SpanjeForum

Fora => Spaanse politiek-en-economie => Topic gestart door: Henry op 04 november 2010, 18:26:32 pm

Titel: Telefoon en internetfraude in Spanje. Pas op!
Bericht door: Henry op 04 november 2010, 18:26:32 pm
<p>In de piepkleine automobielfabriek van Ford hing in de beginjaren een bord: “Gelieve niets te repareren dat werkt.” Iedereen die met Telefonica te maken heeft weet dat dit bedrijf nogal klantonvriendelijk is. Bij de telefoondienst kan men nog met Engels terecht, bij internet – dat nimmer de beloofde snelheid biedt – alleen in het Spaans. Er zijn veel storingen die men belooft te verhelpen maar het gebeurt nooit.</p>

<p>Men komt dan snel in de verleiding om gebruik te maken van Telefonica in English. Een prima website die er precies zo uitziet als de Spaanstalige. Wij maakten er gebruik van om een telefoon- en internetverbinding voor familie aan te vragen. Vrijwel meteen kwam een bevestiging met een vreemde afzender: livechat@telefonicainenglish.com. Ik vertrouwde het zaakje niet en belde Telefonica. Daar werd mij snel en duidelijk uitgelegd dat Telefonica in English een oplichterbende is, dat ik er verstandig aan deed aangifte te doen bij de politie en mijn bankrekening voor deze onderneming te blokkeren. Vervolgens vroeg ik telefoon en ADSL aan die na enige dagen werd geïnstalleerd.</p>

<p>Het advies om mijn bankrekening te blokkeren bleek niet overbodig. Een paar dagen later meldde mijn bankier dat Telefonica in English had geprobeerd om € 2.000 te incasseren. Ik stuurde per email een klacht naar deze boevenbende en ontving vrijwel meteen antwoord; men had nooit een aanvraag van mij ontvangen! Vermijd deze site. Als u er gebruik van maakte blokkeer uw bankrekening en als er al geld is afgeschreven heeft u 14 dagen om het door de bank terug te laten vorderen.</p>

<p>Er zijn meer kapers op de kust. Onze behulpzame tuinman beantwoordde een telefoontje van Orange bij ons thuis. Hij verzocht de vertegenwoordiger later terug te bellen. Daags daarna had ik contact met Telefonica. Er werd mij medegedeeld dat mijn telefoonlijn door Orange was gekaapt. Ik was ineens geen klant van Telefonica meer. Kort daarop werd de internetverbinding verbroken. Ook door Orange gestolen. Ik werd gedwongen een nieuwe aansluiting bij Telefonica te bestellen. Mijn e-mailadres functioneerde niet meer. Ik kreeg allerlei verontruste relaties aan de telefoon die mij vergeefs hadden geprobeerd te mailen. Ook via webmail had ik geen toegang meer tot mijn oude e-mailadres. Ik blokkeerde ogenblikkelijk mijn bankrekening voor Orange en dat was maar goed ook. Er werd al snel een poging ondernomen om geld van mijn rekening te plunderen zonder dat enige prestatie was geleverd. Telefonisch is Orange voor dit soort zaken niet te benaderen.</p>

<p>Van buurtgenoten hoorde ik soortgelijke verhalen. Ook over Spantel. Zelfde verhaal. Weg telefoonlijn en internetverbinding en plunderpogingen van bankrekeningen. Een werkneemster van Spantel vertelde mij bovendien dat hun telefonie duurder is dan Telefonica en dat er geen 900-nummers kunnen worden gebeld.</p>

<p>Als u wordt gebeld door een onbekende, zeg dat het u niet schikt en vraag of u terug mag bellen. Dan wordt er meteen opgehangen. Al haalt Telefonica regelmatig het bloed onder uw nagels vandaan, bedenk wat er op dat bordje stond bij automobielfabrikant Ford: “Gelieve niets te repareren dat werkt.” Ook al is het matig. </p>

<p>Op verzoek geplaatst.</p>

<p>Door Simon Hammelburg

</p>

Titel: Telefoon en internetfraude in Spanje. Pas op!
Bericht door: 1479 op 04 november 2010, 18:54:42 pm

@janus de verwijzing hebben we inmiddels weggehaald.


Titel: Telefoon en internetfraude in Spanje. Pas op!
Bericht door: Janus op 04 november 2010, 18:37:40 pm

Dat iedereen op moet passen lijkt mij logisch maar waarom op het einde opeens reclame voor een ander bedrijf?

Dat komt mij wat vreemd over.


Titel: Telefoon en internetfraude in Spanje. Pas op!
Bericht door: Kees CV op 04 november 2010, 18:43:57 pm

Puur broodje aap verhaal, de engelse site voor telefonica werkt volgens mij gewoon prima ik hoor er geen engelsen over klagen, en orange kan geen telefoonlijn kapen ik zou niet weten hoe want de eigenaar van telefonica is france telecom en gek he dat is ook de eigenaar van orange :)


Onzin verhaal en dus een HOAX.


Titel: Telefoon en internetfraude in Spanje. Pas op!
Bericht door: Gata op 04 november 2010, 18:59:35 pm

Is dit zo'n email die de ronde doet en die je aan zoveel mogelijk mensen door moet sturen?


Als je op de site van telefonica naar Engels gaat (weet niet of ze dit Uberhaupt hebben) dan zal je echt niet bedonderd worden.


Ja..HOAX...doen heel veel van dit soort mails de ronde...snap nog steeds niet dat er mensen zijn die erin trappen.

Voor hen die het niet weten: Kijk nu eens op Wikipedia en type HOAX in.


