Recente berichten

Pagina's: [1] 2 3 ... 10
1
Stamtafel N8W8 / Re: Trump wordt nog dwazer
« Laatste bericht door JF Gepost op Vandaag om 21:52:21 »
2
Algemeen / Re: Brexit or Remain.
« Laatste bericht door olieman Gepost op Vandaag om 21:09:23 »
Bob: na het lezen van jouw reactie kan ik me voorstellen dat jij nerveus wordt.

Omdat ik geïnteresseerd blijf in de Britse politiek volg ik bijna dagelijks het schouwspel in de Britse politieke arena, voor de dagelijkse analyses heb ik tevens een internet-abonnement op de Guardian.

Als ik uit al dit gedoe een conclusie mag trekken, komt er zeker GEEN harde Brexit, maar May zal dat nooit toegeven, zij is steeds aan het rekken, met onwaarheden met moeilijkdoenerij .
Zij wacht tot de allerlaatste dag in maart, om een stemming te forceren, niemand wil een NO DEAL, dat zou een politieke moord betekenen.
Dus wordt er meer dan waarschijnlijk toch voor haar deal gestemd, dat zij in Brussel maanden geleden bekokstoofd heeft.

Een andere mogelijkheid is dat zij kiest voor GEEN BREXIT, dat alles blijft zoals het was, en daarna verkiezingen uitschrijft.
 
3
Algemeen / Re: Brexit or Remain.
« Laatste bericht door nicolette Gepost op Vandaag om 20:18:01 »
Ik denk dat er zoveel consequenties zijn bij een harde Brexit waar we geen weet van hebben. Lastig hoor bob jouw situatie
4
Algemeen / Re: Brexit or Remain.
« Laatste bericht door Bob Gepost op Vandaag om 19:58:17 »
Ja ik ben bekend met deze informatie. Nu vallen de Britse licenties onder de Europese en daarmee kan een piloot dus in alle Europese landen werken. In het geval van een no deal Brexit worden de Britse licenties nationaal en daarmee kan een piloot alleen maar op een Brits geregistreerd vliegtuig vliegen. En een piloot met een Europese licentie kan niet op een Brits geregistreerd vliegtuig vliegen maar wel op vliegtuigen die Europees geregistreerd zijn.

Het artikel dat het over easyjet heeft legt uit dat voor hun vliegtuigen die geregistreerd zijn in Europa ze de licenties van de piloten die gevestigd zijn op het continent in Oosterijk registreren. Degenen die vanuit Engeland werken hebben dus straks nationale licenties. Easyjet kan dan geen piloten meer uitwisselen. Als ze bijvoorbeeld tijdelijk meer mensen nodig hebben in Frankrijk kunnen ze niet meer mensen uit Engeland sturen.

En als Britse maatschappij kunnen ze niet meer tussen bijvoorbeeld Frankrijk en italie vliegen of binnenlandse vluchten in Europa uitvoeren. Daarom hebben ze zichzelf opgesplitst in een Britse en een Europese maatschappij.
5
Algemeen / Re: Erkende vertaler ivm. residentieaanvraag
« Laatste bericht door roelant Gepost op Vandaag om 17:09:47 »
Misschien valt een inkomstenverklaring niet onder de dokumenten die deze regeling omhelst?
Want dat is toch géén openbaar dokument of heb ik dat verkeerd?

Ik heb een aantal jaren eens stampij gemaakt omdat men op het postkantoor mijn paspoort vroegen,ter identifikatie.Er werd gezegd dat dat interne regelgeving van Correos is,terwijl op de balie een bordje staat dat men de regels van art.nummer wet-ik-veel in acht neemt;daar staat nota bene in te lezen(moet je het wél zelf opzioeken natuurlijk) dat wettelijk,óók bv voor de Notaris,een rijbewijs uit de volgende landen:E,P,F en NL dezelfde waarde heeft als een paspoort...Maar ten eerste weet niemand daarvan en ten tweede kunnen zij,nét als bv luchtvaartmaatschappijen,tóch je paspoort eisen door te zeggen dat het interne regelgeving is van hun bedrijf.Zo zal het misschien met die dokumenten vertaling óók gaan lopen in bepaalde gevallen,alhoewel ik denk dat overheidsinstanties zich wel zullen aanpassen.
6
Algemeen / Re: Erkende vertaler ivm. residentieaanvraag
« Laatste bericht door Mariquita Gepost op Vandaag om 16:17:20 »
7
Algemeen / Re: Brexit or Remain.
« Laatste bericht door olieman Gepost op Vandaag om 15:25:22 »
Bob: heb je hier iets aan? zie de link hieronder.

 "Our licences are internationally recognised – including by the European Aviation Safety Agency – both now and after 29 March 2019," adds the CAA, referencing the date on which the UK is scheduled to exit the EU.

https://www.flightglobal.com/news/articles/uk-pilot-licences-to-remain-valid-on-uk-aircraft-pos-451823/
https://inews.co.uk/news/easyjet-pilots-austrian-licences-change-no-deal-brexit-fears/
8
Algemeen / Re: Erkende vertaler ivm. residentieaanvraag
« Laatste bericht door Menno V Gepost op Vandaag om 15:02:48 »
En daar sta je dan aan de balie te ruzieen, een richtlijn citerend van de EU. Voordat het overal is doorgedrongen zal het nog wel duren.
9
Algemeen / Re: Erkende vertaler ivm. residentieaanvraag
« Laatste bericht door U2brutus Gepost op Vandaag om 14:28:15 »
Eindelijk ! Werd tijd.

Nu nog "even" wachten tot de ambtenaren Engels hebben geleerd!?😉🤓
10
Overheid / Re: seguridad social
« Laatste bericht door U2brutus Gepost op Vandaag om 14:22:50 »
Jij stelt dat een pensionista dus geen recht heeft op een Spaans AOW, ook als deze IPRF afdraagt.

Sorry Menno, ik stel dat niet maar vraag het juist af.

Ik heb namelijk voor mijn vrouw haar arbeidsverleden in Spanje op te vragen, de link gebruikt die Roelant had verstrekt. Helaas lijkt het telefoonnummer dat ik invulde niet te corresponderen met de andere data, terwijl dit hetzelfde nummer was als bij de inschrijving bij de INSS!?


Dat doet mij enigzins vrezen dat haar registratie als Pensionista daar misschien de oorzaak van zou kunnen zijn. Maar dat ben ik verder aan het uitzoeken nu.
Pagina's: [1] 2 3 ... 10
Zoeken in het archief van 175.000 postings! Om te kunnen zoeken, dient u ingelogd te zijn.

Online status

 
 
Welkom, Gast. Alsjeblieft inloggen of registreren.

Advertentie SpanjeMarktplaats.nl

* Poll

Topic bestaat niet.

Kies een kleurForumstandaard

Permanent