SpanjeForum

Fora => Spaanse politiek-en-economie => Topic gestart door: gallito op 03 december 2018, 19:11:58 pm

Titel: Nieuwe partij in Andalusië - VOX
Bericht door: gallito op 03 december 2018, 19:11:58 pm
Gisteren is er gestemd in Andalusië en vanuit het niets haalde een nieuwe partij VOX; 12 zetels.


 Waar staat de extreemrechtse partij Vox voor?

 
 MADRID - Nu Vox vanuit het niets met 12 zetels het Andalusisch parlement in is gedenderd, zal er vanaf nu rekening gehouden moeten worden met de extreemrechtse partij. De kans op een rechtse coalitie waaraan Vox deelneemt, is groot.
  Het is de eerste verkiezingszege van extreemrechts in de jonge democratische geschiedenis van Spanje. Vox voerde campagne onder het motto 'De herovering (reconquista) zal beginnen op Andalusische gronden'. Dat lijkt vooralsnog te zijn gelukt. Een recente peiling van het sociologisch onderzoekscentrum CIS gaf de partij geen of maximaal twee zetels. Bovendien bleek hieruit niets van de naderende val van de sociaaldemocraten.


Met een opkomst van 58,65% van de stemgerechtigden (4% minder dan in 2015) brachten uiteindelijk 395.012 mensen hun stem uit op de formatie die landelijk wordt aangestuurd door Santiago Abascal met Francisco Serrano als voorman in Andalusië. Bij de vorige verkiezingen waren dat er 18.422 en onvoldoende voor een zetel. Nu is het aantal stemmen genoeg voor 12 zetels. De PSOE ging van 47 naar 33 zetels, de PP van 33 naar 26 zetels, Ciudadanos van 9 naar 21 zetels en Adelante Andalucía (Podemos en IU) bleef op 17 zetels.


Een absolute meerderheid in het parlement met 109 te verdelen zetels is er met 55 zetels. Die krijgt de PSOE nu niet meer bij elkaar door samen te regeren met andere partijen op links waarvan Adelante de belangrijkste is. Zowel PP als Ciudadanos hebben al aangegeven open te staan voor een samenwerking met Vox om de socialisten uit het parlement te krijgen. De drie partijen samen zouden 59 zetels hebben. Ruim genoeg om te regeren.
Van die bijna 400.000 stemmen op Vox is 35% afkomstig van voormalige PP-stemmers. 32% komt van de onthoudingen, 21% van voormalige Ciudadanos-stemmers en 7% van de stemmen is afkomstig van mensen die eerder op de PSOE stemden. 4% van de stemmen komt van mensen die voor het eerst hun stem uitbrachten, 3% van voormalige Podemos-stemmers, 1% van voormalige IU-stemmers en 6% van andere, kleine formaties. Dit blijkt uit een peiling gedaan door bureau Sociométrica voor de krant El Español.

Wie zijn Vox-stemmers?
Volgens een rapport van bureau Metroscopia voor Henneo is een op elke vier Spanjaarden die bij landelijke verkiezingen op Vox zou stemmen een man (72%) van 45 jaar met inkomsten van meer dan 2000 euro per maand en aanhanger van een rechtse ideologie. De gemiddelde leeftijd van de resterende vrouwelijke stemmers op Vox (28%) is 51 jaar. Op een schaal van 0 tot 10, waarbij 0 extreemlinks is en 10 extreemrechts, positioneert de Vox-stemmer zichzelf op 7,3. De PP-stemmer zet zichzelf op 6,6 en die van Ciudadanos op 5,6.

Verkiezingsprogramma Vox
Vox brengt in zijn verkiezingsprogramma enkele hete hangijzers in de samenleving samen, zoals de invoering van een veel strengere immigratiepolitiek, het opheffen van de wet op gendergeweld en de wet op historische herinnering. Daarbij pleit de partij voor een staatsindeling zonder autonome regio's met slechts één nationale regering, één parlement en één nationaal Hooggerechtshof, in plaats van 17 autonome regeringen, parlementen en hooggerechtshoven. De partij wil een hervorming van de kieswet en een herziening van het functioneren van de politieke partijen. De portefeuilles onderwijs, zorg, justitie, binnenlandse zaken moeten allemaal terug naar de staat. Zo wil de partij af van de autonome regio's als enorme kostenposten voor de schatkist. De partij gaf aan alle illegale immigranten het land uit te willen zetten en ook een regeling tot uitzetting treffen voor legale immigranten die misdrijven hebben gepleegd.


