SpanjeForum

Fora => Stamtafel N8W8 => Topic gestart door: lucky op 21 juni 2018, 08:42:37 am

Titel: Niks over Spanje , maar het moet me van het hart
Bericht door: lucky op 21 juni 2018, 08:42:37 am
Jullie vinden het misschien een beetje gek voor een Spaanse resident maar alles wat in Amerika gebeurd ligt me nauw aan het hart .
Zo las ik vanmorgen dit bericht in de krant
https://www.vrt.be/vrtnws/nl/2018/06/20/trump-maakt-einde-aan-scheiding-families/ (https://www.vrt.be/vrtnws/nl/2018/06/20/trump-maakt-einde-aan-scheiding-families/)
Op zich is het een mooie zaak , chapeau Mr Trump .


Wat me echter stoord is het volgende :
Toen Obama (het woord president onwaardig in mijn ogen) hetzelfde deed en dat 8 jaar lang kraaide er geen haan over hij scheidde evengoed de kinderen van hun ouders en stopte ze in dezelfde kooien ,
ook Bush mocht de kinderen van de illegale immigranten in kooien stoppen  zonder dat de wereld zich er om bekommerde , maar als Mr Trump dat doet is het een misdaad


Nu de Amerikaanse beurs het goed doet ,
de werkloosheid nog nooit zo laag was en
de ( gewone) mensen echt minder belasting moeten betalen dan voorheen
en Mr Trump al zijn verkiezingsbeloften waar maakt hoor je daar allemaal niks over in de Europese kranten en het nieuws .
Het enige wat je hoort en leest is negatief nieuws .....ik vraag me af waarom 
Kunnen de democraten nu nog steeds hun nederlaag niet verkroppen?
Wat gaan ze doen als deze democraten nu ook in de herfst hun tussentijdse verkiezingen voor de senaat en het congres zouden verliezen


En wat gaat er gebeuren als het beerputje van de FBI geopend wordt?
Titel: Re: Niks over Spanje , maar het moet me van het hart
Bericht door: Bob op 21 juni 2018, 09:51:59 am
Als je doelt op de schijnheiligheid in de politiek dan gebeurd hier toch het zelfde?

De partij die verantwoordelijk is voor de grootste fraude van 3 miljard in Spanje dient een succesvolle motie in om een partij met een veel kleinere fraude (niet minder schandalig maar veel kleiner) te vervangen.
Titel: Re: Niks over Spanje , maar het moet me van het hart
Bericht door: Eindhovenaar op 21 juni 2018, 12:15:13 pm
Lucky, Trump is geen president van de vs. Hij leidt het land als een bedrijf, zelfs een familie bedrijf. Zijn dochter en schoonzoon zitten op belangrijke plekken. Hij heeft lak aan de hele wereld en doet dingen zonder even na te denken. Het is een aaneenschakeling van schandalen en problemen en dat probeert hij nu onder het tapijt te vegen door goede vriendjes te worden met Kim, Noord Korea is het land van de toekomst, Trump noemde Kim een goede bevriende leider met heel veel kennis. Nu als je dat van een dictator, iemand die zijn eigen volk uitmoordt, zegt ben je echt niet goed bij je hoofd. Trump maakt erg veel schade niet alleen in zijn eigen land, maar over de hele wereld. Die man moet in een dwangbuis opgesloten worden
Titel: Re: Niks over Spanje , maar het moet me van het hart
Bericht door: George van de Rebelleclub op 21 juni 2018, 13:03:31 pm
@Lucky
Met de meeste dingen ben ik het wel met je eens en ik bewonder je kunst om juist die dingen op het internet te vinden die anderen niet kunnen vinden. Maar over Mr. Trump...... daar ben ik het juist niet over eens. Juist bij deze man vind ik de titel "President" volledig misplaatst. Juist v.w. zijn politiek w.b. de illigale immigratie. Hij deporteerd mensen die al jaaren in de V.S. wonen, werken, huizen in bezit hebben, autos, e.d. en kinderen hebben die in de V.S. geboren zijn en dus de nationaliteit hebben. Deze ouders worden opgepakt tijdens razzias op de werkplek, in het openbaar vervoer en gewoon op straat. Razzias op een manier die ze gelijkwaardig maakt aan de fascistische razzias tegen de joden. Echt iedereen met een iets donkere huidskleur wordt opgepakt en opgesloten en later wordt dan wel bekeken of ze legaal zijn of niet.
Als ze niet legaal zijn worden ze zonder pardon uitgezet. Geen mogelijkheid om afscheid te nemen van familie (kinderen inbegrepen) of om spullen mee te nemen.
Deze informatie heb ik van familie van mijn Hondurese vriendin die in de V.S. wonen. Haar neef, die legaal daar is, is op deze manier al 3 keer opgepakt..... Hij is doodsbang dat hij z'n papieren een keer verliest of simpelweg vergeet, want dan wordt hij zonder pardon met een enkeltje richting Honduras gestuurd.
En dan nu, om toch een wit voetje te kunnen halen bij de rest van de wereldbevolking, doet hij dit voor de kinderen. Wat een clown is dit....
Titel: Re: Niks over Spanje , maar het moet me van het hart
Bericht door: lucky op 21 juni 2018, 14:35:57 pm
Maar jongens illegaal ,  betekend toch niet legaal , onwettig dus een strafbaar feit
Jullie vinden dat deze mensen in de USA moeten blijven waar ze zijn?
En wat dan in Nederland ...of ja , das juist ....dat is niet hetzelfde zeker   

Quote (selected)
Status en behandeling (Nederland)
In Nederland wordt het verblijf en werk van illegalen bemoeilijkt door wettelijke maatregelen. Ze kunnen worden opgesloten in zogenaamde vreemdelingendetentie (artikel 6 en 59 van de Vreemdelingenwet). Sinds 21 december 2012 is illegaal verblijf ook strafbaar gesteld. Het is als overtreding neergelegd in een nieuw artikel 108a van de Vreemdelingenwet, te sanctioneren met een geldboete van de tweede categorie.
http://maxius.nl/vreemdelingenwet-2000/artikel108 (http://maxius.nl/vreemdelingenwet-2000/artikel108)
http://maxius.nl/vreemdelingenwet-2000/artikel59/lid6 (http://maxius.nl/vreemdelingenwet-2000/artikel59/lid6)
Wat is hier dan anders dan in de USA  ?

Kinderen van Illegalen kunnen toch nooit de nationaliteit van het land waar ze geboren werden aannemen ( zelfs niet in Nederland)
Quote (selected)
De Rijkswet op het Nederlanderschap gaat voornamelijk uit van het principe van ius sanguinis a patre et a matre. Dat wil zeggen dat eenieder die geboren wordt als kind van een Nederlandse vader of moeder de Nederlandse nationaliteit heeft, ongeacht de plaats van geboorte. Kinderen van twee buitenlandse ouders, die binnen de grenzen van het Koninkrijk der Nederlanden worden geboren, verwerven de Nederlandse nationaliteit niet bij de geboorte, tenzij aan bijzondere criteria is voldaan.

De Rijkswet op het Nederlanderschap werd met ingang van 1 april 2003 ingrijpend gewijzigd.
http://wetten.overheid.nl/BWBR0003738/2017-03-01 (http://wetten.overheid.nl/BWBR0003738/2017-03-01)
Waarom zou het in de USA dan wel moeten/mogen .


