SpanjeMarktplaats

Auteur Onderwerp: Nieuwe "speler" op het spaans politiek veld  (gelezen 12611 keer)


Offline pietmeijers

Re: Nieuwe "speler" op het spaans politiek veld
« Reactie #1 Gepost op: 09 oktober 2013, 21:47:16 pm »
Komt er toch eindelijk wellicht iets moois voort uit 15M. Het zou tijd worden.

ES_001

 • Gast
Re: Nieuwe "speler" op het spaans politiek veld
« Reactie #2 Gepost op: 09 oktober 2013, 21:51:50 pm »
Ik heb de komende dagen wat te lezen, maar ze zijn niet over 1 nacht ijs gegaan zo lijkt het.

https://www.facebook.com/PartidoXPartidodelFuturo

Offline pietmeijers

Re: Nieuwe "speler" op het spaans politiek veld
« Reactie #3 Gepost op: 09 oktober 2013, 22:45:05 pm »
@Carlo,

Ik volg deze beweging al enige tijd, eigenlijk vanaf de eerste dagen van de 15M ben ik contact blijven houden met sommigen. Zowel in Málaga als in Madrid.

Ik had niet de behoefte om er hier iets over te schrijven, gezien de eerdere onaangename ervaringen als je je op dit forum over politieke en/of sociaal maatschappelijke ontwikkelingen uitlaat.

Ben blij dat jij dit nu wel doet. Het kan voor Spanje een koerswijziging zijn. En dat is te hopen.

De totaal verrotte situatie ten aanzien van politiek en bonden, kijk maar naar de ERE, (ik schreef er eerder over), vandaag weer negen corruptiegevallen.........

Offline roelant

 • Forumlid
 • ***
 • Berichten: 10.294
 • Plaats: Vich,BCN.
Re: Nieuwe "speler" op het spaans politiek veld
« Reactie #4 Gepost op: 10 oktober 2013, 00:00:43 am »
Nou,ik hoop óók dat ze iets van de grond krijgen.Maar ik vrees zoals gewoonlijk weer het tegendeel.
De presentatie is vrij geruisloos verlopen volgens mij;Als jullie dit niet hadden aangekaart hier,had ik er nooit van gehoord!
Wat het meest in hun nadeel zal werken,is het groeiende wantrouwen en ongeloof onder de spaanse bevolking jegens alles wat maar met politiek te maken heeft.
Maar goed:zoals gezegd,ik hoop dat ze succes oogsten.

Offline pietmeijers

Re: Nieuwe "speler" op het spaans politiek veld
« Reactie #5 Gepost op: 10 oktober 2013, 00:08:57 am »
Lees de links eens en maak je mind dan op. Zie wie erachter zit en wat de lijn is.

Geschreeuw is er genoeg, vandaar de rustige aanpak. Misschien een beetje onspaans, maar denk aan het spreekwoord : lege vaten klinken hol.

ES_001

 • Gast
Re: Nieuwe "speler" op het spaans politiek veld
« Reactie #6 Gepost op: 10 oktober 2013, 00:25:33 am »
Piet, 

Ik kon niet eerder reageren, ik werd even weggeroepen.

Zoals ik al eens schreef hier, heb ik me een tijd "ingezet" tegen corrupte zaken en dan kom je wel eens iemand tegen.
Dus ik wist dat er aan gewerkt werd maar verder wist ik niet hoe of wat.

Vandaag bracht een bevriende en goed ingevoerde gestora me op de hoogte van de ontwikkelingen.
Ik zal dus veel moeten lezen en verwacht eigenlijk dat dit initiatief wel zal kunnen slagen.
We weten dat ze op veel tegenstand kunnen rekenen van de gevestigde orde want de corruptie en baantjesverdeling zit hier zo diep geworteld en is zo lucratief, en het ergste van alles, zo genormaliseerd (ze zijn zelf gaan geloven dat het zo hoort en niks fouts doen)

Ik ben nu nog steeds bezig om verschillende zaken die bij verschillende rechters in behandeling zijn maar wel met elkaar te maken hebben  bij 1 rechter te krijgen.
Het begint er op te lijken dat er beetje bij beetje verandering komt bij sommige personen en het kan net zo snel in een stroomversnelling komen als mensen zich gesteund voelen in de strijd tegen corruptie.

Offline pietmeijers

Re: Nieuwe "speler" op het spaans politiek veld
« Reactie #7 Gepost op: 10 oktober 2013, 08:46:01 am »
Carlo,

Ik ben heel diep gedoken in de malafide declaratiepraktijken die er rond een groot ziekenhuis in Andalucia plaatsvonden. Het europees hof heeft er onlangs uitspraak over gedaan.