Francisco SErrano, Vox-partijleider in Andalusië zei nadat de resultaten van de verkiezingen bekend waren gemaakt: 'Nu is het moment om duidelijk te zeggen wie we zijn en dat we zullen blijven'. De resultaten in Andalusië voeren de druk op de landelijke regering van premier Sánchez flink op. Komend voorjaar volgen de gemeentelijke verkiezingen, andere regionale verkiezingen en verkiezingen voor het Europees parlement.
Ondertussen wordt er in zowel nationale als internationale media druk gespeculeerd over mogelijke coalities. Duidelijk is wel dat de PP en Ciudadanos zichzelf in de nieuwe regering van de Junta zien zitten en daarbij een samenwerking met Vox niet schuwen, ondanks een dringend verzoek van de vertrekkende premier Susana Díaz dat niet te doen.Bron:InSpanje
Titel: Re: Nieuwe partij in Andalusië - VOX
Bericht door: roelant op 03 december 2018, 19:18:10 pm
Wat is de bron van dit artikel,Gallito?Volgens mij is Vox niet extreem rechts en zeker niet te vergelijken met de PVV of Le Pen...
Titel: Re: Nieuwe partij in Andalusië - VOX
Bericht door: gallito op 03 december 2018, 19:19:09 pm
InSpanje.nl
Titel: Re: Nieuwe partij in Andalusië - VOX
Bericht door: rix legene granada op 03 december 2018, 20:26:44 pm

Roelant wordt wakker en lees hun pogram. Het is om koude rillingen van te krijgen. !! Dit is een nachtmerrie voor de politieke toestand in Spanje en in Andalucía! het franquisme druipt er aan alle kanten vanaf, evanals het machismo. het zijn abjecte  reactionairen. Dit kun je niet serieus menen! LePen en Wilders hebben al hun enthousisme kenbaar gemaakt voor hun geestverwanten.

wie door het program heen leest herkent onmiddellijk de centrale dictatuur die er doorheen sijpelt. Geloof me, dit is een doodeng clubje. Alleen de Spaanse bisschoppen zullen het begrijpen en waarderen.
Hun plannen openen de poort naar een central geleide dictatenregering die ontkent en platwalst wat in Spanje de redding is geweest van de nationale smaenhang: de autonomieën. Daar doorheen fieetsen kan alleen op de manier die Vox niet uitspreekt maar waarmee ze al openlijk hebben geflirt: met het geweld en legeringrijpen. en dat noem jij niet extreem rechts…...
Titel: Re: Nieuwe partij in Andalusië - VOX
Bericht door: roelant op 03 december 2018, 22:49:54 pm
Legreingrijpen is gewoon noodzaak...Wat belachelijk is is dat je gebieden als Ceuta en Melilla met een enorm hek omringd,en dan niet de benodigde manschappen daar hebt om dat hek te beschermen...Logisch dat velen onder die omstandigheid het erop wagen erover heen te springen!Nee,ik zeg:óf we halen het hek weg óf we verdedigen onze grens maar dan wél goed,zoals Vox oppert.Doen we dat niet,dan zullen wijzelf niet alleen consequenties ondergaan maar vooral diegenen die het hek bespringen!Het is een krankzinnige situatie,maar als we deze stand willen houden is alleen hard optreden een oplossing.Iets heel anders is dat we de hele situatie beter zouden veranderen...
Titel: Re: Nieuwe partij in Andalusië - VOX
Bericht door: Bob op 04 december 2018, 09:28:11 am
Ik kreeg net een watsapp binnen waarbij VOX wordt vergeleken met Podemos en die laatste als de gevaarlijke partij uit de bus komt.
Titel: Re: Nieuwe partij in Andalusië - VOX
Bericht door: George van de Rebelleclub op 04 december 2018, 09:57:35 am
Nou Bob, dit is wel heel kort door de bocht. Wie dit geschreven heeft wil gewoon het volk manipuleren. Als hetzelfde gedaan zou worden door iemand van Podemos komen er heel andere dingen uit.
Titel: Re: Nieuwe partij in Andalusië - VOX
Bericht door: Bob op 04 december 2018, 10:07:55 am
Ja, maar de gemiddelde burger is hier wel gevoelig voor en daarom hebben ze nu 12 zetels in Andalusië.

Ik ben met je eens dat het kort door de bocht is. Maar als mensen in de rechtse hoek gedrukt worden en de racistische stempel krijgen reageren ze vaak zo.
Titel: Re: Nieuwe partij in Andalusië - VOX
Bericht door: Jan MB op 04 december 2018, 10:56:03 am
Rix, ik vrees dat je gelijk hebt, een eng clubje. Ik heb het verkiezingsprogramma '100 medidas para España viva' doorgenomen en veel doet me herinneren aan het nacionalcatolicismo dat de Franco-tijd kenmerkte. Naast onverdraagzaamheid versus andere ideologieën, conservatief katolicisme, anti-migranten opvattingen en Eurofobie vielen mij de eisen voor de ronduit stupide verlagingen van de belastingen op (belastingen op bijna alles). Dit in een situatie waarin de financiering van de pensioenen en de gezondheidszorg spaak loopt. Over de grote problemen van armoede, corruptie en cliëntalisme NIETS, maar wel een extreem liberale grondpolitiek (goed voor de speculanten en slecht voor de natuur).
Titel: Re: Nieuwe partij in Andalusië - VOX
Bericht door: Bob op 04 december 2018, 11:07:26 am
Wat mij erg opvalt is dat het in Spanje de norm lijkt te zijn om geen belasting te betalen. Elke keer als ik een offerte vraag voor mijn huis zoals mijn zonnescherm, gordijnen, een kast, de tuin etc krijg ik een zonder factuur en btw optie.

