SpanjeForum

Fora => Spaanse politiek-en-economie => Topic gestart door: Marcella op 12 augustus 2010, 14:45:35 pm

Titel: Komt er een 2de dip?
Bericht door: Marcella op 12 augustus 2010, 14:45:35 pm
<p>Wat zijn de ideeen over een 2de dip? Zijn er mensen die daar ook in geloven of moeten we toch maar positief blijven?</p>

<p>Marcella

</p>

Titel: Komt er een 2de dip?
Bericht door: Gata op 12 augustus 2010, 14:55:27 pm

Ze zeggen dat de dip die gaat komen nog erger word dan voorheen....dus..tsja..:fasten your seatbelts.


Maar laat maar komen, daarna kan het alleen maar weer beter gaan.. ...leuk die economie, het is gelijk aan zo'n pyramidespel.


Titel: Komt er een 2de dip?
Bericht door: Vonne op 12 augustus 2010, 14:56:25 pm

Blijf maar positief, de economische berichten zijn wat betreft Spanje zo slecht nog niet (al kan het altijd nog ietsje beter natuurlijk).


Titel: Komt er een 2de dip?
Bericht door: Marcella op 12 augustus 2010, 15:33:51 pm

Nou ja wat Spanje betreft hebben we onze handen nog vol aan de eerste dip dus.....

Alhoewel ik moet zeggen dat nu in de vakantietijd de spanjaarden hun euros laten rollen. :D


Marcella


Titel: Komt er een 2de dip?
Bericht door: olieman op 12 augustus 2010, 16:16:20 pm

Op mijn leeftijd maak ik me geen zorgen, maar dat enorme handels tekort (trade deficit) in de States, is no chicken shit.

En... wordt steeds groter.


Titel: Komt er een 2de dip?
Bericht door: Bob op 12 augustus 2010, 18:00:10 pm

We leren nooit van de geschiedenis en er zullen dus zeker weer nieuwe "dips" komen. De eerste bubble die barste was in Frankrijk na de introductie van het papiergeld. Sindsdien hebben we om de zoveel tijd een crisis gehad. En staatsbankroeten gaan al veel verder terug...


De huidige crisis is wel erg zwaar en ik denk dat we de gevolgen nog lang blijven merken. Wat me vooral beangstigd is de enorme begrotingstekorten die verschillende landen inmiddels hebben. Kijk eens naar Engeland, die hebben een historisch begrotingstekort dat groter is dan dat van Spanje. Hoe gaat dat ooit goed komen in de komende tientallen jaren? Natuurlijk geld dat voor diverse landen. Als de obligatie markt instort gaan de rentes enorm omhoog...


Daarnaast ben ik bang dat de welvaartstaat zoals we die nu kennen niet meer houdbaar is in de toekomst.


Een 2e dip?? Ja ik denk het wel, zorg dat je er op bent voorbereid en spaar voor wat reserve!!


Titel: Komt er een 2de dip?
Bericht door: gallito op 12 augustus 2010, 18:28:28 pm

En daarna komt de 3e dip als de Fifa Spanje mede selecteert voor het wereldkampioenschap (WK) voetbal in 2018 of 2022...


Titel: Komt er een 2de dip?
Bericht door: dianense op 12 augustus 2010, 19:09:44 pm

Quote (selected)
Wat me vooral beangstigd is de enorme begrotingstekorten die verschillende landen inmiddels hebben.

Als die landen het geld in de knip hadden gehouden was de crisis nog erger geweest. Wees dus blij met die tekorten. Ze mogen niet uit de hand lopen als in Griekenland en ze moeten wel weer worden weggewerkt. Maar dan niet overhaast zoals de rechtse partijen in Nederland nu willen, want dat verstoort het economisch herstel.

Eigenlijk is het Amerikaanse overheidstekort potentieel zorgwekkender, maar momenteel zorgen de Chinezen er voor dat dit tekort wordt gefinancierd.


Titel: Komt er een 2de dip?
Bericht door: gallito op 12 augustus 2010, 19:23:19 pm

De Noren zijn de slimsten geweest.


Kapitaalinjectie Noren bleven geld in de economie pompen

http://www.depers.nl/economie/501303/He … under.html


Titel: Komt er een 2de dip?
Bericht door: lucky op 12 augustus 2010, 19:39:39 pm

@ Gallito .De pagina is reeds verwijderd  :?