Buitenlanders, ook al hebben ze een EHIC; worden gedwongen een contract te tekenen van een servicebdrijf dat door het ziekenhuis is opgericht. Vervolgens versturen deze de nota's, die drie tot vier maal hoger liggen dan normaal. Als je ziet wie de bestuurders zijn van het servicebedrijf, zie je hoe de hazen lopen en wie het in zijn zak steekt. Gewoon oplichting.

Offline rix legene granada

 • Forumlid
 • ***
 • Berichten: 4.816
 • rix legêne almería
 • Plaats: almería
Re: Nieuwe "speler" op het spaans politiek veld
« Reactie #8 Gepost op: 10 oktober 2013, 12:08:17 pm »
Het probleem is niet alleen corruptie, hoe diep ingesleten ook in de Spaanse bestuurdersziel, maar bovenal de stroperige, ondoorzichtige en vooral uiterst traag werkende rechterlijke macht. Als we bedenken dat de opper-maffioos Carlos Fabra in Castallon na tien jaar (!), negen rechters (!) en vier aanklagers (!) nu eindelijk voor het hekje staat en dat het zeven jaar heeft geduurd voordat de Marbella-maffia achter de tralies belandde, dan wordt het duidelijk waar de pijn zit. Na zoveel tijd heeft een straf nauwelijks meer een voorbeeldfunctie.
In 1774 (!) schreef de Italiaanse Verlichter Cesare Beccaria dat een straf, wanneer ze doelmatig wil zijn, snel op de overtreding moet volgen. Chronische onderbezetting een een eindeloze hoeveelheid (beroeps)rechtbanken waar men zijn proces kan vertragen hebben ervoor gezorgd dat sinds Beccaria de droom nog steeds een droom is.
Talloze malen al hebben alle rechtbanken die er bestaan het illegale hotel in Cabo de Gata tot sloop gedwongen. Het staat er nog steeds, met bouwkranen en al. Dit soort traineren is funest voor het aanzien van de rechtelijke macht in Spanje en doet vermoeden dat men de lange arm van de wet niet vreest, noch respecteert.
Meer rechters en minder rechtbanken zou al een stuk schelen in het adequaat aanpakken van corruptie.

Daarnaast deel ik Roelants scepsis opver nieuwe politieke bezems. Doorgaans zijn ze al gepolijst en opgeslokt door het lopende systeem voor ze er zelf erg in hebben. Zonder aanpassing aan de politieke werkelijkheid, hoe beroerd en verwerpelijk ook, gebeurt er niets en is er geen slagkracht vrij te maken.
De veranderingen zullen dus van binnenuit moeten plaatsvinden. Goede wil alleen is nooit genoeg geweest om misstanden in de politiek uit te bannen en zal het ook nooit worden Hoe graag ik ook meedroom, de (historische) realiteit schopt me steeds weer wakker.

ES_001

 • Gast
Re: Nieuwe "speler" op het spaans politiek veld
« Reactie #9 Gepost op: 10 oktober 2013, 14:57:22 pm »
Rix,

Je laatste alinea lezende doet mij denken dat je je nog niet verdiept hebt in PartidoXPartidodelFuturo.

Bekijk deze videos eens, en wellicht wordt je aandacht getrokken om meer te lezen.
Ze hebben hun site voorbereid op meertaligheid zo ook het engels zodat de meeste leden hier ook de ontwikkelingen kunnen volgen.
Ook kun je je inschrijven op hun "boletin" zodat je van nieuwe ontwikkelingen of agendapunten op de hoogte wordt gebracht.

Als je bij de video op "play all" klikt krijg je alle 17 videos te zien en heb je een idee waar ze voor staan.

https://www.facebook.com/PartidoXPartidodelFuturo/app_190322544333196

Voor diegenen die geen facebook hebben.
Je kunt de videos ook zien op youtube of op http://partidox.org/

ES_001

 • Gast
Re: Nieuwe "speler" op het spaans politiek veld
« Reactie #10 Gepost op: 10 oktober 2013, 15:00:49 pm »
Rix,

Wat betreft de rechterlijke macht ben ik het met je eens.

Mijn bevindingen zijn dat er wel welwillende rechters zijn maar dat die veel getrainneerd worden door rechters die zich nog altijd laten beinvloeden door politici en criminelen waardoor zaken niet worden doorverwezen of pas na jaren zoals jij ook al aangaf.

