Recente berichten

Pagina's: [1] 2 3 ... 10
1
Algemeen / Re: The day after (2 oktober 2017)
« Laatste bericht door Cas Gepost op Vandaag om 19:36:34 »
Rix, ingevolge 155 ligt dit in de lijn, heb ik mij ook gerealiseerd, doch zij zeer zeker ook.
Dat salaris komt best goed met die rijke Catalaanse families in de achterhoede.

Nee, het ligt mij allemaal teveel voor de hand, was allemaal te voorspelbaar en ondanks al mijn gekheid denk ik niet dat we het Clubje moeten onderschatten. Die laten zich toch nooit als "corderos mansos" naar de Madrileense slachtbank laten brengen?

Of gaan ze voor een, overig volgens mij kansloze gewapende opstand met de Mossos voorop?

Ben der echt nog niet uit.
2
Algemeen / Re: The day after (2 oktober 2017)
« Laatste bericht door rix legene granada Gepost op Vandaag om 18:49:46 »
eén denkfout, Cas. De huidige top van Catalunya zal worden ontslagen zonder salaris en er komt een interim commissie, geleid vanuit de ministeries in Madrid, die verkiezingen  gaat voorbereiden. Aan het bewind van deze mensen komt eind deze week een finale.
3
Algemeen / Re: The day after (2 oktober 2017)
« Laatste bericht door rix legene granada Gepost op Vandaag om 18:47:14 »
ik denk, Gabriel.la dat dat een inschattingsfout is. Junts pel Si zal een gevoelige tik meekrijgen en CUP zal niet groeien, integendeel. Voor zover ik de Catalanen ken, denken ze vooral aan hun portemonnee. De uittocht van bedrijven, de uiterst negatieve houding van Europa tegenover het separatisme, de kansloosheid van hele onderneming zal een toenemend aantal Catalanen doen besluiten de steven te wenden.
Een harde kern zal zeker overblijven maar dat zullen er beduidend minder zijn dan nu. Zelfs onder gunstigeer omstandigheden heeft de epartistischee combinatie geen meerderheid weten te behalen. Dat zal nu zeker niet meer het geval zijn. De partij die daarvan gaat profiteren zal Cuitadans zijn.
Ik denk dat het een hele goede gok is om over een half jaar, wanneeer het meeste stof is neergedaald, verkiezingen uit te schrijven.
De separatisten zullen daarbij in het zand bijten.
4
Algemeen / Re: The day after (2 oktober 2017)
« Laatste bericht door Cas Gepost op Vandaag om 18:32:57 »
George jij maakt mijn avond weer goed, maar zit ik net weer z´n oeverloos complot theorie stukje te schrijven pfff  :)) :)) :))


Ik dacht toch echt dat ik het helemaal verkeerd zag!
5
Algemeen / Re: The day after (2 oktober 2017)
« Laatste bericht door Cas Gepost op Vandaag om 18:29:59 »
Toch wel een plan?
 
In tegenstelling van wat ik eergisteren schreef krijg ik langzamerhand het vermoede dat dit Clubje wel degelijk een plan heeft.
Ook bij dit ongelijk zal ik zonder tegenspartelen diep door het stof van de Onafhankelijk strijd gaan.
 
Om dit feestje wat body te geven moet je een paar miljoen mensen voor je kar zien te krijgen.  Nou beloof het volk brood en spelen, een indoctrinatie beleid voeren en de media onder controle krijgen.
Dit alles is inmiddels geregeld. Voorts moet er gepeild worden in hoeverre de  tegenstander reageert, dus er wordt een referendum, later volksraadpleging georganiseerd. De reactie van de vijand valt niet tegen, ogenschijnlijk wordt Mas glimlachend en met een zorgeloos gezicht opgeofferd. Direct wordt het gat opgevuld met Puigdemont.
 
Nu gaan ze dus voor het grote werk  ….. een echte referendum en de gecontroleerde media gaat internationaal.
Een eigen Burgerlijke stand en Belastingdienst wordt opgezet, allerlei wetjes met een omweg aangenomen zodat het referendum, net zoals bij een echte dictatuur, niet kan worden verloren.
De verbale en juridische reacties uit Madrid kan niet uitblijven en al snel komt het verwachte verbod. Nu wordt het “wij mogen toch stemmen” spreekbuis van stal gehaald en dat doet zijn werk dmv het klapvee op straat.
 
