SpanjeForum

Fora => Spaanse politiek-en-economie => Topic gestart door: rix legene granada op 20 juli 2019, 12:59:37 pm

Titel: eindelijk wijs ...
Bericht door: rix legene granada op 20 juli 2019, 12:59:37 pm

Eindelijk, op de valreep, heeft ook Sánchez begrepen dat een moderne democratie bestaat uit coalities, iets dat in Spanje bijna onmogelijk leek. Het woorden concessie en compromis leek uit het woordenboek van de PSOE verdwenen maar met de hete adem van de installatiediscussie volgende week in de nek, heeft hij eindelijk begrepen dat het onvermijdelijk is om UP tegemoet te komen. Een verstandig, zij het verdomd laat, besluit. Nu moeten ze in 48 uur een regeringsprogram in elkaar spijkeren, iets waar  ze maanden de tijd voor zouden hebben gehad als de PSOE niet zo eigenwijs had willen zijn.
Iglesias heeft de sierlijke wijsheid gehad zich als kandidaat-minister terug te trekken om een coalitie niet in de weg te staan. Dat is een groots gebaar waarvan we er in de politiek veel te weinig hebben. Complimenten, Pablo.


Ben heel benieuwd hoe dat gaat verlopen.Mijn tips voor een ministerschap uit de UP zijn Pablo Echenique en Irene Monteros. Veel zal ook afhangen van wat er uit de coalitiebesprekingen gaat komen en hoe het program eruit gaat zien.
Ik ben in elk geval opgelucht dat de kou uit de lucht is en dat er geen nieuwe verkiezingen hoeven te komen, een uiterst armoedige manoeuvre, die voor iedereen een verlies zou hebben betekend.


Succes met de nieuwe ploeg, Pedro! Laat ons niet zakken en maak er een mooie kabinetsperiode van. Het zal interessant zijn om te zien hoe Spanje's eerste coalitieregering sinds de invoering van de democratie zal gaan verlopen.
De Spaanse democratie is hiermee nu ook volwassen geworden. Gefeliciteerd en veel succes!
Titel: Re: eindelijk wijs ...
Bericht door: Carlo op 20 juli 2019, 13:04:10 pm
Ja, eindelijk. Inderdaad een ongekend gebaar van Pablo Iglesias, maar dat dit ervoor nodig was zegt toch nog veel over de verhoudingen hier in spanje.

Maar intens blij voor spanje dat het er nu waarschijnlijk gaat komen.
Titel: Re: eindelijk wijs ...
Bericht door: roelant op 20 juli 2019, 14:10:42 pm
Ik hoop uit de grond van mijn hart dat er géén akkoord komt:een regering waar personen van Podemos aan delnemen is voor mij om te kotsen...
Veel beter nieuwe verkiezingen uitschrijven,zo zal Sanchez veel sterker terugkomen en Podemos weer gehalveerd worden.
Titel: Re: eindelijk wijs ...
Bericht door: rix legene granada op 20 juli 2019, 18:39:24 pm
Ook met nieuwe verkiezingen zal de PSOE Podemos nodig hebben, Roelant. Ze komen in geen eeuwen aan een meerderheid, dus het maakt niet uit of er nu een coalitie komt of na nieuwe verkiezingen. Het resultaat zal alleen maar zijn dat Spanje opgezadeld kan worden met een regering waarin VOX een stem heeft. Over kotsen gesproken…
Daarnaast is het natuurlijk vreselijke arremoei wanneer je als politieke partijen na een verkiezingsuitslag niet in staat bent een regering op te tuigen. Dat is een schande voor de democratie.


Laten we rustig afwachten wat deze komende regering totstand gaat brengen en daarna praten we verder, ok?
En .. maak je geen zorgen. De marges in de moderne democratie zijn smal en in een coalitieregring moet veel wáter bij de wijn worden gedaan. Dat heeft ook UP begrepen door op belangrijke punten de PSOE programmatisch tegemoet te komen, o.a. door af te zien van een voorgesteld referéndum over Catalunya en op sommige punten van de buitenlandse politiek.
Zo radicaal als een partijprogram wordt het dus nooit. Wél zal de sociale paragraaf scherper bewaakt gaan worden maar daar wordt niemand minder van. Geen koudwatervrees, dus.


Maar boven en buiten alles: of je het leuk vindt op niet, het is op dit moment de enige optie om een regering te vormen die recht doet aan de verkiezingsuitslag, en daar buigt de democraat nederig het hoofd.
Titel: Re: eindelijk wijs ...
Bericht door: Bob op 21 juli 2019, 11:44:58 am
Iglesias heeft de sierlijke wijsheid gehad zich als kandidaat-minister terug te trekken om een coalitie niet in de weg te staan. Dat is een groots gebaar waarvan we er in de politiek veel te weinig hebben. Complimenten, Pablo

Iglesias is iemand die aangeeft de wet niet te respecteren als het hem niet bevalt, bekritiseert de enorme donatie aan de seguridad social, verdedigd Otegi publiek, is heel erg hypocriet, hij bekritiseert mensen puur op het feit dat ze in een duur huis wonen maar regelt dan zelf een casaplon. En dan de bewondering van Venezuela.

Die man mag nooit een compliment verdienen en het is zorgelijk dat zoveel mensen nog op hem stemmen. Hij zou nooit in de buurt van een bestuur mogen komen want hij zal het land letterlijk kapot maken.
Titel: Re: eindelijk wijs ...
Bericht door: rix legene granada op 22 juli 2019, 11:32:57 am
Alles wat je Iglesias nadraagt is ouwe koek, die je napapegaait van de eindeloze reeks verwijten die uit de conservatieve hoek komen. Natuurlijk was het idioot om een duur huis te kopen.

De "verdediging" van Otegi bestond eruit dat Iglesias duidelijk maakte dat iemand die zijn straf heeft uitgezeten en een legale partij leidt, ook een plek onder de zon verdient. Of dat respectueus is of niet, het is een democratisch recht. nooit heeft hij de gewelddadigheid van ETA, of welk politiek geweld dan ook, maar een seconde verdedigd!

In Venezuela zijn vele krachten aan het werk. Daarin een enige juist weg te vinden is bijna omnmogelijk. Wat Iglesias heeft verdedigd is dat zowel Hugo Sánchez als die idioot van een Maduro op legale wijze aan de macht zijn gekomen. Sánchez heeft veel aanhangers gehad onder de bevolking van Venezuela, dat is niet zomaar opzij te schuiven. het sanchisme steunen is geen politieke misdaad.

In welk opzicht repecteert Iglesias de wet niet?? ik kan me geen voorval herinneren.

