SpanjeMarktplaats

Auteur Onderwerp: gemeenteraadsverkiezingen 2015  (gelezen 4337 keer)

Offline roelant

 • Forumlid
 • ***
 • Berichten: 9.858
 • Plaats: Vic,BCN.
gemeenteraadsverkiezingen 2015
« Gepost op: 11 mei 2015, 23:04:08 pm »
Wat denken jullie over de komende gemeenteraadsverkiezingen;gaan jullie stemmen(de residenten onder ons);de grote ontdekking(Podemos) doet niet mee aan deze ronde...De andere grote revelatie (Ciudadanos) is inmiddels al ontdekt,het is gewoon een gecamufleerde tak van de PP...Laten we hier een diskussie op leven en dood aangaan,zo vullen we misschien de leegte een beetje op die Zion heeft achtergelaten,en Den Haag...In liefde en politiek is alles geoorloofd,dus het is een prima aangelegenheid om elkaar eens flink de "trastos" naar de hoofden te gooien...

Offline George van de Rebelleclub

 • Forumlid
 • ***
 • Berichten: 2.136
 • Plaats: Pineda de Mar
Re: gemeenteraadsverkiezingen 2015
« Reactie #1 Gepost op: 12 mei 2015, 07:26:44 am »
Als ik ga stemen zal ik dat doen op één van de plaatselijke partijen. Geen van de landelijke partijen vertrouw ik dermate dat ze mijn stem waard zijn.

Offline Fred

 • Forumlid
 • ***
 • Berichten: 690
Re: gemeenteraadsverkiezingen 2015
« Reactie #2 Gepost op: 12 mei 2015, 12:02:27 pm »
Via een kennis kreeg ik deze e-mail toegestuurd. Er zijn dus ook wel buitenlanders die mee willen doen met de verkiezingen. Het lijkt me een gigantische klus om als buitenlander in de gemeenteraad gekozen te worden. Daar heb ik wel respect voor.
Ik ben geen resident, dus kan geïnteresseerd vanaf de zijlijn toeschouwen.

Beste vertegenwoordiger, aanspreekpunt, vriend en mede-burger van Nederland en België in Torrevieja

Mijn naam is Dimitri Vincent Neutiens en ik heb mij bereid getoond om mij in te zetten om mee de Nederlandstalige residenten van Torrevieja (Nederlanders en Vlamingen) te vertegenwoordigen tijdens de aankomende verkiezingen in Torrevieja, maar natuurlijk ook nadien. Men moet in Spanje niet gaan stemmen maar als resident is het misschien wel geen slechte keuze  om even kort zijn stem te gaan uitbrengen op 24 mei.

Bij deze kan ik uw hulp goed gebruiken door gebruik te maken van uw communicatiekanalen om zo te weten van u wie er in uw huidige vriendengroep, -vereniging, -aangelegenheden en kennissen (in Torrevieja) resident is en graag zijn stem wil uitbrengen. Als jullie kandidaten hebben dan staat de burgemeester van Torrevieja -  Eduardo Dolon - jullie graag te woord (met behulp van tolk en natuurlijk een hapje en een drankje) om jullie de weg te wijzen naar de stembus en om jullie eisen en wensen door te geven.

Ik zou dus graag van jullie weten wie er bereid is om op 20 mei te komen naar een info-vergadering in Torrevieja (of naburige urbanisaties) met de burgemeester. Ik weet het ook, het is kort dag maar we kunnen de huidige koers samen met jullie doorzetten en tevens verbeteren!

Kan u mij zo spoedig mogelijk (liefst voor donderdag 7 mei) laten weten wie er zou kunnen deelnemen aan de bijeenkomst op 20 mei met de burgemeester en mezelf? Weten we hoeveel kandidaten er deelnemen, dan kunnen we de locatie en het uur vastleggen.

Dank bij voorbaat!

Uw aanspreekpunt Dimitri Vincent Neutiens.
Uw kan uw aantallen, de naam en de contactpersonen doorgeven aan mij via mijn e-mailadres:

ES_001

 • Gast
Re: gemeenteraadsverkiezingen 2015
« Reactie #3 Gepost op: 12 mei 2015, 13:02:12 pm »
Schrijft Dimitri er niet bij voor welke partij hij de promotie op poten zet ?

