SpanjeMarktplaats

Auteur Onderwerp: Firefly autoverhuur  (gelezen 1354 keer)

Offline Don Esteban

 • Forumlid
 • ***
 • Berichten: 2.613
Firefly autoverhuur
« Gepost op: 02 januari 2019, 00:12:33 am »

Voor wie het interesseert:
Ik prefereer in Nederland te zijn tijdens de winter maar ik ga altijd in januari even een weekje naar ons Spaans/Catalaans stekje om te kijken 'of het huis er nog staat'. We hebben oppas maar ik wil het zelf ook checken. Dus ik boek een vlucht met Ryanair van Eindhoven naar Girona.
Deze keer heen € 9,99 en retour ook € 9,99. Goedkoper lukt echt niet meer.  8) 

Ik wil vrienden niet te vaak 'misbruiken' om me op te moeten halen van het vliegveld dus ik wil een auto huren.

Ik haat het om iedere keer een verbaal gevecht aan de balie te moeten beginnen om de auto mee te krijgen zonder all risk verzekering. Ik heb hem maar 2 x 68 km nodig.
De vriendelijke medewerk(st)er is al snel geen vriendelijke medewerk(st)er meer als ik dit uitleg en probeert tóch die veel te dure 'todo riesgo' door mijn strot te duwen.

Twee jaar geleden werden mij bij teruggave door Solmar autoverhuur krassen aangerekend die ik definitief niet veroorzaakt had. Bijbetaling 182,50 En dat natuurlijk omdat ik mijn poot strak hield: NO TODO RIESGO!! Mijn creditmaatschappij heeft gelukkig met succes het bedrag weten terug te vorderen.

Om dat gedoe te vermijden heb ik deze keer maar eens geprobeerd om alles via e-mail rond te krijgen bij Firefly waar ik vorig jaar ook gehuurd had.

Op de Ryanair site staan de verhuuraanbiedingen van de diverse maatschappijen. Gold Car, Firefly, Europcar, Rentacar,OKrentacar enz. De een nog goedkoper dan de andere. Vandaag 20% korting, morgen 50% korting. Als je de advertenties gelooft, kost een auto huren nog maar een habbekrats.


Ook Firefly biedt in de advertenties een klein autootje aan voor een paar euro per dag. Om niet geflest te worden met de benzine wil ik full heen en full terug. Kost per dag een paar euro meer. Geen probleem, het is maar voor een weekje. Wil je toch een uitgebreidere verzekering sluit je die af bij AXA. 1,80 per dag. Al met al zou je die auto dus kunnen huren voor rond de 60 euro all in. Een auto voor nog geen 9 euro per dag. Super toch?.......


Ik vertrouw het allemaal niet en probeerde vorige week via mail een redelijke deal rond te krijgen. Ik heb sinds vorig jaar het E-mailadres van de Firefly-balie in Girona dus ik ben in het Spaans gaan mailen. En ja hoor, men is wel bereid de verhuur via E-mail te regelen. Zie hier de prijzen 7 dagen huur voor een klein auto'tje:

Opción 1 : 209€ incluye seguro a todo riesgo sin franquicia, kilometraje ilimitado, tasa conductor senior y  política de carburante lleno-lleno.
Kortom, 209 euro inbegrepen all risk, geen borg, ongelimiteerd kilometers, senior tarief (belachelijk) en volle tank heen en retour. Wil je dus de beste voorwaarden betaal je méér dan de hoofdprijs.
 
Opción 2: 152€ incluye seguro a terceros con ruedas y cristales sujeto a franquicia de 1000€, kilometraje limitado a 120 kms al día, tasa de conductor senior y política de carburante lleno-lleno.
Optie 2: 152 euro, WA verzekering, wielen en glas met 1000 euro borg. Beperkte kilometers, 120 km per dag, seniortarief en tank vol heen en vol terug.
 
En ambas opciones además del precio de la reserva, hay un depósito de garantía en la tarjeta de crédito de 150€ que se devuelven al final del alquiler.