Vervolgens loopt het gehele fake referendum proces precies zoals gepland en ja, als bonus wordt er ook nog even gemept. Hoera dit is als kernbrandstof voor de propaganda machine en deze draait tot in alle uithoeken van de wereld.
Natuurlijk kunnen ze na de manipulaties de winst claimen en binnen enkele uren is Catalonië bevrijd van de bezetter. Het klapvee kan hun vreugd niet op!
Helaas moeten ze nog heel even geduld.
 
Nog steeds gaat alles volgens plan en het Clubje blijft glimlachend verklaren dat ze onderdrukt worden. En ja zoals verwacht komt er hier er daar, na deze glorieuze overwinning van de stem van het volk,  langzamerhand steeds meer sympathie voor de zaak los.
Dan komt de beruchte maandag voor de DUI verklaring, maar die wordt gelukkig verboden.
Dus dan gaan we maar voor de dinsdag, want ja het klapvee wordt ongeduldig en wil de winst verzilveren.
Na een uur lang kontedraaien,  een beetje nicht zou daar van zwijmelen, besluit Puigdemont nog even zijn kruit droog te houden en het klapvee druip met betraande wangen af.
En dan, mooier kon toch niet worden, J&J worden gearresteerd en verdwijnen zwaaiend en handenklappend, begeleid door duizenden fans, als moderne Mandela´s in het Spaanse gevang.
Het Clubje kan zijn vreugde niet op, dit zijn tot echte Politieke Gevangenen, en uit de overuren draaiende propagandamachine  komen inmiddels de stoomwolken.
 
Inmiddels komt de verwachte economische onrust op gang en Oriol bezweert iedereen dat er meer bedrijven instromen en worden opgericht, de grote bedrijven na de onafhankelijkheid gewoon weer terug komen, want het zijn alleen maar tijdelijke post adressen, kortom niks aan de hand.
De verwachte schoorvoetende afwijzingen van de EU komen binnendruppelen, eerst nog vaag en politiek correct maar langzamerhand worden deze duidelijker dus tijd voor een nieuw offensief ……  we gaan de Republica Catalunya fiscaal vriendelijk maken voor bedrijven, kondigt Oriol vol trots aan. Dus op termijn een soort Zwitserland aan Zee met allerlei escape routes .
 
Dan verschijnt plotsklaps Big Bertha* om de hoek, helemaal zoals verwacht en zij wordt in stelling gebracht. Nu is het kiezen of kabelen voor het Clubje. En wederom wordt de gashandel van de propaganda machine op Full Ahead”. Wordt zelfs zo erg dat ze bijna Franco uit zijn kist halen om het stelling kracht bij te zetten. Het Clubje verroert geen millimeter en blijft zoals altijd weer glimlachend doodkalm géén Onafhankelijkheid verklaren. De tijd is nog niet rijp!
 
Big Bertha lost haar schot a la artikel 155 en als de kruitdampenzijn zijn opgetrokken staat het Clubje inmiddels te kirren van geluk. Perfect volgens plan, met een kanon op dit op een onschuldig volkje geschoten en wederom trekt het klapvee met honderdduizenden de straat op om tegen het kwaad uit Madrid te protesteren.
 
Het Clubje …. die blijven maar glimlachen, alles verloopt precies volgens plan. Madrid heeft nu zijn 155 kilo kruit verschoten en het Clubje houd nog altijd strak hun Onafhankelijk kaart tegen hun borst gedrukt en geven geen mm prijs van hun stelling en ondanks de vele toezeggingen wederom geen Onafhankelijksverklaring.
 
Wat de volgende stap van het Clubje is ….. zich snel van ontdoen van die rasta en bebaarde CUP-ers, want die worden met hun ongeduldig gedram toch wel vervelend.
 Verder ….. ik heb nog geen flauw idee want mijn brein is niet zo verknipt. Dus maar weer afwachten met de wetenschap dat dit is allemaal geen toeval kan zijn, doch zeer zorgvuldig geplande acties!
 
