SpanjeForum

Fora => Reizen en vervoer => Topic gestart door: SpanjeForum nl op 29 augustus 2019, 15:53:16 pm

Titel: Last minute vliegtickets Malaga
Bericht door: SpanjeForum nl op 29 augustus 2019, 15:53:16 pm
Toch nog even last minute ertussenuit? Boek een last-minute naar Malaga (https://www.transavia.com/nl-NL/last-minutes/malaga/)! Met 300 dagen zon per jaar, heerlijke stranden en lange siesta’s is het hier genieten geblazen. Bezoek het Picasso museum (https://nl.wikipedia.org/wiki/Museo_Picasso_(M%C3%A1laga)) of geniet van de architectuur in de Moorse en renaissancestijl. Malaga ligt in het zuiden van Spanje en is de aanvlieghaven voor het prachtige Andalusië. De stad is ideaal als je strand en cultuur met elkaar wilt afwisselen. Langs de kust liggen kilometerslange stranden en het centrum staat vol met bezienswaardigheden. 
     
Goedkope last minute vliegtickets Malaga
Wanneer je voor last minute vakantie naar Malaga vliegt, maakt helemaal niets uit. De temperaturen liggen namelijk bijna altijd boven de 20 graden. Ideaal als je in de avond nog op een terrasje wilt vertoeven! Proef dan één van de heerlijke gerechten uit de streek, zoals tapas en (hoe kan het ook anders!) paella. De parel van de Costa del Sol wacht op je!         
 
laga stad een bezoek meer dan waard.
Málaga ligt in de regio Andalusië het zuiden van Spanje. De stad heeft zo'n 568.000 inwoners en is daarmee de vijfde grootste stad van Spanje. De Spaanse stad is gelegen aan de Middellandse zee langs de ó zo toeristische Costa del Sol. Het gebied heeft een Mediterraan klimaat, maar doordat de stad aan de kust ligt blaast er zo nu en dan een (meer dan welkom) verkoelend briesje. Omdat de stad vrij compact is, zijn alle bezienswaardigheden prima te voet te bezoeken.
   
Toeristenbureau Málaga, Oficina de Turismo kun je vinden op Plaza de la Marina (het plein tussen de grote winkelstraat en de haven). Bij deze VVV is veel actuele informatie beschikbaar. Naast de ingang van het Alcazaba staat ook nog een kleine informatie kiosk.
     
Vervoer vliegveld Malaga centrum Málaga.   
Vanaf Nederland en België vlieg je in ongeveer 3 uur naar Málaga Airport (aeropuerto). Het vliegveld ligt op minder dan 15 kilometer van het centrum. Het vliegveld is goed bereikbaar met het openbaar vervoer. Hiervan is de trein van en naar Málaga centrum de goedkoopste en snelste optie (lijn C1 naar Málaga centro). Daarnaast is het natuurlijk ook mogelijk om met de taxi te reizen die in Spanje nog redelijk betaalbaar zijn in vergelijking met andere steden in Europa.
   

Kijk voor meer informatie ook onze pagina met handige Spanje (https://www.spanjeforum.nl/index.php?page=page3070) links.
Titel: Re: Last minute vliegtickets Malaga
Bericht door: Coolen op 29 augustus 2019, 18:56:17 pm
Alleen zou ik niet met Transavia vliegen, zijn vast nog wel andere partijen.
Transavia is weliswaar heel goed, maar wat een organisatie zeg...
Titel: Re: Last minute vliegtickets Malaga
Bericht door: roelant op 29 augustus 2019, 19:40:22 pm
Wat te zeggen van Ryanair
Titel: Re: Last minute vliegtickets Malaga
Bericht door: SpanjeForum nl op 29 augustus 2019, 21:05:26 pm
Wat te zeggen van Málaga  ;) ?
Titel: Re: Last minute vliegtickets Malaga
Bericht door: Coolen op 29 augustus 2019, 21:56:12 pm
Wat te zeggen van Ryanair
Daar vlieg ik uit principe niet mee, maar dat is meer een onderbuik gevoel.
Al die verhalen over uitbuiten van personeel en te weinig brandstof.
Ik weet wel dat ze het allemaal doen, maar Ryanair weet altijd weer de media te halen.