Bij beide opties nog eens een reservering van 150 euro op de creditcard om de benzine vol heen vol terug af te dekken.

Ik heb toch maar een vriend gebeld die me komt ophalen en ook weer brengt tegen een leuke vergoeding die hij eigenlijk niet wilt hebben maar ik hem toch in het handschoenkastje zal leggen..... Bye bye Firefly…. :P :P
 
« Laatst bewerkt op: 02 januari 2019, 00:15:18 am door Don Esteban »

Offline George van de Rebelleclub

 • Forumlid
 • ***
 • Berichten: 2.073
 • Plaats: Pineda de Mar
Re: Firefly autoverhuur
« Reactie #1 Gepost op: 02 januari 2019, 07:22:30 am »
Bij Firefly op het vliegbeld in Malaga heb ik een keer, via de site van Piet Meijers, een auto gehuurd voor 2 dagen voor een totaalbedrag van € 2,20 !! Een verzekering erbij voor € 5,00 per dag. Ik had ook verwacht dat ik bij de balie problemen zou krijgen w.b. de berzekering maar ik hoefde alleen te zeggen dat ik die al extern afgesloten had en er werd verder niet over gezeurd. Natuurlijk werd er € 1.200 geblokkeerd op mijn credit card, zoals vermeld in de huurvoorwaarden. Bij inlevering werd de auto minutieus gecontroleerd en goed bevonden. Gelijk daarna werd de blokkering op mijn credit card weer opgeheven
Het kan dus ook anders bij Firefly.
« Laatst bewerkt op: 02 januari 2019, 07:26:02 am door George van de Rebelleclub »

Offline Kaatjeka

 • Forumlid
 • ***
 • Berichten: 687
 • Plaats: Gelderland / Costa Blanca
Re: Firefly autoverhuur
« Reactie #2 Gepost op: 02 januari 2019, 11:35:10 am »
Ik huur altijd via 123carrent.com van Piet Meijers, en betaal in de winter echt belachelijk weinig voor een auto. Behalve tussen Kerst en 1 januari, dan betaal je wel de hoofdprijs.
Ik ga dadelijk mijn 'dure' huurauto van de feestdagen weer omruilen voor een goedkope, full-full voor € 6,26 voor 11 dagen. Deze is van Dickmanns, daar had ik voor de Kerst ook een auto van. Daar betaal je wel 4,95 aan de balie voor het betalen met creditcard. Niet dat je anders kán betalen, dus dat is gewoon verkapte extra huur. Ze zitten niet op de luchthaven, dus de 8% luchthavenbelasting betaal je niet. Al zou dat in dit geval over € 6,26 natuurlijk niet veel zijn.

Ik neem nooit de verzekering van de verhuurder, en blijkbaar ben ik daar stellig genoeg in, want ze dringen nooit aan, de laatste jaren. Wel heb ik ook al jaren een externe verzekering voor eventuele schade, van https://www.insurance4carhire.com‎ of https://www.icarhireinsurance.com (https://www.huurautoverzekering.com  heeft dezelfde opmaak als icarhireinsurance.com = waarschijnlijk zelfde bedrijf, maar is veel duurder) Check wel de voorwaarden, want er is er geloof ik eentje die niet voor Belgen geldt.
Dat kost 50 á 60 euro, maar dat is voor een heel jaar. Zeker als je vaker een auto huurt goedkoper dan zo'n verzekering van de verhuurder, maar vaak ook al als je maar een weekje huurt.

En ja, dan reserveren ze een borg op je creditcard, maar ik snap niet waarom veel mensen dat zo'n probleem vinden. Het is toch logisch dat ze een borg willen voor een duur ding als een auto? Heb je schade, dan zijn ze tenminste verzekerd van dat bedrag. Al is serieuze schade al snel duurder dan die borg trouwens.
En als je een externe verzekering hebt, dan betaalt die je die schade terug. Iemand op dit forum heeft dat al eens meegemaakt, en het werd keurig afgehandeld via die verzekering.

