SpanjeMarktplaats

Auteur Onderwerp: Niks over Spanje , maar het moet me van het hart  (gelezen 9299 keer)

Offline lucky

 • Forumlid
 • ***
 • Berichten: 10.785
 • Good luck
 • Plaats: Alzira
Niks over Spanje , maar het moet me van het hart
« Gepost op: 21 juni 2018, 08:42:37 am »
Jullie vinden het misschien een beetje gek voor een Spaanse resident maar alles wat in Amerika gebeurd ligt me nauw aan het hart .
Zo las ik vanmorgen dit bericht in de krant
https://www.vrt.be/vrtnws/nl/2018/06/20/trump-maakt-einde-aan-scheiding-families/
Op zich is het een mooie zaak , chapeau Mr Trump .


Wat me echter stoord is het volgende :
Toen Obama (het woord president onwaardig in mijn ogen) hetzelfde deed en dat 8 jaar lang kraaide er geen haan over hij scheidde evengoed de kinderen van hun ouders en stopte ze in dezelfde kooien ,
ook Bush mocht de kinderen van de illegale immigranten in kooien stoppen  zonder dat de wereld zich er om bekommerde , maar als Mr Trump dat doet is het een misdaad


Nu de Amerikaanse beurs het goed doet ,
de werkloosheid nog nooit zo laag was en
de ( gewone) mensen echt minder belasting moeten betalen dan voorheen
en Mr Trump al zijn verkiezingsbeloften waar maakt hoor je daar allemaal niks over in de Europese kranten en het nieuws .
Het enige wat je hoort en leest is negatief nieuws .....ik vraag me af waarom 
Kunnen de democraten nu nog steeds hun nederlaag niet verkroppen?
Wat gaan ze doen als deze democraten nu ook in de herfst hun tussentijdse verkiezingen voor de senaat en het congres zouden verliezen


En wat gaat er gebeuren als het beerputje van de FBI geopend wordt?
« Laatst bewerkt op: 21 juni 2018, 08:53:36 am door lucky »

Offline Bob

 • Forumlid
 • ***
 • Berichten: 4.896
 • Plaats: Woon in Madrid, werk Engeland of elders in Europa
Re: Niks over Spanje , maar het moet me van het hart
« Reactie #1 Gepost op: 21 juni 2018, 09:51:59 am »
Als je doelt op de schijnheiligheid in de politiek dan gebeurd hier toch het zelfde?

De partij die verantwoordelijk is voor de grootste fraude van 3 miljard in Spanje dient een succesvolle motie in om een partij met een veel kleinere fraude (niet minder schandalig maar veel kleiner) te vervangen.

Offline Eindhovenaar

 • Forumlid
 • ***
 • Berichten: 324
 • Plaats: Eindhoven
Re: Niks over Spanje , maar het moet me van het hart
« Reactie #2 Gepost op: 21 juni 2018, 12:15:13 pm »
Lucky, Trump is geen president van de vs. Hij leidt het land als een bedrijf, zelfs een familie bedrijf. Zijn dochter en schoonzoon zitten op belangrijke plekken. Hij heeft lak aan de hele wereld en doet dingen zonder even na te denken. Het is een aaneenschakeling van schandalen en problemen en dat probeert hij nu onder het tapijt te vegen door goede vriendjes te worden met Kim, Noord Korea is het land van de toekomst, Trump noemde Kim een goede bevriende leider met heel veel kennis. Nu als je dat van een dictator, iemand die zijn eigen volk uitmoordt, zegt ben je echt niet goed bij je hoofd. Trump maakt erg veel schade niet alleen in zijn eigen land, maar over de hele wereld. Die man moet in een dwangbuis opgesloten worden

