Recente berichten

Pagina's: [1] 2 3 ... 10
1
Emigratie / Re: Advies over scholen en trouwen ed. Spannend!
« Laatste bericht door Bob Gepost op Vandaag om 14:56:59 »
@ Bob, ik vind het ideaal dat er dubbelgeparkeerd kan worden. Er staat bij haar school een verkeersagent die het verkeer regelt. Ja, soms staat het vast maar ik zou niet weten hoe ik haar anders naar school moet brengen. Te voet is 25 minuten dus dat is geen optie. Fietsen is te link. Het is hier trouwens standaard in Murcia om dubbel te parkeren.

Hoewel ik er zelf geen last van heb want ik ga lopend of op de fiets, vind ik het extreem asociaal. Er staat bij de school geen politie en het is een één baansweg. Als je iets verder rijdt of iets eerder stopt is er vollop parkeer ruimte. Maar bepaalde types, meestal met grote auto’s stoppen gewoon al het verkeer om op hun gemak hun kinderen uit te laten stappen en ze begeleiden ze zelfs mee naar binnen. Ze reageren totaal niet op het getoeter en doen laconiek rustig aan. Alsof de weg van hun is. Het resulteert in een enorme chaos en ik sta er echt versteld van. Ergens vind ik het ook vermakelijk om het te aanschouwen. Ik zou mij zelf nooit zo durfen gedragen.
2
Algemeen / Re: iemand last van de gota fria??
« Laatste bericht door nicolette Gepost op Vandaag om 14:50:55 »
katjekaa, vlak bij jou was de snelweg afgesloten gisteren, dus ws toch stevig buitje. vlg mijn zoon was er bij sueca 175 mm gevallen

roelant. toen ik nog bij een makelaar hier aande costa blanca werkte was er inderdaad een project gebouwd door een aannemer hier in een droge rivierbedding. drie huizen die allemaal binnen een jaar gingen schuiven waardoor er grote barsten ontstonden. dus nog niet eens met heftig weer. het was een hele rel en ik weet niet hoe dat is afgelopen. maar weet nog wel dat het colegio van architecten ook gedaagt werden door de eigenaren. vreselijk natuurlijk.

in nederland hadden wij vroeger een huis gekocht in een nieuwbouw project, gebouwd op voormalige weilanden. na een jaar kon je precies zien waar de sloten hadden gelopen tussen de weilanden door want daar was het enorm verzakt. de huizen niet want die waren goed gestut maar de straten en tuinen waren echt flink verzakt. was ook een heel gedoe voor de riolering
3
Algemeen / Re: iemand last van de gota fria??
« Laatste bericht door roelant Gepost op Vandaag om 14:01:50 »
Best wel iets om rekening mee te houden als je een huis uit zoekt:wáár staat het precies op?
Als het een oude rivierbedding is die maar ééns in de 1000 jaar onderloopt,zou ik dus tóch maar liever niet daar gaan zitten...Zoiets is op Mallorca gebeurt.
4
Emigratie / Re: Advies over scholen en trouwen ed. Spannend!
« Laatste bericht door Pau en Dan Gepost op Vandaag om 13:54:18 »
Koude uitsluiting is dat je financiële situatie onveranderd blijft. Er is feitelijk geen regime van toepassing, behalve datgene wat wettelijk niet uitgesloten kan worden zoals pensioen geloof ik. Je deelt dus eigenlijk vrij weinig, tenzij er specifieke goederen of specifiek vermogen bij de notaris zijn opgegeven. Eigenlijk dus zoals PdH in Spanje dan.
5
Emigratie / Re: Advies over scholen en trouwen ed. Spannend!
« Laatste bericht door roelant Gepost op Vandaag om 13:48:55 »
Ja.Ik ken die term"koude uitsluiting" dan weer niet(te lang weg uit NL,denk ik),maar je economische toestand qua bezit/schuld veranderd op zich niet als je niet bij de notaris langs gaat.Alsof je in feite ongehuwd zou zijn(dat ben je als PdH tenslotte ook niet).
En dus voor ál dat soort dingen lijkt het mij aan te raden het in Spanje te voltrekken,als je tóch zeker weet dat je hier gaat wonen(ik vind emigreren zo´n groot woord,Spanje ligt op 2 uur afstand soms zelfs minder...).
Want álles moet natuurlijk wél vertaald gaan worden,met apostilles etc en dat is een hoop gedoe.
6
Emigratie / Re: Advies over scholen en trouwen ed. Spannend!
« Laatste bericht door Pau en Dan Gepost op Vandaag om 13:34:16 »
Hoe ik het nu lees is het Spaanse regime (behalve het Catalaanse) niet hetzelfde regime als gemeenschap van goederen in NL, maar ook niet de koude uitsluiting waarvan ik dacht dat het was. In NL behoort standaard alles tot de gemeenschap, zowel voor als na de voltrekking tenzij bepaald vermogen of bepaalde schulden dusdanig verknocht zijn met een van de partners dat niet in redelijkheid kan worden gesteld dat etc etc etc, maar dat is allemaal maar lastig aan te tonen. Als je in NL wilt trouwen in een soortgelijk regime als in Spanje geldig is moet dat bij de notaris worden geregeld zijnde een huwelijkse voorwaarde. In NL is het trouwens ook allemaal maar lastig, want ondanks koude uitsluiting kan de eerste huwelijks woning waar je als getrouwd paar komt te wonen in principe niet uitgesloten worden, zelfs niet als zowel de eigendomsakte als de hypotheekakte zijn verleden voor de huwelijksvoltrekking en slechts op naam van een van de partners staan. Althans, dat is mijn info.

