SpanjeMarktplaats

Auteur Onderwerp: abgrund  (gelezen 2937 keer)

Offline rix legene granada

 • Forumlid
 • ***
 • Berichten: 4.749
 • rix legêne almería
 • Plaats: almería
abgrund
« Gepost op: 02 februari 2013, 11:31:01 am »
Verbaasd? Nee, natuurlijk niet, je verbaast je nergens meer over wanneer **** politici het nieuws weer eens halen.
Met het openen van de beerput van de immorele personage ***** Bárcenas, waait een nieuwe vieze ****lucht op uit de riolen van de PP. Natuurlijk, geen enkele partij in dit land is lelieblank, iets waarmee de opperhoofden van de regerende ****bende vaak schermen: "maar hullie hept ook..." alsof het niet belachelijk genoeg is om met dergelijke flauwekul aan te komen.
Een nieuw dieptepunt werd bereikt met het vice-hoofd van het liegende, bedriegende, graaiende en snaaiende politici in een toespraak die, ware hij niet zo in- en in-triest, me de rest vand e dag de slappe lach zou hebben bezorgd.
De leugens staan in neoletters over de voorhoofden geschreven.
Verbaaasd? Ja, over één ding telkens weer. Hoe krijg je het voor elkaar om zo zonder blikken of blozen leugens ten beste te geven ("een complot van de krant, knip- en plakwerk" hoe bedénk je het?); in gangsterland heeft men, dat moge dudielijk zijn, het geweten allang ingeruild voor de portemonnee. Men beléidt niet alleen zijn onschuld, men is er - en dat is het ergste van alles - zélf in gaan geloven. Anders kan ik de serene rust van het politicipak niet verklaren.

Als elk land de regering krijgt die het verdient, en dat was hier meer dan ooit het geval toen de Spanjaarden in meerderheid voor een bekend laffe regeringsleider en een door en door corrupte partij kozen om dit land naar de afgrond te voeren.
Bij het economische échec heeft zich nu een politiek en een moreel failliet gevoegd.

Ik geef geen cent meer voor een land dat politici kiest om zich te laten ringeloren, bedriegen en voorliegen en ik hoop dat dat ook geldt voor de rest van Europa. Wie zo blind is geweest, verdient zo'n pak slaag en moet niet klagen.
PP-stemmers hebben exact geweten - en hadden kúnnen weten, de dure plicht van elke democraat - waar ze op stemden en hebben precies gekregen wat ze bestelden: abgrund.

Ik ben toch weer verbijsterd en zinloos woedend.

Enkele woorden, uitdrukkingen aangemerkt met **** zijn door de moderatie aangepast vanwege aanstootgevend taalgebruik. De zinopstelling is niet veranderd. Fred.
« Laatst bewerkt op: 03 februari 2013, 04:40:07 am door 24 »

Offline Gabriella

 • Forumlid
 • ***
 • Berichten: 1.359
 • Plaats: Igualada (Barcelona)
Reageer op: abgrund
« Reactie #1 Gepost op: 02 februari 2013, 15:20:32 pm »
En het ergste is nog dat het nog lang gaat duren eer de volgende verkiezingen zijn. We moeten het dus doen met dit stelletje.... laat ook maar
« Laatst bewerkt op: 02 februari 2013, 22:20:32 pm door 1466 »

Offline rix legene granada

 • Forumlid
 • ***
 • Berichten: 4.749
 • rix legêne almería
 • Plaats: almería
Reageer op: abgrund
« Reactie #2 Gepost op: 02 februari 2013, 17:04:42 pm »
Dat begrijp ik, Fred maar het is ook bijna onmogelijk om over dergelijk kosmisch onfatsoen in fatsoenlijke termen te schrijven.
« Laatst bewerkt op: 03 februari 2013, 00:04:42 am door 24 »

3414

 • Gast
Reageer op: abgrund
« Reactie #3 Gepost op: 02 februari 2013, 17:14:41 pm »
Verder geen probleem Rix  :wink Het zoveelste nieuwe politieke schandaal in Spanje bereikte zojuist ook de Ned Tv.
« Laatst bewerkt op: 03 februari 2013, 00:14:41 am door 3414 »

Offline roelant

 • Forumlid
 • ***
 • Berichten: 9.858
 • Plaats: Vic,BCN.
Reageer op: abgrund
« Reactie #4 Gepost op: 02 februari 2013, 17:45:36 pm »
Nu staat als urgent nieuws het volgende in de krant(El Mundo):De penningmeesteres van de PP bevestigd dat er géén dubbele boekhouding bestaat.