Offline George van de Rebelleclub

 • Forumlid
 • ***
 • Berichten: 2.148
 • Plaats: Pineda de Mar
Re: Niks over Spanje , maar het moet me van het hart
« Reactie #3 Gepost op: 21 juni 2018, 13:03:31 pm »
@Lucky
Met de meeste dingen ben ik het wel met je eens en ik bewonder je kunst om juist die dingen op het internet te vinden die anderen niet kunnen vinden. Maar over Mr. Trump...... daar ben ik het juist niet over eens. Juist bij deze man vind ik de titel "President" volledig misplaatst. Juist v.w. zijn politiek w.b. de illigale immigratie. Hij deporteerd mensen die al jaaren in de V.S. wonen, werken, huizen in bezit hebben, autos, e.d. en kinderen hebben die in de V.S. geboren zijn en dus de nationaliteit hebben. Deze ouders worden opgepakt tijdens razzias op de werkplek, in het openbaar vervoer en gewoon op straat. Razzias op een manier die ze gelijkwaardig maakt aan de fascistische razzias tegen de joden. Echt iedereen met een iets donkere huidskleur wordt opgepakt en opgesloten en later wordt dan wel bekeken of ze legaal zijn of niet.
Als ze niet legaal zijn worden ze zonder pardon uitgezet. Geen mogelijkheid om afscheid te nemen van familie (kinderen inbegrepen) of om spullen mee te nemen.
Deze informatie heb ik van familie van mijn Hondurese vriendin die in de V.S. wonen. Haar neef, die legaal daar is, is op deze manier al 3 keer opgepakt..... Hij is doodsbang dat hij z'n papieren een keer verliest of simpelweg vergeet, want dan wordt hij zonder pardon met een enkeltje richting Honduras gestuurd.
En dan nu, om toch een wit voetje te kunnen halen bij de rest van de wereldbevolking, doet hij dit voor de kinderen. Wat een clown is dit....
« Laatst bewerkt op: 21 juni 2018, 13:08:29 pm door George van de Rebelleclub »

Offline lucky

 • Forumlid
 • ***
 • Berichten: 10.785
 • Good luck
 • Plaats: Alzira
Re: Niks over Spanje , maar het moet me van het hart
« Reactie #4 Gepost op: 21 juni 2018, 14:35:57 pm »
Maar jongens illegaal ,  betekend toch niet legaal , onwettig dus een strafbaar feit
Jullie vinden dat deze mensen in de USA moeten blijven waar ze zijn?
En wat dan in Nederland ...of ja , das juist ....dat is niet hetzelfde zeker   

Quote (selected)
Status en behandeling (Nederland)
In Nederland wordt het verblijf en werk van illegalen bemoeilijkt door wettelijke maatregelen. Ze kunnen worden opgesloten in zogenaamde vreemdelingendetentie (artikel 6 en 59 van de Vreemdelingenwet). Sinds 21 december 2012 is illegaal verblijf ook strafbaar gesteld. Het is als overtreding neergelegd in een nieuw artikel 108a van de Vreemdelingenwet, te sanctioneren met een geldboete van de tweede categorie.
http://maxius.nl/vreemdelingenwet-2000/artikel108
http://maxius.nl/vreemdelingenwet-2000/artikel59/lid6
Wat is hier dan anders dan in de USA  ?

Kinderen van Illegalen kunnen toch nooit de nationaliteit van het land waar ze geboren werden aannemen ( zelfs niet in Nederland)
Quote (selected)
De Rijkswet op het Nederlanderschap gaat voornamelijk uit van het principe van ius sanguinis a patre et a matre. Dat wil zeggen dat eenieder die geboren wordt als kind van een Nederlandse vader of moeder de Nederlandse nationaliteit heeft, ongeacht de plaats van geboorte. Kinderen van twee buitenlandse ouders, die binnen de grenzen van het Koninkrijk der Nederlanden worden geboren, verwerven de Nederlandse nationaliteit niet bij de geboorte, tenzij aan bijzondere criteria is voldaan.

De Rijkswet op het Nederlanderschap werd met ingang van 1 april 2003 ingrijpend gewijzigd.
http://wetten.overheid.nl/BWBR0003738/2017-03-01
Waarom zou het in de USA dan wel moeten/mogen .


Trouwens mijn eigen kinderen werden beiden in Duitsland geboren ...toch zijn het geen Duitsers en hebben ze een Belgisch paspoort

Volgens mij wordt er met 2 maten en gewichten gewogen en gemeten ,
1 Voor het (hedendaagse) Europa en 1 voor de USA van heden onder het beleid van Mr.Trump