Titel: Telefoon en internetfraude in Spanje. Pas op!
Bericht door: Elisabeth op 04 november 2010, 19:33:22 pm

In nederland www.virusalert.nl Een site die gratis te bezoeken is en een lijst heeft van alle voorkomende virussen en vooral ook voorkomende HOAX met vermelding waar die over gaat en per wanneer in de omloop is gebracht.

Deze pagina is weliswaar op Nederland gericht maar sommige HOAX-en gaan de wereld rond.

En het verzoek om een waarschuwings mail door te zenden naar zo veel mogelijk contact personen is er alleen maar op gericht om het internet te belasten waardoor er storingen kunnen ontstaan. Dit geldt ook voor sommige mooi gemaakte powerpoint presentaties die zogenaamd geluk brengen als het maar minimaal naar tig personen wordt doorgestuurd.


Maar de waarschuwing voor telefonische verkoop is in deze tijd wel op zijn plaats. Bij twee keer "Si" zeggen kan je zomaar je abonnement hebben veranderd.

Zodra je aan deze robot achtige personen vraagt of je de informatie over de leuke aanbieding niet per post kan krijgen is het gesprek meteen gedaan.

Gewaarschuwd mens telt voor twee, zo niet drie in deze crisis tijd waar men nog inventiever wordt met oplichting.


Titel: Telefoon en internetfraude in Spanje. Pas op!
Bericht door: gallito op 04 november 2010, 19:37:34 pm

Op deze site staat alle informatie over

http://www.telefonicainenglish.com/Information/about%20us.htm


Titel: Telefoon en internetfraude in Spanje. Pas op!
Bericht door: Juan el guapo op 05 november 2010, 07:28:21 am

Quote (selected)
Als je op de site van telefonica naar Engels gaat


@ Gata, de site van Telefonica in het Engels wordt hier niet bedoeld, het is echt een andere site van een ander bedrijf.


Titel: Telefoon en internetfraude in Spanje. Pas op!
Bericht door: Fire op 05 november 2010, 08:38:54 am

Andere telefoonbrdrijven kunnen geen telefoonlijnen stelen zonder toestemming van de gebruiker. Bovendien verzet Telefonica zich met hand en tand tegen automatische voorschakeling van een goedkopere provider dus is het erg onwaarschijnlijk dat dat zo maar van de ene op de andere dag kan.


De telefonica/movistarsite heeft geen engelse versie, alleen wat info over roaming in Spain. Als er een engelse versie zou bestaan, dan zou het webadres bijvoorbeeld xxx.movistar.es/english moeten zijn en geen .com...


Titel: Telefoon en internetfraude in Spanje. Pas op!
Bericht door: gallito op 05 november 2010, 10:47:48 am

Als je op de site klikt die ik aangaf, zie je onderaan wel hetzelfde informatienummer 1004 van Te/Mo staan.


Titel: Telefoon en internetfraude in Spanje. Pas op!
Bericht door: Ruud Pellegrom op 05 november 2010, 12:45:37 pm

Wellicht niet helemaal on-topic maar bovenstaande lezende vroeg ik mij af of er in Spanje, zoals in NL. ook een bel-mij-niet register bestaat of komt.

Tip:

Beantwoord geen gesprekken van lieden die hun nummer hebben afgeschermd.


Titel: Telefoon en internetfraude in Spanje. Pas op!
Bericht door: monitor op 05 november 2010, 15:47:27 pm

Is al een keer gepubliceerd hier :


http://www.spanjeforum.nl/topic.php?id=291522


Titel: Telefoon en internetfraude in Spanje. Pas op!
Bericht door: Barc op 05 november 2010, 21:45:12 pm

Barc in English, Nederlands, Deutsch, Francais, Italiano. Graag uw gegevens: Creditcardnummer en CV code, bankrekening, en NIE Nummer.

En u kunt GRATIS bellen.

Als u het niet geloofd: http://www.belvoornop.nl/


Titel: Telefoon en internetfraude in Spanje. Pas op!
Bericht door: Fire op 05 november 2010, 21:47:02 pm

DingDong.... Kost niets....  :D


Titel: Telefoon en internetfraude in Spanje. Pas op!
Bericht door: anne op 06 november 2010, 08:36:47 am

@ Barc,


Die is echt leuk :D

Ik durfde het eerst niet te proberen...


Titel: Telefoon en internetfraude in Spanje. Pas op!
Bericht door: JohanBM op 06 november 2010, 18:16:49 pm

Ervaringen met Telefonica zijn niet altijd slecht. Zoals de meeste providers halen ze de maximale snelheid van ADSL niet of niet altijd. Maar de service is niet slecht. Na een korting op mijn abonnement (door mijn Spaanse buurman bevochten en verkregen) bleek heel internet het niet meer te doen. Da's vervelend. Telefonica bellen. Na vraag en antwoord dacht men dat het aan mijn router/modem zou liggen. Ik vond dat onwaarschijnlijk. :?: Ik zou worden teruggebeld. En dat gebeurde op vrijdag en op zaterdag, alleen waren we net niet thuis. Op zondag  :!: werd er weer teruggebeld. Telefonica, of ik maandag thuis was. Ja, waarom? Omdat ze een monteur langs zouden sturen.


En die kwam op maandagochtend :P. Bekeek mijn router van een vreemd merk (niet standaard door Telefonica), suggereerde met klem deze te vervangen door een Wifi router/modem van Telefonica (goedgekeurd door Telefonica). Ik stemde er mee in en had binnen 5 minuten weer internet. De rekening inclusief nieuw wifi modem/router was ong. € 50.


Ik vind dat een service die we in NL niet meer zo snel hebben. Dus dat mag ook wel eens worden gezegd.


Nee, ik stap niet over. Ja, jammer dat het bij ons maar max. 3 Mb snelheid geeft. Maar verder? Prima.  :D