Trouwens mijn eigen kinderen werden beiden in Duitsland geboren ...toch zijn het geen Duitsers en hebben ze een Belgisch paspoort

Volgens mij wordt er met 2 maten en gewichten gewogen en gemeten ,
1 Voor het (hedendaagse) Europa en 1 voor de USA van heden onder het beleid van Mr.Trump
Titel: Re: Niks over Spanje , maar het moet me van het hart
Bericht door: George van de Rebelleclub op 21 juni 2018, 15:03:42 pm
Kinderen van Illegalen kunnen toch nooit de nationaliteit van het land waar ze geboren werden aannemen ( zelfs niet in Nederland)
In de V.S. wel. Dat is geen Nederland. Ook in Spanje is, of in ieder geval was het mogelijk.
Zo ken ik iemand die had de Cubaanse nationaliteit, gewoon omdat ze daar geboren was. Haar ouders waren Chilenen, die wilden graag naar Spanje komen. Omdat de vrouw zwanger was kozen ze ervoor om het kind in Spanje ter wereld te laten komen zodat ze dan gelijk die nationaliteit zou krijgen. (dat is inmiddels wel iets van 40 jaar geleden). Maar het toeval wilde dat de barensweeën begonnen tijdens de overstap in Havanna, waardoor ze in een Cubaans ziekenhuis ter wereld kwam en zodoende de Cubaanse nationaliteit kreeg.
Die Cubaanse nationaliteit stond haar hier niet in de weg en omdat het verkrijgen van de Spaanse nationaliteit best wel lastig was heeft ze dat een hele tijd gewoon zo gelaten. Totdat ze op een gegeven moment voor haar werk naar Engeland en zelfs naar Hongkong moest om beurzen te bezoeken, en wat bleek, die landen kwam ze niet in!! Dus toen toch maar het hele nationaliseringsproces gevolgd.
Het komt vaker voor dat hoogzwangere vrouwen illegaal proberen de V.S. binnen te komen, zodat dat kind dan de nationaliteit krijgt. Kun je je het voorstellen?? Hoogzwanger door de woestijn rennen?? Maar op deze manier hopen ze dat het kind een betere kans heeft op een goede toekomst.
Titel: Re: Niks over Spanje , maar het moet me van het hart
Bericht door: roelant op 21 juni 2018, 15:43:28 pm
In Spanje (nu) is de nationaliteit van de pasgeborene afhankelijk van die van de ouders,níet van het feit dat hij of zij in Spanje is geboren.
Dat is onder meer zo geregeld juist om dat soort toerisme te voorkomen.
Titel: Re: Niks over Spanje , maar het moet me van het hart
Bericht door: George van de Rebelleclub op 21 juni 2018, 15:59:29 pm
Maar in de V.S. is dat toerisme dus nog wel. Daardoor krijg je de absurde situatie dat de illigale ouders van een legaal kind het land uigegooid worden.
Sowieso heb je daar een hoop absurde situaties i.v.m. de illegale buitenlanders. Zo kunnen ze huizen kopen, auto's kopen en gewoon legaal op hun eigen naam inschrijven, maar een rijbewijs kunnen ze niet halen. Ook als de kinderen illegaal zijn kunnen ze wel gewoon naar school. Maar goed, dat laaste kan hier in Spanje ook, is zelfs verplicht
Titel: Re: Niks over Spanje , maar het moet me van het hart
Bericht door: Texas op 21 juni 2018, 16:47:23 pm
Vind Trump niet goed en Obama ook zeker niet. Obama had al een Nobelprijs in de zak voordat hij eigenlijk begon en heeft weinig bereikt, vooral de armen zijn er meestal slechter op geworden en Obama is nu ook een zakkenvuller blijkt maar was natuurlijk ook in dienst van de multinationals. Betreft de media, die zijn een verschrikking, zelfs NOS doet er alles aan met fake-news om Trump te schaden. Vandaag is de Volkskrant vakanties in Turkije aan promoten en vergeten dan weer dat daar veel engere dingen gebeuren dan Amerika.
Titel: Re: Niks over Spanje , maar het moet me van het hart
Bericht door: roelant op 21 juni 2018, 17:34:00 pm
Lucky begon al te zeggen dat dit niet met Spanje te maken heeft,dat is gewoon ook waar:het hele rechtssysteem is totaaal anders als in Europa,er is vrij verkeer tussen de staten maar zéker niet van buitenaf,naar- en vanuit de USA .Dat is dus hetzelfde als wanneer je als niet EU burger hierheen komt.
Texas helemaal met je eens,ik zou dat land voorlopig mijden.Die leider is pas echt gestoord.
Titel: Re: Niks over Spanje , maar het moet me van het hart
Bericht door: lucky op 21 juni 2018, 18:30:36 pm
maar een rijbewijs kunnen ze niet halen.
Toch wel in California .
Quote (selected)
drivers license for illegal persons california
April 04, 2018 02:20 PM
Updated April 05, 2018 09:39 AM

More than 1 million undocumented immigrants have received driver's licenses, the California Department of Motor Vehicles announced Wednesday.

Assembly Bill 60, authored by then-Assemblyman Luis Alejo in 2013, required California DMV offices to issue driver's licenses to undocumented immigrants as long as they can prove their identity and residence within the state. The law has led to 1,001,000 undocumented immigrants receiving licenses as of March 31 but doesn't give the licensees carte blanche to drive outside of California or fly across state or federal borders.
http://www.sacbee.com/news/politics-government/capitol-alert/article207939584.html (http://www.sacbee.com/news/politics-government/capitol-alert/article207939584.html)
Titel: Re: Niks over Spanje , maar het moet me van het hart
Bericht door: Don Esteban op 21 juni 2018, 19:28:59 pm
Hoe lang je ook praat, een kromme banaan praat je nooit recht. Zo zal ook Trump een kwaadaardige narcist blijven die puur met zichzelf bezig is en zichzelf helaas ook nog erg goed vindt. Dit terwijl hij de ene foute beslissing na de andere neemt. Als hij dan zoveel tegengas krijgt dat dit zijn positie in gevaar kan brengen, draait hij om als een blad en zegt ja waar hij nee bedoelde om zijn eigen hachje de redden.
Met Trump een zakenkabinet? Hij heeft VIER keer voor een faillisement gestaan en veel meer geluk gehad dan hem toekwam. Trump is met afstand de slechtste president die de USA ooit gehad heeft en daar heeft een belangrijk deel van de Amerikaanse bevolking mede schuld aan.
Titel: Re: Niks over Spanje , maar het moet me van het hart
Bericht door: lucky op 21 juni 2018, 20:05:14 pm
Volgens mij wint hij ook in 2020 nog een keer de verkiezingen
En heu ...de meeste grote zakenmannen waren al eens bankroet  ;)


https://www.incomediary.com/went-bankrupt-now-worth-millions
Titel: Re: Niks over Spanje , maar het moet me van het hart
Bericht door: Texas op 21 juni 2018, 20:36:01 pm
Tegenwoordig horen we wel erg weinig over de schulden die Amerika blijft opbouwen ondanks Trumps belofte dat deze omlaag gaat

http://www.usdebtclock.org/

Vind het altijd een beetje dat een nieuwe directeur een bijna failliet bedrijf overneemt en wel nieuw personeel aanneemt maar eigenlijk financieel er steeds slechter voor staat.
Titel: Re: Niks over Spanje , maar het moet me van het hart
Bericht door: roelant op 21 juni 2018, 21:27:43 pm
Doordat  de USA hetzelfde kromme stemsysteem heeft als Spanje,maar door de demografische verspreiding het effect nog eens extra versterkt wordt,heeft Trump gewonnen terwijl Clinton bijna 1,5 miljoen stemmen méér had.
Ik wil niet zeggen dat we beter af zouden zijn geweest met haar....maar ik zeg het toch maar,al is het tussen 2 kwaden de minst slechte.
Titel: Re: Niks over Spanje , maar het moet me van het hart
Bericht door: Cor op 22 juni 2018, 02:18:57 am
Lucky ik heb altijd genoten van je goed gefundeerde commentaren, maar nu is je stelling wel heel tendentieus. Woon nu in Canada, maar kan met heel veel Amerikanen niet wachten op de impeachment procedure. De gehele wereld is erbij gebaat dat deze potentaat zo snel mogelijk van het wereldtoneel verdwijnt
Titel: Re: Niks over Spanje , maar het moet me van het hart
Bericht door: Texas op 22 juni 2018, 07:18:48 am
Doordat  de USA hetzelfde kromme stemsysteem heeft als Spanje,maar door de demografische verspreiding het effect nog eens extra versterkt wordt,heeft Trump gewonnen terwijl Clinton bijna 1,5 miljoen stemmen méér had.
Ik wil niet zeggen dat we beter af zouden zijn geweest met haar....maar ik zeg het toch maar,al is het tussen 2 kwaden de minst slechte.