Ik vlieg het liefst met KLM, lijkt op het eerste idee duurder, maar als je ziet wat je krijgt valt het uiteindelijk mee.
Titel: Re: Last minute vliegtickets Malaga
Bericht door: Jos van A op 30 augustus 2019, 05:38:56 am
Ik vlieg het liefst met KLM, lijkt op het eerste idee duurder, maar als je ziet wat je krijgt valt het uiteindelijk mee.
31 augustus Amsterdam-Malaga
Easyjet     170€
Transavia  195€
Ryanair     229€   ruimbagage + 25€
KLM  Light 444€   ruimbagage + 25€

Bij KLM krijg je gratis een snack of sandwich en een koffie.
Dat mag m.i. wel voor ruim 200€ extra.
Toen ik nog werkte had ik jaarlijks minimaal 200.000 airmiles met KLM.
Nu ik met pensioen ben en zelf mijn vluchten moet betalen, kies ik wel een andere maatschappij.
Volgende week woensdag Brussel-Alicante met Ryanair geboekt @ 30€ 
Net een stakingsvrije dag :-)

Overigens neemt KLM ook niet zo'n grote brandstofreserve mee. Zelf meegemaakt op een vlucht vanuit Zuid Amerika naar Amsterdam, dat we moesten landen in Shannon (Ierland) om wat bij te tanken. Door grote drukte hadden ze geruime tijd lager moeten vliegen, wat meer brandstof verbruikt.
Titel: Re: Last minute vliegtickets Malaga
Bericht door: roelant op 30 augustus 2019, 09:16:12 am
Ryanair wil dit jaar nog 4 bases sluiten in Spanje en heeft een ERE (een soort collectief ontslag) aangevraagd voor 516 werknemers,zowel cabinepersoneel als piloten en grondpersoneel.
Het valt nog te bezien of ze er toestemming voor krijgen,want één van de voorwaarden waar eeen bedrijf aan moet voldoen is dat er verlies wordt gedraaid,wat niet het geval is.Er wordt minder winst gemaakt.Ik hoop het beste voor die mensen;rond oktober is er uitspraak.
Titel: Re: Last minute vliegtickets Malaga
Bericht door: Menno V op 30 augustus 2019, 10:44:52 am
Ik vlieg meestal met Transavia omdat die op Amsterdam vliegt. Op een of andere manier nooit met Vueling, die blijkt steeds duurder dan Transavia. Soms vliegen we met KLM, die heeft prettige tijden. De goedkope vluchten van Transavia zijn meestal of erg vroeg of laat. Vroeg haat ik, dus wordt het laat. En met aansluitende vluchten zit je voor de prijs vaak vast aan de KLM, naar Azie is die meestal het goedkoopst vanaf Alicante of Valencia. Of je moet 35 uur onderweg willen zijn met een nacht hangen op een vliegveld ergens in Europa.
Titel: Re: Last minute vliegtickets Malaga
Bericht door: roelant op 30 augustus 2019, 11:52:26 am
Met Vueling naar Amsterdam kan soms wel eens 30 minuten taxiën betekenen na landing,omdat die ergens in een hoekje zitten op Schiphol...
Titel: Re: Last minute vliegtickets Malaga
Bericht door: Bob op 30 augustus 2019, 13:10:21 pm
Op de route Madrid - Amsterdam is KLM soms de goedkoopste en vaak liggen de prijzen niet ver uit elkaar.

Hoewel ik best wel wat kritiek punten op KLM heb, vind ik het vanuit het oogpunt van de passagier een ideale maatschappij. Het zijn diverse kleine dingetjes die het geheel gewoon een stuk comfortabeler maken. Zeker als je met kleinere kinderen reist.

Ze hebben (nog steeds) een relatief oude vloot maar het boarden, het comfort aan boord, de service en het op tijd vliegen maken toch een verschil. Is het verschil 200€ waard? Nee, maar als het prijs verschil klein is weet ik het wel.

War betreft extra brandstof meenemen, dat is een persoonlijke keuze van de gezagvoerder en het is wettelijk de verantwoordelijkheid van de gezagvoerder. Als je dichter op de minimum limieten gaat zitten, ben je minder zwaar en dus zuiniger. Veel verschil maakt een half uurtje extra op een Europese vlucht niet maar talloze kleine beetjes op een dag maakt voor de maatschappij wel een verschil.

