SpanjeForum

Fora => Spaanse politiek-en-economie => Topic gestart door: SpanjeForum nl op 26 juni 2019, 14:21:55 pm

Titel: Een andere kijk op bankzaken, N26
Bericht door: SpanjeForum nl op 26 juni 2019, 14:21:55 pm
In de link naar het N26 review leest je meer over de nieuwe Europese bank N26 waar je als EU burger een gratis bankrekening (https://www.geldburger.nl/link/n26/) kan openen. Gratis is mooi, maar wat zijn de voor- en nadelen van N26?  N26 is een Duitse online bank die actief is in heel Europa. Sinds 2 jaar kun je ook als Nederlander bij N26 een bankrekening openen. Wat N26 bijzonder maakt is dat een bankrekening geheel gratis is. Daarbij krijg je naast een pinpas ook nog een gratis prepaid Mastercard (https://www.geldburger.nl/link/n26/).
Dat klinkt natuurlijk heel interessant, maar er zijn ook vragen. Is je geld wel veilig bij een Duitse online bank? Hoe verdient N26 geld als hun bankrekeningen gratis zijn? Hoe werkt internetbankieren bij N26? Enzovoorts.  Antwoord op deze vragen en meer vind je in deze N26 review.
   
Lees verder.   
https://www.geldburger.nl/n26-review-bankrekening/
   
Titel: Re: Een andere kijk op bankzaken, N26
Bericht door: Pau op 26 juni 2019, 16:49:53 pm
Dan heeft een rekening bij N26 geopend en het werkt inderdaad erg goed. Nog geen negatieve aspecten tegengekomen.
Titel: Re: Een andere kijk op bankzaken, N26
Bericht door: roelant op 26 juni 2019, 17:20:14 pm
Je zal dit dan wél bij de IRPF op moeten geven als zijnde buitenlands banktegoed.
Niet vergeten!
Titel: Re: Een andere kijk op bankzaken, N26
Bericht door: MalagaHenk op 26 juni 2019, 19:54:15 pm
Al eerder gemeld. Nog steeds heel positief en snel.

https://www.spanjeforum.nl/algemeen/bankkosten-bij-alle-banken/msg234997/#msg234997
Titel: Re: Een andere kijk op bankzaken, N26
Bericht door: SpanjeForum nl op 26 juni 2019, 20:41:38 pm
@Roelant als je er tegoed op hebt ? Het werkt snel, 0% commisies en wordt hun App ondersteund door Google Play. Betalen via de N26 mobile app werkt perfect. Jammer dat ze nog geen creditcard uitgeven, de nieuwe internet bank Bunq https://www.bunq.com/nl/features/worldwide-cards bied wel creditcard. Bij sommige autoverhuur bedrijven zoals SIXT wordt de N26 Masterdcard (debitcard) niet geaccepteerd. Vliegtickets en hotel reserveren is geen probleem.
       
De N26 mastercard kaart is gratis en wordt vrijwel overal geaccepteerd. Telefoon boven het pin apparaat houden en betalen. Portomonee kan in de broekzak blijven. Duidelijke informatie direct op de mobiel. In de praktijk een uitkomst.
Titel: Re: Een andere kijk op bankzaken, N26
Bericht door: MalagaHenk op 27 juni 2019, 07:58:54 am
Aanvullende informatie. Dit is een mail die ik recentelijk kreeg.

We are on the way to offering you a Spanish IBAN

Hey Henk,

We have good news for you. We are working on a solution that offers you the option to get a new Spanish IBAN or to stay with your current German one.

We know that having a bank account with a foreign IBAN can sometimes be an obstacle when living in Spain, particularly when you want to set up direct debits or transfer money from other banks to your N26 account.

Legally, any IBAN from the EU should be accepted in Spain. There are no official reasons that should prevent you from using your N26 bank account in Spain because of a foreign IBAN.

