SpanjeMarktplaats

Auteur Onderwerp: Nieuwe partij in Andalusië - VOX  (gelezen 5461 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Offline Bob

 • Forumlid
 • ***
 • Berichten: 5.262
 • Plaats: Woon in Madrid, werk Engeland of elders in Europa
Re: Nieuwe partij in Andalusië - VOX
« Reactie #15 Gepost op: 04 december 2018, 13:14:06 pm »
Ja dat klopt. Maar er is volgens mij ook geen probleem bij geen enkele partij wat betreft de moslims die zich aanpassen. Het probleem zit hem bij de fanatiekelingen. En die passen niet goed in onze samenleving.
Ik kan me zelfs voorstellen dat sommige moslims op rechtse partijen stemmen. Ze profiteren tenslotte van een verbeterde reputatie.

Offline Bob

 • Forumlid
 • ***
 • Berichten: 5.262
 • Plaats: Woon in Madrid, werk Engeland of elders in Europa
Re: Nieuwe partij in Andalusië - VOX
« Reactie #16 Gepost op: 04 december 2018, 13:14:52 pm »
Maar vind jij het dan wel verenigbaar met onze cultuur in de 21e eeuw dat vrouwen geen abortus mogen plegen? Dat zij geen zeggenschap hebben over hun eigen lichaam? Dat mensen die  buiten de heteroseksuele norm vallen niet serieus worden genomen? Dat religie belangrijker is dan gezond verstand en dat straks de priester mede gaat bepalen hoe onze kinderen denken over de wereld?

Dit zijn maar enkele voorbeelden, maar naar analogie zie ik hier behoorlijk wat islamistische waarden in.

Nee, dat zijn zeker geen punten die ik ondersteun.

Offline Pau

 • Forumlid
 • ***
 • Berichten: 501
 • Plaats: Nigüelas Granada
Re: Nieuwe partij in Andalusië - VOX
« Reactie #17 Gepost op: 04 december 2018, 13:22:35 pm »
Gelukkig. Ik ging er ook niet vanuit, maar het was om aan te geven dat mensen vaak maar 1 kant van het verhaal belichten en vergeten dat er ook nog een andere kant bestaat.


Offline roelant

 • Forumlid
 • ***
 • Berichten: 10.609
 • Plaats: Vich,BCN.
Re: Nieuwe partij in Andalusië - VOX
« Reactie #18 Gepost op: 04 december 2018, 15:40:01 pm »
Vox ondersteunt die standpunten ook niet.
Het bestempelen als homofobe partij is gewoonweg het resultaat ervan dat veel mensen nu wel eens moe beginnen te worden van het oeverloze gez**k over wie "het" nou eigenlijk met wie doet.Vroeger had je alleen homo´s en lesbo´s,nu heb je geloof ik al 8 andere varianten die zich te voelen gedaan omdat ze genegeerd worden.Ja logisch:niemand wist toch van hun bestaan?!?Dan kan je er moeilijk aandacht aan besteden...Oké,ik ga wat kort door de bocht misschien maar het begint gewoon te gek te worden,in NL ligt dit oa aan de voet van de pieten diskussie,die dus wit,vrouw,lgtbiq en xyz moeten zijn en weet ik veel meer,het volgende zal zijn dat sinterklaas ook een vrouw moet zijn,maar dan wel lesbisch én gekleurd,uiteraard.
De schrik zit er enorm in bij de typische salon socialisten/communisten die dachten dat zo´n aardbeving als gister heeft plaats gevonden in Andalucië nooit zou gaan gebeuren.
Ze denken dat hun wereld is ingestort maar niets is minder waar;alsof vanaf nú Vox als een soort diktator de scepter zou gaan zwaaien,welnee joh...Alleen met het eeuwige 2 partijen systeem waar dan als unicum Podemos een paar jaar geleden inbreuk op leek te maken,wat dus een gigantisch fiasco is geworden behalve voor hun leiders uiteraard,had nooit iemand de kans zich duidelijk uit te drukken wát hij/zij ongeveer zou willen.Nu,met Vox,veranderd die situatie eindelijk.Spanje is een democratie,waar álle groeperingen zeggenschap moeten hebben,niet alleen 1 groep zoals in Andalucië de laatste 40 jaar het geval is geweest;dát is nét zozeer diktaduur als toen met Franco,bovendien beroepen ze zich er nog op verkozen te zijn óók...dat deed Hitler overigens óók.
Een ander argument waarmee tegenstanders van Vox schermen,is dat Vox zogenaamd de wet omtrend geweld tegen vrouwen zou willen afschaffen.Niets is minder waar,maar de huidige wet willen zij aanpassen aan de moderne tijden;de man wordt gediscrimineerd in deze wet en dat kan óók niet.
Nu nét is bekend gemaakt dat de beschuldiging van Morgan Freeman  van seksueel misbruik van vrouwen een  regelrecht verzinsel is geweest van een journalist van de CNN.Oké,hij is dus onschuldig,maar kan deze man ooit nog zijn naam/blaam of faam zuiveren?Waarschijnlijk nooit.In Spanje werkt de huidige wetgeving nét zo slecht,en dat moet veranderen.
Dat is belangrijker als de abortuswetgeving,want toen die er nog niet was pleegde ook gewoonde iedereen abortus die dat maar wilde.
« Laatst bewerkt op: 04 december 2018, 15:56:17 pm door roelant »