Als ik naar de garage op de hoek ga wordt mij verteld dat de reparatie 100€ kost. Als ik achteraf om de factuur vraag is het antwoord, oh maar dan is het 120€. Als ik dat weiger omdat de afgesproken prijs 100€ was krijg ik een discussie. En dat zijn mensen die een pamflet van Podemos hebben hangen.

Het is hypocriet om maar te roepen dat politici stelen want de grootste dief is nog steeds de burger die de staat voor enorme bedragen tilt.

Je kan dus rustig de belasting verlagen mits je er voor zorgt dat die belasting ook betaald wordt.

Daarnaast houdt hun plan van een nationale regering een enorme kosten besparing in.

Maar al deze zaken krijgen ze toch nooit voor elkaar omdat ze daar nooit groot genoeg voor zullen worden.
Titel: Re: Nieuwe partij in Andalusië - VOX
Bericht door: roelant op 04 december 2018, 12:35:25 pm
Als je zegt dat je vind dat de inmigratiegolf beter geregeld moet worden,ben je een rascost.Als je vind dat een levenswijze zoals Islam niet compatibel is met eesterse cultuur,ben je islamofoob.Als je niet links bent of separatist,ben je een fascist.
Ik denk als Vox daadwerkelijk corruptie buiten zojn gelederen blijkt te kunnen houden dat het een aanwinst is in de totaal verzandde hokjespolitiek in Spanje.
En blijkbaar vinden velen dat met mij.Over de hele eereld zie je voorbeelden van linkse regeringen,al of niet gekozen,die allen drama’s betekenen voor het volk.
En je hoeft niet naar noord-korea,china of venezuela te gaan...zelfs in andalusië is men na bijna 40 jaar socialisme wakker asn het worden,normaal.
Titel: Re: Nieuwe partij in Andalusië - VOX
Bericht door: Pau op 04 december 2018, 12:46:37 pm
Roelant, ik denk niet dat je als racist of islamofoob wordt weggezet als je uitkomt voor je mening. Een mening die veel mensen in de huidige maatschappij hebben en op punten helemaal niet zo vreemd is. Het probleem is vaak de achterliggende intentie en uitvoering van de maatregelen die die mening zouden moeten ondersteunen.

Ik denk niet dat iemand achter de fundamentalistische islam staat, behalve de fundamentalisten zelf dan en dan nog zijn zij er niet van overtuigd dat zij fundamentalistisch gedachtegoed aanhangen. Ik denk ook niet dat er iemand is die staat voor volledig vrije ongereguleerde immigratie. Alle politieke partijen, zowel links als rechts, zullen standpunten innemen tegen problemen die momenteel spelen in de maatschappij. Dat soort punten expliciet noemen in je partijprogramma is gewoon makkelijk en snel stemmen winnen.

Overigens, dat de islamitische leefwijze niet compatibel zou zijn met een meer westerse leefwijze is niet waar. Er zijn zat voorbeelden in het verleden en het heden te benoemen waaruit blijkt dat verschillende leefwijzen wel compatibel kunnen zijn en samen kunnen leven in dezelfde maatschappij. Daaraan voorbij gaan is niet realistisch en redelijk extreem.
Titel: Re: Nieuwe partij in Andalusië - VOX
Bericht door: Bob op 04 december 2018, 12:59:57 pm
Overigens, dat de islamitische leefwijze niet compatibel zou zijn met een meer westerse leefwijze is niet waar. Er zijn zat voorbeelden in het verleden en het heden te benoemen waaruit blijkt dat verschillende leefwijzen wel compatibel kunnen zijn en samen kunnen leven in dezelfde maatschappij. Daaraan voorbij gaan is niet realistisch en redelijk extreem.

Zijn kinderhuwelijken, vrouwen besnijdenis, offer feesten, jihad etc verenigbaar met onze cultuur in de 21e eeuw?
Titel: Re: Nieuwe partij in Andalusië - VOX
Bericht door: Pau op 04 december 2018, 13:10:01 pm
Bob, de Islam bestaat uit vele stromingen en vele soorten mensen. Alles over een kam scheren is niet kenmerkend voor onze maatschappij in de 21e eeuw.
Titel: Re: Nieuwe partij in Andalusië - VOX
Bericht door: Pau op 04 december 2018, 13:13:17 pm
Maar vind jij het dan wel verenigbaar met onze cultuur in de 21e eeuw dat vrouwen geen abortus mogen plegen? Dat zij geen zeggenschap hebben over hun eigen lichaam? Dat mensen die  buiten de heteroseksuele norm vallen niet serieus worden genomen? Dat religie belangrijker is dan gezond verstand en dat straks de priester mede gaat bepalen hoe onze kinderen denken over de wereld?