Offline George van de Rebelleclub

 • Forumlid
 • ***
 • Berichten: 2.148
 • Plaats: Pineda de Mar
Re: Niks over Spanje , maar het moet me van het hart
« Reactie #5 Gepost op: 21 juni 2018, 15:03:42 pm »
Kinderen van Illegalen kunnen toch nooit de nationaliteit van het land waar ze geboren werden aannemen ( zelfs niet in Nederland)
In de V.S. wel. Dat is geen Nederland. Ook in Spanje is, of in ieder geval was het mogelijk.
Zo ken ik iemand die had de Cubaanse nationaliteit, gewoon omdat ze daar geboren was. Haar ouders waren Chilenen, die wilden graag naar Spanje komen. Omdat de vrouw zwanger was kozen ze ervoor om het kind in Spanje ter wereld te laten komen zodat ze dan gelijk die nationaliteit zou krijgen. (dat is inmiddels wel iets van 40 jaar geleden). Maar het toeval wilde dat de barensweeën begonnen tijdens de overstap in Havanna, waardoor ze in een Cubaans ziekenhuis ter wereld kwam en zodoende de Cubaanse nationaliteit kreeg.
Die Cubaanse nationaliteit stond haar hier niet in de weg en omdat het verkrijgen van de Spaanse nationaliteit best wel lastig was heeft ze dat een hele tijd gewoon zo gelaten. Totdat ze op een gegeven moment voor haar werk naar Engeland en zelfs naar Hongkong moest om beurzen te bezoeken, en wat bleek, die landen kwam ze niet in!! Dus toen toch maar het hele nationaliseringsproces gevolgd.
Het komt vaker voor dat hoogzwangere vrouwen illegaal proberen de V.S. binnen te komen, zodat dat kind dan de nationaliteit krijgt. Kun je je het voorstellen?? Hoogzwanger door de woestijn rennen?? Maar op deze manier hopen ze dat het kind een betere kans heeft op een goede toekomst.
« Laatst bewerkt op: 21 juni 2018, 15:07:56 pm door George van de Rebelleclub »

Offline roelant

 • Forumlid
 • ***
 • Berichten: 10.063
 • Plaats: Vic,BCN.
Re: Niks over Spanje , maar het moet me van het hart
« Reactie #6 Gepost op: 21 juni 2018, 15:43:28 pm »
In Spanje (nu) is de nationaliteit van de pasgeborene afhankelijk van die van de ouders,níet van het feit dat hij of zij in Spanje is geboren.
Dat is onder meer zo geregeld juist om dat soort toerisme te voorkomen.

Offline George van de Rebelleclub

 • Forumlid
 • ***
 • Berichten: 2.148
 • Plaats: Pineda de Mar
Re: Niks over Spanje , maar het moet me van het hart
« Reactie #7 Gepost op: 21 juni 2018, 15:59:29 pm »
Maar in de V.S. is dat toerisme dus nog wel. Daardoor krijg je de absurde situatie dat de illigale ouders van een legaal kind het land uigegooid worden.
Sowieso heb je daar een hoop absurde situaties i.v.m. de illegale buitenlanders. Zo kunnen ze huizen kopen, auto's kopen en gewoon legaal op hun eigen naam inschrijven, maar een rijbewijs kunnen ze niet halen. Ook als de kinderen illegaal zijn kunnen ze wel gewoon naar school. Maar goed, dat laaste kan hier in Spanje ook, is zelfs verplicht
« Laatst bewerkt op: 21 juni 2018, 17:03:11 pm door George van de Rebelleclub »

Offline Texas

 • Forumlid
 • ***
 • Berichten: 2.026
 • Plaats: Hondon de Los Frailes
Re: Niks over Spanje , maar het moet me van het hart
« Reactie #8 Gepost op: 21 juni 2018, 16:47:23 pm »
Vind Trump niet goed en Obama ook zeker niet. Obama had al een Nobelprijs in de zak voordat hij eigenlijk begon en heeft weinig bereikt, vooral de armen zijn er meestal slechter op geworden en Obama is nu ook een zakkenvuller blijkt maar was natuurlijk ook in dienst van de multinationals. Betreft de media, die zijn een verschrikking, zelfs NOS doet er alles aan met fake-news om Trump te schaden. Vandaag is de Volkskrant vakanties in Turkije aan promoten en vergeten dan weer dat daar veel engere dingen gebeuren dan Amerika.

Offline roelant

 • Forumlid
 • ***
 • Berichten: 10.063
 • Plaats: Vic,BCN.
Re: Niks over Spanje , maar het moet me van het hart
« Reactie #9 Gepost op: 21 juni 2018, 17:34:00 pm »
Lucky begon al te zeggen dat dit niet met Spanje te maken heeft,dat is gewoon ook waar:het hele rechtssysteem is totaaal anders als in Europa,er is vrij verkeer tussen de staten maar zéker niet van buitenaf,naar- en vanuit de USA .Dat is dus hetzelfde als wanneer je als niet EU burger hierheen komt.
Texas helemaal met je eens,ik zou dat land voorlopig mijden.Die leider is pas echt gestoord.