Offline Pau

 • Forumlid
 • ***
 • Berichten: 501
 • Plaats: Nigüelas Granada
Re: Nieuwe partij in Andalusië - VOX
« Reactie #19 Gepost op: 04 december 2018, 16:23:58 pm »
Uit het partijprogramma blijkt anders wel duidelijk dat zij deze standpunten, en nog een heleboel meer, onderschrijven. Daarnaast, zoals eerder gezegd, is het vooral belangrijk wie de persoon achter deze standpunten is om de standpunten daadwerkelijk in context te kunnen plaatsen. En vooral die context is eng.

Ik ga nu niet in op jouw analyse van vrijheid op genderindentiteit/seksualiteit en de pietendiscussie en hoe de 'moeheid' van bepaalde mensen een argument tegen gezond verstand kan zijn. Ik respecteer jouw mening daarover, maar ben het pertinent met je oneens. Misschien een discussie voor een ander moment.

Het vergelijken van bijna 40 jaar PSOE met de dictatuur van Franco vind ik erg bijzonder....en ja, Hitler is inderdaad democratisch gekozen. Net zoals Trump en andere extreem rechtse 'leiders' zijn verkozen binnen een systeem wat in ieder geval de schijn  van democratie heeft gehad. Democratisch gekozen en kijk wat er is gebeurt.

En vertel me aub hoe de man in de huidige wetgeving wordt gediscrimineerd. Ben oprecht zeer benieuwd.

Offline roelant

 • Forumlid
 • ***
 • Berichten: 10.609
 • Plaats: Vich,BCN.
Re: Nieuwe partij in Andalusië - VOX
« Reactie #20 Gepost op: 04 december 2018, 17:48:57 pm »
Oké,over je laatste vraag kan ik duidelijk antwoorden:in Spanje wordt als een man beschuldigt wordt van verbale en/of fisieke agressie,deze direkt van zijn bed geligd en vastgezet.Het kan tot 72 uur duren voordat hij wordt voorgeleidt voor een rechter,die dan beslist of er maatregels genomen gaan worden,zoals bv straat of toenaderingsverbod,wat onmiddelijke uit huiszetting tot gevolg heeft.
Andersom,als de vrouw de boosdoener is,is dit niet mogelijk.Toch komt het vaker voor dan je zou denken,dat een man mishandeld wordt door zijn vrouwelijke partner.Dit valt namelijk onder een andere wet.
Daarbij wordt ook de vrouw voorgetrokken bij bezoekregelingen etc wanneer het tot een veroordeling komt;dat is misschien nog goed te praten maar het hoort niet.
Er is een diskussie gaande over het porcentage van valse aangiftes van mishandeling,met álle gevolgen daarvan.Verschillende bevoegde instanties spreken van verschillende cijfers hierover:het OM heeft het over 0,1%,maar andere bronnen spreken van aanzienlijk hogere aantallen.Het ligt er waarschijnlijk maar nét aan wie wie verdedigt.
Een detail:in Spanje, in geval van een inmigranten koppel de vrouw de man aanklaagt voor mishandeling en scheiding aanvraagt,krijgt die vrouw direkt een woning en een uitkering van de sociale dienst.Hier wordt wel degelijk misbruik van gemaakt,maar dit ter zijde.Voor spanjaarden geld deze regel overigens óók,maar er zijn harde feiten dat voora afrikaanse inmigranten er expres voor naar Spanje komen.Maar wie dat zegt is meteen rascist,dus ik ben rascist...
Een ieder die dus zo hard van de toren roept dat er gelijkheid moet zijn tussen de sexen én sexuele geaardheid etc:een mannelijk homostel heeft niet dezelfde bescherming als die een vrouw momenteel geniet in een hetero-koppel...Iets zit er dus toch kennelijk niet helemaal goed?
Over de andere standpunten vind ik het inderdaad een kwestie van persoonlijke mening,want dat gaat niet goedkomen om erover te diskussieren.Ik zal wél proberen zoveel mogelijk feiten en argumenten aan te blijven voeren,niet om maar gelijk te krijgen,maar gewoon omdat Vox in Spanje een nieuw fenomeen is wat op de é´n of andere manier verklaard kan worden.
Over de leider,Abascal,is veel te lezen op wiki en andere sites.Het is geen eng ventje die vroeger tot fascistische groepen behoorde oid(als je de PP tenminste niet fascistisch vind,wat mijn geval is).
Het is een normale politicus,uiyt baskenland afkomstig.
« Laatst bewerkt op: 04 december 2018, 18:00:51 pm door roelant »