Dit zijn maar enkele voorbeelden, maar naar analogie zie ik hier behoorlijk wat islamistische waarden in.
Titel: Re: Nieuwe partij in Andalusië - VOX
Bericht door: Bob op 04 december 2018, 13:14:06 pm
Ja dat klopt. Maar er is volgens mij ook geen probleem bij geen enkele partij wat betreft de moslims die zich aanpassen. Het probleem zit hem bij de fanatiekelingen. En die passen niet goed in onze samenleving.
Ik kan me zelfs voorstellen dat sommige moslims op rechtse partijen stemmen. Ze profiteren tenslotte van een verbeterde reputatie.
Titel: Re: Nieuwe partij in Andalusië - VOX
Bericht door: Bob op 04 december 2018, 13:14:52 pm
Maar vind jij het dan wel verenigbaar met onze cultuur in de 21e eeuw dat vrouwen geen abortus mogen plegen? Dat zij geen zeggenschap hebben over hun eigen lichaam? Dat mensen die  buiten de heteroseksuele norm vallen niet serieus worden genomen? Dat religie belangrijker is dan gezond verstand en dat straks de priester mede gaat bepalen hoe onze kinderen denken over de wereld?

Dit zijn maar enkele voorbeelden, maar naar analogie zie ik hier behoorlijk wat islamistische waarden in.

Nee, dat zijn zeker geen punten die ik ondersteun.
Titel: Re: Nieuwe partij in Andalusië - VOX
Bericht door: Pau op 04 december 2018, 13:22:35 pm
Gelukkig. Ik ging er ook niet vanuit, maar het was om aan te geven dat mensen vaak maar 1 kant van het verhaal belichten en vergeten dat er ook nog een andere kant bestaat.

Titel: Re: Nieuwe partij in Andalusië - VOX
Bericht door: roelant op 04 december 2018, 15:40:01 pm
Vox ondersteunt die standpunten ook niet.
Het bestempelen als homofobe partij is gewoonweg het resultaat ervan dat veel mensen nu wel eens moe beginnen te worden van het oeverloze gez**k over wie "het" nou eigenlijk met wie doet.Vroeger had je alleen homo´s en lesbo´s,nu heb je geloof ik al 8 andere varianten die zich te voelen gedaan omdat ze genegeerd worden.Ja logisch:niemand wist toch van hun bestaan?!?Dan kan je er moeilijk aandacht aan besteden...Oké,ik ga wat kort door de bocht misschien maar het begint gewoon te gek te worden,in NL ligt dit oa aan de voet van de pieten diskussie,die dus wit,vrouw,lgtbiq en xyz moeten zijn en weet ik veel meer,het volgende zal zijn dat sinterklaas ook een vrouw moet zijn,maar dan wel lesbisch én gekleurd,uiteraard.
De schrik zit er enorm in bij de typische salon socialisten/communisten die dachten dat zo´n aardbeving als gister heeft plaats gevonden in Andalucië nooit zou gaan gebeuren.
Ze denken dat hun wereld is ingestort maar niets is minder waar;alsof vanaf nú Vox als een soort diktator de scepter zou gaan zwaaien,welnee joh...Alleen met het eeuwige 2 partijen systeem waar dan als unicum Podemos een paar jaar geleden inbreuk op leek te maken,wat dus een gigantisch fiasco is geworden behalve voor hun leiders uiteraard,had nooit iemand de kans zich duidelijk uit te drukken wát hij/zij ongeveer zou willen.Nu,met Vox,veranderd die situatie eindelijk.Spanje is een democratie,waar álle groeperingen zeggenschap moeten hebben,niet alleen 1 groep zoals in Andalucië de laatste 40 jaar het geval is geweest;dát is nét zozeer diktaduur als toen met Franco,bovendien beroepen ze zich er nog op verkozen te zijn óók...dat deed Hitler overigens óók.
Een ander argument waarmee tegenstanders van Vox schermen,is dat Vox zogenaamd de wet omtrend geweld tegen vrouwen zou willen afschaffen.Niets is minder waar,maar de huidige wet willen zij aanpassen aan de moderne tijden;de man wordt gediscrimineerd in deze wet en dat kan óók niet.
Nu nét is bekend gemaakt dat de beschuldiging van Morgan Freeman  van seksueel misbruik van vrouwen een  regelrecht verzinsel is geweest van een journalist van de CNN.Oké,hij is dus onschuldig,maar kan deze man ooit nog zijn naam/blaam of faam zuiveren?Waarschijnlijk nooit.In Spanje werkt de huidige wetgeving nét zo slecht,en dat moet veranderen.
Dat is belangrijker als de abortuswetgeving,want toen die er nog niet was pleegde ook gewoonde iedereen abortus die dat maar wilde.
Titel: Re: Nieuwe partij in Andalusië - VOX
Bericht door: Pau op 04 december 2018, 16:23:58 pm
Uit het partijprogramma blijkt anders wel duidelijk dat zij deze standpunten, en nog een heleboel meer, onderschrijven. Daarnaast, zoals eerder gezegd, is het vooral belangrijk wie de persoon achter deze standpunten is om de standpunten daadwerkelijk in context te kunnen plaatsen. En vooral die context is eng.