De kritiek op de donatie aan de ss was deels terecht. Het is niet de taak van particulieren om een falende overheid bij te springen. Het is de taak van een fatsoenlijke overheid om een vangnet voor zijn burgers op te tuigen. Daarop was Iglesias´kritiek gebaseerd, natuurlijk onmiddelijk uit zijn verband getrokken, zoals gewoonlijk in Spanje.

en, nee, Iglesias, noch enige andere politicus, is feilloos. De conservatieve hoek zou de komende decennia zijn mond moeten houden vanwege de eindeloze opeenhoping van corruptieschandalen. wanneer ze hun eigen beerput hebben geleegd mogen ze weer meedoen. In feite zijn ze illegaal. Het hooggerechtshof heeft de hele partij als corrupt gebrandmerkt. Dat zouden ze zich aan moeten trekken in plaats van erop los te gaan tegen iemand die zo zijn blunders maakt, zijn fouten heeft, zijn inconsequenties kent maar die in elk geval oprecht betrokken lijkt bij een rechtvaardiger verdeling van de welvaart.

nee, ik ben geen socialiste maar gedrenkt in liberalisme, maar ik herken idealisme als ik het zie en ik bewonder het doorzettingsvermogen van politici waarvan ik denk dat ze een ideaal nastreven.
Titel: Re: eindelijk wijs ...
Bericht door: Carlo op 22 juli 2019, 12:41:36 pm
Je verwisseld de oud geweldige spits van real madrid met Hugo Chavez, Rix ..

Titel: Re: eindelijk wijs ...
Bericht door: roelant op 22 juli 2019, 14:13:51 pm
..."het doorzettingsvermogen van politici waarvan ik denk dat ze een ideaal nastreven."...
-Ja,hun eigen zakken vullen,nét zoals de rest.

..."De kritiek op de donatie aan de ss was deels terecht. Het is niet de taak van particulieren om een falende overheid bij te springen."...
-Die kritiek werd geuit door Isabel Serra,de portavoza in Madrid van Podemos,een meisje van 26/7 jaar die erg graag op de barricades staat te schreeuwen dat er méér gerechtigheid in de verdeling van rijkdommen etc moet komen.Haar vader is multi-miljonair,zijzelf én haar zus hebben altijd en zelfs verdienstelijk paard gereden(eigen paard uiteraard) en nog géén dag van hun leven gewerkt cq bijgedragen aan de seguridad social.Igleias probeerde haar te redden door enigszins gelijk proberen te geven maar dit is niet recht te praten.
Het is overigens helemaal niet zoals jij zegt een partikuliere bijdrage(álle werkende partikulieren én bedrijven betalen mee aan seg.soc.,en alles wat de Staat bijdraagt is óók van partikulier belastinggeld afkomstig,maar die bijdrage van Armancio Ortega is van zijn Stichting afkomstig,dat is iets héél anders en zeer gebruikelijk dat (steen)rijken dat doen,zie Bill Gates etc...

..."In welk opzicht repecteert Iglesias de wet niet??"...
-Hij is onder meer vóórstander van afscheiding van Cataluña en dat is op zich al niet volgens de grondwet.Hij respekteerd dan wel de wet tot nu toe,maar zijn ideologie is tóch nét even anders.

Iglesias heeft véél meer gedaan als alleen maar gezegd dat Chavez legaal aan de macht is gekomen.Zijn verkiezing kun je vergelijken met die van Hitler,óók democratisch maar onder zware omstandigheden.Iglesias en zijn kompanen hebben aktief deelgenomen oa als adviseurs van Chavez én Maduro voor een nieuw economisch plan:verder het daar over te hebben heeft weinig zin als je ziet hoe de toestand er nu is.Iglesias heeft nu zelf ook toegegeven dat de situatie nefast is.

..."De "verdediging" van Otegi bestond eruit dat Iglesias duidelijk maakte dat iemand die zijn straf heeft uitgezeten en een legale partij leidt, ook een plek onder de zon verdient. Of dat respectueus is of niet, het is een democratisch recht. nooit heeft hij de gewelddadigheid van ETA, of welk politiek geweld dan ook, maar een seconde verdedigd! "...

-Iglesias heeft wel degelijk meer dan dát gedaan,hij probeerde de moordaanslagen van ETA als "politiek uitlegbaar" te bestempelen.Lekker,zo´n vent in je regering en je doet iets wat hem niet aanstaat...

..." de eindeloze reeks verwijten die uit de conservatieve hoek komen."...
-Niet allée´n uit die hoek:kijk maar naar de leegloop van Podemos(Espinar,Errejón,Monedero etc...) én natuurlijk het stemmenverlies is óók een graadmeter van kritiek.
Titel: Re: eindelijk wijs ...
Bericht door: roelant op 22 juli 2019, 14:16:07 pm
@Carlo,dat doet ze expres om te kijken of er nog meer oplettende lezertjes zijn behalve jij en ik...
Titel: Re: eindelijk wijs ...
Bericht door: Bob op 22 juli 2019, 14:51:04 pm
Rix, Iglesias zei zelf dat Otegi niet vast moet zitten voor het hebben van een mening. Met andere woorden, lid zijn van een terroristische organisatie is het hebben van een mening en verdient geen straf.

Podemos negeert voornamelijk de wet als het gaat om het organiseren van protesten. Iglesias riep mensen in Andalusië de straat op te gaan omdat de uitslag hem niet beviel.

Zijn kritiek op de donatie sloeg de plank volledig mis.

Dat komt niet uit rechtse hoek maar van hem zelf.
Titel: Re: eindelijk wijs ...
Bericht door: Jan MB op 22 juli 2019, 19:21:15 pm
Rix, de debatten volgend in het parlement, denk ik dat je iets te optimistisch was over de vorming van een regering. Het heeft er alle schijn van dat we afstevenen op nieuwe verkiezingen. Misschien moeten de politieke leiders maar eens stage gaan lopen bij hun zusterpartijen in Duitsland en Nederland die deel uitmaken of uitmaakten van coalitieregeringen. De democratische transitie in Spanje was aanvankelijk een succes, waarbij partijen en andere maatschappelijke organisaties leerden hoe een democratie diende te functioneren. Nu lijkt het erop met wederzijdse uitsluiting het leerproces voorbij is. De moraal: democratie kan worden geleerd, maar ook verleerd. Het functioneren in een meerpartijenstelsel is voor de dames en heren politici blijkbaar te moeilijk.
Titel: Re: eindelijk wijs ...
Bericht door: Bob op 22 juli 2019, 20:57:14 pm
Daar moet ik wel bij zeggen dat in Nederland de partijen vaak zoveel water bij de wijn doen dat er weinig overblijf van hun karakteristieke stellingen en de kiezer zich er niet meer in herkent. Een beetje aan je principes vast houden is ook niet verkeerd denk ik. Ze moeten niet Nederland kopiëren maar een beetje een middenweg zoeken.