Is het niet zo dat eigenlijk Clinton verloren had van Sanders in voorverkiezingen maar door het kromme systeem wel doorging en Clinton vind ik veel enger dan Trump, mens is gek.
Titel: Re: Niks over Spanje , maar het moet me van het hart
Bericht door: lucky op 22 juni 2018, 08:40:25 am
Clinton vind ik veel enger dan Trump, mens is gek.
Als zij aan de macht was gekomen waren we een nucleare ramp nabij ,
zij en Soros zijn geld , dat tesamen .....het zou wat geworden zijn .

De beste keus was eigenlijk Ted Cruz .....maar ja .
Titel: Re: Niks over Spanje , maar het moet me van het hart
Bericht door: Texas op 22 juni 2018, 09:54:34 am
Het is blijkbaar in Amerika onmogelijk om echt goede kandidaten te krijgen, the swamp laat dit niet toe, een serie als House of Cards zal niet ver van de waarheid zitten, we zien nu ook in Nederland dat politiek steeds corrupter word en steeds verder weg van de burger staat.
Titel: Re: Niks over Spanje , maar het moet me van het hart
Bericht door: Bob op 22 juni 2018, 10:34:49 am
Het is blijkbaar in Amerika onmogelijk om echt goede kandidaten te krijgen, the swamp laat dit niet toe, een serie als House of Cards zal niet ver van de waarheid zitten, we zien nu ook in Nederland dat politiek steeds corrupter word en steeds verder weg van de burger staat.

Ik vraag me ook bij elke verkiezingen weer af hoe het kan dat het machtigste land ter wereld met de beste universiteiten nooit fatsoenlijke kandidaten heeft.
Titel: Re: Niks over Spanje , maar het moet me van het hart
Bericht door: George van de Rebelleclub op 22 juni 2018, 11:09:01 am
Ik vraag me ook bij elke verkiezingen weer af hoe het kan dat het machtigste land ter wereld met de beste universiteiten nooit fatsoenlijke kandidaten heeft.
Omdat er inde privé-sector veel meer geld te verdienen is dan in de politiek.
Titel: Re: Niks over Spanje , maar het moet me van het hart
Bericht door: Bob op 22 juni 2018, 12:24:24 pm
Waarom stoppen ze er dan zo ontzettend veel geld in? Het presidentschap wordt voor een deel gekocht. Met hulp van het bedrijfsleven die daar weer privileges voor terug verwacht.
Titel: Re: Niks over Spanje , maar het moet me van het hart
Bericht door: George van de Rebelleclub op 22 juni 2018, 12:54:51 pm
Maar als je de inkomens vergelijkt tussen een CEO van een groot internationaal bedrijf an dat van een minister of zelfs van een president dan lijkt mij de keuze wel duidelijk. Daarbij, in de privé-sector staat niet iedere 4 jaar je baan op de tocht.
Titel: Re: Niks over Spanje , maar het moet me van het hart
Bericht door: lucky op 22 juni 2018, 13:12:58 pm

De meeste politiekers hebben wel een eigen advocaten-bedrijf en zitten in de raad van andere bedrijven , dus ze vangen 2x of meer keer een loon

De vijf rijkste Amerikaanse politici:
1. 305,46 miljoen dollar - Michael McCaul, Republikein in het Huis van Afgevaardigden namens Texas
2. 198,65 miljoen dollar - Senator John Kerry, Democraat, Massachusetts
3. 140,55 miljoen dollar - de Republikein Darrell Issa, Californië
4. 85,81 miljoen dollar - Senator Mark Warner, Democraat, Virginia
5. 83,08 miljoen dollar - Senator Jay Rockefeller, Democraat, Virginia
Salaris:
Amerikaanse politici verdienen ruim boven de Nederlandse balkenenende norm: een senator verdient dit jaar 168 duizend dollar.
Nederlandse Kamerleden krijgen een zogeheten schadeloosstelling van nog geen 88 duizend euro.
https://www.rtlnieuws.nl/nieuws/buitenland/amerikaanse-politici-bulken-van-het-geld

https://www.thoughtco.com/salaries-and-benefits-of-congress-members-3322282

https://www.senate.gov/artandhistory/history/common/briefing/senate_salaries.htm

https://en.wikipedia.org/wiki/Salaries_of_members_of_the_United_States_Congress

Titel: Re: Niks over Spanje , maar het moet me van het hart
Bericht door: Texas op 22 juni 2018, 14:25:29 pm
Om te beginnen moeten ze daar invoeren dat een politicus er maar max 8 jaar mag zitten, nu zijn het vooral oude, corrupte gasten en een frisse wind is dan eigenlijk niet mogelijk.
Titel: Re: Niks over Spanje , maar het moet me van het hart
Bericht door: George van de Rebelleclub op 22 juni 2018, 14:47:40 pm
Eigenlijk vind ik dat het niet moet kunnen dat een politicus ook een bedrijf heeft of bij een bdrijf werkt. Hoe ga je dan om met beleid dat de winstgevendheid van dat bedrijf verminderd? Zoals vaak het geval is bij millieuwetgeving bijvoorbeeld. Dan zal deze politicus eerst zakenman zijn en dan pas politicus voor de mensen die op hem/haar gestemd hebbben.
Titel: Re: Niks over Spanje , maar het moet me van het hart
Bericht door: lucky op 22 juni 2018, 17:00:46 pm
Misschien moet ik even iets verduidelijken of rechtzetten , hierboven schreef ik
De meeste politiekers hebben wel een eigen advocaten-bedrijf en zitten in de raad van andere bedrijven , dus ze vangen 2x of meer keer een loon
Het mag/kan niet in alle staten , doch in vele , scroll naar beneden voor de lijst
http://www.ncsl.org/research/ethics/50-state-table-dual-employment.aspx

In de staten waar het niet mag zijn de  politiekers op het moment van hun benoeming niet direct CEO van het (hun) bedrijf , dat moet/mag een andere persoon zijn , zijn vrouw , zoon , dochter noem maar op .
Ze mogen wel de grootste aandeelhouder blijven of via een foundation het geld binnen rijven .