JF

 • Gast
Re: Nieuwe partij in Andalusië - VOX
« Reactie #21 Gepost op: 05 december 2018, 10:25:09 am »
Goede morgen,
Deze morgen sprak Manuel Valls in de Cadena Ser in een interview met Pepa Bueno.
 Voor de rest ga ik mij niet mengen in de discussie
Het volledig interview zal wel te vinden zijn op de website van Cadena Ser
Hier de link naar El Confidencial
https://www.elconfidencial.com/amp/elecciones-andalucia/2018-12-05/manuel-valls-ciudadanos-vox-pacto-andalucia_1687238/

Edit:
het interview: http://play.cadenaser.com/audio/001RD010000005312859/
« Laatst bewerkt op: 05 december 2018, 11:00:19 am door JF »

Offline Pau

 • Forumlid
 • ***
 • Berichten: 501
 • Plaats: Nigüelas Granada
Re: Nieuwe partij in Andalusië - VOX
« Reactie #22 Gepost op: 05 december 2018, 15:02:18 pm »
Roelant, ik vind je niet per definitie een racist. Daar heb ik helemaal geen zicht op, ik ken je niet en houd niet van labels.

Even over de zogenaamde discriminatie van de man onder de huidige wet en regelgeving. Kun je mij de wetsartikelen noemen waaruit blijkt dat mannen op basis van een simpele aangifte al 72 uur vastgezet kunnen worden? Zonder dat er sprake is van redelijke verdenking van een strafbaar feit waar minimaal een aantal jaren gevangenisstraf op staat? Ik heb zelf de wet doorgenomen en zoveel mogelijk geprobeerd te lezen erover, maar heb niks kunnen vinden wat buitenproportioneel is of lijkt. Ik weet wel hoe het er in NL en daarmee in de meeste andere Europese landen aan toe gaat, daar deze wetgeving mede is gebaseerd op allerlei internationale verdragen en daarmee oa een implementatie van Europese wetgeving behelst: je wordt niet zomaar van je bed gelicht en 72 uur vastgezet. Daar moet echt een redelijke verdenking aan ten grondslag liggen.

Laatst is er nog een vrouw vermoord door haar ex welke eerder al is veroordeeld en zijn straf heeft uitgezeten voor het vermoorden van zijn ex partner. Dit terwijl zij al aangifte had gedaan van mishandeling en zowel de politie als de rechterlijke macht en meerdere stichtingen op de hoogte waren van de situatie. Hij is niet 'van zijn bed gelicht'.....sterker nog: ondanks dat er una orden de proteccion van kracht was heeft hij haar weten te vermoorden.

Dit soort verhalen, over zogenaamde discriminatie van mannen en hoe slecht zij het allemaal hebben omdat er zo vreselijk veel valse aangiftes worden gedaan zij gebaseerd op gebakken lucht en komen van bronnen die niet serieus genomen kunnen worden.

Bovendien zie ik überhaupt niet in hoe er sprake van discriminatie kan zijn. Er kan misschien sprake zijn van machtsmisbruik oid, maar niet van discriminatie. Overigens, Serrano van Vox, als ik het goed heb, is zelf eens uit zijn rechterlijke ambt ontheven wegens machtsmisbruik...fijne vent. Over Abascal heb ik nu even niks te zeggen, maar een 'normale' politicus kan ook hele bedorven ideeën erop nahouden. Dime con quien vas y te dire quien eres. Dat gezegde bestaat wereldwijd...zal niet voor niks zijn.

