SpanjeMarktplaats

Auteur Onderwerp: Hoe lang zal de kredietcrisis aanhouden?  (gelezen 3558 keer)

Offline onb.

  • Nieuw
  • **
  • Berichten: 0
Hoe lang zal de kredietcrisis aanhouden?
« Reactie #45 Gepost op: 05 maart 2009, 15:29:47 pm »
De crisis zal pas voorbij zijn, wanneer de volgende resultaten bereikt zijn:

Wanneer de middeklasser niet meer bestaat: Dit betekent dat eerst z'n hele hebben en houwen om zeep geholpen moet worden. (We zien de signalen al duidelijk. Bos wil al voorstellen om nationalizatie te verplichten, ook al zijn de aandeelhouders het er niet mee eens. In deze crisistijd nemen we dan aan dat het om bedrijven gaat, die in de financiële problemen zitten, maar wet is wet en ik weet niet of er genoeg vertrouwen in de regering bestaat om ze de vrije hand te geven. Dan gaat je geïnveersteerde geld voor een prikkie de voordeur uit. We hebben hier in Spanje genoeg voorbeelden van hoe mensen hun onroerend goed bezit hebben verloren omdat de regionale staat bouwplannen van grote projecten goedkeurden. Daar ging hun bezit voor een habbekrats.)
Eén van de volgende stappen is; de huizen vooral niet in waarde te laten zakken om zo flinke belasting te innen. (Kun je het niet meer betalen, ben je het kwijt).

- De crisis zal voorbij zijn wanneer de persoonlijke economie van de mensen tot het niveau gebracht is, dat een huis alleen maar gekocht kan worden als je kan bewijzen dat je dertig jaar lang de hypotheek kan betalen. (Dus; vergeet het maar, als je denkt nu een huis te kopen om het over tien jaar met winst te verkopen).
-Wanneer het systeem van de gevangenissen verandert is in strafkampen.
---En ga zo maar door-----
Om het even kort samen te vatten. Zolang we niet leven zoals we deden 40/50 jaar geleden, zullen we met dit probleem te kampen hebben.
Stel je voor hoe het toen was.
*Om elf uur 's avonds liep niemand meer over straat, want de volgende dag moesten we vroeg op om te werken.
*Een paar autos geparkeerd op straat, van directeuren en mensen met hele goeie banen. En die auto stond er elke morgen nog, werd niet gestolen of bekrast, of spiegels afgebroken etc. En de rest op de fiets naar het werk of met de bus.

Weten jullie nog hoe het vroeger was?
Als je een lel van de leraar kreeg en het thuis vertelde, kreeg je er nog één. Vandaag den dag moet de leraar z'n excuses aanbieden en pa koopt een bromfiets voor het jochie.

Ik vraag jullie serieus: Kunnen we nog terug naar deze levenssituatie? Hoe eerder de mensen door hebben, dat we deze kant op gestuurd worden, hoe eerder de crisis voorbij  is. In griekenland, Denemarken, Ijsland en verschillende staten van de USA is en wordt er al hevig geprotesteerd, omdat deze mensen die protesteren al in deze levenssituatie verkeren. Een verhaal apart is natuurlijk dat er vaders zijn die hun gezin een kogel door het hoofd schiet vanwege de crisis.

Wij hebben nog het voordeel, dat we op dit forum ons kunnen afvragen:'Hoe lang duurt het nog'. Voor veel mensen is het al te laat. Ze zitten er midden in.
« Laatst bewerkt op: 05 maart 2009, 22:29:47 pm door 9777 »

Offline onb.

  • Nieuw
  • **
  • Berichten: 0
Hoe lang zal de kredietcrisis aanhouden?
« Reactie #46 Gepost op: 05 maart 2009, 15:54:09 pm »
Persoonlijk vind ik dit allemaal fel overdreven. Het woordje crisis wordt tegenwoordig te pas en te onpas gebruikt om bepaalde situaties te vergoeilijken. Wat ik ondervind is dat er het meest over gepraat wordt door diegenen die er niet echt last van hebben. Er is precies geen ander onderwerp meer.
We kunnen beter onze energie positief gebruiken en onze levenstijl wat aanpassen, tevreden zijn met wat men heeft, lessen trekken uit deze situatie en naar de toekomst toe het anders trachten te doen.
Voor zij die willen investeren in een eigendom geef ik de welgemeende raad om dit dan ook te doen want dat droomhuis blijft niet op jou wachten.
« Laatst bewerkt op: 05 maart 2009, 22:54:09 pm door 13189 »

Offline onb.