Toch gebeuren er rare dingen .....vooral als B.Obama er zich mee bemoeid
https://www.nrc.nl/nieuws/2007/03/24/ambassadeur-vs-helpt-ook-eigen-bedrijf-11296825-a916126
Titel: Re: Niks over Spanje , maar het moet me van het hart
Bericht door: lucky op 25 juni 2018, 08:31:41 am
Onder de regering van Mr Trump vinden de mensen het harteloos om kinderen van illegalen in kooien op te sluiten .
Onder de 8 jaar dat Obama president was bleek dit volkomen in orde toen was het o.k. ? en geen haan die erover kraaide ...de kinderen zaten toen in dezelfde kooien als nu .
Onder president Bush was het ook geen probleem .
Wat is er toch mis met de bevolking in de US ?
Titel: Re: Niks over Spanje , maar het moet me van het hart
Bericht door: George van de Rebelleclub op 25 juni 2018, 11:01:43 am

Ja Lucky, natuurlijk is het even erg onder Obama als onder Trump. Zoals jij het ziet is het ontstaan onder de duivel Obama en die goede man Trump heeft dit verholpen.....
Ze moeten Trump maar een rood pak geven en een witte baard opplakken dan ziet hij er in ieder geval uit als iemand die alleen het beste voor heeft met de kinderen  ;D ;D ;D
Titel: Re: Niks over Spanje , maar het moet me van het hart
Bericht door: lucky op 25 juni 2018, 13:52:26 pm
George...... ;D
Maar hij speelt ook voor sint voor de grote mensen , er is een serieuze belastingvermindering doorgevoerd en raar maar waar er beginnen hoe langer hoe meer zwarte mensen voorstander te zijn van Trump .
Titel: Re: Niks over Spanje , maar het moet me van het hart
Bericht door: Wilfried op 25 juni 2018, 14:26:00 pm
Onder de regering van Mr Trump vinden de mensen het harteloos om kinderen van illegalen in kooien op te sluiten .
Onder de 8 jaar dat Obama president was bleek dit volkomen in orde toen was het o.k. ?

Ooh ja, maar muren bouwen tussen VS en Mexico was toen ook nog OK zunne ... zelfs langs alle kanten volle bak oorlogje spelen en er dan nog een Nobelprijs voor krijgen, dat kon toen nog allemaal. Maar als Trumpy er ook maar aan denkt van ergens een muurtje neer te zetten hoooola!!!!


Groeten, Wilfried.

Titel: Re: Niks over Spanje , maar het moet me van het hart
Bericht door: Bob op 25 juni 2018, 14:40:17 pm
Toch opvallend dat we in Spanje nog niet van die partijen hebben die anti immigratie zijn of anti moslim etc. En dat terwijl Spanje behoorlijk overspoeld wordt en je in Madrid soms niet meer over de stoep kan lopen vanwege die manta verkopers.
Titel: Re: Niks over Spanje , maar het moet me van het hart
Bericht door: roelant op 25 juni 2018, 16:14:05 pm
Bob,die zijn er zéker wel,en behoorlijk groeiend.Op nationaal niveau heb je Vox.
Hier in Catalonië heb/had je Plataforma x Catalunya,met een soort van plaatselijke (hij woont hier in Vic,ik ken hem goed vanwege het werk van mijn vrouw)Geert Wilders aan het hoofd.Die partij is vaak nu al meerdere malen van naam veranderd en die figuur,Josep Anglada,is zn eigen partij uitgezet,maar hij heeft nog steeds een zetel hier in de Gemeenteraad.En zo zijn er meer partijen,maar Vox begint echt vorm aan te nemen.
Titel: Re: Niks over Spanje , maar het moet me van het hart
Bericht door: Bob op 25 juni 2018, 16:33:39 pm
Maar nog niet zo aanwezig als in Noord Europa lijkt me. De discussie speelt hier ook minder in de media en Spanjaarden zijn volgens mij iindividueel toleranter tegenover buitenlanders dan noord Europeanen. Althans, zo komt het op mij over.
Titel: Re: Niks over Spanje , maar het moet me van het hart
Bericht door: catalan op 25 juni 2018, 16:44:48 pm
Misschien omdat noordelijker gelegen landen - en dan heb ik het in het bijzonder. over Frankrijk en België - meer te malen hebben met transmigranten, m.a.w. personen (veelal jongeren) die er geen asiel willen aanvragen en slechts één doel voor ogen hebben, namelijk de oversteek naar Engeland.  Daarbij geen geweld schuwen t.o.v. voornamelijk vrachtwagenchauffeurs
Titel: Re: Niks over Spanje , maar het moet me van het hart
Bericht door: rix legene granada op 25 juni 2018, 17:04:35 pm

Vox zal het nergens echt halen. Het is een feit dat Spanje en Portugal de enige europese landen zijn die geen rechts-extremistische partijen kennen van enige importantie. Dat is een compliment aan de verder niet heel frisse Spaanse politieke huishouding. De acceptatie van immigranten is in Spanje totnutoe werkelijk geen groot probleem voor de bevolking gebleken. Dat is eeen uitvloeisel van de grote tolerantie die in Spanje bestaat ten opzichte van "anders zijn" in de breedste zin van het woord. Wanneer men die tolerantie nu ook eens in het politieke discours voor de andersdenkende zou bewaren, zou dit het land en het bestuur ervan zeer ten goede komen! De totale onverdraagzaamheid, om niet te spreken van haat, tegenover de politieke opponent is een gif dat Spanje al een eeuw of langer pijn doet en dat maar niet wil verdwijnen. Wie de discussies of de fora volgt, weet, dat er van pure haat sprake is, meestal ongenuanceeerd en niet gehinderd door veel kennis of inzicht in de processen. Er is wel een historische verklaring voor deze dissonanties maar dat is een lang verhaal.
Controversieel, dat men in de samenleving zelf wél weet om te gaan met sociale en mentale verschillen. Hierin is Spanje een voorbeeld voor Europa.


De situatie in Catalunya is anders, daarin hebben de Catalanen gelijk maar ik zou dat gelijk niet willen hebben. Er is in het veleden een sterke kern van fascisme in Catalunya geweest, overigens door de huidige president bewonderd en geroemd, en de tolerantie die de rest van Spanje kent moet in Catalunya, niet alleen recentelijk, ver gezocht worden. Ook het anarchisme heeft er diep wortel geschoten waardoor de tegenstelling er nog scherper waren - en zijn! - dan Elders in het land.
Titel: Re: Niks over Spanje , maar het moet me van het hart
Bericht door: rix legene granada op 25 juni 2018, 17:44:35 pm
wie nog mocht twijfelen aan de smerige bedoelingen van Puigdemont en zijn bende, zojuist werd bekend, dat deze heer het plan had om alle publieke omroepen te onteigenen en te dwingen opnieuw een aanvraag voor zenden in te dienen. Dat had niet alleen veel geld gekost maar het was ook de opstap geweest naar de totale controle over de media in Catalunya, het begin van wat de dames en heren van Junts pel Si werkelijk van plan zijn geweest, nl het vestigen van een autocratisch bewind met controle over de media als begin ervan. Het stonk niet alleen in Catalunya, het begint nu ook te rotten. Deze smeerlap zit in Berelijn en dicteert zijn poedel, de lakei, de volger, de schoenenkusser in Barcelona.
God hebben hun ziel....
Titel: Re: Niks over Spanje , maar het moet me van het hart
Bericht door: roelant op 25 juni 2018, 18:38:26 pm
Als ik dalijk een tijdje niet meer schrijf op het forum,kan iemand dan even de Mossos bellen,si´us plau?

Maar je hebt helemaal gelijk,Rix.Het is een beerput,er komt steedsmeer naar boven.
Titel: Re: Niks over Spanje , maar het moet me van het hart
Bericht door: lucky op 25 juni 2018, 22:04:42 pm
Hier eerst de link om te laten zien dat de volgende foto GEEN grap is
https://apnews.com/cc07b82ec58145cca37d6ff952f334c1 (https://apnews.com/cc07b82ec58145cca37d6ff952f334c1)

Waarom moest er toen niemand protesteren ?
Titel: Re: Niks over Spanje , maar het moet me van het hart
Bericht door: Bob op 25 juni 2018, 23:43:09 pm
Lucky, zo werkt de media nou eenmaal.