Een maatschappij kan druk uitoefen op zijn mensen om met minder te vertrekken maar een fatsoenlijke maatschappij laat het aan zijn mensen over die daarvoor betaald worden.

Het kan echt verschil maken hoe mensen de situatie op de bestemming inschatten of een vlucht uit moet wijken.

Bv, als er op Schiphol een sterke westerse wind staat dan kunnen ze alleen maar de baan die je aanvliegt over de Bijlmer gebruiken ipv 2 banen tegelijk in normale omstandigheden. Dan verliezen ze dus 50% van hun capaciteit en is de kans op lang wachten in de lucht groot. Toch zijn er altijd weer piloten die daar blijkbaar geen rekening mee houden en krap komen te zitten. Degene die lekker volgetankt zijn kunnen dan ontspannen met een koffie hun beurt afwachten boven de Noordzee terwijl andere zitten te zweten of ze zo maar niet naar Rotterdam of Brussel moeten.

Kortom, dat ligt niet helemaal aan de maatschappij maar aan de piloot.

Echter, in het voorbeeld hierboven wat een trans-Atlantische vlucht betreft spelen andere zaken mee. Misschien konden ze niet veel extra meer meenemen en misschien hadden ze de hele vlucht wel heel veel tegenwind.
Titel: Re: Last minute vliegtickets Malaga
Bericht door: Carlo op 30 augustus 2019, 14:53:23 pm
Mooie info Bob, dit wist ik niet.

Zou het dan niet zo moeten zijn dat wij als betalende klanten meer over de piloten zouden moeten weten ?
Bijv. zijn visie over kerosine ? Zijn vlieguren ? Wie zit als piloot op onze vlucht en wat is zijn handelen ?

Lijken me toch belangrijke zaken voor de betalende klant en eigenlijk zouden we meer moeten weten en is het aan de vliegmaatschappij om dit openbaar te maken.
Wellicht dat klanten heel andere keuzes maken als er meer openbaar is.
Titel: Re: Last minute vliegtickets Malaga
Bericht door: Coolen op 30 augustus 2019, 15:11:28 pm
Het is denk ik vooral omdat wij met kinderen reizen.
Bij KLM zijn ze een stuk vriendelijker met de bagage voor de baby en mag een autostoel altijd gratis mee, terwijl bijvoorbeeld Transavia voor de autostoel 25 euro extra vraagt. En voor je baby mag je meer meenemen zonder extra te betalen.
Titel: Re: Last minute vliegtickets Malaga
Bericht door: Eindhovenaar op 31 augustus 2019, 20:01:36 pm
Zit te wachten op de eerste vliegmaatschappij die vluchten heeft zonder huilende baby's en vervelende kinderen. Gewoon lekker rustig van A naar B
Titel: Re: Last minute vliegtickets Malaga
Bericht door: Coolen op 31 augustus 2019, 20:17:05 pm
Haha, wel grappig om te lezen dat mensen zich juist daar aan storen. Ik erger me echt nooit aan mensen, al helemaal niet aan kinderen.
Wat schiet je er immers mee op, alleen je humeur wordt verpest.
Titel: Re: Last minute vliegtickets Malaga
Bericht door: lucky op 31 augustus 2019, 23:38:38 pm
Zit te wachten op de eerste vliegmaatschappij die vluchten heeft zonder huilende baby's en vervelende kinderen.
Vergeten dat jij ook eens een kind was ?
Nooit gejankt als baby als je een volle kak broek aan had ?
Eindhovenaar ...nu laat je me schrikken hoor , had ik nooit van jou gedacht
wel van George  :o :o :-\
Titel: Re: Last minute vliegtickets Malaga
Bericht door: George van de Rebelleclub op 01 september 2019, 09:41:21 am
 ;D ;D ;D Ja, "Adults Only" vluchten. Daar zou ik ook voor kiezen.
Titel: Re: Last minute vliegtickets Malaga
Bericht door: Coolen op 01 september 2019, 11:17:41 am
Vergeten dat jij ook eens een kind was ?
Nooit gejankt als baby als je een volle kak broek aan had ?
Eindhovenaar ...nu laat je me schrikken hoor , had ik nooit van jou gedacht
wel van George  :o :o :-\
Er zijn altijd mensen die een glaasje azijn bij het ontbijt nemen en zich ergeren aan iedereen...
Titel: Re: Last minute vliegtickets Malaga
Bericht door: Jos van A op 01 september 2019, 11:45:38 am
;D ;D ;D Ja, "Adults Only" vluchten. Daar zou ik ook voor kiezen.
In de Joe naait het Steeds, organiseert de "Mile High Club" regelmatig "Adults Only" vluchten.  Tussen Spanje, België en Nederland ben ik deze vluchten nog niet tegengekomen.  ;D
Titel: Re: Last minute vliegtickets Malaga
Bericht door: Fred.v.s. op 01 september 2019, 12:10:56 pm
Als kinderen beginnen te huilen in een vliegtuig is vervelend, ten eerste voor de ouders zelf. Irritant wordt het als ouders geen sjoege geven en het kind niet proberen tot rust te brengen.  Eindhoven Malaga 2 uur en 40 minuten is makkelijk uit te houden, ook met een huilend kind. Wij vliegen met regelmaat en het komt wel eens voor een huilend kind, maar niet meer dan dat. Ik heb altijd een koptelefoon bij me en luister lekker naar muziek.
Titel: Re: Last minute vliegtickets Malaga
Bericht door: Carlo op 01 september 2019, 13:38:53 pm
Vinden jullie een huilend kind echt irritant ?