Offline lucky

 • Forumlid
 • ***
 • Berichten: 10.785
 • Good luck
 • Plaats: Alzira
Re: Niks over Spanje , maar het moet me van het hart
« Reactie #10 Gepost op: 21 juni 2018, 18:30:36 pm »
maar een rijbewijs kunnen ze niet halen.
Toch wel in California .
Quote (selected)
drivers license for illegal persons california
April 04, 2018 02:20 PM
Updated April 05, 2018 09:39 AM

More than 1 million undocumented immigrants have received driver's licenses, the California Department of Motor Vehicles announced Wednesday.

Assembly Bill 60, authored by then-Assemblyman Luis Alejo in 2013, required California DMV offices to issue driver's licenses to undocumented immigrants as long as they can prove their identity and residence within the state. The law has led to 1,001,000 undocumented immigrants receiving licenses as of March 31 but doesn't give the licensees carte blanche to drive outside of California or fly across state or federal borders.
http://www.sacbee.com/news/politics-government/capitol-alert/article207939584.html

Offline Don Esteban

 • Forumlid
 • ***
 • Berichten: 2.621
Re: Niks over Spanje , maar het moet me van het hart
« Reactie #11 Gepost op: 21 juni 2018, 19:28:59 pm »
Hoe lang je ook praat, een kromme banaan praat je nooit recht. Zo zal ook Trump een kwaadaardige narcist blijven die puur met zichzelf bezig is en zichzelf helaas ook nog erg goed vindt. Dit terwijl hij de ene foute beslissing na de andere neemt. Als hij dan zoveel tegengas krijgt dat dit zijn positie in gevaar kan brengen, draait hij om als een blad en zegt ja waar hij nee bedoelde om zijn eigen hachje de redden.
Met Trump een zakenkabinet? Hij heeft VIER keer voor een faillisement gestaan en veel meer geluk gehad dan hem toekwam. Trump is met afstand de slechtste president die de USA ooit gehad heeft en daar heeft een belangrijk deel van de Amerikaanse bevolking mede schuld aan.

Offline lucky

 • Forumlid
 • ***
 • Berichten: 10.785
 • Good luck
 • Plaats: Alzira
Re: Niks over Spanje , maar het moet me van het hart
« Reactie #12 Gepost op: 21 juni 2018, 20:05:14 pm »
Volgens mij wint hij ook in 2020 nog een keer de verkiezingen
En heu ...de meeste grote zakenmannen waren al eens bankroet  ;)


https://www.incomediary.com/went-bankrupt-now-worth-millions

Offline Texas

 • Forumlid
 • ***
 • Berichten: 2.026
 • Plaats: Hondon de Los Frailes
Re: Niks over Spanje , maar het moet me van het hart
« Reactie #13 Gepost op: 21 juni 2018, 20:36:01 pm »
Tegenwoordig horen we wel erg weinig over de schulden die Amerika blijft opbouwen ondanks Trumps belofte dat deze omlaag gaat

http://www.usdebtclock.org/

Vind het altijd een beetje dat een nieuwe directeur een bijna failliet bedrijf overneemt en wel nieuw personeel aanneemt maar eigenlijk financieel er steeds slechter voor staat.

Offline roelant

 • Forumlid
 • ***
 • Berichten: 10.063
 • Plaats: Vic,BCN.
Re: Niks over Spanje , maar het moet me van het hart
« Reactie #14 Gepost op: 21 juni 2018, 21:27:43 pm »
Doordat  de USA hetzelfde kromme stemsysteem heeft als Spanje,maar door de demografische verspreiding het effect nog eens extra versterkt wordt,heeft Trump gewonnen terwijl Clinton bijna 1,5 miljoen stemmen méér had.
Ik wil niet zeggen dat we beter af zouden zijn geweest met haar....maar ik zeg het toch maar,al is het tussen 2 kwaden de minst slechte.

 

Zoek in een archief van 235.000 berichten. Om gebruik te kunnen maken van uitgebreid zoeken, dient u ingelogd te zijn. Een account aanmaken kan hier.

Online status

 
 
Welkom, Gast. Alsjeblieft inloggen of registreren.

Advertentie SpanjeMarktplaats.nl

* Poll

Topic bestaat niet.

Kies een kleurForumstandaard

Permanent