Roelant, hou je het nog een beetje uit daar in de Catalaanse republiek? Ik ben er toevallig niet meer geweest sinds de bom is gebarsten. Maar ik heb Catalaanse vrienden die daar midden in een separatisch dorpje wonen die ik beloofd heb ze spoedig op te komen zoeken. Ik ben benieuwd wat ik daar kan verwachten.
Titel: Re: Niks over Spanje , maar het moet me van het hart
Bericht door: rix legene granada op 26 juni 2018, 00:06:18 am
Lucky, omdat het reine kletskoek is die gebakken is in de flauwekulfabriek van dhr. Trump. Onder Obama zijn nooit gezinnen gescheiden. Waar de man het vandaar haalt, ik weet het maar hij komt er toch elke keer weer mee weg. Gevaarlijk goedje, dit. Het laat weer eens zien hoe makkelijk de mensheid te misleiden is in dit tijdsgewricht van snelle onzin en goedgelovigheid.
Titel: Re: Niks over Spanje , maar het moet me van het hart
Bericht door: nieuwenoord op 26 juni 2018, 09:11:23 am
Ik heb een hele tijd alleen maar meegelezen, maar nu .... amen! Rix, je hebt zo gelijk.
Titel: Re: Niks over Spanje , maar het moet me van het hart
Bericht door: rix legene granada op 26 juni 2018, 13:32:45 pm
groot nieuws!! Trump heeft, als piepjonge ondernemer, sex gehad met de weduwe van Kennedy. Bronnen bevestigen dat hij als 19-jarige een graag geziene gast was in het bed van Jackie en daar de meest fantastische capriolen heeft uitgehaald. De journalist die dit aan het licht bracht werd eerst voor 100.000 dollar omgekocht maar liet recentelijk zijn geweten spreken.
Titel: Re: Niks over Spanje , maar het moet me van het hart
Bericht door: George van de Rebelleclub op 26 juni 2018, 14:29:41 pm
 ;D ;D ;D
Hij zal wel weer gaan beweren dat het fake news is. Maar wat maakt het uit. Als ze er beiden van hebben genoten is er toch niets aan de hand?
Titel: Re: Niks over Spanje , maar het moet me van het hart
Bericht door: lucky op 26 juni 2018, 14:44:25 pm
Zij weduwe , hij vrijgezel ....
Ik begrijp niet wat sex met het presidentschap te maken heeft , 
Clinton maakte ook zijsprongen ( en was toen getrouwd), hij werd toch ook gepardonneerd .
Titel: Re: Niks over Spanje , maar het moet me van het hart
Bericht door: Texas op 26 juni 2018, 16:23:44 pm
Zij weduwe , hij vrijgezel ....
Ik begrijp niet wat sex met het presidentschap te maken heeft , 
Clinton maakte ook zijsprongen ( en was toen getrouwd), hij werd toch ook gepardonneerd .

Buiten dat het een geintje is zullen we het maar niet hebben over de Kennedy's LOL
Titel: Re: Niks over Spanje , maar het moet me van het hart
Bericht door: Eindhovenaar op 26 juni 2018, 19:18:14 pm
Even een tussen vraagje aan de dames hier op het Forum. Wat maak Trump zo sexy en dan gaat het niet over zijn geld, trouwens veel geld heeft hij niet alles is van de bank. Is het zijn haar, zijn kleine mondje of gewoon alles is g... aan die man.
Titel: Re: Niks over Spanje , maar het moet me van het hart
Bericht door: nieuwenoord op 26 juni 2018, 19:28:34 pm
Van mij zal je geen antwoord krijgen, want ik heb werkelijk geen idee!
Titel: Re: Niks over Spanje , maar het moet me van het hart
Bericht door: Dees op 26 juni 2018, 19:35:14 pm
Nou Eindhovenaar, ik vind het een engerd! Niet knap en heeeel onaantrekkelijk en de vrouwen in mijn omgeving vinden dat precies zo! Vrouwen die hem wel aantrekkelijk vinden zijn volgens mij goldigge.....! 😝
Titel: Re: Niks over Spanje , maar het moet me van het hart
Bericht door: lucky op 26 juni 2018, 19:54:37 pm
Wat maak Trump zo sexy
Persoonlijk vind ik NIKS sexy aan hem , bij de meeste vrouwen/mannen (geen discriminatie  ;) ) misschien zijn geld , geen idee
 
Het is in mijn ogen wel de eerste president die met het gewone volk kan/wil communiceren ( via twitter) in gewone taal
Een die tegen drugs en alcohol is .

Titel: Re: Niks over Spanje , maar het moet me van het hart
Bericht door: Dees op 26 juni 2018, 20:06:35 pm
Ja dat klopt maar die wapens en schietpartijen  dan en de hamburgers van de Mac waar hij verslaafd aan is! Goed voorbeeld voor de jeugd en de obesitas bevolking?
En wat zijn voorkeur voor Israël  en die Palestijnen dan? Ach, roze bril,op zeker?
Titel: Re: Niks over Spanje , maar het moet me van het hart
Bericht door: lucky op 26 juni 2018, 20:35:52 pm
Misschien daarom dat ik zo`n fan van hem ben .
Ik lust ook af en toe een Big Mac , heb een enorme zwak voor Israël,
vind wapens om je ( huis en gezin ) te verdedigen niet verkeerd ,
en last but not least dank zij hem hebben de aandelen op de US- beurs een flinke winst opgeleverd dit jaar .
Titel: Re: Niks over Spanje , maar het moet me van het hart
Bericht door: Korsou op 26 juni 2018, 20:58:32 pm
.........Make America great again, Trumpie

https://www.wsj.com/articles/harley-davidson-to-shift-production-overseas-to-offset-eu-tariffs-1529927301?mod=e2fb (https://www.wsj.com/articles/harley-davidson-to-shift-production-overseas-to-offset-eu-tariffs-1529927301?mod=e2fb)
Titel: Re: Niks over Spanje , maar het moet me van het hart
Bericht door: papucho op 26 juni 2018, 21:40:52 pm
Beste Dees;


De Arabische wereld en haar clièntele ligt met recht wakker van de verschrikkelijke hypocrisie en niet van onbelangrijke zaken zoals grootschalige interarabische slachtpartijen, wrede onderdrukking van de vrije mening en kritiek door de Palestijnse Authoriteit en door Hamas, de onderdrukking van vrouwen, het gebruik van kinderen door Iran om mijnen onschadelijk te maken, of herhaaldelijke oproepen om Israël van de kaart te vegen en het liefst ook alle Joden, of de pogingen om de Koerden te decimeren, noem maar op.
 Dat zo weinig mensen nou begrijpen dat het daarom, om dat hypocriete bemoeien met dit soort zaken, juist belangrijk is om Israël aan de kaak te stellen. Wat een niveau toch !
Bron: Shlomo Itai
Titel: Re: Niks over Spanje , maar het moet me van het hart
Bericht door: Dees op 26 juni 2018, 23:06:21 pm
O.m.g.!
Wat gaat het weer persoonlijk worden! Mij hart ligt bij Israel en bij alle! mensen! Maar alle oorlogen en kwesties hebben twee kanten van een verhaal.
Laten we gewoon niet zo discussiëren en elkaar respecteren! Als we op het forum elkaar al niet begrijpen wat moet het in de wereld dan? 😩
Titel: Re: Niks over Spanje , maar het moet me van het hart
Bericht door: lucky op 26 juni 2018, 23:13:54 pm
En of ik een grote fan ben van Trump  zelfs al in de tijd toen hij nog geen president was  ;D   ;)
Titel: Re: Niks over Spanje , maar het moet me van het hart
Bericht door: Eindhovenaar op 26 juni 2018, 23:30:27 pm
Leuk lucky en wat een toeval dat net Melania naar binnen ging.
Titel: Re: Niks over Spanje , maar het moet me van het hart
Bericht door: rix legene granada op 27 juni 2018, 00:32:35 am
zie je hoe makkelijk flauwekulnieuws tot elke laag doordringt? Dit bericht heb ik zelf gemaakt.....had ik het op face gezet, dan stond het morgen in De Telegraaf, o nee, overmorgen, eerst die ruit repareren. Ik heb de bestuurder van het busje overigens gesponsord.
Titel: Re: Niks over Spanje , maar het moet me van het hart
Bericht door: George van de Rebelleclub op 27 juni 2018, 10:13:16 am
 ;D ;D ;D
Leuk Rix
Titel: Re: Niks over Spanje , maar het moet me van het hart
Bericht door: Texas op 27 juni 2018, 10:23:16 am
Laatste bekende fake news was de NOS over Trump waar ze beelden bewust door elkaar gezet hadden om Trump in kwaad daglicht te zetten, ze hebben het ook toegegeven, maar idd lijkt wel elk nieuws nep te zijn en volk in alle lagen trapt er constant in.
Titel: Re: Niks over Spanje , maar het moet me van het hart
Bericht door: elsvr op 27 juni 2018, 12:30:33 pm
Hier eerst de link om te laten zien dat de volgende foto GEEN grap is
https://apnews.com/cc07b82ec58145cca37d6ff952f334c1 (https://apnews.com/cc07b82ec58145cca37d6ff952f334c1)