Offline rix legene granada

 • Forumlid
 • ***
 • Berichten: 4.816
 • rix legêne almería
 • Plaats: almería
Re: Nieuwe "speler" op het spaans politiek veld
« Reactie #11 Gepost op: 10 oktober 2013, 19:42:16 pm »
Het punt, Carlo, is niet de inhoud, de kracht van argumenten, het program, de welwillendheid, de intelligentie of de goede bedoelingen van nieuwe Partijen. Het punt is, zoals ik al aangaf, dat om ganzenbord te kunnen spelen, je de spelregels moet volgen. In alle geval zal het bestaande politieke apparaat de nieuwkomers opslokken en ze dwingen om volgens hun mores te werk te gaan. Men denke aan D'66 en de revolutie die ze ooit voor ogen stond, men denke aan de UPyD, aan Amaiur en Bildu, men denke aan de Grünen in Duitsland, aan de LibDems in Groot-Brittannië en nog vele andere voorbeelden: allemaal hebben ze het bouwwerk willen bestormen, allemaal hebben ze geloofd dat het hún wél zou lukken om het bestel te veranderen, allemaal ook zijn ze als een 'fremdkörper' in de bloedbaan ingekapseld door het bestaande systeem met al de mores die daarbij horen. Het verleden laat zien: het kan niet anders.

Dit alles is geen diskwalificatie van nieuwe partijen en hun al of niet indrukwekkende bedoelingen maar een wat zurige constatering van het deficit van het democratisch verleden en heden en, naar we mogen aannemen, toekomst. Vernieuwers zijn slangen die uiteindelijk in hun eigen staart bijten: de kiezers lopen teleurgesteld weg omdat het wéér niet gelukt is om de boel op te blazen en de ooit frisse beweging sterft een natuurlijke dood of wordt meegenomen in de 'main stream' van het bestaande bestel.
Daarom, ik blijf het herhalen en geloven: de enige manier om de bestaande politiek in Spanje (of waar dan ook) te zuiveren is van binnenuit door voortschrijdend inzicht, zo dat in de politiek al bestaat.
De echte manier om de boel  werkelijk op te schudden is een staatsgreep of een volksrevolutie en dan nog....wat hebben díe in het verleden tot stand gebracht?

Hoop doet leven, ook in de politiek en geloof in de beste bedoelingen van nieuwkomers is uitstekend en houdt de boel levendig maar de vooruitzichten zijn in alle realiteit, nihil of op zijn gunstigst, futiel.

We zullen zien...
« Laatst bewerkt op: 10 oktober 2013, 19:45:56 pm door rix legene granada »

ES_001

 • Gast
Re: Nieuwe "speler" op het spaans politiek veld
« Reactie #12 Gepost op: 10 oktober 2013, 20:20:05 pm »
We moeten inderdaad afwachten hoe het verder zal verlopen Rix.

Zelf verwacht ik, zoals ik al een jaar of 2 geleden op dit forum schreef dat de bestaande systemen zullen inleveren en dat nieuwe, meer op deze tijd gerichte initiatieven na verloop van tijd de overhand zullen krijgen.
Vele initiatieven zullen vroegtijdig sneuvelen, maar het feit alleen dat er zich alternatieven aandienen zal er voor zorgen dat er verandering komt, niet alleen van binnenuit.

Verandering is onafwendbaar.

Vanmorgen heeft PartidoXPartidodelFuturo een persconferentie gegeven.


http://noticias.lainformacion.com/asuntos-sociales/de-donde-viene-y-a-donde-va-las-seis-claves-del-partidox_qcZSCPvRDMlFhUuhQ8p1g3/

Offline rix legene granada

 • Forumlid
 • ***
 • Berichten: 4.816
 • rix legêne almería
 • Plaats: almería
Re: Nieuwe "speler" op het spaans politiek veld
« Reactie #13 Gepost op: 11 oktober 2013, 00:30:09 am »
Daarover zijn we het volledig eens, Carlo. Ojalá....

Offline roelant

 • Forumlid
 • ***
 • Berichten: 10.294
 • Plaats: Vich,BCN.
Re: Nieuwe "speler" op het spaans politiek veld
« Reactie #14 Gepost op: 11 oktober 2013, 12:42:50 pm »
Naar mijn mening is samenwerking met Hervé Falciani bepaald géén aanbeveling.
Alhoewel ik hem persoonlijk niet ken,alle informatie lees ik op internet en er staat véél over hem geschreven.Misschien is het een fout in mijn denkwijze om met de slechte berichten te blijven,maar aan de andere kant:of hij nou wél of niet in elk geval zijn werkgever verraden heeft,hij staat toch in een verdacht licht.
Ik wil niet door zo iemand geregeerd worden.

 

Zoek in een archief van 235.000 berichten. Om gebruik te kunnen maken van uitgebreid zoeken, dient u ingelogd te zijn. Een account aanmaken kan hier.

Online status

 
 
Welkom, Gast. Alsjeblieft inloggen of registreren.

Advertentie SpanjeMarktplaats.nl

* Poll

Topic bestaat niet.

Kies een kleurForumstandaard

Permanent