618
Quizzzz
« Reactie #26 Gepost op: 08 januari 2011, 08:25:16 am »

Quote (selected)
de enige echte appelstroop van de firma Canisius uit het idyllische Limburgse heuveldorp Schinnen, daar waar ook het tot in Australië zeer gewaardeerde Alfa-bier wordt gebrouwen.

Je klinkt als een folder  8) Maar je hebt gelijk, mijn favoriete pilsje in NL (met warm weer) is ook Alfa. En de rinse appelsiroop van Canisius in de groen pot stond vroeger altijd op tafel.


« Laatst bewerkt op: 08 januari 2011, 15:25:16 pm door 28 »

Offline JoopBuis

  • Forumlid
  • ***
  • Berichten: 301
Quizzzz
« Reactie #27 Gepost op: 08 januari 2011, 08:28:09 am »

@ElDuqueDeAlba


Doe dan toch dat recept voor shoarma maar.  :D


Wij zijn beide dol op shoarma en dat is dat echt wat we missen hier.

We proberen wel dingen uit maar het is het allemaal 'net niet'. Misschien dat jouw recept daar verandering in gaat brengen.  :P


Sausjes recept inclusief hoop ik.  :D  :D


« Laatst bewerkt op: 08 januari 2011, 15:28:09 pm door 1770 »

Offline willemina

  • Forumlid
  • ***
  • Berichten: 474
Quizzzz
« Reactie #28 Gepost op: 08 januari 2011, 10:45:20 am »

Joop, wanneer je van knoflooksaus houdt kan ik je de ayioli (maar dan wel zelfgemaakte) van harte aanbevelen. Een goed restaurant maakt het ook zelf. Smaakt lekker bij alles, zeker ook bij shoarma/kebab


« Laatst bewerkt op: 08 januari 2011, 17:45:20 pm door 336 »

Offline marianne - moraira

  • Forumlid
  • ***
  • Berichten: 374
Quizzzz
« Reactie #29 Gepost op: 08 januari 2011, 12:15:40 pm »

heeft iemand het recept van de knoflooksaus die bij de shoarma hoort?


« Laatst bewerkt op: 08 januari 2011, 19:15:40 pm door 53 »

 

Zoek in een archief van 235.000 berichten. Om gebruik te kunnen maken van uitgebreid zoeken, dient u ingelogd te zijn. Een account aanmaken kan hier.

Online status

 
 
Welkom, Gast. Alsjeblieft inloggen of registreren.

Advertentie SpanjeMarktplaats.nl

* Poll

Topic bestaat niet.

Kies een kleur



Forumstandaard

Permanent