Kan er met bewondering naar kijken, echt waar !

Huilende kinderen en relnichten weiger ze aub nooit de toegang !
Titel: Re: Last minute vliegtickets Malaga
Bericht door: Coolen op 01 september 2019, 15:44:13 pm
Lol anders mag de helft van dit forum niet meer mee.
Titel: Re: Last minute vliegtickets Malaga
Bericht door: lucky op 01 september 2019, 15:51:39 pm
relnichten
Had dat woord nog nooit gehoord , ik dacht dat het iets met homo´s te maken had dus zocht ik het op .
Google gaf als voorbeeld Pim Fortuyn  :-\   ^-^   ;D
Titel: Re: Last minute vliegtickets Malaga
Bericht door: roelant op 01 september 2019, 16:45:36 pm
Mijn broer was óók zoéén die zijn leven liet vergallen op terasjes,in restaurants,willekeurig wélke publieke ruimte dan óók als er huilende cq jengelende kinderen waren...tót hijzelf kinderen kreeg uiteraard,toen was hij  meteen genezen!
Ik denk dat het belangrijk is je in de situatie te verplaatsen,niet alleen hiermee trouwens,om wat verdraagzamer te zijn.
Titel: Re: Last minute vliegtickets Malaga
Bericht door: George van de Rebelleclub op 01 september 2019, 17:46:51 pm
Ik denk dat het belangrijk is je in de situatie te verplaatsen
Maar Ik wil me juist niet verplaatsen in de situatie van ouders met huilende kinderen. Ik moet er niet aan denken, dat zou voor miij echt een nachtmerrie zijn
Titel: Re: Last minute vliegtickets Malaga
Bericht door: Bob op 01 september 2019, 18:08:08 pm
Kinderen huilen niet een hele vlucht. Ik geloof niet dat ik ooit echt 2 uur een huilend kind heb gehoord.

Maar wat je volgens mij echt niet wilt meemaken is een dronken passagier. Die kunnen je pas echt een onplezierige vlucht bezorgen.
Titel: Re: Last minute vliegtickets Malaga
Bericht door: Dees op 01 september 2019, 19:03:44 pm
Onderstaande laatst in krant gelezen. Super oplossing! En een klein beetje tolerantie helpt ook. Dronken passagiers is inderdaad helemaal verschrikkelijk!