Het van te voren uitsluiten zoals Rivera deed is een klassieke fout. Maar dat rechts links wordt om maar te regeren is ook niet de bedoeling.
Titel: Re: eindelijk wijs ...
Bericht door: roelant op 22 juli 2019, 21:15:34 pm
Als Podemos maar niet in de regering komt,ben ik al half blij.De terroristen zijn nu eenmaal doorde Basken gekozen en als die mee moeten doen,dan zij het zo...De separatisten tellen gewoonweg niet eens mee>:zelfs in Catalonië hebben ze geen meerderheid...
Ik hoop op nieuwe verkiezingen.Podemos zit in een neergaande spiraal en zal praktisch verdwijnen,;C´s en Vox zullen ook krimpen.PP iets omhoog.Waarschijnlijk gaan we weer terug naar het alom bekende en altijd,sinds de demokratie,bestaand hebbende 2 partijen sisteem.(links of rechts).
Ik aplaudeer trouwens de toespraak van Vox:niet veel politici zeggen de dingen zó duidelijk al deze partij.Sanchez weet gewoonweg niet hoe hier enigszins ongeschonden uit te komen.
Titel: Re: eindelijk wijs ...
Bericht door: Carlo op 22 juli 2019, 21:23:27 pm
Jouw analyses gaan ook bergafwaarts Roelant haha. Als er nieuwe verkiezingen komen voorspel ik een fikse daling van ciudadanos en pp zal er licht van profiteren en psoe ook, maar podemos zal zeker stemmen winnen van psoe door de onverklaarbaar harde opstelling van psoe op dit moment.

Maar dit alles zal niet gebeuren want er zal zeker een regering psoe-podemos komen en daar ben ik ontzettend blij om want die regering zal het zeker 4 jaar uithouden en het land zal er socialer en beter voorstaan na die tijd.
Hopelijk zullen duizenden jongeren die het land hebben moeten verlaten en vele malen meer kwaliteiten hebben als die oude generatie terug kunnen keren en kunnen ze meehelpen het land uit het slop te trekken waar die oude corrupte bende het land heeft ingestort.
Titel: Re: eindelijk wijs ...
Bericht door: roelant op 22 juli 2019, 21:25:43 pm
Keep on dreaming,my friend...
Titel: Re: eindelijk wijs ...
Bericht door: Carlo op 22 juli 2019, 21:28:09 pm
Don't give up your dreams, ....keep sleeping   ;)
Titel: Re: eindelijk wijs ...
Bericht door: roelant op 22 juli 2019, 21:44:23 pm
Give me whiskey and I will obey...
Titel: Re: eindelijk wijs ...
Bericht door: Carlo op 22 juli 2019, 21:57:47 pm
Give me a rum and i'll play dum
Titel: Re: eindelijk wijs ...
Bericht door: Bob op 22 juli 2019, 22:00:50 pm
Hopelijk zullen duizenden jongeren die het land hebben moeten verlaten en vele malen meer kwaliteiten hebben als die oude generatie terug kunnen keren en kunnen ze meehelpen het land uit het slop te trekken

Dat hoop ik dus ook van harte Carlo. Alleen denk ik dat een psoe-Podemos regering juist het tegenover gestelde zal doen. Ze zullen de economie schaden en dat gaat natuurlijk automatisch ten koste van de werkgelegenheid. Ik wil ook geen totaal liberale overheid waarbij de grote ondernemingen alle macht hebben en de werkgever uit knijpen maar ik ben echt bang dat we met de psoe zo een diepe recessie ingeduwd worden.
Titel: Re: eindelijk wijs ...
Bericht door: Carlo op 22 juli 2019, 22:06:08 pm
De corruptie heeft de economie geschaad als nooit eerder, die ouwe lullen , zakkenvullers, dieven en stuk voor stuk lid van die nationale en locale politieke partijen, daar zou jouw gedachte bij moeten zijn.
Een hele generatie jonge spanjaarden is door hun verloren gegaan en juist DIE generatie die het verschil had kunnen maken. Die ouwe garde heeft angst voor ze en terecht.

Zo denken duizenden jongeren erover die overstromen van kwaliteiten en waar de noordelijke economieen hun voordeel mee doen.
Zonder een regering psoe-podemos komen ze nooit meer terug, niemand en ik zou ze groot gelijk geven.
Titel: Re: eindelijk wijs ...
Bericht door: Bob op 22 juli 2019, 22:15:09 pm
Maar die corruptie was ook PSOE!?


Ik denk ook dat de corruptie wat schade aan de economie betreft relatief klein is vergeleken met hele bedrijven die het land kunnen verlaten onder belastingdruk.


Daarnaast zit de corruptie hier gewoon in de genen. Elke garage, elke ondernemer, etc vind het heel normaal om een offerte te geven zonder iva als je in cash betaald. Ik sta daar altijd versteld van. Waarschijnlijk is de fraude van de ‘gewone’ man veel schadelijker dan de enkele grote boeven.Titel: Re: eindelijk wijs ...
Bericht door: Carlo op 22 juli 2019, 22:23:40 pm
De psoe is grotendeels vernieuwd de  pp veel minder, en naar mijn mening is de aard van corruptie die de pp zich heeft aangemeten van een totaal andere orde, waarmee niet is gezegd dat de corruptie van de  psoe is goed te praten, maar eenieder kan dat toch wel inzien mag ik hopen.

De pp heeft er regelrechte maffia praktijken op na gehouden waardoor ze in napels en calabrie hun handvesten hebben herschreven  en die de samenleving hebben ontwricht. Dat ze er grotendeels mee weg komen is alleen en dan ook maar alleen omdat ze veel macht hebben op de juiste plekken. Dit alles heeft spanje gebracht waar het nu is


2 ogen, een goed gehoor en wat gezond verstand zou genoeg moeten zijn, maar nee ze krijgen gewoon weer die steun en en het voordeel van de twijfel.
Titel: Re: eindelijk wijs ...
Bericht door: Bob op 22 juli 2019, 22:25:47 pm
Maar vergeet niet dat rajoy voorkomen heeft dat Spanje destijds gered moest worden!


Ze hebben het land juist beter achtergelaten dan dat ze het erfden.
Titel: Re: eindelijk wijs ...
Bericht door: Carlo op 22 juli 2019, 22:26:28 pm
Bob toch, dat is een van de grootste leugens. Spanje is gered geworden
Titel: Re: eindelijk wijs ...
Bericht door: Carlo op 22 juli 2019, 22:36:32 pm
En las elecciones del 14 de marzo de 2004, concurrió como número dos en las listas del PP de Madrid y resultó elegido diputado, cargo al que renunció en poco menos de tres meses al ser nombrado Director Gerente del Fondo Monetario Internacional (FMI) el 5 de mayo de 2004. Dimitió el 28 de junio de 2007 alegando razones personales. La dimisión se hizo efectiva cuatro meses después en la asamblea anual. Hasta entonces, ocupó diferentes consejos.