Wij, ook al zijn we verhuist mogen nog altijd stemmen in onze oude woonplaats, en hebben dit gedaan op de persoon die zich het meest heeft ingezet in de strijd tegen de corruptie, te weten Encarnacion Cortes.

Offline Fred

 • Forumlid
 • ***
 • Berichten: 690
Re: gemeenteraadsverkiezingen 2015
« Reactie #4 Gepost op: 12 mei 2015, 16:16:12 pm »
Ik heb de oproep van Dimitri geplaatst, maar heb adres en e-mail weggelaten. Zijn bedoeling was dat je op 20 mei komt op de info-avond.
Meer weet ik ook niet, maar dit geeft wellicht een kijkje van de andere kant van de verkiezingen.

Offline gallito

 • Forumlid
 • ***
 • Berichten: 4.139
 • Plaats: Midden Nederland
Re: gemeenteraadsverkiezingen 2015
« Reactie #5 Gepost op: 13 mei 2015, 22:49:50 pm »
Ik ben geen resident in Spanje, maar heb me destijds wel geregistreerd als inwoner van La Cala de Mijas. Dus ligt er nu een uitnodiging op de mat om te komen stemmen voor de gemeenteraadverkiezingen. Alleen denk ik dat ik niet ga. Ik weet te weinig om er een mening over te kunnen vormen.

ES_001

 • Gast
Re: gemeenteraadsverkiezingen 2015
« Reactie #6 Gepost op: 14 juni 2015, 22:46:54 pm »
Rita Barbera's loon in Valencia als burgemeester (PP) was 156.000, Joan Ribo, de nieuwe burgemeester heeft zijn loon verlaagd naar 45.000.

Zo ook Barcelona, oud Xavier Trias 144.000, nieuw Ada Colau 37.000
Madrid, Ana Botella 100.000, nieuw Manuela Carmena 45.000

Tsja, zeg het maar....
Zelf ben ik ontzettend blij dat in mijn oude woonplaats, Benalmadena een nieuwe wind blaast en de corrupte bende aan de kant is gezet.


In mijn nieuwe woonplaats,Alcaucin hebben we nu een belgische burgemeester.
« Laatst bewerkt op: 14 juni 2015, 22:49:12 pm door carlo »

Offline roelant

 • Forumlid
 • ***
 • Berichten: 9.858
 • Plaats: Vic,BCN.
Re: gemeenteraadsverkiezingen 2015
« Reactie #7 Gepost op: 14 juni 2015, 23:37:22 pm »
Ik hoop oprecht dat Carmena die ene concejal,die racistische en antisemitische tweets verstuurt,snel wipt.Anders heeft mijn nieuwe illusie een flinke deuk opgelopen.

Offline pietmeijers

Re: gemeenteraadsverkiezingen 2015
« Reactie #8 Gepost op: 15 juni 2015, 19:26:55 pm »
Het is interessant te zien dat de nieuwe partijen in Spanje in een aantal grote en belangrijke steden kunnen laten zien wat zij waard zijn. Eindelijk.
Jaren geleden werd begonnen in tentenkampjes, de vaste kern die echt verandering wou, liet zich niet weghonen.
Spanje slaat een nieuwe weg in.

Offline Bob

 • Forumlid
 • ***
 • Berichten: 4.804
 • Plaats: Woon in Madrid, werk Engeland of elders in Europa
Re: gemeenteraadsverkiezingen 2015
« Reactie #9 Gepost op: 17 juni 2015, 17:10:50 pm »
Die mensen die destijds in tentjes de middenstand rond het plein Sol in Madrid om zeep hielpen zijn niet degene die wij in de regering zouden willen. Los van het feit dat velen van hun überhaupt geen andere ambitie hebben dan herrie schoppen kan het niet zo zijn dat mensen die geen respect hebben voor de politie of overheid deze later zouden moeten gaan leiden. En wat weten zei van het besturen van een land?

Nu krijgt Spanje langzaam vertegenwoordigers in spijkerbroek en met paardenstaart om het land te vertegenwoordigen.

Nu al is het gedonder begonnen. Guillermo Zapata blijkt een racist te zijn en valt door de mand doordat hij antisisemitische grappen heeft gemaakt op twitter.