Nou vraag ik mij dus echt af of het niet tijd is de straat op te gaan en op de barricaden te springen,nou is het toch wel mooi geweest!!
Wat kan ons het verrotten wat iemand van binnen de PP ervan vind????
In een normaal funcionerend land had allang het volgende moeten gebeuren:Ministerio Fiscaal ziet dat er ook maar een kleine kans is op onregelmatigheden,direkt het TRibunaal Supremo inschakelen(dit is de enigste instantie die een president van de regering kan be- of veroordelen).Dit TS had allang een inval moeten verordenen in c/Genova en alles in beslag nemen daar ter onderzoek.Als alles o.k. is,is er niets aan de hand.Maar nu elke minuut dat ze dat niet doen is er natuurlijk géén enkel bewijsmateriaal daar te vinden.
Rajoy heeft angstvallig de afgelopen weken geprobeerd de befaamde"redding" uit te stellen,en nét te doen of Spanje dat niet meer nodig zou hebben dankzij zijn kunsten van het afgelopen jaar.
Nu zal hij,oftewel wij allen,er zéker naar kunnen fluiten.Wie gelooft er nu nog in dit verrotte land?
Ja,ik,maar in de mensen dan,niet in hun leiders in elk geval.
« Laatst bewerkt op: 03 februari 2013, 00:45:36 am door 36 »

Offline pietmeijers

Reageer op: abgrund
« Reactie #5 Gepost op: 02 februari 2013, 18:51:08 pm »
Feestend en frauderend ten onder gaan, dat werd twintig jaar geleden al door velen geschreven.
Schofterigheid kent geen grenzen.

@moderator

Als er al gemodereerd moet worden, dan wel zodanig dat er gezien kan worden waar de tekst is aangepast.

Vroeger gebeurde dat met ****** .......***** wel zo duidelijk.
« Laatst bewerkt op: 03 februari 2013, 01:51:08 am door 835 »

Offline Jan CdS es

 • Forumlid
 • ***
 • Berichten: 335
Reageer op: abgrund
« Reactie #6 Gepost op: 02 februari 2013, 21:25:57 pm »
De boeken van de PP mogen worden nagepluisd en Rajoy doet ook zijn boeken open (zegt hij).
Nu zal ik wel helemaal dom/gestoord zijn maar ik dacht en denk dat zwart geld toch niet geboekt wordt?

Gelukkig zijn niet alle Spanjaarden zo dom als hun "leiders" lees ik als commentaren in de kranten.
« Laatst bewerkt op: 03 februari 2013, 04:25:57 am door 130 »

Offline Cas

 • Sponsor
 • Forumlid
 • ***
 • Berichten: 599
 • Sail with the wind from today!
 • Plaats: Paterna
Reageer op: abgrund
« Reactie #7 Gepost op: 02 februari 2013, 21:54:48 pm »
Met alle respect voor de menig van Rix , maar er is toch niets nieuws onder de zon?
Nu heb ik niet gestudeerd maar wel erg veel gelezen en dat soort praktijen zijn toch van alle tijden oftewel zo oud als de mensheid zelf?

Alleen met dit verschil dat het vroeger (100 jaar geleden, waar hebben wij het over?) de elite en kerken vrijwel onaantastbaar waren, laat staan een paar honderd jaar geleden.  In die tijden werd je voor het "aanvallen" van de elite in het gelukkigste geval in een kerker gesmeten waar ze, met een beetje geluk, na 25 jaar nog eens om je naam kwamen vragen.

Ik denk dat historisch gezien de huidige tijden ongekend zijn, iedereen mag zijn menig zeggen en kenbaar maken, er is een wet Openbaarheid van Bestuur (is er ook zoiets in Spanje??) en niet te vergeten het digitale schandblok waar toch vele zeer benauwd voor zijn.

Een slachtpartij voor een "paar bonnetjes" zoals op bijv. Bram Peper heeft plaats gevonden, zou vroeger toch ondenkbaar zijn?
Enige zelf reflectie begint nu ook in die lagen door te dringen en de schandalen buitelen over elkaar heen. Of het nou een verrotte wethouder in Limburg is of een platte milieu ambtenaar in oost Groningen, niemand wordt meer gespaard!

Dat nu meer beerputten opengaan, met een stank die een normaal mens niet kan verdragen komt over als "het wordt steeds erger", maar mijn inziens zullen er nu toch wel een paar van die grapjassen zich wel een keer bedenken voordat in de koekjestrommel te graaien!

 Tsja en dombo’s  die nog steeds denken dat ze onschendbaar zijn (oftewel een plaat voor hun hoofd hebben) zal je altijd wel houden.

Er komt nu heel veel oude prut naar boven (ongelofelijke stomme en naïeve eenvoudig  traceerbare handelingen en transacties) maar eens kijken hoe het er over een jaar of 10 voorstaat.

Misschien worden "ze" wat slimmer maar die oude tijden keren in dit razendsnelle tijdperk met giga informatie stromen niet meer terug. Een enkele sukkel laat zich dan nog vangen met een bonnetje, maar de komende jaren wordt het alleen maar beerputten leegscheppen.