Un informe interno del FMI de 10 de enero de 201118​ realiza una crítica a la actuación del organismo entre 2004 y 2007, período en el que hubo tres directores gerentes y entre los cuales se incluye Rodrigo Rato. El informe señala que se vivió en una burbuja de optimismo mientras se gestaba la mayor crisis financiera desde la Gran Depresión (1929). La conclusión fue que las deficiencias internas impidieron prevenir la crisis. El informe cita deficiencias organizativas, batallas internas, falta de comunicación, sesgos analíticos, presiones políticas, autocensura, y falta de supervisión y control por parte de la dirección del FMI. El informe reconoce también que muchos de esos problemas fueron heredados por Rato y surgieron una década antes.19​

Bij het FMI weten ze wel beter, maar terecht of niet , ze bemoeien en bemoeiden zich niet met spaanse interne aangelegenheden. Hadden ze het maar wel gedaan....
Titel: Re: eindelijk wijs ...
Bericht door: lucky op 22 juli 2019, 23:40:10 pm
Is dit nu enkel bij mij dat onder de berichtjes van Bob , Carlo , Roelant en Rix telkens een reclame komt van zwembad afdekkingen en Shein  ??
Het gebeurd enkel in dit draadje  ):D
Titel: Re: eindelijk wijs ...
Bericht door: Carlo op 22 juli 2019, 23:45:43 pm
Bij mij iig niet Lucky
Titel: Re: eindelijk wijs ...
Bericht door: George van de Rebelleclub op 23 juli 2019, 07:20:11 am
Ik heb een ad-blocker. Geen reclame meer  ;D ;D
Titel: Re: eindelijk wijs ...
Bericht door: roelant op 23 juli 2019, 08:22:55 am
Zijn we nu écht hier aan het bekvechten over of de éne corrupteling het beter bedoelde als de andere???
Laten we alleen al naar AndaluciË kijken,élke dag staat er wel iets in de krant dat er weer een nieuw economisch schandaal ontdekt is.Terwijl de PPérs ófwel allemaal allang in de bak zitten of nog berecht worden.In Andalucië is de rechtszaak betreffende de subsidies voor langwerklozen na plusminus 10 jaar instruktie nog steeds niet veel verder,wél is de rechter die net iets té vervelend werd (Amaya) inmiddels uit haar ambt ontheven en vervangen door een marionet.
@Carlo:dat artikel wat jij 2 posts terug plaatst,gaat niet over het feit dat Spanje de crisis van 2008 niet heeft zien aankomen,maar gaat over de bewindvoering van het Fondo Monetario Internacional waarvan Rodrigo Rato(cel nr 218;-))van 2004 tot eind(!)2007 voorzitter was...
Ik heb veel daarover gelezen en moet eerlijkheidshalve zeggen dat,ondanks dat Rato een regelrechte mafia figuur is die een ellenlange gevanenisstraf verdiend en die ook zal krijgen,dat er tóch iets triestigs in het verhaal zit.Hij snapte zelf niet eens hoe hij op die positie gekomen was;woonde alleen in Washington en zoals bekend zijn spanjaarden vloeiend in het engels dus dat was ook al géén probleem ahem...
In een soort biografie lees je hoe hij ´s ochtends zijn handtekening zette op de papieren die zn secretaris hem voorlegde en daarna ging hij snel de stad in,zwalken,iedere middag zat hij in een jazzclub(zijn grote passie is jazz) en de drank begon ook parten te spelen.Het heeft hem enorm aangepakt en éénmaal terug in Spanje(2007 dus)voelde  hij zich een soort van God en begon die geschiedenis van Bankia.


Maar goed:ik prefereer de corruptie van de PP,want die doen de dat soort dingen veel minder professioneel als de PSOE en lopen altijd tegen de lamp.Beiden zijn even erg maar de PP wordt tenminste bestraft,de linksen gaan bijna alijd vrij uit..
Titel: Re: eindelijk wijs ...
Bericht door: rix legene granada op 23 juli 2019, 12:20:43 pm

en zo simpel is de wereld dus. Als dat eens waar kon zijn…


excuses voor mijn blunder met de naam van Chavez.
Titel: Re: eindelijk wijs ...
Bericht door: Bob op 23 juli 2019, 14:36:00 pm
Geen meerderheid!!

Maar goed, ik zie dat Engeland Boris Johnson nu als Pm heeft en dat vind ik veel zorgelijker nog dan de situatie hier!
Titel: Re: eindelijk wijs ...
Bericht door: roelant op 23 juli 2019, 22:59:29 pm
Zijn er dan écht mensen die denken dat Podemos sociale verbeteringen gaat brengen,terwijl Echenique (die dus minister zou kunnen worden) zijn kontewaster zwart in dienst had?Er ontgaat mij iets van logika...
Pablo Iglesias wil de grenzen van Ceuta en Melilla openen terwijl een patrouille van de Guardia Civil permanent zijn huis moet beschermen,op zijn verzoek en op onze kosten.Hij had ook naar een urbanizacion kunnen verhuizen waar de bewaking all in is,dus betaald door hemzelf.
Titel: Re: eindelijk wijs ...
Bericht door: rix legene granada op 24 juli 2019, 12:44:41 pm
ach, die details altijd… in elke vijver zijn algen te ontdekken. laten we eens zien wat er in de praktijk van terecht komt, voordat we het wild afschieten. Die coalitie staat morgen, dat is mijn voorspelling, met de onthouding van de ERC van Rufián, een vice-presidentschap voor UP en één ministerie van waaruit ook werkelijk beleid kan worden gevoerd waarin UP zich kan herkennen.
Titel: Re: eindelijk wijs ...
Bericht door: roelant op 24 juli 2019, 21:08:14 pm
Ik weet het niet ,Rix...ik denk dat het op nieuwe verkiezingen uit gaat lopen.
Ja,algas heb je in elke vijver maar de push van Podemos toen ze in opkomst waren was zo van dat ze met de bekende corruptie zouden afdoen en transparentie etc gingen doorvoeren.En vooral het beroemde/beruchte systeem van de "circulos",waardoor Jan met de Pet etc véél meer inspraak zou hebben.In teorie was dat ook zo.Maar nu zijn die beginselen totaal verwaterd,Podemos is een agglomerratie van mensen die op macht uit zijn,hoe dan ook.Met Iglesias als ferme diktator aan het hoofd,het maakt hem zelfs niet uit een stap opzij te doen omdat het duidelijk is dat een paardestaart geen vice-president  vanSpanje kan zijn,als dan maar wél zijn partner van het moment dat wordt...Die trouwens 5 jaar geleden nog cassierre was in een supermarkt....Daarin verschillen ze dus niet zoveel van de traditionele partijen, maar ze leven nog steeds op dat eerste imago wat allang en breed verbruizeld is...Slechts een enkele stommeling neemt hun gekakel nog serieus.
Sanchez weet dat samenwerking met Podemos als resultaat kan hebben dat de PSOE óók in de neergaande spiraal van Podemos terecht komt.Sanchez is theater aan het voeren want want hij écht wil is nieuwe verkiezingen;daarin is het inderdaad wel te voorzien dat de Psoe sterker uit de bus zal komen en Podemos waarschijnlijk tot zoiets als Izquierda Unida zal delegeren,die zo´n beetje al hun simpatisanten in de bar op de hoek een biertje kan uitnodigen en dan niet eens zoveel zou moeten betalen...
Titel: Re: eindelijk wijs ...
Bericht door: Carlo op 24 juli 2019, 22:55:54 pm
Wat vertroebeld jouw zicht toch zo Roelant ? Je zit er zo ver naast !  Laat deze stommeling maar vertrouwen hebben in de goede bedoelingen van podemos waar uiteraard ook wel profiteurs bij rondlopen. Maar vandaag de dag zijn het de enigen die voor hun idealen strijden en opkomen daar waar de anderen de boel bedriegen. Ik weet je zult wederom.komen met een betoog, maar maak eens een studie voor je zelf, objectief en met gezond verstand en zelfs jij zult zien wat het beste alternatief is op dit moment voor spanje. Dit alles gezegd door een fervent aanhanger van het kapitalisme uit het verleden
Titel: Re: eindelijk wijs ...
Bericht door: roelant op 25 juli 2019, 08:50:31 am
Ik ga geen betoog houden,maar ben realist genoeg om géén vertroebelde blik te hebben.
Hierbij de omschrijving van hoe Podemos de spaanse Staat graag zou willen(let wel even op,graag,niet álles staat hier beschreven;zoals dat deze burgervader supermarkten plundert onder het mom dat iedereen recht heeft op lekker eten,hij reist graag de wereld over met 1ste klas tickets(wie o wie betaald die),en is zeer humaan met het bedreigen van oppositie,zie laatste verkiezingen).
https://es.wikipedia.org/wiki/Marinaleda (https://es.wikipedia.org/wiki/Marinaleda)