That being said, having the opportunity to use your account for all your financial needs is our mission. That’s why from now on, every new N26 customer in Spain will automatically get a Spanish IBAN, and those who currently have an account with a German IBAN will also be offered this opportunity this summer.

At this point, you don’t need to do anything else and you can keep using your account as normal. We will contact you with all the details about the next steps.
Titel: Re: Een andere kijk op bankzaken, N26
Bericht door: roelant op 27 juni 2019, 09:29:29 am
Daarmee zou die aangifteplicht waar ik het over heb opgelost zijn.
Het enige wat ik als nadeel zie(ik heb ING en daarbij hetzelfde probleem) is dat je niet makkelijk geld kunt storten op je rekening;want dat kan alleen maar via overboeking van een andere rekening en dat kost tijd én geld.Bij ING kan het via hun eigen geldautomaten,maar hier  in Vic is er geenéén;wél om op te nemen natuurlijk maar verder niets.
Titel: Re: Een andere kijk op bankzaken, N26
Bericht door: SpanjeForum nl op 27 juni 2019, 10:24:26 am
@Roelant, de aangifte bij IRPF bij het hebben van een buitenlandse N26 rekening, gaat dat in v.a. een bepaald bedrag?
Titel: Re: Een andere kijk op bankzaken, N26
Bericht door: George van de Rebelleclub op 27 juni 2019, 11:04:47 am
Ik zie geen voordelen t.o.v. mijn gratis rekening bij de Caixa. Ook ik heb gratis bankkaarten zowel debit als credit, gratis overschrijvingen in de E.U., gratis geld opnemen bij hun automaten, gratis internetbankieren, enz.
Titel: Re: Een andere kijk op bankzaken, N26
Bericht door: SpanjeForum nl op 27 juni 2019, 11:43:17 am
Wij zijn ooit eens jaren geleden bij de La caixa binnen gestapt voor een zakelijke rekening en omdat deze bank een applicatie bood, een afreken kassa voor gebruik in websites. Die wilde wij van de Nederlandse merchant naar een Spaanse overzetten. Een presentatie gegeven bij de Spaanse directrice van de lokale La Caixa bank in Málaga. Alles in orde en wij toen de La Caixa applicatie laten bouwen door destijds Nederlandse software ontwikkelaars, voor een slordige €3.500. Wij maakte een afspraak bij de bank om met trots de ingebouwde La Caixa kassa applicatie te laten zien, die nog wel even door La Caixa gecativeerd moest worden.   
   
Het begon al goed, de directrice was niet komen opdagen en zat er een jonge plaatvervanger. Wij moesten wachten op autorisatie om de aplicatie live te kunnen gebruiken en die kwam maar niet.  Geen uitleg niks van La Caixa. Na onderzoek en nabellen van onze kant , bleek het te gaan om een een rubriek met Tarot (waarzegsters) op MercadOnline waar banken geen betaal autorisatie voor afgegeven (hiervan was La Caixa op de hoogte want zij hadden de site bestudeerd ( zeiden ze  :-\ ). Geen probleem want wij kunnen een groep op de websites zo weghalen CQ deactiveren. Daar gaat het hier niet om. Ze kijken er totaal niet aan om, hoe wij dit eenvoudig konden oplossen. Er wordt niet gecommuniceerd door La Caixa en zoek het maar uit. Geen excuus niks, directrice die haar neus drukt en niet meer aan de telefoon komt  ]:( .  €3.500 weg, foetsie. Dus bij die Spaanse bank lopen wij nooit meer naar binnen. Nu is dit een zakelijke kwestie en zegt dit niks over het hebben van een privé rekening.
     