Wat is uiteindelijk erger, ervaren professionele partijen met goede economische kennis die af en toe schaamteloos roven of hun vriendjes de bal toe spelen maar wel verstand van zaken hebben, of een bende opportunisten met een grote mond die nog niet geroofd hebben maar waarschijnlijk ook zullen gaan roven als ze de kans krijgen omdat politici van alle kleuren dat nu eenmaal doen?


"Be careful what you wish for"
« Laatst bewerkt op: 17 juni 2015, 17:21:23 pm door Bob »

Offline pietmeijers

Re: gemeenteraadsverkiezingen 2015
« Reactie #10 Gepost op: 17 juni 2015, 17:14:39 pm »
Zoals ik schreef, de toekomst zal het leren. Corrupter dan in de huidige situatie lijkt mij niet meer kunnen ......

Offline elsvr

 • Forumlid
 • ***
 • Berichten: 407
 • Plaats: Belgie
Re: gemeenteraadsverkiezingen 2015
« Reactie #11 Gepost op: 17 juni 2015, 17:17:38 pm »
zolang ze maar niet dezelfde kant op gaan als Griekenland,waar Tsipras de bevolking voorliegt om zijn gelijk te halen.

ES_001

 • Gast
Re: gemeenteraadsverkiezingen 2015
« Reactie #12 Gepost op: 17 juni 2015, 17:20:45 pm »
Ieder zijn mening Bob, maar het mag duidelijk zijn dat ik jouw mening niet deel.

Zoals Piet schrijft, corrupter als het is lijkt onmogelijk.

De genomen beslissingen van de nieuwe verschillende gemeentelijke besturen ontvang ik met groot genoegen en het zou me verheugen als ieder die tot zich neemt en zich er eens echt in verdiept ...


Het kapitalisme (verdedigen en promoten van het individu) is al lang niet meer wat het zou moeten zijn, het is jammer genoeg verworden tot het met hand en tand verdedigen van de grote concerns.
Op deze wijze heeft het kapitalisme geen toekomst meer en zelf zal ik deze vorm ook niet verdedigen.
« Laatst bewerkt op: 17 juni 2015, 17:26:22 pm door carlo »

Offline Bob

 • Forumlid
 • ***
 • Berichten: 4.804
 • Plaats: Woon in Madrid, werk Engeland of elders in Europa
Re: gemeenteraadsverkiezingen 2015
« Reactie #13 Gepost op: 17 juni 2015, 17:28:47 pm »
Ik begrijp de frustratie ook wel en vind de schaamteloze corruptie ook totaal onacceptabel. Maar om nu te juichen over de nieuwe politieke wind die waait lijkt mij nog veel te vroeg en ik hou mijn hart vast.

Wat Griekenland betreft, ik weet niet meer wat ik daarvan moet vinden. Dat land is in onmenselijke armoede terecht gekomen. Het heeft ook geen zin die mensen de ellende in te bezuinigen en wellicht is kwijtschelding van de schulden zoals de nieuwe overheid eist toch de beste oplossing. Dan hadden de andere EU landen destijds maar niet zo naïef moeten zijn.

ES_001

 • Gast
Re: gemeenteraadsverkiezingen 2015
« Reactie #14 Gepost op: 17 juni 2015, 17:33:32 pm »
Wat ik te vroeg vind is ze te bekritiseren voordat ze hebben kunnen laten zien tot wat ze in staat zijn en juist dat komt naar voren in jouw bericht in deze.
Blijkbaar heb je nog altijd meer vertrouwen in de ouwe garde die van stelen, bedriegen en onder de tafel opdrachten toeschuiven regel hebben gemaakt dan een ietsiepietsie vertrouwen toe te kennen aan de groep die juist deze wanpraktijken met alle gevolgen vandien voor hun prive-levens aan de kaak hebben gesteld en er in veel gevallen zelfs een einde aan hebben gemaakt.

Deze mening en redenering bevreemd me zeer maar zoals ik al zei, ieder zijn mening.

 

Zoek in een archief van 235.000 berichten. Om gebruik te kunnen maken van uitgebreid zoeken, dient u ingelogd te zijn. Een account aanmaken kan hier.

Online status

 
 
Welkom, Gast. Alsjeblieft inloggen of registreren.

Advertentie SpanjeMarktplaats.nl

* Poll

Topic bestaat niet.

Kies een kleurForumstandaard

Permanent