Zijn dit die idealen waar jij het over hebt?
Titel: Re: eindelijk wijs ...
Bericht door: roelant op 25 juli 2019, 09:14:19 am
Nog iets anders:waarom zijn de onderhandelingen eigenlijk niet in het openbaar?Dan zouden we eindelijk precies weten wat iedere partij precies wil en waar we aan toe zijn als we op hen stemmen.
Rix maakte hierdoor de grove denkfout dat Podemos zo´n humilde eis stelde dat het ondenkbaar was dat die geweigerd zou gaan worden.Dat bleek dus te zijn:Pablo Coletas vice-president én 5 Ministeries,maar dan gelijk de alllerbelangrijksten..Hacienda,Justicia,Economia,Sanidad en Educacion.
Toen duidelijk werd dat dat niet ging gebeuren,zei Coletas nou goed,ik ga sowieso tóch voor de kids zorgen maar dan wil ik wél dat mijn vriendin (van dit moment) vice-presi wordt.
Heb je dat artikel over haar CV gelezen?
Het is maar even dat men het weet,waar de onderhandelingen precies op stuk zijn gelopen...
Titel: Re: eindelijk wijs ...
Bericht door: roelant op 25 juli 2019, 09:56:40 am
Nu op TVE 24H Echenique klaagt erover dat hen niet veel werd aangeboden...Die kerel zegt werkelijk barbaarse onwaarheden en belachelijke argumenten,die zélfs iemand als ik zónder politieke formatie zonder enige moeite kan weerleggen.
Bijvoorbeeld(één van diversen):Sanchez bood hen het Ministerio de Vivienda aan,maar volgens hém is dat niets waard omdat van daaruit niet de mogelijkheid bestaat huisuitzettingen stop te zetten...
Ik blijf zeggen:als incompetente mensen in de regering komen,is de toekomst van Spanje wel te voorspellen...(zie ander draadje:komt het nog goed?nee!).
Titel: Re: eindelijk wijs ...
Bericht door: rix legene granada op 25 juli 2019, 12:16:34 pm
Politieke onderhandelingen zijn nooit openbaar, Roelant, en dat is maar goed ook! Op straat kun je niet onderhandelen. Je handen zijn aan alle kanten gebonden door de publieke opinie die alleen maar bloed wil zien. Achter gesloten deuren heeft men alle vrijheid om concessies uit te werken en als gedroomde winnaar uit de bus te komen.
Dat is overal ter wereld zo en dat is prima. Zo kun je tot zaken komen zonder dat het publiek, die bloedhond, zand in de machine kan strooien. Wijlen Den Uyl kon erover meepraten, die onderhandelde op straat en verloor zijn tweede kabinet met de grootste overwinning die de PvdA ooit had geboekt.

Wat Podemos vraagt zijn vijf ministeries. Dat is een redelijk getal. Ze hebben een derde van de zetels van de PSOE en vragen een kwart van de ministeries. Sánchez klaagt, dat ze een "regering binnen de regering" willen vormen. Ja, dat heet in de beschaafde wereld een coalitie maar zover is het hier nog lang niet kennelijk.

Echenique heeft gelijk. de aangeboden ministeries zijn allemaal ondergeschikt aan de grote zeshoek waar de beslissingen worden genomen en het geld wordt verdeeld. Is het zo gek, dat UP, die haar hele bestaan heeft gevochten tegen de maffia's en de bloedzuigers van de woningmarkt, nu een post wil, waar dergelijke praktijken aan banden kunnen worden gelegd?
Nog steeds schijnt de PSOE te denken dat een coalitie bestaat uit een handjevol clowns op onschadelijke hoekjes van het kabinet en hun eigen kampioenen. Dat is dom en beledigend.

Laat er dan maar nieuwe verkiezingen komen, hoewel de armoei daarvan schrijnend is en een testimonium paupertatis van de eerste orde voor de Spaanse democratie.