Ik ga nu niet in op jouw analyse van vrijheid op genderindentiteit/seksualiteit en de pietendiscussie en hoe de 'moeheid' van bepaalde mensen een argument tegen gezond verstand kan zijn. Ik respecteer jouw mening daarover, maar ben het pertinent met je oneens. Misschien een discussie voor een ander moment.

Het vergelijken van bijna 40 jaar PSOE met de dictatuur van Franco vind ik erg bijzonder....en ja, Hitler is inderdaad democratisch gekozen. Net zoals Trump en andere extreem rechtse 'leiders' zijn verkozen binnen een systeem wat in ieder geval de schijn  van democratie heeft gehad. Democratisch gekozen en kijk wat er is gebeurt.

En vertel me aub hoe de man in de huidige wetgeving wordt gediscrimineerd. Ben oprecht zeer benieuwd.
Titel: Re: Nieuwe partij in Andalusië - VOX
Bericht door: roelant op 04 december 2018, 17:48:57 pm
Oké,over je laatste vraag kan ik duidelijk antwoorden:in Spanje wordt als een man beschuldigt wordt van verbale en/of fisieke agressie,deze direkt van zijn bed geligd en vastgezet.Het kan tot 72 uur duren voordat hij wordt voorgeleidt voor een rechter,die dan beslist of er maatregels genomen gaan worden,zoals bv straat of toenaderingsverbod,wat onmiddelijke uit huiszetting tot gevolg heeft.
Andersom,als de vrouw de boosdoener is,is dit niet mogelijk.Toch komt het vaker voor dan je zou denken,dat een man mishandeld wordt door zijn vrouwelijke partner.Dit valt namelijk onder een andere wet.
Daarbij wordt ook de vrouw voorgetrokken bij bezoekregelingen etc wanneer het tot een veroordeling komt;dat is misschien nog goed te praten maar het hoort niet.
Er is een diskussie gaande over het porcentage van valse aangiftes van mishandeling,met álle gevolgen daarvan.Verschillende bevoegde instanties spreken van verschillende cijfers hierover:het OM heeft het over 0,1%,maar andere bronnen spreken van aanzienlijk hogere aantallen.Het ligt er waarschijnlijk maar nét aan wie wie verdedigt.
Een detail:in Spanje, in geval van een inmigranten koppel de vrouw de man aanklaagt voor mishandeling en scheiding aanvraagt,krijgt die vrouw direkt een woning en een uitkering van de sociale dienst.Hier wordt wel degelijk misbruik van gemaakt,maar dit ter zijde.Voor spanjaarden geld deze regel overigens óók,maar er zijn harde feiten dat voora afrikaanse inmigranten er expres voor naar Spanje komen.Maar wie dat zegt is meteen rascist,dus ik ben rascist...
Een ieder die dus zo hard van de toren roept dat er gelijkheid moet zijn tussen de sexen én sexuele geaardheid etc:een mannelijk homostel heeft niet dezelfde bescherming als die een vrouw momenteel geniet in een hetero-koppel...Iets zit er dus toch kennelijk niet helemaal goed?
Over de andere standpunten vind ik het inderdaad een kwestie van persoonlijke mening,want dat gaat niet goedkomen om erover te diskussieren.Ik zal wél proberen zoveel mogelijk feiten en argumenten aan te blijven voeren,niet om maar gelijk te krijgen,maar gewoon omdat Vox in Spanje een nieuw fenomeen is wat op de é´n of andere manier verklaard kan worden.
Over de leider,Abascal,is veel te lezen op wiki en andere sites.Het is geen eng ventje die vroeger tot fascistische groepen behoorde oid(als je de PP tenminste niet fascistisch vind,wat mijn geval is).
Het is een normale politicus,uiyt baskenland afkomstig.
Titel: Re: Nieuwe partij in Andalusië - VOX
Bericht door: JF op 05 december 2018, 10:25:09 am
Goede morgen,
Deze morgen sprak Manuel Valls in de Cadena Ser in een interview met Pepa Bueno.
 Voor de rest ga ik mij niet mengen in de discussie
Het volledig interview zal wel te vinden zijn op de website van Cadena Ser
Hier de link naar El Confidencial
https://www.elconfidencial.com/amp/elecciones-andalucia/2018-12-05/manuel-valls-ciudadanos-vox-pacto-andalucia_1687238/

Edit:
het interview: http://play.cadenaser.com/audio/001RD010000005312859/
Titel: Re: Nieuwe partij in Andalusië - VOX
Bericht door: Pau op 05 december 2018, 15:02:18 pm
Roelant, ik vind je niet per definitie een racist. Daar heb ik helemaal geen zicht op, ik ken je niet en houd niet van labels.