Ik ben het met je eens dat mannen ook mishandeld kunnen worden en dat er best sprake kan zij van valse aangiftes net als misbruik van de wet voor eigen gewin. Er zullen altijd mensen zijn die misbruik proberen te maken van een situatie, maar dat staat absoluut niet in de verhouding tot de noodzakelijke bescherming van de vrouw. De vrouwen welke in Spanje nog steeds in vele gevallen worden gezien als tweederangs burgers en bij de vleet worden verkracht, mishandeld en vermoord door mannen. Deze vrouwen hebben bescherming nodig!

En natuurlijk hebben alle andere mensen op deze wereld ook bescherming nodig. Als Vox dat voor ogen zou hebben en een bepaalde wettelijke leemte zou willen opvullen is daar helemaal niks mis mee, maar kom me niet vertellen dat zij tevens willen voorzien in de bescherming van homoseksuele slachtoffers: als zij hun zin krijgen bestaat het homohuwelijk niet meer en wordt alles wat niet strikt behoort tot la familia natural weggezet als niet ter zake doende. Een zeer kwalijke zaak.

Offline roelant

 • Forumlid
 • ***
 • Berichten: 10.609
 • Plaats: Vich,BCN.
Re: Nieuwe partij in Andalusië - VOX
« Reactie #23 Gepost op: 05 december 2018, 19:14:11 pm »
Pau en Dan(beetje moeilijk je steeds zo aan te spreken,maar ik doe mn best...),het is niet mijn bedoeling om bepaalde personen of partijen te verdedigen,maar ik wil in dit geval jouw informatie aanvullen zodat je een beter geheel beeld krijgt.
Serrano is inderdaad 2 jaar ontheven,maar met de verplichting daarna weer aan de slag te gaan als rechter.
Het was wegens prevarikatie,dat betekend dat hij een besluit heeft genomen wetende dat het fout.
Normaalgesproken staan hier zeer hoge straffen op en kom je niet meer terug als rechter;waar ging het hier om?
Hij heeft besloten op aanvraag van een vader,zonder de moeder te horen,het kind 1 dag langer bij de vader te laten blijven omdat vader met kind naar de processie van Semana Santa wilden.Dat kan uiteraard niet zónder de moeder te raadplegen.Hoe dan ook,hij heeft het aangevochten tot de hoogste Raad en nu speelt het in Straatsburg,omdat hij de straf onterecht vind.Er moet nog uitspraak over gedaan worden.Het heeft dus niks met corruptie oid te maken.
Hij is verder zéér anti-feminista en schrijft tweets die zeker niet door de beugel kunnen,dat wél.Maar hij werkt nu (vrijwillig) niet meer als rechter,dus hij mag vrijuit spreken.

Over de wet:het mag misschien raar klinken maar in Spanje wordt verschil gemaakt tussen 1)geweld gepleegd door een man tegen een vrouw die zijn partner is of is geweest.Deze wet die de vrouw wil beschermen,is alleen op bovenstaand geval van toepassing,dus niet bij homo-stellen zelfs niet als het 2 vrouwen betreft.Die vallen onder de andere wet:
2)Ley contra violencia Domestica.Deze wet wordt toegepast bij geweldpleging door bewoners van één woning waarbij ófwel de vrouw de geweldpleger is ófwel er géén vrouwen bij zijn betrokken.
Dit wil Vox veranderen,en veel meer politici óók,want het is écht niet eerlijk.

Hoe gaat het in zijn werk als een vrouw aangifte doet van mishandeling(maltrato)?
Direkt na aangifte bij de Guardia Civil of welke andere politie dan ook,gaat er een arrestatie-team op zoek naar de beschuldigde.Er wordt dus niet eerst onderzoek gedaan naar het waarheidsgehalte,maar men komt meteen in aktie volgens die eerste wet Violencia de Genero.De man wordt dan gearresteerd en gaat de politiecel in,tot dat hij voorgeleid wordt voor de rechter.De is normaalgesproken de volgende dag,maar als je op vrijdagochtend gearresteerd is het goed mogelijk dat dat pas op maandagochtend gebeurt,vandaar.
Het geval waar jij het over hebt was niet de eerste aangifte tegen die "man",want hij had al een nabijheidsverbod.De controle hierop is niet altijd goed,dat blijkt helaas.
Als later blijkt dat de aangifte vals was,is de straf daarop hoog,een paar jaar gevangenisstraf minimaal.
Ook hebben bewezen mishandelde vrouwen veel voorrechten boven mannen,zoals huisvesting en krijgen de kinderen toegewezen.Allemaal prima,dat wil ook niemand terugdraaien,maar andersom zou het ook moeten zijn en dat is niet zo.