* Dikke Bertha was de naam voor een kanon dat werd gebruikt voor het
vernietigen van fortificaties. Het werd in opdracht van het Duitse
oppercommando ontwikkeld
6
Algemeen / Re: The day after (2 oktober 2017)
« Laatste bericht door George van de Rebelleclub Gepost op Vandaag om 18:05:42 »
- de onderlinge verdeeldheid bij de bevolking
- het neergaande economische spiraal
- de dan niet EU havens van BCN en Tarragona zijn onbruikbaar, geen transite overslag meer
- ondanks alle loze beloftes, uit de EU worden geknikkerd
- geldkranen gaan dicht
- enorme werkeloosheid omdat de export en tourisme vrijwel stil valt
- CUP achtige mannetjes aan de knoppen (verkoop je ziel en principes voor stemmen)
- en uiteindelijk anarchie of burgeroorlog want er is geen ruimte voor een democratie
De separatisten zien dit echt heel anders:
- die neergaande economische spiraal is alleen anti-prooaganda. Daar is niks van waar. En die paar ondernemingen die hun sociale en/of fiscale hoofdkantoor verplaatst hebben zullen graag weer terug komen als Catalunya eenmaal onafhankelijk
- Havens onbruikbaar omdat Catalunya niet bij de EU zal horen?? Belachelijk!! Catalunya blijft in de EU. Zo'n economisch belangrijk land zullen ze er zeker niet kwijt willen raken.
- Geldkranen dicht. Nee, je zult bedoelen dat de putjes waardoor het geld wegstroomt dicht zullen gaan. Catalunya zal daardoor rijker zijn als ooit.
- In het nieuwe Catalunya zal minder werkeloosheid zijn, omdat onze profeten van de CUP dat beloofd hebben.
- CUP-achtige mannetjes aan de knoppen, Ja graag!! Er zijn geen wijzere mannen dan de mannen van de CUP
- De democratie zal uiteindelijk zegevieren, waardoor anarchie en burgeroorlog uitgesloten zijn.
7
Van alles over taal / Re: Spaanse les in Malaga
« Laatste bericht door John B Gepost op Vandaag om 16:44:00 »
Hier even op inhakende, weet iemand dit ook voor Hondon de las Nieves / Aspe?
8
Algemeen / Re: The day after (2 oktober 2017)
« Laatste bericht door roelant Gepost op Vandaag om 16:42:59 »
Het achterlijke geblér."we want to vote!"...Nu komen er verkiezingen en vluchten ze met de staart tussen de poten hard weg.
Ik voorspel kieswinst voor de PP;is ook niet zo moeilijk want een klein aantal stemmen zal hun vorige scores al verdubbelen;-)
De CUP is zelfs in separatistische kringen niet erg geliefd,die blijven bij verkiezingen op hetzelfde niveau als waar ze nu zijn,maar door winst van PP,C´s, PSC en daarbij opgeteld verlies voor Podemos zal er  géén mogelijkheid meer voor hen zijn tot coalitie met regerende partijen.
De coalitie die momenteel regeerd in catalonië,heeft overigens géén meerderheid van stemmen,alléén meerderheid in het Parlament.Het zijn wantoestanden ,ik hoop dat er vlug een eind aan komt.
9
Van alles over taal / Re: Spaanse les in Malaga
« Laatste bericht door Marthrese Gepost op Vandaag om 16:21:09 »
Hartelijk dank Cor, ik ga haar onmiddellijk bellen!

10
Algemeen / Re: The day after (2 oktober 2017)
« Laatste bericht door Cas Gepost op Vandaag om 15:15:18 »
Natuurlijk behalen de separatisten een meerderheid. Na alle  gebeurtenissen, meer dan ooit.

Ja, vast hoor, zeker na het zien van:

- de onderlinge verdeeldheid bij de bevolking
- het neergaande economische spiraal
- de dan niet EU havens van BCN en Tarragona zijn onbruikbaar, geen transite overslag meer
- ondanks alle loze beloftes, uit de EU worden geknikkerd
- geldkranen gaan dicht
- enorme werkeloosheid omdat de export en tourisme vrijwel stil valt
- CUP achtige mannetjes aan de knoppen (verkoop je ziel en principes voor stemmen)
- en uiteindelijk anarchie of burgeroorlog want er is geen ruimte voor een democratie
- .......


Kan zo nog wel een halfuurtje doorgaan, maar vrees dat dit niet door de muur komt.


Nee juist de stille MEERDERHEID zien nu in hoe gevaarlijk en anti democratish deze actie is geweest.
Zij zullen zich zeker op een democratische wijze gaan wapenen, tegen dit soort staatgrepen!

-
Pagina's: [1] 2 3 ... 10

Zoeken in het archief van 175.000 postings! Om te kunnen zoeken, dient u ingelogd te zijn.

Online status

 
 
Welkom, Gast. Alsjeblieft inloggen of registreren.

Advertentie SpanjeMarktplaats.nl

* Poll

Topic bestaat niet.

Sponsor lidmaatschap

Kies een kleurForumstandaard

Permanent