Waarom moest er toen niemand protesteren ?

Ik heb het artikel nu een paar keer gelezen,maar waar ze het vandaan halen om die twee zaken te gaan vergelijken gaat toch echt mijn pet te boven.
Het is sowieso schrijnend wat er met de kinderen uit het artikel gebeurd is,maar er is onder Obama geen enkel kind gescheiden van de ouders zoals het nu bij Trump gebeurt.De kinderen uit het artikel waren alleenreizende jonge immigranten die dan in gezinnen geplaats zijn om hen weg te halen uit de centra.Waar het fout gegaan is met die kinderen is dat de controle op die gezinnen verminderd is omdat er zoveel gezinnen nodig waren.
Wat Trump doet is gezinnen oppakken aan de grens en kinderen aktief op dat moment scheiden van hun ouders.Dat is toch echt wel een zeer groot verschil.
Dus de Amerikanen die uit dit artikel besluiten dat Obama hetzelfde deed zijn ofwel heel erg dom ofwel lezen ze het artikel gewoon niet echt.Titel: Re: Niks over Spanje , maar het moet me van het hart
Bericht door: Texas op 27 juni 2018, 12:37:40 pm
Het is sowieso schrijnend wat er met de kinderen uit het artikel gebeurd is,maar er is onder Obama geen enkel kind gescheiden van de ouders zoals het nu bij Trump gebeurt

Is ook belachelijk en Obama had wel gelijke woorden als Trump, word vaak vergeten.

https://www.youtube.com/watch?v=T7LGoHV3aKs
Titel: Re: Niks over Spanje , maar het moet me van het hart
Bericht door: lucky op 27 juni 2018, 15:31:05 pm
En ook hier in dit interview zegt de grenswachter wel degelijk ...
"het probleem dat zich al 4 jaar voordoet "....dus ....ook onder Obama !
https://www.youtube.com/watch?v=NSFS3q-ENUM


https://www.youtube.com/watch?v=pShzC3xe2Es

 
Titel: Re: Niks over Spanje , maar het moet me van het hart
Bericht door: Jack op 27 juni 2018, 18:16:22 pm
Dit is geen fake nieuws: Z.Korea wint met 2 - 0 van Duitsland op de WK
Titel: Re: Niks over Spanje , maar het moet me van het hart
Bericht door: rix legene granada op 27 juni 2018, 22:29:46 pm
Sorry maar hier wordt weer een hoop door elkaar gehaald. In de eerste plaats gaat het hier om minderjarige kinderen die ZELF over de grens zijn gestuurd en heeft het niets van doen met gezinsscheiding door de USA regering. Tweedens is het een heel oud interview met Obama, zo lust ik er nog wel een paar. Derdens doet Obama niets anders dan wat alle Amerikaanse autoriteiten steeds hebben gedaan: illegale immigratie stoppen. Daar is helemaal niets mis mee. Dat zou ieder land doen. Het gaat hier dan ook niet om dat streven maar om de manier waarop, de woorden die daarbij zijn gebruikt en die hele bevolkingsgroepen op de hoop van verkracchters en snuivers dondert en de scheiding van kinderen van hun ouders. Wie deze vuilspuiterij vergelijkt met de rustige en overwogen woorden die senator Obama spreekt snapt wat ik bedoel.
Wie deze twee presidenten durft vergelijken is op een ernstig dwaalspoor gebracht.
Daarnaast is het artikel afkomst uit de Burke-koker en wie het weet, snapt waarom. Burke is een aartsconservatieve stichting die nauw gelieerd is aan de Tea Party.
Dit is, kortom, een meesterstuk van nieuwsmanipulatie. Blijf geloven in je eigen intuitie, zou ik zeggen.
Titel: Re: Niks over Spanje , maar het moet me van het hart
Bericht door: lucky op 27 juni 2018, 22:48:05 pm
Blijf geloven in je eigen intuitie, zou ik zeggen.
Dat zullen we zeker doen  ;)
Ben trouwens grote voorstander van de Tea party , hoe die mensen door Obama en de IRS werden benadeeld ( en bespioneerd) is ongelofelijk .


Ik ken geen grotere egoïst als Obama , elke gewezen president mag een bibliotheek neerpoten ....hij wou dat daarvoor het oudste park in de US verdween , gelukkig kon daar een stokje worden voor gestoken .

Titel: Re: Niks over Spanje , maar het moet me van het hart
Bericht door: roelant op 27 juni 2018, 22:58:45 pm
Je kan republikein of democraat zijn,beiden hebben goede en slechte kanten,maar als je Sara Paling serieus neemt is er iets niet goed...Maar het is natuurlijk maar mijn intuïtie,hè.
Titel: Re: Niks over Spanje , maar het moet me van het hart
Bericht door: Texas op 28 juni 2018, 07:21:00 am
Je kan republikein of democraat zijn,beiden hebben goede en slechte kanten,maar als je Sara Paling serieus neemt is er iets niet goed...Maar het is natuurlijk maar mijn intuïtie,hè.

Mijn intuïtie zegt dat linkse mensjes eigenlijk veel enger zijn dan rechtse mensen, ze vinden zichzelf vaak beter en zeggen dit ook constant maken de andere kant altijd belachelijk en nog steeds geen Trump fan of Palin, maar vergeleken bij de Clintons lijken ze nog redelijk normaal en begin niet over Waters of Pelosi, enge mensen.https://www.youtube.com/watch?v=LpAGgi8pCpA
Titel: Re: Niks over Spanje , maar het moet me van het hart
Bericht door: roelant op 28 juni 2018, 09:19:22 am
Je moet ook bedenken dat in de USA republiekeins of democraat niet overeenkomt met het concept van rechts of links zoals we dat in EU hebben;volgens mij zijn dem’s alleen iets gematigder rechts.Sowieso is het moeilijk vergelijkingen te trekken,want ook het hele rechtssysteem is anders.Wij hebben romeins recht,hun wetten zijn ergens anders opgebaseerd.Ook bv als iemand veroordeeld wordt tot gevangenis,dan is dar puur als straf voor wat ie gedaan heeft;ons susteem is juist andersom:de vrijheidsbeperking van een delinquent is bedoeld om hem op het rechte spoor te zetten.Daardoor komen gevangen in EU vaak al vroeg vrij door bv goed gedrag:in de USA bestaat dat praktisch niet.
En over Gadaffi etc:de USA zijn door de jaren gewoon beroemd om hun nefaste buitenlandse politiek,ze vergissen zich praktisch altijd in alles,wie er ook regeerd op dat moment.
Titel: Re: Niks over Spanje , maar het moet me van het hart
Bericht door: Texas op 28 juni 2018, 10:19:15 am
Amerika kent wel degelijk links en rechts, vandaag in nieuws