Titel: Komt er een 2de dip?
Bericht door: gallito op 12 augustus 2010, 19:47:47 pm

http://www.depers.nl/economie/501303/Het-Noorse-wirtschaftswunder.html  


Even knippen en plakken dan maar.


Titel: Komt er een 2de dip?
Bericht door: Ruud Pellegrom op 13 augustus 2010, 07:21:17 am

Als ik vandaag de uitleg over de dip goed heb beluisterd zal deze zijn naam eer aandoen. Een dip dus en naar verwachting zal deze voor NL in de cijfers voor het derde kwartaal blijken. De VS hadden deze in het tweede kwartaal en EU volgt meestal.

Gelet op de vandaag bekend gemaakte cijfers, geringe groei in Frankrijk maar betere cijfers voor Duitsland en NL zal het vooralsnog bij een dip blijven.


Titel: Komt er een 2de dip?
Bericht door: Bob op 13 augustus 2010, 08:38:32 am

Quote (selected)
Als die landen het geld in de knip hadden gehouden was de crisis nog erger geweest. Wees dus blij met die tekorten. Ze mogen niet uit de hand lopen als in Griekenland en ze moeten wel weer worden weggewerkt.


Nou dat ben ik niet met je eens, want diverse landen hebben tekorten die problematisch zijn. Engeland bv zou zijn AAA status kunnen verliezen en dat zou grote gevolgen hebben voor het vermogen van de regering om meer geld te lenen. Een aantal landen zijn bijna falliet. Dat is echt niet goed voor de economie en zeker niet iets om blij mee te zijn. Er zijn drastische maatregelen nodig om dat weg te werken en aangezien veel maatregelen niet populair zijn is er volgens mij geen één regering die genoeg maatregelen durft te nemen. Maar het wegwerken van de tekorten zal erg moeilijk worden en lang gaan duren.


En als je kijkt naar hoe ze dat geld hebben uitgegeven dan is nog maar de vraag of ze het effectief gebruikt hebben om de crisis tegen te gaan. Gedurende de geschiedenis is achteraf gebleken dat regeringen met hun maatregelen eerder de crisis verergert hebben. (the ascent of money, Nial Ferguson)


De begrotingstekorten zijn wel degelijk een zorg.


Titel: Komt er een 2de dip?
Bericht door: EP op 14 augustus 2010, 06:24:46 am

Quote (selected)
Een 2e dip?? Ja ik denk het wel, zorg dat je er op bent voorbereid en spaar voor wat reserve!!


Dat sparen zal voor velen helemaal niet zo eenvoudig zijn, omdat ze maar net de maand rond komen. Ik denk dat men gewoon goed moet blijven uitkijken aan wat en hoe men zijn geld uitgeeft en geen overhaaste aankopen moet doen.


Titel: Komt er een 2de dip?
Bericht door: Bob op 14 augustus 2010, 11:22:11 am

Vandaag in de Financiele Telegraaf:


Spaanse banken lenen recordsom

Van een onzer verslaggevers

MADRID - Spaanse banken hebben in juli een recordbedrag geleend van de Europese Centrale Bank (ECB). De leningen bedragen in totaal € 130,2 miljard, zo maakte de centrale bank van Spanje gisteren bekend.


De Spaanse banken hebben 3,1% meer geleend van de ECB dan in juni, en zelfs 77,7% meer dan in dezelfde maand een jaar eerder.


In juni zei topman Javier Ariztegui van de centrale bank van Spanje dat de banken in zijn land sinds april gedwongen zijn om meer geld te lenen van de ECB. Veel Spaanse financiële instellingen hebben moeite hun schulden te herfinancieren, omdat investeerders zich zorgen maken over de houdbaarheid van het Spaanse banksysteem en het begrotingstekort van het land.


Titel: Komt er een 2de dip?
Bericht door: olieman op 14 augustus 2010, 17:37:32 pm

In aanvulling op hetgeen @Bob hierboven meldt; zie deze link: http://www.minfin.nl/Actueel/Veelgestelde_vragen/Kredietcrisis/Vragen_over_de_uitvoering_van_de_garantieregeling_staatsgaranties_voor_banken/Waarom_lenen_banken_onderling