     
Wij werken al jaren met de Unicaja en de Deutsche Bank. Niks over te klagen. N26 was om te proberen en moet zeggen het bevalt goed. het openen van een rekening gaat met een video verbinding en verificatie en zonder kosten werd de Master debitcard opgestuurd die door Google Play wordt ondersteund. Dat was de reden om het te proberen. 
Titel: Re: Een andere kijk op bankzaken, N26
Bericht door: Agnes op 27 juni 2019, 21:14:20 pm
Hoe verschilt N26 tot TransferWise (https://transferwise.com)?

Zo op het eerste gezicht bieden ze allebei een gratis bankrekening met MasterCard debitcard. Verder zijn ze allebei stukken goedkoper dan traditionele banken wanneer je geld overmaakt, pint of betaalt in/naar het buitenland en kan je vanalles regelen, instellen (bijv. blokkeren) en in de gaten houden vanaf een app op je telefoon.
Titel: Re: Een andere kijk op bankzaken, N26
Bericht door: U2brutus op 28 juni 2019, 13:46:08 pm
gratis rekening bij de Caixa.
George, wat voor type rekening heb jij dan, want wij betalen wel degelijk voor de rekening en de passen!?
Titel: Re: Een andere kijk op bankzaken, N26
Bericht door: roelant op 28 juni 2019, 15:38:14 pm
Wij betalen voor de rekening op zich niks,maar dedebet card is 28€/jaar en géén transferencias gratis of zo...
Bij Caixabank dus.
Titel: Re: Een andere kijk op bankzaken, N26
Bericht door: George van de Rebelleclub op 28 juni 2019, 16:18:33 pm
Ik heb een rekening corriente bij de Caixa. Met zo'n rekening moet je, in principe, alles via de automaat of via het internet doen. Maar tot nu toe hebben ze mij mog nooit de deur gewezen als ik langs kwam voor vragen.
Deze rekening zullen ze je niet zo maar aanbieden, zij willen dat je dat stomme boekje gebruikt wat nog een overblijfsel is van de 20ste eeuw, zodat ze commissies kunnen vragen waar ze maar willen. Maar als je erom vraagt zullen ze het niet weigeren.
Ik weet niet zeker of je resident moet zijn voor zo'n rekening.
Titel: Re: Een andere kijk op bankzaken, N26
Bericht door: lucky op 28 juni 2019, 18:59:20 pm
Nadelen volgens Job Verberne
Quote (selected)
-Beroerde klantenservice
-Geen iDeal betalingen mogelijk
-Het is een volwaardige rekening, maar wel met beperkingen(N26 als enige bankrekening gebruiken is praktisch onmogelijk.)
-Sommige dingen kosten wel geld :
(5 geldopnamen iedere maand gratis. Daarna €2 per geldopname (in EUR)
geldopnamen in niet-EUR bedragen: 1,7% koersopslag en ook voor een vervangende Mastercard of Maestro kaart betaal je extra, namelijk €10.)
------------
Mijn N26 ervaring is niet mijn enige bankervaring. Voor zzpdaily.nl schrijf ik namelijk reviews over allerlei bankrekeningen, zakelijke rekeningen en andere bankproducten.
Lees het ganse verslag
https://zzpdaily.nl/mijn-n26-ervaring/ (https://zzpdaily.nl/mijn-n26-ervaring/)
Titel: Re: Een andere kijk op bankzaken, N26
Bericht door: SpanjeForum nl op 05 juli 2019, 09:44:52 am
Sinds februari 2016 behoort uw IBAN te worden geaccepteerd in alle landen SEPA in overeenstemming met de Europese wetgeving, "sommige leveranciers en werkgevers" accepteren IBAN niet van andere lidstaten.

Leveranciers en werkgevers die nog niet alle IBAN accepteren meestal niet, omdat hun bedoelingen zijn niet goed, maar simpelweg omdat ze niet op de hoogte zijn of niet de technische middelen om IBAN van verschillende formaten door hun user interfaces verouderd niet. Het niet aanvaarden van IBAN uit andere EER-landen is echt een overtreding van de Europese wetgeving (artikel 9 van Verordening nr. 260/2012). Ongeacht uw IBAN begint met DE, FR, ES, IT of een ander land code, dit heet "discriminatie IBAN" en is dus verboden.       
     