Offline roelant

 • Forumlid
 • ***
 • Berichten: 10.609
 • Plaats: Vich,BCN.
Re: Nieuwe partij in Andalusië - VOX
« Reactie #24 Gepost op: 06 december 2018, 21:01:06 pm »
Nogmaals,ik vind Vox geen extreem rechtse partij,maar zoals bij elke poilitieke partij zijn er dingen die me aanstaan en dingen die niet...Ik vind Vox niet extreem rechts,maar ik erken wél dat ze misschien extreem zijn inbepaalde dingen;misschien zijn dat soort dingen juist wel nodig in Spanje,want laten we wél wezen.in Andalucië is de corruptie  gewoonweg niet eens meer meetbaar.Dat de socialisten daar een nederlaag hebben geleden na 40 jaar hegemonie is gewoonweg logika,de mensen zijn het nu wel eens zat.
Ik voorspel een enorme opkomst van Vox bij de komende generale verkiezingen.Mij boezemt dat geen enkele angst in:wat véél angstaanjagender is ,is dat de linkse partijen zoals Podeos en PSOE alsmaar argumenten blijven aanvoeren waardoor een partij als Vox gewoonweg gelegitimeerd wordt.Dat is het ware probleem.Als Podemos en company goed en rechtvaardig gehandeld zouden hebben,zou Vox niet eens bestaan hebben....
Nogmaals.ik ben niet bang van Vox(mijn vrouw zegt dat ze op hun gaat stemmen,ikzelf mag niet stemmen in de generale verkiezingen...),ik weet gelukkig veel dingen te relativeren,daardoor denk ik althans een redelijk neutrale kijk over de dingen te hebben.

Offline Pau

 • Forumlid
 • ***
 • Berichten: 501
 • Plaats: Nigüelas Granada
Re: Nieuwe partij in Andalusië - VOX
« Reactie #25 Gepost op: 07 december 2018, 14:02:09 pm »
Dank je Roelant voor je toelichting, ik ga er eens meer in verdiepen. Gewoon uit interesse.

Ik ben het zeker met je eens dat VOX niet de enige gevaarlijke partij is op dit moment en dat als de politiek haar achterban serieus had genomen een partij als VOX helemaal geen bestaansrecht zou hebben. Ik begrijp ook wel dat een partij als VOX misschien nodig is om een bepaalde impasse te doorbreken en daadwerkelijk iets gedaan te krijgen van een gevestigde politieke orde die inmiddels verzand is geraakt in laksheid en corruptie. Allemaal waar. Ik vind het alleen jammer dat dit op deze manier moet gebeuren en dat daardoor een partij met m.i. gevaarlijke ideeën ineens iets te zeggen kan hebben.

Offline Pau

 • Forumlid
 • ***
 • Berichten: 501
 • Plaats: Nigüelas Granada
Re: Nieuwe partij in Andalusië - VOX
« Reactie #26 Gepost op: 07 december 2018, 14:02:53 pm »
Trouwens, zeg maar gewoon Pau. Ik wilde mn naam al veranderen, maar dat gaat lastig...vandaar nog steeds Pau en Dan, maar ik spreek natuurlijk alleen voor mijzelf.

Offline Don Esteban

 • Forumlid
 • ***
 • Berichten: 2.628
Re: Nieuwe partij in Andalusië - VOX
« Reactie #27 Gepost op: 07 december 2018, 15:56:32 pm »
Pau, ik denk dat je voor verandering van je gebruikersnaam even bij de beheerder / moderator van het Spanjeforum moet aankloppen. Deze wordt n.l. vastgelegd tijdens het lid worden.

Offline Pau

 • Forumlid
 • ***
 • Berichten: 501
 • Plaats: Nigüelas Granada
Re: Nieuwe partij in Andalusië - VOX
« Reactie #28 Gepost op: 07 december 2018, 15:58:59 pm »
Dank je Don Esteban, wordt al geregeld :)

Offline Don Esteban

 • Forumlid
 • ***
 • Berichten: 2.628
Re: Nieuwe partij in Andalusië - VOX
« Reactie #29 Gepost op: 08 december 2018, 11:55:14 am »
Zeg maar Don 8)

 

Zoek in een archief van 235.000 berichten. Om gebruik te kunnen maken van uitgebreid zoeken, dient u ingelogd te zijn. Een account aanmaken kan hier.

Online status

 
 
Welkom, Gast. Alsjeblieft inloggen of registreren.

Advertentie SpanjeMarktplaats.nl

Logos

Kies een kleurForumstandaard

Permanent