SpanjeMarktplaats

Auteur Onderwerp: Dexia financierde airport Castellon - Behandeling Grieken als vb. voor Spanje  (gelezen 1306 keer)

Offline Albert_63

  • Forumlid
  • ***
  • Berichten: 975
  • Plaats: Gent ( - Vinaròs)
http://deredactie.be/cm/vrtnieuws/opinieblog/opinie/1.2376147

Een Griekse behandeling voor de banken - Frank Vanaerschot

Bron: deredactie.be

In Spanje staat wat in de volksmond ‘de eerste voetgangersluchthaven’ wordt genoemd. Twee jaar na de opening werd er nog geen enkel vliegtuig gesignaleerd, wel een 24 meter hoog koperen standbeeld van Carlos Fabra, de voormalige gouverneur van de regio.

Het zijn typische voorbeelden van de corruptie en onefficiëntie die met Zuid-Europese landen geassocieerd worden sinds de Eurocrisis. Wat er echter niet bij verteld wordt is dat zulke pareltjes van slecht bestuur onmogelijk het licht zien zonder een bank die het project steunt en financiert... Dexia.

......
Logica of ideologie

De Europese beleidsmakers en de Trojka blijven Griekenland echter het mes op de keel zetten. In de plaats van hoognodige zuurstof te voorzien, wringen ze de samenleving verder de nek om. Er zit geen economische logica achter, ze hebben enkel een ideologisch doel: voorkomen dat een ander, mogelijk efficiënter beleid, ademruimte krijgt en inspirerend werkt, beleid dat een donkere schaduw over de gemaakte beleidskeuzes van de huidige Europese politieke elite dreigt te werpen.

 

Zoek in een archief van 235.000 berichten. Om gebruik te kunnen maken van uitgebreid zoeken, dient u ingelogd te zijn. Een account aanmaken kan hier.

Online status

 
 
Welkom, Gast. Alsjeblieft inloggen of registreren.

Advertentie SpanjeMarktplaats.nl

* Poll

Topic bestaat niet.

Kies een kleurForumstandaard

Permanent