SpanjeMarktplaats

Auteur Onderwerp: Gele hesjes actie op de Franse wegen  (gelezen 919 keer)

Offline gallito

  • Forumlid
  • ***
  • Berichten: 4.127
  • Plaats: Mijas Costa en Midden Nederland
Gele hesjes actie op de Franse wegen
« Gepost op: 11 december 2018, 18:48:03 pm »
Afgelopen vrijdag zijn wij met de auto terug naar Nederland gereden.
Wij kiezen ervoor om er minimaal 3 dagen over te doen (2.450 km) en plannen altijd om op zaterdag en zondag door Frankrijk te rijden omdat er dan weinig of geen vrachtverkeer is en geen wegwerkzaamheden.


Nooit gedacht aan de verlenging op zaterdag van de demonstratie van de gele hesjes in Frankrijk.
Pas toen wij onderweg een annulering kregen van ons hotel omdat alle gasten hadden afgezegd, realiseerden we ons wat ons misschien te wachten stond.


Bij de grensovergang Spanje/Biarritz waren wegversperringen bij de tolpoortjes. Er werd mondjesmaat 1 auto doorgelaten. Omdat wij daar al heel vroeg waren, viel de wachttijd voor ons gelukkig mee. Het resultaat van deze actie was in ons voordeel; we hoefden niet te betalen.
Zo ook bij de volgende 3 tolpoorten. De stemming was gemoedelijk onder de demonstranten. Er was wel veel gendarmerie aanwezig.


Opgelucht reden we richting Bordeaux maar werden -getverderrie- wel 1x geflitst omdat we iets te hard gingen. Daar ging onze winst van de tolpoorten.


Door Bordeaux geen problemen gelukkig. Ons overnachtingspunt was Blois en daar waren ook acties. De slagboom was er afgebroken en we mochten onze tolkaartjes inleveren.


De laatste dag door Parijs en dat ging als een speer. We kwamen wel in een colonne auto's terecht van de gendarmerie, die zich duidelijk opmaakten voor weer een nieuwe dag met rellen.


We zijn nog nooit zo snel (35 minuten) en zonder problemen door Parijs gereden via de A10>A86 etc.
Door heel Frankrijk waren wel diverse toe-en afritten geblokkeerd, maar op onze route hadden wij geluk.


Ik las dat bij de grens van Le Perthus alle verkeer geblokkeerd was de hele dag.


Al met al hebben wij gelukkig een voorspoedige reis gehad, ondanks alle acties in Frankrijk.

Offline nieuwenoord

  • Forumlid
  • ***
  • Berichten: 1.851
  • Plaats: Macisvenda (Murcia)
Re: Gele hesjes actie op de Franse wegen
« Reactie #1 Gepost op: 11 december 2018, 19:27:10 pm »
Wij zijn een week eerder gegaan, wij rijden krap 2000 kilometer en overnachten meestal één keer. Nu zijn wij ook echte gaanders hoor, wij rijden makkelijk, allebei.

Wij hadden wel rekening gehouden met de gele hesjes en zijn daarom om 11 uur ´s morgens gaan rijden om zo om 18 uur de grens over te gaan bij La Jonquera. Vandaar wat vertraging bij Narbonne, waar gele hesjes langzaam reden en maar één baan doorlieten, maar hooguit vijf minuten. Verder overal gesloten afritten, maar wij zijn gewoon op de snelweg gebleven, dwars door Lyon gegaan zonder problemen. Alles liep zo lekker dat we besloten de nacht door te rijden en niet op zaterdag op de gele hesjes te wachten. Via Reims en Brussel stonden we ´s morgens om vijf uur bij ons Nederlandse huis. Precies 18 uur over gedaan, ging super.

Na drie uurtjes slapen en een lange nacht van zaterdag op zondag, waren we weer helemaal bij. Lang leve de Jumbo die de boodschappen netjes thuis bezorgde :-)

 

Zoeken in het archief van 175.000 postings! Om te kunnen zoeken, dient u ingelogd te zijn.

Online status

 
 
Welkom, Gast. Alsjeblieft inloggen of registreren.

Advertentie SpanjeMarktplaats.nl

* Poll

Topic bestaat niet.

Kies een kleurForumstandaard

Permanent