Even over de zogenaamde discriminatie van de man onder de huidige wet en regelgeving. Kun je mij de wetsartikelen noemen waaruit blijkt dat mannen op basis van een simpele aangifte al 72 uur vastgezet kunnen worden? Zonder dat er sprake is van redelijke verdenking van een strafbaar feit waar minimaal een aantal jaren gevangenisstraf op staat? Ik heb zelf de wet doorgenomen en zoveel mogelijk geprobeerd te lezen erover, maar heb niks kunnen vinden wat buitenproportioneel is of lijkt. Ik weet wel hoe het er in NL en daarmee in de meeste andere Europese landen aan toe gaat, daar deze wetgeving mede is gebaseerd op allerlei internationale verdragen en daarmee oa een implementatie van Europese wetgeving behelst: je wordt niet zomaar van je bed gelicht en 72 uur vastgezet. Daar moet echt een redelijke verdenking aan ten grondslag liggen.

Laatst is er nog een vrouw vermoord door haar ex welke eerder al is veroordeeld en zijn straf heeft uitgezeten voor het vermoorden van zijn ex partner. Dit terwijl zij al aangifte had gedaan van mishandeling en zowel de politie als de rechterlijke macht en meerdere stichtingen op de hoogte waren van de situatie. Hij is niet 'van zijn bed gelicht'.....sterker nog: ondanks dat er una orden de proteccion van kracht was heeft hij haar weten te vermoorden.

Dit soort verhalen, over zogenaamde discriminatie van mannen en hoe slecht zij het allemaal hebben omdat er zo vreselijk veel valse aangiftes worden gedaan zij gebaseerd op gebakken lucht en komen van bronnen die niet serieus genomen kunnen worden.

Bovendien zie ik überhaupt niet in hoe er sprake van discriminatie kan zijn. Er kan misschien sprake zijn van machtsmisbruik oid, maar niet van discriminatie. Overigens, Serrano van Vox, als ik het goed heb, is zelf eens uit zijn rechterlijke ambt ontheven wegens machtsmisbruik...fijne vent. Over Abascal heb ik nu even niks te zeggen, maar een 'normale' politicus kan ook hele bedorven ideeën erop nahouden. Dime con quien vas y te dire quien eres. Dat gezegde bestaat wereldwijd...zal niet voor niks zijn.

Ik ben het met je eens dat mannen ook mishandeld kunnen worden en dat er best sprake kan zij van valse aangiftes net als misbruik van de wet voor eigen gewin. Er zullen altijd mensen zijn die misbruik proberen te maken van een situatie, maar dat staat absoluut niet in de verhouding tot de noodzakelijke bescherming van de vrouw. De vrouwen welke in Spanje nog steeds in vele gevallen worden gezien als tweederangs burgers en bij de vleet worden verkracht, mishandeld en vermoord door mannen. Deze vrouwen hebben bescherming nodig!

En natuurlijk hebben alle andere mensen op deze wereld ook bescherming nodig. Als Vox dat voor ogen zou hebben en een bepaalde wettelijke leemte zou willen opvullen is daar helemaal niks mis mee, maar kom me niet vertellen dat zij tevens willen voorzien in de bescherming van homoseksuele slachtoffers: als zij hun zin krijgen bestaat het homohuwelijk niet meer en wordt alles wat niet strikt behoort tot la familia natural weggezet als niet ter zake doende. Een zeer kwalijke zaak.
Titel: Re: Nieuwe partij in Andalusië - VOX
Bericht door: roelant op 05 december 2018, 19:14:11 pm
Pau en Dan(beetje moeilijk je steeds zo aan te spreken,maar ik doe mn best...),het is niet mijn bedoeling om bepaalde personen of partijen te verdedigen,maar ik wil in dit geval jouw informatie aanvullen zodat je een beter geheel beeld krijgt.
Serrano is inderdaad 2 jaar ontheven,maar met de verplichting daarna weer aan de slag te gaan als rechter.
Het was wegens prevarikatie,dat betekend dat hij een besluit heeft genomen wetende dat het fout.
Normaalgesproken staan hier zeer hoge straffen op en kom je niet meer terug als rechter;waar ging het hier om?
Hij heeft besloten op aanvraag van een vader,zonder de moeder te horen,het kind 1 dag langer bij de vader te laten blijven omdat vader met kind naar de processie van Semana Santa wilden.Dat kan uiteraard niet zónder de moeder te raadplegen.Hoe dan ook,hij heeft het aangevochten tot de hoogste Raad en nu speelt het in Straatsburg,omdat hij de straf onterecht vind.Er moet nog uitspraak over gedaan worden.Het heeft dus niks met corruptie oid te maken.
Hij is verder zéér anti-feminista en schrijft tweets die zeker niet door de beugel kunnen,dat wél.Maar hij werkt nu (vrijwillig) niet meer als rechter,dus hij mag vrijuit spreken.