“Hallo, ik ben Junwoo en ik ben 4 maanden oud”, zo begon het aandoenlijke schrijfsel.
“Vandaag ga ik met mijn moeder en oma naar de Verenigde Staten om mijn tante te bezoeken. Ik ben een beetje nerveus en wat angstig omdat het mijn eerste vlucht is, wat betekent dat ik mogelijk zal huilen of te veel lawaai zal maken.
Ik zal proberen om rustig te blijven, hoewel ik geen beloftes kan doen. Neem het me alsjeblieft niet kwalijk. Daarom heeft mijn mama een kleine goodiebag voorzien! Het zakje bevat wat snoep en oordopjes. Gebruik ze als het te lawaaierig wordt door mijn toedoen. Geniet van je reis. Dank je wel.”
Een van de passagiers op de vlucht, Dave Corona, plaatste foto’s van het “ontroerende gebaar” op sociale media en verklaarde dat hij de baby geen enkele keer had horen huilen. Het kleintje heeft zich tijdens de hele vlucht voorbeeldig gedragen.
Titel: Re: Last minute vliegtickets Malaga
Bericht door: Carlo op 01 september 2019, 19:25:53 pm
Stel je voor, een trosje dronken relnichten op een trans-atlantische vlucht !!
Titel: Re: Last minute vliegtickets Malaga
Bericht door: roelant op 01 september 2019, 19:40:00 pm
Nou komen de trans óók nog in beeld...
Titel: Re: Last minute vliegtickets Malaga
Bericht door: Eindhovenaar op 01 september 2019, 19:56:34 pm
Ze huilen geen 2 uur achter elkaar dat klopt, maar het is meer een estafette de een na de ander.  Gelukkig hebben de meeste relnichten geen baby's. Maar inderdaad dronken lui zijn nog erger.

Lucky als baby heb ik nooit gevlogen er waren toe al wel vliegtuigen geloof ik, ze waren net het kanaal over gevlogen.

Eigenlijk is vliegen helemaal niet leuk.
Titel: Re: Last minute vliegtickets Malaga
Bericht door: Jos van A op 01 september 2019, 20:14:58 pm
Ik zit liever in de buurt van een huilende baby, dan naast een naar het zweet stinkende passagier. Daarom kies ik altijd een zetel langs de gang om het risico te halveren.
Titel: Re: Last minute vliegtickets Malaga
Bericht door: Carlo op 01 september 2019, 20:18:41 pm
Ze zouden er voor moeten betalen die vliegmaatschappijen, dat ze nog klanten krijgen, onbegrijpelijk !!

Ik vind het altijd een hele happening, zoveel mensen die allemaal zich ineens heel anders gedragen.
Soms boek ik een heen en weertje alleen maar om alles te bekijken.
Titel: Re: Last minute vliegtickets Malaga
Bericht door: roelant op 01 september 2019, 20:58:37 pm
Jos,boek dan volgende keer een stoel aan het raam.Het risiko is óók daar slechts 50%,maar mocht het tóch fout gaan zet je het raampje op een kier...
Titel: Re: Last minute vliegtickets Malaga
Bericht door: Carlo op 01 september 2019, 21:00:55 pm
 Roelant, je gaat hier nu toch niet de relnicht uithangen !!! ;)
Titel: Re: Last minute vliegtickets Malaga
Bericht door: roelant op 01 september 2019, 21:41:56 pm
Nee,want ik ben een crybaby en je kunt nou eenmaal niet álles zijn in dit leven...
Titel: Re: Last minute vliegtickets Malaga
Bericht door: lucky op 02 september 2019, 01:00:50 am
Daarom kies ik altijd een zetel langs de gang om het risico te halveren.
Ik zit liever aan het raam ....kan ik maar langs 1 kant lastig gevallen worden en moet ik nooit recht staan om iemand te laten passeren
Titel: Re: Last minute vliegtickets Malaga
Bericht door: Jos van A op 02 september 2019, 10:51:25 am
Ik zit liever aan het raam ....kan ik maar langs 1 kant lastig gevallen worden en moet ik nooit recht staan om iemand te laten passeren
Dat valt wel mee op een vluchtje van 2 uur. Als je een zetel langs de gang hebt, sta je gemakkelijk op en dan kan je je benen nog eens strekken.
Titel: Re: Last minute vliegtickets Malaga
Bericht door: lucky op 03 september 2019, 22:16:22 pm
sta je gemakkelijk op en dan kan je je benen nog eens strekken.
Ik kan zo ook mijn benen trekken  ;)
Ben maar een klein vrouwtje van 1meter 65 cm  :D