               
Het Spaanse Movistar heeft hier maling aan en accepteert betalingen niet van een debet zoals de card N26 wanneer die gekoppeld is aan een buitenlandse bank  ]:( .

Titel: Re: Een andere kijk op bankzaken, N26
Bericht door: Fred.v.s. op 06 juli 2019, 22:04:13 pm
Ik zie veel van die nieuwe internet banken opkomen. Zo te lezen toch nog wat beperkingen bij N26. Ik overwoog ook om bij deze bank een extra rekening te openen. Meer uit nieuwsgierigheid en er geen kosten aan betalingsverkeer en card uitgaven verbonden zijn. Als het problemen geeft met betalingen in het buitenland en bij auto verhuur wat ik lees, dan blijf ik voorlopig bij mijn vertrouwde ABN AMRO creditcard, daar kan ik overal mee terecht. Ik overdenk nu wij meer in Spanje zijn, om een extra rekening bij de Spaanse tak van de Duitse bank te openen.
Titel: Re: Een andere kijk op bankzaken, N26
Bericht door: U2brutus op 07 juli 2019, 14:09:20 pm
dan blijf ik voorlopig bij mijn vertrouwde ABN AMRO

Er zijn diverse redenen waarom dit sowieso is aan te raden. En heb je eenmaal alle Nederlandse bankrekeningen gestopt als Spaans resident, dan kun je er nooit meer eentje openen, tenzij je weer naar Nederland terugkeert!
Titel: Re: Een andere kijk op bankzaken, N26
Bericht door: lucky op 07 juli 2019, 16:53:33 pm
https://europa.eu/youreurope/citizens/consumers/financial-products-and-services/bank-accounts-eu/index_nl.htm
Titel: Re: Een andere kijk op bankzaken, N26
Bericht door: U2brutus op 08 juli 2019, 14:58:37 pm
Krijg nu toch wat! ::)  Hebben ze in Brussel eindelijk eens iets nuttigs bedacht? :o :o


Voorheen was dit een groot probleem, vooral voor mensen met een lijfrente als deze na een paar jaar residentie in Spanje tot uitkeren moest overgaan. Dan eiste de uitkerende instantie bijna altijd een Nederlandse rekening om de betalingen te verrichten. Indien men bij emigratie hier geen erg in had gehouden en alle rekeningen had stopgezet, kwam men van een koude kermis thuis.


Nu op het gebied van belastingen nog eens een paar van dit soort initiatieven graag, zoals het stoppen met die overbodige vermaledijde woonlandverklaring! ):D
Titel: Re: Een andere kijk op bankzaken, N26
Bericht door: lucky op 14 juli 2019, 18:00:36 pm
Quote (selected)
Controversy
In June 2016 N26 notified several customers that their accounts were going to be terminated. The company cited as main reasons that some customers were making too many ATM withdrawals, while others were suspected of money laundering.[12] The introduction of the Fair Use Policy in July 2016 came as an aftermath of these terminations.[original research?]

During the transfer of its customer base to its own banking infrastructure, N26 customers took to social media to report various problems.[13]

In December 2016 Vincent Haupert, a research fellow in computer science from the University of Erlangen-Nuremberg, demonstrated how he could take advantage of security vulnerabilities in order to get access to N26 users' accounts.[14] Haupert had already notified N26 of the vulnerabilities back in September 2016.[15] N26 acknowledged the issues and claimed that they had been fixed before they became public, adding that no user account had actually been compromised.