Over de wet:het mag misschien raar klinken maar in Spanje wordt verschil gemaakt tussen 1)geweld gepleegd door een man tegen een vrouw die zijn partner is of is geweest.Deze wet die de vrouw wil beschermen,is alleen op bovenstaand geval van toepassing,dus niet bij homo-stellen zelfs niet als het 2 vrouwen betreft.Die vallen onder de andere wet:
2)Ley contra violencia Domestica.Deze wet wordt toegepast bij geweldpleging door bewoners van één woning waarbij ófwel de vrouw de geweldpleger is ófwel er géén vrouwen bij zijn betrokken.
Dit wil Vox veranderen,en veel meer politici óók,want het is écht niet eerlijk.

Hoe gaat het in zijn werk als een vrouw aangifte doet van mishandeling(maltrato)?
Direkt na aangifte bij de Guardia Civil of welke andere politie dan ook,gaat er een arrestatie-team op zoek naar de beschuldigde.Er wordt dus niet eerst onderzoek gedaan naar het waarheidsgehalte,maar men komt meteen in aktie volgens die eerste wet Violencia de Genero.De man wordt dan gearresteerd en gaat de politiecel in,tot dat hij voorgeleid wordt voor de rechter.De is normaalgesproken de volgende dag,maar als je op vrijdagochtend gearresteerd is het goed mogelijk dat dat pas op maandagochtend gebeurt,vandaar.
Het geval waar jij het over hebt was niet de eerste aangifte tegen die "man",want hij had al een nabijheidsverbod.De controle hierop is niet altijd goed,dat blijkt helaas.
Als later blijkt dat de aangifte vals was,is de straf daarop hoog,een paar jaar gevangenisstraf minimaal.
Ook hebben bewezen mishandelde vrouwen veel voorrechten boven mannen,zoals huisvesting en krijgen de kinderen toegewezen.Allemaal prima,dat wil ook niemand terugdraaien,maar andersom zou het ook moeten zijn en dat is niet zo.
Titel: Re: Nieuwe partij in Andalusië - VOX
Bericht door: roelant op 06 december 2018, 21:01:06 pm
Nogmaals,ik vind Vox geen extreem rechtse partij,maar zoals bij elke poilitieke partij zijn er dingen die me aanstaan en dingen die niet...Ik vind Vox niet extreem rechts,maar ik erken wél dat ze misschien extreem zijn inbepaalde dingen;misschien zijn dat soort dingen juist wel nodig in Spanje,want laten we wél wezen.in Andalucië is de corruptie  gewoonweg niet eens meer meetbaar.Dat de socialisten daar een nederlaag hebben geleden na 40 jaar hegemonie is gewoonweg logika,de mensen zijn het nu wel eens zat.
Ik voorspel een enorme opkomst van Vox bij de komende generale verkiezingen.Mij boezemt dat geen enkele angst in:wat véél angstaanjagender is ,is dat de linkse partijen zoals Podeos en PSOE alsmaar argumenten blijven aanvoeren waardoor een partij als Vox gewoonweg gelegitimeerd wordt.Dat is het ware probleem.Als Podemos en company goed en rechtvaardig gehandeld zouden hebben,zou Vox niet eens bestaan hebben....
Nogmaals.ik ben niet bang van Vox(mijn vrouw zegt dat ze op hun gaat stemmen,ikzelf mag niet stemmen in de generale verkiezingen...),ik weet gelukkig veel dingen te relativeren,daardoor denk ik althans een redelijk neutrale kijk over de dingen te hebben.
Titel: Re: Nieuwe partij in Andalusië - VOX
Bericht door: Pau op 07 december 2018, 14:02:09 pm
Dank je Roelant voor je toelichting, ik ga er eens meer in verdiepen. Gewoon uit interesse.

Ik ben het zeker met je eens dat VOX niet de enige gevaarlijke partij is op dit moment en dat als de politiek haar achterban serieus had genomen een partij als VOX helemaal geen bestaansrecht zou hebben. Ik begrijp ook wel dat een partij als VOX misschien nodig is om een bepaalde impasse te doorbreken en daadwerkelijk iets gedaan te krijgen van een gevestigde politieke orde die inmiddels verzand is geraakt in laksheid en corruptie. Allemaal waar. Ik vind het alleen jammer dat dit op deze manier moet gebeuren en dat daardoor een partij met m.i. gevaarlijke ideeën ineens iets te zeggen kan hebben.
Titel: Re: Nieuwe partij in Andalusië - VOX
Bericht door: Pau op 07 december 2018, 14:02:53 pm
Trouwens, zeg maar gewoon Pau. Ik wilde mn naam al veranderen, maar dat gaat lastig...vandaar nog steeds Pau en Dan, maar ik spreek natuurlijk alleen voor mijzelf.
Titel: Re: Nieuwe partij in Andalusië - VOX
Bericht door: Don Esteban op 07 december 2018, 15:56:32 pm
Pau, ik denk dat je voor verandering van je gebruikersnaam even bij de beheerder / moderator van het Spanjeforum moet aankloppen. Deze wordt n.l. vastgelegd tijdens het lid worden.
Titel: Re: Nieuwe partij in Andalusië - VOX
Bericht door: Pau op 07 december 2018, 15:58:59 pm
Dank je Don Esteban, wordt al geregeld :)
Titel: Re: Nieuwe partij in Andalusië - VOX
Bericht door: Don Esteban op 08 december 2018, 11:55:14 am
Zeg maar Don 8)
Titel: Re: Nieuwe partij in Andalusië - VOX
Bericht door: U2brutus op 08 december 2018, 18:15:06 pm
Ik vraag mij onderhand af of er überhaupt een politiek systeem bestaat dat goed functioneert.
Een centraal geleid systeem zoals het communisme werkt alleen maar onder een dictator.
Een systeem met een hoge kiesdrempel leidt tot partijen die zich extreem van de ander willen onderscheiden, of die meningloos zijn om steeds maar weer gevraagd te worden om mee te regeren als geen van beide uiterste kampen de meerderheid binnen haalt.
Een systeem met een lage kiesdrempel, waar nooit enige partij nog een meerderheid weet te behalen en er dus altijd een lappendeken (coalitie) van partijen nodig is om een kabinet te vormen, met als gevolg dat geen enkele partij zijn eigen programma echt uit kan voeren.