en ik ben het met Carlo eens: waar komt toch die blinde haat vandaan tegen UP? ik begrijp de kritiek wel en die is vast ook terecht maar die saus van afkeer en walging is niet realistisch. die is, citaat, vertroebeld.
Titel: Re: eindelijk wijs ...
Bericht door: roelant op 25 juli 2019, 13:38:56 pm
Het is beslist géén haat,geloof me.De beschrijving van hoe ik over Iglesias denk(ik zeg met opzet niet Podemos want ik scheer niemand over één kam) is afkeer,of afschuw.Buiten zijn fisieke aspekt,(iets waar ik nooit iemand op zal beoordelen maar ik ben van mening dat als je bepaalde funkties bekleed je respekt zou mogen tonen naar je colega´s),stoor ik me bv aan de manier hoe hij toespraken houdt,echt eng te noemen.Een soort doorgeslagen rapper die de melodie kwijt is.
Jouw eerdere betoog van een aantal weken geleden over waarom Vox extreem-rechts genoemd kan worden,is punt voor punt toepasbaar op Podemos,extreem-links dan,als je tenminste jouw argumenten als juist aan zou nemen,wat ik niet doe.Daarover straks meer.
Ik noem mijzelf al langere tijd niet meer links of rechts,omdat je daardoor veel te veel in een denk-corset wordt gewrongen.Ik noem me liever "rationeel":er zijn dingen die me aanstaan van PSOE,van C´s,maar óók van de PP én van Vox.Van Podemos niets,tóch heb ik hun programma gelezen(bijna niet doorheen te komen,wát een geleuter...).
Vind jijzelf Irene Montero geschikt om vice-presidente te zijn van een land als Spanje?
Titel: Re: eindelijk wijs ...
Bericht door: Carlo op 25 juli 2019, 14:05:13 pm
Is zijn voorkomen , kleding, haardracht een probleem voor jou ? Begrijp ik dat goed ?
Maar Roelant toch....dat is toch niet meer van deze tijd. Wat heeft dat met respect te maken ?

Ik schrik hier eigenlijk best wel van.

 Heb net even naar Pedro Sanchez geluisterd en wat bij mij blijft hangen is dat hij zichzelf ziet als de personificatie van links en hij vindt podemos maar koekebakkers die niet klaar zijn om belangrijke posities in te nemen, dat is wat hij zei.

Zelf denk ik dat hij zich lelijk vergist en dat hij nu rekent op stemmen van ciudadanos naar zijn kant in november.
Zijn opstelling verraad hoe en waarom er wellicht geen coalitie gesmeed gaat worden.
Ik denk dat podemos in de komende maanden zonder enig probleem de linkse stemmer kan overtuigen van het ongelijk van deze speech vandaag van Pedro Sanchez en dat zeker een deel van de linkse stemmers verder naar links, dus podemos zal opschuiven.
Sanchez zal dat beseffen maar hoopt dat de balans positief naar psoe zal doorslaan door de te winnen ciudadanos stemmers, dus links zal volgens mij meer gaan winnen, maar bij de volgende onderhandelingen zal hetzelfde probleem zich voordoen.
De dictatoriale toeeigening van links door Psoe is een hoogmoed die misplaats ¡s.

Ben benieuwd naar de interventie van Pablo Iglesias die aanstaande is. Nu dus
Titel: Re: eindelijk wijs ...
Bericht door: Carlo op 25 juli 2019, 14:17:21 pm
Op dit moment na een goede opsomming doet Pablo Iglesias wederom een geste  naar Psoe, wow.
Kan Sanchez wederom weigeren en de situatie redden ?

Ik laat de uitleg van het voorstel graag aan Rix over, want zij kan dit vele malen beter als mij uitleggen.

Wat ik wel nog even kwijt wil is dat ik Pablo Iglesias ieder jaar zie groeien als politicus, als mens had ik hem al heel hoog zitten, maar voor mij is hij met afstand de beste politicus die spanje op dit moment heeft
Titel: Re: eindelijk wijs ...
Bericht door: roelant op 25 juli 2019, 14:31:46 pm
..."Is zijn voorkomen , kleding, haardracht een probleem voor jou ? Begrijp ik dat goed ?"...
Als je me goed leest,begrijp je dat dus fout.
Mijn mening is wél dat ik het respektloos vind voor de funktie die hij heeft:naar de Music Awards gaat ie wél met een smoking,naar Zarzuela niet.Dat heet "saber estar",maar nogmaals,problemen heb ik er écht niet mee.
Sanchez doet het land een zeer grote dienst Podemos buiten de regering te laten.
Overigens antwoord nooit iemand op mijn argumenten.Wat vind je van Irene Montero als vice-president van een regering?De haren rijzen me te berge,maar ja,ze zal dan wel zo´n oormicro in krijgen zoals bij Salvame en dat soort programmas,haha.
Titel: Re: eindelijk wijs ...
Bericht door: Carlo op 25 juli 2019, 14:36:05 pm
Ok, naar mijn mening spreek je jezelf tegen maar goed.

Wat maakt je kleding, haardracht , tattoos etc nu uit als politicus, ieder het zijne  we leven in 2019 !!!

Hij mag zich kleden zoals hij wil, een verhouding hebben met wie hij wil, hij mag van koffie of thee houden waar en wanneer dan ook.

Ik ga ff de tour kijken, vind ik nu toch net even leuker.
Titel: Re: eindelijk wijs ...
Bericht door: roelant op 25 juli 2019, 16:15:17 pm
Hij wordt door álle spanjaarden betaald,en niet weinig!
Het is niet hetzelfde als wanneer iemand in de privésektor werkt.
Ik zeg niet dat hij daardoor een slecht politikus zou zijn,hoor.Dat komt door andere dingen,nm zijn denkfouten,haha.
Titel: Re: eindelijk wijs ...
Bericht door: roelant op 25 juli 2019, 21:56:27 pm
Ik voel me gelukkig vanwege de politieke gebeurtenissen vandaag:Podemos zal definitief niet aktief deelnemen aan een mogelijke regering.Uiteraard antwoorden in dit geval Rix of Carlo(de enige aktieve deelnemers) niet op mijn vraag of Irene Montero vice-presidenta zou kunnen zijn van een regering van een Koninkrijk wat Spanje is,geroepen hebbend dat de Borbones maar aan de tiburones gevoerd moeten worden etc...Zo´n figuurtje is best in te zetten om protestanten in hun tentjes op de Plaza Mayor moed in te spreken,maar meer niet,por favor...Het is gebruikelijk onder personen die zichzelf als links situeren om niet op harden argumenten te reageren>.tenn eerste kunnen ze geen tegen argumenten aanvoeren en ten tweede hoeden ze zodanig een zekere diskussie open,die in feite dus allang afgelopen is...
Iglesias zegt dat Sanchez er de schuld van heeft dat er géén linkse regering is gevormd.Hij bedeel zichzelf daarbij een hoofdrol die hij helemaal niet heeft.De schuldige is namelijk Riveras van C´s,die Spanje een gweldige regeing had kunnen bezorgen met een coalitie Psoe/C´s...zonder dat steun nodig zou ziijn  van miserables als Podemos,Etarras of independentistas..Pablo Iglesias is zó erg in zn rol gegroeid dat hij totaal de werkelijkheid uit het oog verloren heeft..ÉL YA NO PINTA NADA.
De PSOE van heden ten dage is trouwens ook al lang niet links meer,maar dat is weer een ander draadje...
Titel: Re: eindelijk wijs ...
Bericht door: Carlo op 25 juli 2019, 22:09:52 pm
je trekt je conclusies te vroeg. De koning zal waarschijnlijk Pedro Sanchez wederom voordragen en dan beginnen ze weer van 0 en kan tot 23 september alsnog een akkoord worden bereikt wat ik ook verwacht.