In March 2019, German media reported that customers who had their account credentials stolen found it difficult to contact the bank and resolve the situation. Customer advocates reported that there was a growing number of complaints from phishing victims who were unable to access their accounts and found it difficult to contact the bank. In a widely reported case N26 took more than two weeks to restore access for a customer who had €80,000 stolen from their account. The reports raised the question if the rapid growth of the bank had left it ill equipped to deal with the increasing number of support cases.
https://en.wikipedia.org/wiki/N26_(bank)

Quote (selected)
Mehrere Betrugsfälle erschüttern N26. Wächst die gehypte Smartphone-Bank zu schnell? Wir haben mit Gründer Valentin Stalf gesprochen – über leergeräumte Konten, schwer erreichbaren Kunden-Support und künstliche Intelligenz.
https://t3n.de/news/n26-kundenservice-valentin-stalf-1153635/

Quote (selected)
Einem N26-Kunden werden 80.000 Euro gestohlen — und die Bank ist überfordert
https://www.businessinsider.de/einem-n26-kunden-werden-80000-euro-gestohlen-und-die-bank-ist-ueberfordert-2019-3

Quote (selected)
Die mobile Bank N26 wirbt mit aggressiven Slogans. Doch die Beschwerden von Kunden häufen sich. Selbst wenn Konten gehackt werden, reagiert das Start-up nur langsam.
https://www.spiegel.de/wirtschaft/service/probleme-bei-online-bank-n26-haeufen-sich-a-1260154.html

Wees gewaarschuwd !
Titel: Re: Een andere kijk op bankzaken, N26
Bericht door: MalagaHenk op 15 juli 2019, 10:20:23 am

Wat een heksenjacht richting N26. Gelukkig dat alle andere banken geen problemen hebben.  ??? ??? ???


Een opstartende jonge competitieve nieuwe bank heeft altijd kinderziekten. Zelf uitermate tevreden over klantenservice, overmakingen etc etc. :) :)
Titel: Re: Een andere kijk op bankzaken, N26
Bericht door: lucky op 15 juli 2019, 11:52:18 am
Opstartende jonge bank ? Zo jong is dat toch niet meer voor een bank
Quote (selected)
Fundación: febrero de 2013
Titel: Re: Een andere kijk op bankzaken, N26
Bericht door: MalagaHenk op 15 juli 2019, 12:10:17 pm
Ook nog het laatste woord willen hebben. Ik ben weg hier. Succes.
Titel: Re: Een andere kijk op bankzaken, N26
Bericht door: Fred.v.s. op 15 juli 2019, 12:43:54 pm
Ik heb een rekening geopend bij N26 en ontving ik hun masterard zonder kosten met een week thuis. Geld naar mijn rekening overgeboekt, betalingen gedaan. Heb een paar keer met hun support gechat en werden mijn vragen snel beantwoord. Alles werkt goed. Ik heb de stukken achter uw links gelezen Lucky, de €80.000 die een klant kwijt was geraakt is door de N26 opgelost.
   
Aktualisierung 5. April 2019: Die Bank teilt mit, dass sie den Kunden die entsprechenden Schäden mittlerweile erstattet habe. Keurig toch. hebben gesettelde banken ook mee te maken. Is een kritische journalist die aan het schrijven is gegaan. Voor het overige zijn N26 gebruikers positief over de bank. https://es.trustpilot.com/review/n26.com

 
Titel: Re: Een andere kijk op bankzaken, N26
Bericht door: lucky op 15 juli 2019, 15:40:45 pm
Ik wou het enkel even melden , niet meer niet minder  :-[ 
We lezen veel artikels over investeringsmogelijkheden ( mijn man zijn hobby) en daar kwam ik deze info tegen .
 ;) 