Latente gevaar is dat de publieke opinie hier langzamerhand murw van wordt, en de woede vervaagd in een soort onverschilligheid. Gelukkig zijn er dan nog Rixen om de boel wakker te houden!
« Laatst bewerkt op: 03 februari 2013, 04:54:48 am door 1717 »

Offline rix legene granada

 • Forumlid
 • ***
 • Berichten: 4.749
 • rix legêne almería
 • Plaats: almería
Reageer op: abgrund
« Reactie #8 Gepost op: 02 februari 2013, 22:56:04 pm »
Daarom schreef ik al ..."niet verbaasd," Cas maar het went blijkbaar nooit. Onze laatste hoop ligt bij de rechtelijke macht en hoewel ik het vertrouwen daarin niet wil verliezen weten we dat die zó stroperig en traag werkt dat de kou allang uit de lucht is voordat van die kant iets te verwachten valt. Sommige schandalen (Fabra in Castellon) wachten al meer dan tien jaar (!) op een uitspraak.
Dit wordt overigens mede veroorzaakt door het feit dat politici met elkaar communiceren via de rechtbank die elke flapscheet mag beoordelen. Ook een gevolg van de totale gespletenheid van de politiek.

Ik vrees dat ik Roelant moet nazeggen: de bestuurscultuur in Spanje is van boven tot onder door en door verrot. Zoals op de opniepagina van El País vandaag werd gesuggereerd: het is tijd voor een nieuwe transición...zo kan het niet verder gaan.

De nieuwsvoorziening van TVE 1, ooit een sieraad van journalistiek staat inmiddels op de zwarte lijst van Europese landen waar het nieuws wordt gecontroleerd door de politiek van de dag, in het illustere geszelschap van Italië, Hongarije en Roemenië.
Is er nog een terrein waar deze regering zijn verwoestende vernielzucht niet heeft doen gelden? Het valt te betwijfelen.
« Laatst bewerkt op: 03 februari 2013, 05:56:04 am door 24 »

Offline MariaK

 • Forumlid
 • ***
 • Berichten: 165
 • Alacant La millor terreta del món
 • Plaats: El Campello
Reageer op: abgrund
« Reactie #9 Gepost op: 03 februari 2013, 18:20:36 pm »
« Laatst bewerkt op: 04 februari 2013, 01:20:36 am door 3359 »

Offline Don Esteban

 • Forumlid
 • ***
 • Berichten: 2.618
Reageer op: abgrund
« Reactie #10 Gepost op: 03 februari 2013, 18:40:40 pm »
« Laatst bewerkt op: 04 februari 2013, 01:40:40 am door 28 »

Offline Cas

 • Sponsor
 • Forumlid
 • ***
 • Berichten: 599
 • Sail with the wind from today!
 • Plaats: Paterna
Reageer op: abgrund
« Reactie #11 Gepost op: 03 februari 2013, 20:09:56 pm »
Mmm .... dat zijn wel heel veel Rixen!  8-O
« Laatst bewerkt op: 04 februari 2013, 03:09:56 am door 1717 »

Offline MariaK

 • Forumlid
 • ***
 • Berichten: 165
 • Alacant La millor terreta del món
 • Plaats: El Campello
Reageer op: abgrund
« Reactie #12 Gepost op: 03 februari 2013, 20:13:05 pm »
¡Gracias Don!  :oops:  
« Laatst bewerkt op: 04 februari 2013, 03:13:05 am door 3359 »

Offline rix legene granada

 • Forumlid
 • ***
 • Berichten: 4.749
 • rix legêne almería
 • Plaats: almería
Reageer op: abgrund
« Reactie #13 Gepost op: 03 februari 2013, 21:30:56 pm »
Ik heb er een luidspreker bij gebruikt, Cas.
« Laatst bewerkt op: 04 februari 2013, 04:30:56 am door 24 »

Offline MariaK

 • Forumlid
 • ***
 • Berichten: 165
 • Alacant La millor terreta del món
 • Plaats: El Campello
Reageer op: abgrund
« Reactie #14 Gepost op: 07 februari 2013, 18:38:50 pm »
Wel een hele sterke luidspreker dan, 1.000.000 mensen hebben getekend.
 8-O
 
ACTUALIZACIÓN 7/02/2013: ¡Hemos conseguido 1 millón de firmas en tan solo una semana! He optado por dejar la petición abierta (el objetivo del contador de firmas sube automáticamente a 1.500.000) hasta que decidamos qué hacer con ellas.

[/code]  
« Laatst bewerkt op: 08 februari 2013, 01:38:50 am door 3359 »

 

Zoek in een archief van 235.000 berichten. Om gebruik te kunnen maken van uitgebreid zoeken, dient u ingelogd te zijn. Een account aanmaken kan hier.

Online status

 
 
Welkom, Gast. Alsjeblieft inloggen of registreren.

Advertentie SpanjeMarktplaats.nl

* Poll

Topic bestaat niet.

Kies een kleurForumstandaard

Permanent