  • Nieuw
  • **
  • Berichten: 0
Hoe lang zal de kredietcrisis aanhouden?
« Reactie #47 Gepost op: 05 maart 2009, 16:12:20 pm »
De crisis stopt pas als iedereen beseft en vooral onze regering dat we normaal moeten consumeren.
Toen ik voor 12 jaar terug mijn aandelen verkocht en een leuk huis liet bouwen in Spanje riep iedereen je bent niet goed snik.
Wij werkten altijd samen in ons gezin, en had maar 1 auto er werd al snel gezegd waarom koop je geen 2e je kunt geld goedkoop lenen, ik zei dan en dat doe ik nu nog steeds tegen mijn kinderen als je een auto moet kopen van geleend geld dan kun je beter gaan fietsen.
Dus heb altijd in gebruikte auto's gereden veel gefietst, tot voor 3 jaar toen heb ik een nieuwe toyota prius gekocht gewoon cash betaalt van geld wat ik had gespaard.
Ging ga 1 keer per jaar op vakantie tot ik in spanje bleef plakken en nu kan ik vaker gaan naar mijn eigen hoop stenen.
Veel mensen gingen gaan meerdere keren per jaar op vakantie alles moest opgeconsumeert worden, en leefde te luxe, als deze mensen hun baan verliezen hebben ze een probleem want er is weinig reserve op hun bank.
Veel mensen zien dingen,kleding,meubels,pc, tv enz luxe artikelen kant en klaar eten in winkels te koop en maar consumeren he het kon niet op.
Onlangs was er er iemand die zei tegen mij jij een groente tuin!!!!! je hebt toch een huis in Spanje ik zei ja klopt maar dat wil ik graag houden naast dat het een hobby is is het ook een stuk voordeliger en lekker verse groente.
Zo kun je 10 talle dingen noemen waarbij mensen teveel geld uitgeven en te weinig sparen dit is in amerika al 10 talle jaren bezig en nu komt de rekening.
Dat onze pensioen fondsen en banken zo stom zijn geweest om daar in te investeren is gewoon onbegrijpelijk, dat onze regering ze niet beter in de gaten heeft gehouden nog veel stommer. Maar voor ons is het het ergste wij moeten betalen.
Wat let maar op vandaag is onze regering  bijeen om wat leuke verassingen te toveren uit de grote hoed.
Zelf ben ik blij dat ik alijd normaal heb geconsumeerd een centje opzij heb gelegd om een huis te bouwen in Spanje daarnaast nog wat centjes voor de oude dag om optijd te kunnen stoppen.
Heb alleen nodig om leuk te leven 1 stukje vlees per dag met wat groente uit eigen tuin, heb aan 1 auto en fiets zat,  ga 1 keer in de 3 jaar verweg op vakantie, drink mijn flesjes wijn en kan niet meer dan zat eten en drinken

Dus mijn pleidooi is allemaal normaal consumeren dan gaat de crisis vanzelf weer over en blijft er ook nog iets over voor onze kids
Maar vooral niet luisteren naar die heren die roepen geld moet rollen.
Geld kun je uitgeven naargelang je budget en meer niet en zet altijd wat opzij voor de magere jaren.
Het spreek woord luid 7 vette jaren 7 magere jaren
We zijn nu bezig met het 3e jaar dus de crisis duurt nog 3a4 jaar

Groeten Jan
« Laatst bewerkt op: 05 maart 2009, 23:12:20 pm door 18618 »

 

Zoek in een archief van 235.000 berichten. Om gebruik te kunnen maken van uitgebreid zoeken, dient u ingelogd te zijn. Een account aanmaken kan hier.

Online status

 
 
Welkom, Gast. Alsjeblieft inloggen of registreren.

Advertentie SpanjeMarktplaats.nl

* Poll

Topic bestaat niet.

Kies een kleurForumstandaard

Permanent