http://www.foxnews.com/politics/2018/06/28/pelosi-on-ocasio-cortezs-win-made-choice-in-1-district.html
Titel: Re: Niks over Spanje , maar het moet me van het hart
Bericht door: George van de Rebelleclub op 28 juni 2018, 10:49:52 am
Het zijn gewoon politici en, net als in Europa, gewoon niet te vertrouwen. Maakt niets uit van welke partij ze zijn. Maar dat het Amerikaanse volk in staat is geweest om die clown tot president te bombarderen zegt mij meer over het gemiddelde niveau van dat volk als over die clown die gewoon de kans heeft gegrepen.
Titel: Re: Niks over Spanje , maar het moet me van het hart
Bericht door: lucky op 28 juni 2018, 10:56:29 am
Toch liever deze "clown" dan die andere "aligator"
Titel: Re: Niks over Spanje , maar het moet me van het hart
Bericht door: Texas op 28 juni 2018, 10:59:36 am
Het zijn gewoon politici en, net als in Europa, gewoon niet te vertrouwen. Maakt niets uit van welke partij ze zijn. Maar dat het Amerikaanse volk in staat is geweest om die clown tot president te bombarderen zegt mij meer over het gemiddelde niveau van dat volk als over die clown die gewoon de kans heeft gegrepen.

Niveau is laag, Obama werd gekozen omdat hij zwart was, Clinton bijna omdat ze vrouw is, zegt denk ik genoeg over de kiezers.
Titel: Re: Niks over Spanje , maar het moet me van het hart
Bericht door: roelant op 28 juni 2018, 11:28:39 am
Volgens mij heb je daar alleen extreem rechts(rep) en gematigd rechts(dem),socialist of comunist zoals in europa heb je niet.Dat bedoel ik met dat je niet kan vergelijken.
Titel: Re: Niks over Spanje , maar het moet me van het hart
Bericht door: lucky op 28 juni 2018, 11:50:18 am
comunist zoals in europa heb je niet
Daar zou je van versteld staan
Titel: Re: Niks over Spanje , maar het moet me van het hart
Bericht door: George van de Rebelleclub op 28 juni 2018, 12:04:17 pm
socialist of comunist zoals in europa heb je niet
Logisch, wamt afwijkend gedachtengoed is er in de koude oorlog goed uitgeramd. Mensen die ook maar iets in die richting dachten waren gelijk verdacht met de vijand (Rusland) te heulen en voor hen te spioneren. Daardoor mochten die mensen geen overheidfuncties meer bekleden, zelf geen beroepen als brandweerman of postbode. Het enige wat daar van het communisme over is gebleven is het scheldwoord.
Titel: Re: Niks over Spanje , maar het moet me van het hart
Bericht door: Texas op 28 juni 2018, 12:16:16 pm
Volgens mij heb je daar alleen extreem rechts(rep) en gematigd rechts(dem),socialist of comunist zoals in europa heb je niet.Dat bedoel ik met dat je niet kan vergelijken.

Onzin van extreem rechts, als alle Reps extreem rechts zijn zit je er echt goed naast.
Titel: Re: Niks over Spanje , maar het moet me van het hart
Bericht door: Bob op 28 juni 2018, 12:23:37 pm
Wat men in Europa niet goed realiseert is dat de (culturele) verschillen per staat enorm zijn. Net als dat Spanjaarden verschillen van Nederland, verschilt Wisconsin totaal van New Mexico, laat staan Texas. De meeste mensen die ik kende in Wisconsin waren nog nooit van hun leven hun staat uit geweest en Californië was voor hun net zo exoties als voor ons.
Politiek denken ze ook totaal anders. Vergeet ook niet dat de meerderheid niet op Trump gestemd hebben.
Titel: Re: Niks over Spanje , maar het moet me van het hart
Bericht door: Texas op 28 juni 2018, 12:36:01 pm
MLK was een Republican, slavernij en KKK komen uit de democratische hoek en de geschiedenis word vaak herschreven, woonde zelf in een klein dorp in Texas en de burgermeester was zwart en niemand vond dit vreemd. Ik vind alle politieke partijen niets omdat ze niet de belangen van de burger beschermen, ik had Hope met Obama maar nu 10 jaar later heeft Trump in 2 jaar meer gedaan voor de zwarte bevolking dan Obama, bizar gewoon en idd 50 verschillende Staten.

Titel: Re: Niks over Spanje , maar het moet me van het hart
Bericht door: roelant op 28 juni 2018, 12:43:04 pm
Oké,extreem rechts is niet de goede uitdrukking want in europa klinkt dat meteen radikaal verkeerd.Ik moet zeggen “conservatief” ,is dat beter?
Titel: Re: Niks over Spanje , maar het moet me van het hart
Bericht door: Texas op 28 juni 2018, 12:50:46 pm
Conservatief is inderdaad stukkie beter ;-)
Titel: Re: Niks over Spanje , maar het moet me van het hart
Bericht door: Bob op 28 juni 2018, 12:51:46 pm
De meeste oorlogen zijn ook begonnen door democratische presidenten.
Titel: Re: Niks over Spanje , maar het moet me van het hart
Bericht door: George van de Rebelleclub op 28 juni 2018, 13:42:06 pm
De beide Bush presidenten waren toch Repupikeinen.
Onder Bush sr. is de Golfoorlog begonnen.
Bush jr. heeft 9/11 gebruikt om dat te doen waar zijn vader niet aan toe gekomen is. Boze tongen beweren zelfs dat hij het drama 9/11 daarvoor zelf georganiseerd heeft.
Titel: Re: Niks over Spanje , maar het moet me van het hart
Bericht door: rix legene granada op 28 juni 2018, 14:07:16 pm
lucky, tijd dat je wakker wordt!
Titel: Re: Niks over Spanje , maar het moet me van het hart
Bericht door: rix legene granada op 28 juni 2018, 14:11:53 pm
Goed, ik sluit hier. Trump is een held en Obama deugt niet. In deze discussie kan ik meer meegaan. Ik krijg er jeuk van. Ander onderwerp voor mij. Heb geprobeerd uit te leggen hoe je door het Trump-kamp wordt bedonderd maar als dat niet helpt heb ik mijn best in elk geval gedaan. De mensheid wil nu eenmaal bedrogen worden.
Titel: Re: Niks over Spanje , maar het moet me van het hart
Bericht door: lucky op 28 juni 2018, 15:05:14 pm
O.k. Dus dit droom ik maar
http://www.cpusa.org/party_info/cpusa-constitution/ (http://www.cpusa.org/party_info/cpusa-constitution/)
http://revcom.us/rcp/ (http://revcom.us/rcp/)


Titel: Re: Niks over Spanje , maar het moet me van het hart
Bericht door: Don Esteban op 28 juni 2018, 15:39:10 pm

Quote (selected)
>>Ben trouwens grote voorstander van de Tea party<<
Ja, dat is te merken. Lijkt me erg als zoiets je voorkeur geniet..... Nu snap ik ook waarom je dweept met een extreem conservatieve politiek.
Quote (selected)
>>en last but not least dank zij hem hebben de aandelen op de US- beurs een flinke winst opgeleverd dit jaar .<<
Houd je de koersen bij? Het gaat behoorlijk de verkeerde kant op. De handelsoorlog is funest voor de beurs maar de veroorzaker zal dat nooit toegeven. Een narcist denkt n.l. dat hij altijd gelijk heeft. Je wedt op het verkeerde paard Lucky.
Titel: Re: Niks over Spanje , maar het moet me van het hart
Bericht door: Bob op 28 juni 2018, 16:08:02 pm
De beide Bush presidenten waren toch Repupikeinen.
Onder Bush sr. is de Golfoorlog begonnen.
Bush jr. heeft 9/11 gebruikt om dat te doen waar zijn vader niet aan toe gekomen is. Boze tongen beweren zelfs dat hij het drama 9/11 daarvoor zelf georganiseerd heeft.

