Recente berichten

Pagina's: [1] 2 3 ... 10
1
Emigratie / volant individual d'empadronament
« Laatste bericht door Coolen Gepost op Vandaag om 00:12:52 »
Hallo,

Ik hoop dat jullie ons kunnen helpen met wat onduidelijkheid wat is ontstaan.

Op 01-01-2020 hebben wij (mijn vrouw, ik en onze 2 kinderen) een huis gekocht in Mora D'Ebre, wij wilden hier later dit jaar gaan wonen.
Iemand heeft ons geholpen met afsluiten van een internetabonnement.
Hiervoor hadden wij een spaanse bankrekening nodig, waarvoor bij de gemeente moesten aangeven dat wij eigenaar zijn van een huis.

Wij hebben toen bij de gemeente allemaal een volant individual d'empadronament gekregen. Ik kan het alleen niet goed vertalen, Google Translate maakt er een zooitje van.

Nu vertelde onze buurman dat wij nu als inwoners van Spanje worden gezien en we voor 31-03 belasting moeten betalen en anders een hoge boete kunnen verwachten.
Normaal zouden we dit vragen aan een notaris of een gestor, maar door de huidige situatie lukt het ons niet om met in contact te komen.

Ik hoop dat jullie ons kunnen helpen, wij zijn op dit moment nog ingeschreven Nederland, dus wij vragen ons af of we iets moeten ondernemen vanwege deze belasting of dat we nu nog niet zijn ingeschreven.
Als we die belasting moeten betalen, aan wie moeten we dat dan doen en hoe komen we erachter hoe hoog dat is?
2
Huis en haard / Re: Benidorm
« Laatste bericht door nieuwenoord Gepost op Gisteren om 21:46:07 »
Villajoyosa en El Campello zijn nog steeds de plekjes waar wij graag een keer heen gaan met gasten.
3
Gezondheid / Re: Corona virus in Spanje
« Laatste bericht door Janus Gepost op Gisteren om 21:37:49 »
4
Huis en haard / Re: Benidorm
« Laatste bericht door Bob Gepost op Gisteren om 21:22:18 »
Rekenfoutje van mij,sorry!!!Bob,je hebt gelijk,ik bedoelde zo´n 30 jaar geleden.Ik ben nu 56 by the way.

Dat is meer zo als ik je had ingeschat. Ik ben van 1975 en ik kon me niet voorstellen dat je ouder bent dan mijn ouders!
5
Gezondheid / Re: Corona virus in Spanje
« Laatste bericht door Ron_den_Hollander Gepost op Gisteren om 21:08:52 »
Ik kom al een aardig tijdje in Spanje, van kinds af aan. Ik vond het vroeger maar wat leuk, ook als kind al, dat je met je Hollandse gulden (weliswaar omgewisseld voor Spaanse peseta''s) hier zó veel meer kon doen...
Ik kon veel meer limonade drinken en ijsjes eten dan dat ik voor datzelfde geld in Nederland kon. En wat waren de mensen toen blij als je eens 5 Pta. fooi gaf. Later werden de limonade en ijsjes uitgebreid met andere zaken, maar nog heel lang hadden we het gevoel dat Spanje een 'lekker goedkoop land' was. We maakten daar dankbaar gebruik van.

Inmiddels is de situatie veranderd, we hebben allemaal de Euro en sommige landen zijn inderdaad wat verstandiger omgesprongen met hun geld dan andere en het is óók zo dat sommige landen ook meer pech hebben gehad dan andere.

Nu zitten we in heel Europa in hetzelfde schuitje en hebben we allemaal te lijden onder het Coronavirus. Nu zijn Italië en Spanje behoorlijk hard getroffen en ik kan alleen maar hopen dat de Nederlandse aanpak zoveel beter blijkt te zijn dat ons dergelijke aantallen slachtoffers bespaard blijven. Garanties daarvoor kan niemand geven.

Nu vragen o.a. Spanje en Italië om geld om de Coronacrisis en de gevolgen daarvan beter te kunnen aanpakken en wat schetst mijn verbazing: De noordelijke landen vinden het onbestaanbaar dat 'we' zomaar ons zuurverdiende geld aan 'hen' gaan geven. Ik denk echt: waar zijn we nou helemaal mee bezig? help nou eens waar je helpen kan, want ik zelf wil graag geloven dat wanneer dit allemaal voorbij is we in Europa anders tegenover elkaar staan. En problemen die je met geld kunt oplossen zijn misschien niet de allergrootste problemen die je kunt tegenkomen in je leven...

Na WO2 hebben de Verenigde Staten Europa geholpen met een Marshall-plan. Nederland is een van de landen die het langste geprofiteerd heeft van dat Marshall-plan. Nu vragen anderen ónze hulp en geven we liever niet thuis. Ik weet héél zeker dat iedereen liever niet in de situatie zou zitten waardoor deze hulpvraag nodig is. Maar het is niet anders. laten we een keertje solidariteit tonen.

Ik ben trouwens geen CPN-er of andere linksgeoriënteerde kiezer...ik ben meer aan de rechterkant te vinden en denk dit dus niet vanuit het idee van: arbeiders aller landen verenigt u, maar meer van: we zitten allemaal met dezelfde sh*t, laten we het met zijn allen proberen op te lossen en achteraf kunnen we wel gaan overleggen over de verrekeningen.
6
Huis en haard / Re: Benidorm
« Laatste bericht door catalan Gepost op Gisteren om 21:04:12 »
En opmerkelijk, een mooi strand maar vooral voorgevels in alle mogelijke kleuren en -schakeringen.
7
Gezondheid / Re: Corona virus in Spanje
« Laatste bericht door nieuwenoord Gepost op Gisteren om 20:57:59 »
Ja, Nederland is nu de gebeten hond ... lekker dan.
8
Gezondheid / Re: Corona virus in Spanje
« Laatste bericht door roelant Gepost op Gisteren om 20:50:37 »
Ik weethet:de niet essensiele werkers zijn de politici!
Die van Potemos als eersten...
9
Huis en haard / Re: Benidorm
« Laatste bericht door catalan Gepost op Gisteren om 20:43:09 »
Ik was 23 in 1972....

Villajoyosa... Een piepklein dorpje een paar kilometers langs de hoofdbaan ten zuiden van Benidorm.  En gemakkelijk te vinden.  Boven de baan hing een grote slinger met de naam erop, langs beide kanten van het plaatsje.
10
Huis en haard / Re: Benidorm
« Laatste bericht door roelant Gepost op Gisteren om 20:42:54 »
Rekenfoutje van mij,sorry!!!Bob,je hebt gelijk,ik bedoelde zo´n 30 jaar geleden.Ik ben nu 56 by the way.
Pagina's: [1] 2 3 ... 10
Zoek in een archief van 235.000 berichten. Om gebruik te kunnen maken van uitgebreid zoeken, dient u ingelogd te zijn. Een account aanmaken kan hier.

Online status

 
 
Welkom, Gast. Alsjeblieft inloggen of registreren.

Advertentie SpanjeMarktplaats.nl

Logos

Kies een kleurForumstandaard

Permanent