Wie je geen borg op je creditcard laten reserveren? Dan moet je dus de enorm dure verzekering van de verhuurder nemen. Zo simpel is dat.

Verder: check voor je de auto meeneemt op schades. Maak foto's. Check of die schades al op het formulier staan die je meegekregen hebt. Bij twijfel, loop terug naar de balie, laat de schades noteren. Want anders is er een kans dat jij de kosten ervan om de oren krijgt na het inleveren. Check ook of de tank vol is. (Ik heb eens full-full geboekt, maar de tank van de auto die ik mee kreeg was bijna leeg, de baliemedewerker was geen behulpzame, vond dat ik ‘m dan maar met dezelfde hoeveelheid weer in moest leveren. Na aandringen wilde hij dat op mijn formulier schrijven (nooit akkoord gaan met een mondelinge ‘komt wel goed’). En ik maakte foto’s van de tankinhoud samen in beeld met de km-stand bij het wegrijden, en terugbrengen. Dat was maar goed ook, want natuurlijk werd me een tank benzine in rekening gebracht, en een boete voor het niet vol inleveren. Het was gedoe waar je niet op zit te wachten, maar ik had bewijs dat ik de auto zo leeg had meegekregen, en kreeg mijn geld terug.)

Bij het inleveren, als dat op een plek is waar personeel van de verhuurder is, laat ze de auto checken, en je formulier afstempelen /-tekenen dat de auto oké is. Als ze je nonchalant weg wimpelen met dat het niet nodig is: eigenwijs zijn. Gaan ze echt niet checken, maak duidelijke foto’s van alle kanten van de auto.
Bewaar deze stukken tot ruim nadat je je borg terug gehad hebt, want je weet het nooit...

Overigens heb ik meerdere slechte ervaringen met Goldcar, waar InterRent en Europcar ook van zijn. Vandaag lever ik een InterRent-auto in, en werderom gedoe, het reeds betaalde voorschot via de website is niet verrekend, en toen ik de volgende dag een klacht indiende via de website kreeg ik een heel wazig antwoord dat ze het niet kunnen afhandelen als het contract nog loopt (waar slaat dat op? ik heb teveel betaald, ik wil dat bedrag terug), benieuwd hoe snel het afgehandeld wordt nadat ik vandaag de auto weer inlevern.
In Dec 2017 met Goldcar het verhaal van hierboven met de brandstof, en afgelopen voorjaar kreeg ik bij Goldcar een diesel mee, had ik niet om gevraagd, moest ik wel € 2,50 per dag extra voor betalen.
Dus Goldcar en dochters probeer ik nu echt definitief te ontwijken.

Maar mijn conclusie is: als je weet wat je doet, goed oplet, en je zo'n externe verzekering hebt, kan je zeker in de winterperiode voor enorm weinig geld een huurauto rijden.

Offline checmath

 • Nieuw
 • **
 • Berichten: 19
Re: Firefly autoverhuur
« Reactie #3 Gepost op: 02 januari 2019, 20:07:21 pm »
Kijk eens op de verhuurside "do you spain.com" auto huren bij "firefly"
11 dagen huren voor 1,86 , dat is 15 cent per dag, dat kan toch niet, dit moet wel oplichting zijn met een giftig adertje bij ophalen. ook nog optie full/full