Dat zijn de uitzonderingen. Vietnam, Korea, 2e wereld oorlog, Somalië, etc waren allemaal democraten.
Titel: Re: Niks over Spanje , maar het moet me van het hart
Bericht door: lucky op 28 juni 2018, 16:08:51 pm
Houd je de koersen bij?
Ja , om eerlijk te zijn mijn man , elke ( Amerikaanse) werkdag zit hij klaar stipt om 16:00 tot sluitingstijd van de beurs 22:00 .(Spaanse tijd )
De laatste weken gaat het iets minder , maar ze staan nog hoog hé .
En als ze iets zakken is dat niet erg zolang je niet verkoopt verlies je niks .
Mijn man is een dividenden jager  ;)


Als het rennen voorbij is zullen we zien welk paard won .
Titel: Re: Niks over Spanje , maar het moet me van het hart
Bericht door: Texas op 28 juni 2018, 17:16:21 pm
De mensheid wil nu eenmaal bedrogen worden.

Klopt, is Obama natuurlijk goed gelukt en nu is hij zijn zakken aan het vullen met o.a. toespraken op Wallstreet maar hij was zo goed, kreeg al een Nobelprijs voordat hij begon en dankzij hem is het een grotere zooi geworden in Lybië, Syrië maar daar praat men liever niet meer over, hij lacht zo lief.
Titel: Re: Niks over Spanje , maar het moet me van het hart
Bericht door: U2brutus op 28 juni 2018, 17:49:36 pm
Dat beide kampen niet meer in staat zijn om met een acceptabele kandidaat te komen is veelzeggend voor het politieke landschap in de VS. Een federatie met gigantische tegenstellingen tussen hen die aan de kust wonen en de overige bewoners.
De meeste mensen die aan de de kusten wonen hebben een liberale inslag en zijn geïnteresseerd in wat er in de rest van de wereld en met het milieu gebeurt.
De rest is over het algemeen (oer-)conservatief en weet weinig tot niets van wat zich buiten de VS afspeelt. Stemmen doen deze mensen bij voorkeur op basis van wat hun ouders en grootouders stemden!

Voor degenen die denken dat Trump het economisch gezien goed doet, wil ik graag wijzen op het feit dat zijn beslissingen gunstig lijken voor de economie. Maar het is helaas korte termijn politiek, zoals we die reeds kenden van Bsuh Sr. Op de langere termijn zal blijken dat onder zijn bewind de enorme staatsschuld alleen nog maar is toegenomen, waardoor er binnen een paar jaar een ijskoude economische tegenwind de kop zal opsteken, mede door zijn protectionisme. Ook het milieu zal zwaar blijven lijden dankzij hem, want hij belooft weer banen in de kolenindustrie. Dat betekent dat bedrijven dan aangemoedigd zullen worden om deze ook in te kopen en te gebruiken, want de rest van de wereld wil ze niet meer.

Nee, ik ben geen fan van deze man, maar ik betreur tevens dat de democraten zo'n vuil spel speelden met Bernie Sanders. Een zeldzame soort politicus in de slangenkuil van Washington, waar ik mijn hoop een beetje op gevestigd had.
Titel: Re: Niks over Spanje , maar het moet me van het hart
Bericht door: Texas op 28 juni 2018, 18:15:43 pm
Volledig mee eens.
Titel: Re: Niks over Spanje , maar het moet me van het hart
Bericht door: Dees op 28 juni 2018, 22:34:18 pm
Ja en weer!!! een schietpartij in Amerika! Hoera voor Trump? Shane on you! 😩😝😝
Titel: Re: Niks over Spanje , maar het moet me van het hart
Bericht door: Dees op 28 juni 2018, 22:35:12 pm
Shame! 😝😝😝
Titel: Re: Niks over Spanje , maar het moet me van het hart
Bericht door: Texas op 28 juni 2018, 23:26:44 pm
Ja en weer!!! een schietpartij in Amerika! Hoera voor Trump? Shane on you! 😩😝😝

Kan Trump weinig aan doen en in Chicago zijn wapens verboden en daar vallen de meeste doden door geweld, wapenbezit in Amerika is iets wat je zomaar niet aanpast.
Titel: Re: Niks over Spanje , maar het moet me van het hart
Bericht door: lucky op 02 juli 2018, 18:10:16 pm
Toch gek hoe we reageren naargelang wie iets zegt ,
interessant artikel

https://www.zerohedge.com/news/2018-07-01/fact-check-did-obama-detain-90000-children-border

(https://www.zerohedge.com/sites/default/files/styles/inline_image_desktop/public/inline-images/bg062618dAPR20180626014509.jpg?itok=pWvUb31H)
Titel: Re: Niks over Spanje , maar het moet me van het hart
Bericht door: rix legene granada op 03 juli 2018, 12:10:18 pm
en maar volhouden...neem een advies aan: houd hiermee op voordat je jezelf en anderen schade toebrengt. Je strooit kwaadaardige onzin de wereld in, dat doe je te goeder trouw maar je bent er op gewezen dat je je vastklampt aan vuiligheid. Laat dit rusten en koester je mening privé. Je overtuigt niemand met deze aperte leugens. Ik vind het vreselijk om te zien hoe een goedaardig en menslievend persoon als jij je hebt laten misleiden door een schoft zonder geweten. Dat past niet bij je. Zelfs al hééft Obama hetzelfde gedaan (wat een grove leugen is) dan nóg is Trump een monster. Je maakt een schoft niet minder een schoft door er een andere veronderstelde schoft naast te leggen. Dat is het eeuwige argument van de totale armoede.
Titel: Re: Niks over Spanje , maar het moet me van het hart
Bericht door: Dees op 03 juli 2018, 15:10:11 pm
Goed gezegd! Dit gaat te ver tot irritatie van heel veel mensen!
Genoeg is genoeg!! 🙏🙏🙏
Titel: Re: Niks over Spanje , maar het moet me van het hart
Bericht door: lucky op 03 juli 2018, 15:12:25 pm
Wel Rix ik zal je raad opvolgen en ermee ophouden .
Maar laat ons na de verkiezingen in 2020 nog eens iets schrijven  ;)
Titel: Re: Niks over Spanje , maar het moet me van het hart
Bericht door: roelant op 03 juli 2018, 15:27:34 pm
Dit is zerohedge,vooral aan het eind van het artikel interessant wat ze over zichzelf zeggen:
http://uk.businessinsider.com/the-men-behind-zero-hedge-have-been-unmasked-2016-4?IR=T
Titel: Re: Niks over Spanje , maar het moet me van het hart
Bericht door: rix legene granada op 03 juli 2018, 15:57:18 pm
ok! Doen we, Lucky!
Titel: Re: Niks over Spanje , maar het moet me van het hart
Bericht door: rix legene granada op 03 juli 2018, 16:01:51 pm
Het is, Roelant, in deze materie bijna onmogelijk je te beroepen op artikelen of essays om je standpunt te onderstrepen. Elkeen heeft een belang te verdedigen of een verborgen agenda. Dat maakt het zo moeilijk om de juiste lijjn in de gebeurtenissen te vinden. Weet je eens wat wij historici doormaken :-) Het enige dat je kunt doen is de beweringen naast elkaar leggen en vergelijken met wat zichtbaar waar of onwaar is, zo dat al mogelijk is... Zelfs dat is echter een hele klus als het niet je dagtaak is!