Bovendien blijkt geen enkel systeem bestand tegen corruptie.

Wordt het geen tijd om landen te laten lijden door professionals die niet gebonden zijn aan enig partijprogram en die op resultaten beoordeeld worden. Feitelijk gebeurt dit in grote lijnen toch al een beetje, want topambtenaren hebben heel vaak meer inbreng dan een minister. Maar zij lopen op een zeer dun evenwichtsdraadje, want per kabinet verschillen de uitgangspunten weer. Haal ze maar uit de schaduw en laat hen bijstaan door experts uit het zakenleven. En haal in vredesnaam al die geprivatiseerde bedrijven, zoals de NS, PTT, Ziekenfonds etc.  weer terug naar de overheid. Maar dan wel onder een consistent beleid.
Titel: Re: Nieuwe partij in Andalusië - VOX
Bericht door: Pau op 11 december 2018, 13:36:47 pm
Top, Don, doe ik :)

U2brutus, je hebt gelijk. Bijna alle systemen zijn al eens geprobeerd en hebben allen voor-en en nadelen. Professionele politici is een goed idee en bestaat eigenlijk al, maar die zouden inderdaad wel wat meer op de voorgrond mogen treden. Nadeel is natuurlijk wel, bij een systeem wat zich alleen op feiten en cijfers baseert, dat de menselijkheid in het gedrang kan komen. Net zoals bij de vele geprivatiseerde diensten die daar helemaal niet geschikt voor blijken te zijn.
Titel: Re: Nieuwe partij in Andalusië - VOX
Bericht door: U2brutus op 11 december 2018, 19:33:11 pm
Nadeel is natuurlijk wel, bij een systeem wat zich alleen op feiten en cijfers baseert, dat de menselijkheid in het gedrang kan komen.

Is dat niet precies de reden van de opkomst van de 'gele hesjes'?
Zelfs in Nederland begint men zich op deze wijze nu te roeren, omdat de zwakkeren in de samenleving geplet dreigen te worden tussen de wal en het schip.

Helaas zal mijn wens voor een professioneel kabinet wel nooit een kans krijgen!
Want in zo'n kabinet zou het namelijk ook mogelijk moeten zijn om bewindslieden, die hun taken niet goed uitvoeren, de laan uit te sturen zonder dat de rest van zo'n kabinet dan hoeft op te stappen.
Titel: Re: Nieuwe partij in Andalusië - VOX
Bericht door: roelant op 12 december 2018, 00:07:13 am
Volgens mij heeft Portugal op dit moment zo´n soort leiders als waar jij aan refereerdt,U2Brutus....Géèn gekozen politici,maar een soort door allen verkozen zakenlui.Het positieve reultaat is dat de reddingslening van de EU nu bkijkbaar zelfs vervroegd terugbetaald gaat worden(in de pers lezen we hier bitter weinig over),
alleen wat wél zo schijnt te zijn(ik weet het niet uit persoonlijke ervaring,slechts van wat ik hier en daar lees...)is dat de bevolking het inmiddels beu is,geen werk heeft en slechter als ooit leeft....
Titel: Re: Nieuwe partij in Andalusië - VOX
Bericht door: Bob op 12 december 2018, 00:34:21 am
Portugal heeft een dramatisch slechte regering. Zeker geen voorbeeld. Vergeleken met Portugal is Sánchez een topper!
Titel: Re: Nieuwe partij in Andalusië - VOX
Bericht door: U2brutus op 12 december 2018, 11:06:38 am
Portugal is ook zeker niet het voorbeeld voor een zakelijk kabinet. Hun "rekenmeesters" hebben dan wel snel de schuld van het land weggewerkt, maar dat ging (ook daar) teveel over de rug van de bevolking.

Nee, ik ben een voorstander van het Zwitserse model, inclusief de mogelijkheid voor referenda.
Het vergroot de betrokkenheid van de burgers gigantisch en het land kent weinig problemen.

https://nl.wikipedia.org/wiki/Overheid_van_Zwitserland