Wat is dan het regime als we in Spanje PdH zouden worden en geen huwelijkse voorwaarden zouden opstellen? Dus wel weduwepensioen, maar geen enkele gemeenschap van goederen? Dus een koude uitsluiting?
7
Algemeen / Re: iemand last van de gota fria??
« Laatste bericht door Torme Gepost op Vandaag om 12:54:36 »
Hier in Torme (old domeno) enorm geregend weg ziet eruit als een rivier compleet verwoest.
Tuin staat helemaal blank, maar binnen is het lekker warm en droog  ;)
8
Algemeen / Re: iemand last van de gota fria??
« Laatste bericht door Kaatjeka Gepost op Vandaag om 12:29:13 »
Twee keer natte sokken opgelopen omdat de tuinklompen de gaten in de zijkant te laag bleken te hebben zitten...
Later maar gewoon met blote voeten naar buiten gegaan, best lekker verfrissend eigenlijk.
Maar het heeft hier (Alzira) wel het grootste deel van de dag flink hard geregend. Geen storm verder eigenlijk.
9
Algemeen / Re: iemand last van de gota fria??
« Laatste bericht door nicolette Gepost op Vandaag om 12:25:32 »
hier in benissa heeft het heerlijk rustig geregend. uren achter elkaar. geen harde wind ofzo geen enorme buien. dus uitstekend voor de natuur.
10
Emigratie / Re: Advies over scholen en trouwen ed. Spannend!
« Laatste bericht door roelant Gepost op Vandaag om 12:14:35 »
In Spanje,behálve in Cataluña,trouw je automatisch in gemeenschap van goederen.Dwz álles wat ná de trouwdag binnenkomt,is 50/50 maar dus niet dingen die je al had vóór je trouwde.
Dat maakt het best ingewikkeld trouwens,want stel dat jij vóór je trouwen een ton spaargeld hebt,dan is dat ná je trouwen nog steeds 100% van jou.Maar:als je daarvan ná je trouwen een huis koopt,al brengt je partner niks in is het huis tóch van allebei.Tenzij je dus na trouwen huwelijkse voorwaarden op laat stellen óf in cataluña woond en trouwd.Het verschil Bij Pareja de Hecho is  dus dat je bij die samenlevingsvorm altijd zo´n
overeenkomst bij een notaris moet opstellen,dat gaat niet automatisch.
Je kunt bv niet zeggen tijdens het inschrijven in het Registro Pareja de Hechos dat je gemeenschap van goederen wilt;dat moet je echt apart bij de notaris regelen.
Wat bv wél hetzelfde is bij echtparen óf PdH zonder dat apart te hoeven regelen zijn dingen zoals weduwepensioen. In Spanje,als je niet getrouwd noch PdH bent,krijgt je partner helemaal niets al woonde je 50 jaar samen,of althans het zou een enorm gedoe zijn om het te proberen met waarschijnlijk geen goede afloop...
Pagina's: [1] 2 3 ... 10

Zoeken in het archief van 175.000 postings! Om te kunnen zoeken, dient u ingelogd te zijn.

Online status

 
 
Welkom, Gast. Alsjeblieft inloggen of registreren.

Advertentie SpanjeMarktplaats.nl

* Poll

Topic bestaat niet.

Kies een kleurForumstandaard

Permanent