Sorry Henk Malaga , ik was niet op de hoogte dat het laatste woord voorbehouden was voor jou , ik dacht dat we hier een discussie konden voeren .
Titel: Re: Een andere kijk op bankzaken, N26
Bericht door: roelant op 23 juli 2019, 10:06:56 am
Ik lach me kapot:het is een forum,FORUM...hallo weet iemand wat dat woord betekend?Als je er dan niet tegen kunt om weerwoord te ontvangen én denkt dat een diskussie afgelopen is wanneer JIJ dat zegt,dan kun je inderdaad maar beter niet meer meedoen ,vind ik.
Niet omdat ik daar wat op tegen zou hebben,integendeel,maar om jezelf irritaties etc te besparen.
Titel: Re: Een andere kijk op bankzaken, N26
Bericht door: Jack op 26 juli 2019, 17:21:33 pm
Ja irritaties zouden je wel eens kunnen doen besluiten om het forum te verlaten maar dan mis je misschien zinvolle informatie of vragen van andere mensen. Vandaar dat ik voor de tweede keer in bijna 10 jaar tijd een tweede forumlid heb toegevoegd aan mijn negeerlijst. Dus vanaf nu heeft Zion een companero.
Titel: Re: Een andere kijk op bankzaken, N26
Bericht door: roelant op 26 juli 2019, 19:25:47 pm
Zion...zo zeg,dát is een tijd geleden.Hij had nog een andere naam en zat meer op het buurforum,vaak was hij aan het klagen over alles en nog wat..
Maar het is niet nodig om hem op je negeerlijst te zetten want hij is zélf al weggegaan en heeft ál zijn posts hier laten verwijderen...
Even terug on topic:een nadeel van internetbanken die dus gée´n of weinig kantoren hebben,is dat het lastig is om geld te storten.Dat kan vaak alleen per transferentie vanaf een andere rekening.
Door een foutje van mijn vrouw kocht zij iets op Amazon met mijn debitcard van ING waar géén saldo op stond op dat moment(nog steeds niet maar das een ander verhaal).Het vreemde is dat blijkbaar als je per internet koopt,ING niet altijd de transaktie weigert al is het géén creditcard en heb je geen saldo.Ik kwam dus in het rood,9€, geen ramp maar om het saldo aan te zuiveren moet ik óf een transferentie doen vanaf een "normale" bank wat bijna 5 euro kost,óf naar Barcelona waar ING betaalautomaten heeft waar je wél geld op je rekening kunt storten
Het is dus géén afbouwende kritiek maar ik wil maar zeggen dat je beter niet alléén zo´n internetbank kunt hebben,maar beter naast een "gewone".
Titel: Re: Een andere kijk op bankzaken, N26
Bericht door: Fred.v.s. op 25 augustus 2019, 11:44:40 am
Wij gebruiken de N26 bank nu een tijdje en kan er niks op aan merken. Nou ja dat er meer geld op de rekening blijft staan, omdat er geen commissie en onderhoud kosten worden berekend. Dat van geen commissies bij Spaanse banken gaat er bij mij moeilijk in.  Wij kunnen in Spanje overal met de N26 card betalen en overboeking staan super snel op de rekening. Tot nu toe tevreden.
Titel: Re: Een andere kijk op bankzaken, N26
Bericht door: expat999 op 25 augustus 2019, 14:25:18 pm
Mocht je naast fiat account, debit card, IBAN ook Crypto muntjes hebben, dan zou je Wirex kunnen overwegen. Zij hebben ook IBAN ingesteld voor Spaanse klanten.

https://wirexapp.com/es-es

Titel: Re: Een andere kijk op bankzaken, N26
Bericht door: expat999 op 25 augustus 2019, 15:54:12 pm
Nog een leuke vergelijkings-site gevonden (voor non-residents):

https://banking.compra-perfecta.es/?utm_source=bing&utm_medium=cpc&utm_campaign=EN-International%20Spanish%20Bank%20account&utm_term=%2Bbank%20%2Baccount%20%2Bspain&utm_content=spanish%20bank%20account
Titel: Re: Een andere kijk op bankzaken, N26
Bericht door: Fred.v.s. op 25 augustus 2019, 18:38:33 pm
Handige link en heb de website bekeken. Niet voor simpel recht toe recht aan bankieren bestemd.