Natuurlijk kan zij vice president worden, geen enkele wet die het verbied, het is immers ook al voorgesteld.

Je teksten zijn continu doorspekt met respectloze, infantiele bejegeningen ten opzichte van een totaal legitieme partij en de personen die daar bij horen en daarom reageer ik niet op alles zal je me hopelijk vergeven.
Als je nu eens zou beginnen om de onnodige verwensingen achterwege te laten dan zou dat de discussie enorm op weg helpen  ;) O0

Titel: Re: eindelijk wijs ...
Bericht door: roelant op 25 juli 2019, 22:42:03 pm
Carlo,het zijn zóveel dingen waar jullie niets op te antwoorden hebben:
-Kun je hier konkreet 1 of 2 dingen neerzetten die Podemos bereikt heeft?
-Kun je een programma punt noemen wat Podemos heeft en bv PSOE ,C´s,vOX,of PP niet heeft?
-Jij vind dat de politicus die deze figuur voordraagT ALS VICE PRESIDENTE DEL GOBIERNO  de beste politicus is die Spanje heeft.over het feit of een anti-constitucionalista zónder enige ervaring als die van wat buurtgenootschap PROTEST EN EEN HALF JAAR ALS CASSIERE GEWERKT IN DE AFGELOPEN 5 JAAR?
-Over jullie held/voorbeeld Sanchez Gordillo hoor ik jullie ook al niet.Met figuren van Podemos in de regering  gaan we dus wél die kant op;godzijdank is het niet doorgegaan dit keer ...
Titel: Re: eindelijk wijs ...
Bericht door: roelant op 25 juli 2019, 22:44:00 pm
Goodnight;-)
Titel: Re: eindelijk wijs ...
Bericht door: Carlo op 25 juli 2019, 22:52:14 pm
Dat bedoel ik dus Roelant, op zo een vraag ga ik echt niet antwoorden.

En morgen gezond weer op !!
Titel: Re: eindelijk wijs ...
Bericht door: roelant op 25 juli 2019, 22:59:31 pm
Omdat je dat niet kunt of waarom?
Titel: Re: eindelijk wijs ...
Bericht door: Carlo op 25 juli 2019, 23:07:31 pm
Sorry Roelant, maar omdat het infantiele vragen zijn. Ga je er vanuit dat je mede-forumleden niet weten wat er speelt, gebeurd etc ??

Kom op zeg til het niveau wat hoger en je zult zeker reacties krijgen. Heb nu al bijna weer spijt dat ik me in dit infantiele circus laat meeslepen.
Titel: Re: eindelijk wijs ...
Bericht door: roelant op 26 juli 2019, 00:01:21 am
Nou goed,zo heeft Podemos nou eenmaal ook (Godzijdank) de mogelijkheid verloren om ook maar ééns in de regering deel te nemen.Als ik infantiele vragen heb,geef dan infantiele antwoorden.Maar zelfs daartoe is het Podemos entorno niet in staat,omdat het gebakken lucht is.
Nieuwe verkiezingen zullen dingen op hun plaats zetten,let maar op.
Titel: Re: eindelijk wijs ...
Bericht door: Bob op 26 juli 2019, 09:50:25 am
Jammer van die opmerking van infantiel. Zo wordt de discussie dood gemaakt en je opponent in een hoek plaatsen is natuurlijk niet een manier om een discussie te winnen.

Wat Iglesias zijn voorkomen betreft. Stel dat hij leider van het land zou zijn, hoe serieus denken jullie dan dat hij internationaal genomen zal worden? Als hij belangen van Spanje moet verdedigen? Een Trump loopt toch over hem heen?

Een leider heeft nu eenmaal charisma nodig en een fatsoenlijk maatpak hoort daarbij of je het leuk vind of niet. Die paardenstaart doet het misschien goed bij de krakersbeweging maar Iglesias kan niet eens in het openbaar praten zonder een pen vast te houden als een brugklasser die een spreekbeurt doet. Hij kijkt zijn doelgroep ook nooit aan en kijkt veel naar de grond.

Maar andere van Podemos respecteren de basis regels ook niet. Ze nemen zelfs hun kinderen mee naar het parlement terwijl er gewoon een kinderopvang in het gebouw is.

Als ik me zo zou vertonen en gedragen op mijn werk.

Het mooie van Podemos in de regering is echter dat we allemaal kunnen stoppen met het betalen van onze hypotheek of huur! ;) (dat laatste is een grapje)
Titel: Re: eindelijk wijs ...
Bericht door: roelant op 26 juli 2019, 10:08:49 am
Er is beweging in de koepel can Ciudadanos,in de vorm van aftredingen en dus ook nieuwe incorporaties.Het zou eventueel kunnen leiden tot een soort omzeiling van Rivera en zijn hardnekkige houding niet met de PSOE samen te willen werken,wie weet komt er iets uit die hoek.
Spanje is gister voor een ramp behoed;als Podemos aan de macht was gekomen sluit ik een staatsgreep niet uit,kortom een ellende.
Colau heeft haar salaris 40% gister verhoogd,olé y viva España!
Titel: Re: eindelijk wijs ...
Bericht door: Bob op 26 juli 2019, 14:18:55 pm
Roelant, ik vind daar tot nu toe niets van in de media. Wel over interne kritiek. Wat is er aan de hand?
Titel: Re: eindelijk wijs ...
Bericht door: roelant op 26 juli 2019, 14:40:42 pm
Dit is inmiddels de 4de topman die C´s verlaat;over hun opvolgers weet ik nog niets,maar Rivera kan zich toch niet als een diktator stijf houden?
https://www.elmundo.es/espana/2019/07/25/5d39f5f5fc6c8374678b45e3.html
Titel: Re: eindelijk wijs ...
Bericht door: Bob op 26 juli 2019, 14:44:10 pm
Dat had ik gelezen maar niet dat ze Rivera gaan omzeilen.

Persoonlijk hou ik Rivera verantwoordelijk voor de politieke chaos waar we inzitten.
Titel: Re: eindelijk wijs ...
Bericht door: roelant op 26 juli 2019, 16:10:11 pm
Dat omzeilen is slechts een gedachte waar ik mee speel,Bob.Een soort hoop;ik ben het met je eens dat Rivera de wáre schuldige is en denk dat het hem veel stemmen zal kosten,die naar de PSOE zullen gaan.
Titel: Re: eindelijk wijs ...
Bericht door: roelant op 26 juli 2019, 21:25:52 pm
Wat ik typisch vind van mensen van ideologie die op extreem links kijkt,is dat je nooit antwoord krijgt op concrete vrahen,maar dat die dan worden weggezet als.infantiel,irrelevant etc...
Nog wat voorbeelden alhoewel er tóch geen antwoord op zal komen,hooguit denigrerend comentaar:
-De uivaart van Modedero en Babyface.