Offline roelant

 • Forumlid
 • ***
 • Berichten: 9.524
 • Plaats: Vic,BCN.
Re: Firefly autoverhuur
« Reactie #4 Gepost op: 02 januari 2019, 22:34:28 pm »
Checmath,het feit dat er tegen dat soort prijzen verhuurd wordt,wat inderdaad álle normale standaarden van logika te boven gaat:een auto heeft gewoon een kostprijs en normaalgesproken zou je die dus verdelen tussen de dagen dat ie verhuurt wordt plus wat winst voor het bedrijf.Logischerwijze kom je met 15 cent per dag uit op dat dezelfde auto dan ongeveer 200 jaar lang verhuurt zou moeten worden om alleen al de kostprijs terug te verdienen...
Maar tóch gebeurt dit en dit is al eerder besprekon in verschillende draadjes,door persobnen die er echt eel verstand van hebben...ik zou zeggen:vraag niet waarom maar doe je er voordeel mee,het is géén oplichting!
Bedenk onder andere dat verhuurbedrijven vaak wel duizenden autos bezitten,dus vermenigvuldig elke euro even daarmee...en lage prijzen in komkommertijden ruimschoots compenseren met woekerprijzen tijdens hoogseizoen...dat soort dingen.
« Laatst bewerkt op: 02 januari 2019, 22:38:33 pm door roelant »

Offline checmath

 • Nieuw
 • **
 • Berichten: 19
Re: Firefly autoverhuur
« Reactie #5 Gepost op: 03 januari 2019, 12:16:21 pm »

Hallo Roelant,
 Ik vlieg volgende week naar Alicante, voor die prijs wil ik best wel een auto huren maar zie op tegen het geouwehoer bij de balie van verhuurbedrijf . Heb in het verleden vele malen een auto gehuurd en iedere keer weer kwamen er diverse kosten bij , waarom geen open eerlijke prijs bij boeken dan weet de klant wat hem te wachten staat. Kan de vacantie op een leuke gezellige manier beginnen.

Offline pietmeijers

Re: Firefly autoverhuur
« Reactie #6 Gepost op: 03 januari 2019, 12:37:10 pm »
Boek je toch bij www.sunnycarrent.nl, zit alles in, alles kun je van te voren uitkiezen. Vollediger is er niet.

Offline Abel

 • Forumlid
 • ***
 • Berichten: 61
 • Plaats: Groningen / Orihuela Costa
Re: Firefly autoverhuur
« Reactie #7 Gepost op: 03 januari 2019, 14:11:01 pm »
De laatste jaren boek ik meestal bij Firefly en ik heb er tot nu toe goede ervaringen mee.
Vaak ook voor een prikkie; van circa 8 tot 25 euro per 1 of 2 weken, zelfs met de full-full optie soms voor die prijzen.
De aangeboden verzekering weiger ik altijd vriendelijk bij het loket; men probeert daarna me vaak nog een soort pechhulp verzekering aan te smeren, maar als ik die vervolgens ook vriendelijk weiger geeft men het op. Nooit meegemaakt dat de medewerker dan vervelend werd ofzo.
Ook geen claims achteraf gehad van onduidelijke schade. De borg van circa 1000 euro werd altijd keurig weer opgeheven.
Voordeel van Firefly vind ik de locatie op het vliegveld zelf en dat de wachtrijen meevallen, vergeleken met bijv Goldcar.

Offline Jos van A.

 • Forumlid
 • ***
 • Berichten: 1.575
 • Plaats: Orihuela Costa / Antwerpen
Re: Firefly autoverhuur
« Reactie #8 Gepost op: 03 januari 2019, 15:54:19 pm »
Boek je toch bij www.sunnycarrent.nl, zit alles in, alles kun je van te voren uitkiezen. Vollediger is er niet.
Als je een vroege terugvlucht hebt, dan moet je toch wat anders zoeken  :(
uit de voorwaarden :
 
Quote (selected)
BELANGRIJKE HUURINFORMATIE:
•OPHALEN/INLEVEREN BUITEN OPENINGSTIJDEN: niet mogelijk. Enkel mogelijk bij vluchtvertragingen voor € 40
« Laatst bewerkt op: 03 januari 2019, 15:58:00 pm door Jos van A. »

 

Zoeken in het archief van 175.000 postings! Om te kunnen zoeken, dient u ingelogd te zijn.

Online status

 
 
Welkom, Gast. Alsjeblieft inloggen of registreren.

Advertentie SpanjeMarktplaats.nl

* Poll

Topic bestaat niet.

Kies een kleurForumstandaard

Permanent