-Marinaleda
-denkt iemand werkelijk dat Irene Montero met haar cv vice-presidenta van Spanje zou kunnen zijn?
-vraagt Podemos weinig om "ja" te stemmen bij Sanchez:de 5 meest relevante ministerios van Spanje ,terwijl ze niet eens 15% VAN DE STEMMEN HEBBEN...
-De laatste flater is wel dat "iemand" Iglesias influisterd op zn minst de "politacas activasde integracion del trabajo" of zo te vragen....hij wist zélf niet eens wat het is en dit is de grootste afgang van zijn carriere geworden:het gaat om iets wat totaal niets met de zittende regering te maken heeft!Maar goed,de beste politicus van Spanje kan zich tenslotte óók vergissen,nietwaar?
Titel: Re: eindelijk wijs ...
Bericht door: roelant op 27 juli 2019, 15:10:42 pm
Interessant artikel,waarin álles wat Podemos wilde doorvoeren wordt uitgelegd.Behoorlijk angstaanjagend,nu zullen de vóórstanders wel zeggen dat dit soort artikelen juist wordt geschreven om angst in te boezemen,maar laten ze dan eens met redelijke tegenargumenten komen:
https://www.libremercado.com/2019-07-27/de-lo-que-se-ha-librado-espana-las-medidas-que-proponia-podemos-para-sus-ministerios-1276642502/
Titel: Re: eindelijk wijs ...
Bericht door: lucky op 28 juli 2019, 18:33:37 pm
Podemos ....zou dat dan de reden zijn waarom zovele op hun stemmen ?
Het zou wel veel werkgelegenheid geven 
Quote (selected)
The leader of Podemos, Pablo Iglesias, whose political party is in favor of legalization cannabis
https://elpais.com/elpais/2019/03/29/inenglish/1553848289_186236.html
Titel: Re: eindelijk wijs ...
Bericht door: roelant op 29 juli 2019, 21:02:15 pm
De akkoorden PSOE-BILDU in Navarra zijn gewoonweg niet acceptabel.Dit kan niet.
Denk eens aan de familie leden van de ETA  slachtoffers.Moeten die óók denken dat de beulen van hun gelievden hun straf hebben uitgezeten en nu weer gewoon mee kunnen draaien in de maatschappij?
Mark my words:op dit punt gaat de PSOE onderuit bij de volgende verkiezingen.Hij kan beter steun zoeken,als dat al nodig zou zijn,bij de separatisten want ten eerste hebben die tot nu toe nog niemand vermoord en ten tweede neemt niemand hun serieus,ze slchten zich momenteel onder elkaar af dus dat gaat de goede kant op,er zijn steeds minder voorstanders voor het separatisme.
Titel: Re: eindelijk wijs ...
Bericht door: Bob op 29 juli 2019, 22:54:44 pm
En wat denk je van de net vrijgelaten ETA lid die als held onthaald werd? Dat is toch onder de gordel?
Titel: Re: eindelijk wijs ...
Bericht door: roelant op 30 juli 2019, 00:02:14 am
Ik hoop dat er gerechtigheid zal geschieden.En dat het niet eerst nodig zal zijn dat iemand dit eerbetoon aan een terrorist eerst zal moeten aanklagen voor er iets tegen wordt ondernomen...Het normale is dat de Fiscalia dit al zou doen zonder dat iemand dat vraagt,dat heet "actuar de oficio"...Maar Pedro Sanchez vind dit blijkbaar niet nodig,en mijn commentaar zal wel weer als naief worden weggezet door diegenen die Spanje graag in een Venezuela zouden zien verandren.
Titel: Re: eindelijk wijs ...
Bericht door: roelant op 04 augustus 2019, 23:25:10 pm
Het is vrij stil van jullie kant,de Podemos fans...Wonden aan het likken?
Volgens mij is het vanaf het begin af aan het doel geweest van PSOE om POdemos om zeep te helpen.Dat gaat bij de komend verkiezingen dan ook gebeuren,alleen is het nog lang niet duidelijk of de vluchtende keizers dan wel zo braaf PSOE zullen gaan stemmen.Ook vanuit partijen als C´s en Vox verwacht ik grote veranderingen,naar beneden toe,vanwege de teleurstelling die ze in de praktijk blijken te zijn;alhoewel Vox in Andalucië tenminste nog een beetje corruptie naar boven helpt brengen.
Wat in Navarra is gebeurt komt de PSOE duur te staan.Sommigen op dit forum zeggen dat mensen die babies hebben opgeblazen met bommen,na hun straf uitgezeten te hebben weer gewoon als Jan en Alleman aan de maatschappij deel kunnen nemen.Welnu:deze mensen hebben (door zich te onthouden in de stemming)de PSOE aan de macht geholpen in Navarra,uiteraard hebben ze daar hun voorwaarden aan gesteld...
Dus lieve kinderen:de PSOE regeerd momenteel in Navarra wegens een overeenkomst,gesloten met een politieke partij die geweld goedkeurt tegen andersdenkenden en dat niet alleen:veel leden van deze partij,Bildu,zijn veroordeelde bommenleggers in wiegjes die inmiddels zijn vrijgekomen,op welke manier dan ook.
Ergens in mijn binnenste heb ik tóch liever dat regerende personen proberen geld achterover te drukken,die lopen dan toch wel tegen de lamp,dan dat er personen in de regering zitten die mij uitlachen omdat ze mensen opgeblazen hebben en nu senador zijn of zo...
Titel: Re: eindelijk wijs ...
Bericht door: Bob op 05 augustus 2019, 00:09:02 am
Ik denk er precies zo over Roelant. Ik vind dat jij het beter verwoord dan dat ik zou kunnen dus ik heb er verder niets aan toe te voegen, behalve dat ik het allemaal erg triest vind.
Titel: Re: eindelijk wijs ...
Bericht door: Pau op 05 augustus 2019, 14:16:59 pm
Ik zou graag mee willen praten, maar heb te weinig info en kennis om echt iets zinnigs te zeggen. In algemeenheden kan ik er wel wat vinden, maar daar gaat dit draadje te diep voor. Ik lees wel heel graag mee om meer te weten te komen over de Spaanse politiek.
Titel: Re: eindelijk wijs ...
Bericht door: rix legene granada op 07 augustus 2019, 14:07:44 pm
nee, Roelant, geen wonden aan het likken maar het is vrij zinloos om elke keer weer met dezelfde argumenten aan te moeten komen die vervolgens op rotsbodem vallen. Het zijn twee gescheiden werelden en dat laat ik graag zo.

Wel ben ik, met jullie, diep verontwaardigd over de ontvangst met erehagen van de moordenaars van de ETA die vrijgelaten zijn. Een botter gebaar kun je niet maken en dieper kan een mens moreel niet vallen. Schandalig!