Recente berichten

Pagina's: [1] 2 3 ... 10
1
Onderwijs / Re: Catalaans diploma omzetten naar spaans
« Laatste bericht door sjanie Gepost op Vandaag om 10:22:03 »
En hebben jullie dat bewijs dan niet moeten laten vertalen door een beedigde vertaler?
2
Huis en haard / Re: CV ketel en butaan/propaan flessen
« Laatste bericht door hillmara Gepost op Vandaag om 07:38:06 »
Butaan fles en propaan fles hebben dezelfde afmetingen en aansluitingen. Ze zijn allebei met en zonder drukregelaar te gebruiken. Ook de aansluitingen met ingebouwde drukregelaar zijn identiek. Propaan fles is minder gevuld en bevat 11 kg. gas, bij butaan is dat 12,5 kg.
Officieel moet je een vergunning hebben om flessen aan te schaffen geloof ik maar mijn ervaring is dat je ze gewoon aan de pomp kunt kopen zonder problemen. Ik denk dat je een lege butaan fles ook kunt ruilen tegen een volle propaan fles.
Je laatste vraag snap ik niet helemaal maar je moet altijd de gasdruk regelen/terugbrengen alvorens je het gaat gebruiken in je kachel. De druk kun je reduceren met de opgebouwde aansluitknop met reduceerventiel of met reduceerventiel dat in de gasleiding is ingebouwd. In het laatste geval staat er veel druk op je slangen en systemen vóór het reduceerventiel. en gebruik je andere - sterkere - slangen dan de bekende oranje gasslangen.
3
Algemeen / Re: Bankkosten bij alle banken?
« Laatste bericht door Menno V Gepost op Gisteren om 19:50:05 »
Heb net een rekening geopend met debet kaart bij ING direct, kost niets. Aangekoppeld een spaarrekening en 1 voor mijn zoon. Mijn dochter kan geen rekening openen in Spanje, geen familieboek, het geboortecertificaat moet gevalideert zijn on haar geboorteland. Een validatie door de NL ambassade voldoet niet.....mijn god, voor het openen van een kinderspaarrekening. De overheid is gek geworden met alle eisen voor een *^$^%#% bankrekening.
4
Onderwijs / Re: Catalaans diploma omzetten naar spaans
« Laatste bericht door nicolette Gepost op Gisteren om 18:20:10 »
Zoon heeft van school bewijs slagen gekregen. Was geen probleem voor universiteit van Maastricht. diploma is na anderhalf jaar nog steeds niet binnen.
5
Algemeen / Re: Bankkosten bij alle banken?
« Laatste bericht door Jack Gepost op Gisteren om 17:27:01 »
Een andere mogelijkheid is bunq.com. Heeft nog een Nederlands tintje.
6
Algemeen / Re: prijzen huizen
« Laatste bericht door Texas Gepost op Gisteren om 17:07:38 »
Texas, bedoel je daarmee de balletjes die ze proberen te meppen, of de mannen in lange korte broeken die geen richtingsgevoel hebben bij het meppen van de balletjes? ;) ;D

Beiden :-)
7
Reizen en vervoer / Re: Camping Bahia in Santa Pola
« Laatste bericht door U2brutus Gepost op Gisteren om 16:49:57 »
Misschien wil men enkel een tragedie als deze " la catástrofe de Los alfaques"
voorkomen

Dat zou kunnen, maar dan nog waren de campingbewoners destijds kansloos geweest.

Het lijkt inderdaad meer op een paniekmaatregel van de campingbeheerder. Misschien zijn er als gevolg van geen of weinig regelgeving teveel obstakels ontstaan die het onmogelijk maken om de camping binnen 2 uur te ontruimen bij een noodsituatie. Maar dan is dit wel het andere uiterste en zal dit zeker niet gewaardeerd kunnen worden door de vaste bezoekers.
8
Reizen en vervoer / Re: Camping Bahia in Santa Pola
« Laatste bericht door Don Esteban Gepost op Gisteren om 16:48:42 »

Lucky, de link die jij toont, betreft de gevolgen van een ge-explodeerde vrachtwagen geladen met propyleen. Ik mag hopen dat men in 40 jaar heeft bijgeleerd en zo'n rijdende tijdbom niet meer de weg op mag. En al helemaal niet in de buurt van woonwijken, campings enz. Mocht er zich wéér een degelijke calamiteit voordoen, heb je natuurlijk weinig aan een verordening die je verplicht om binnen 2 uur de benen te nemen.
Kees, waar valt deze verordening te lezen? Op de camping zelf? Ik kan er op de campingwebsite zelf niets over vinden. Lijkt me ook niet wijs om dit wereldkundig te maken. Het zou voor mij een reden zijn om de camping te mijden. 
9
Reizen en vervoer / Re: Camping Bahia in Santa Pola
« Laatste bericht door Pau Gepost op Gisteren om 15:30:23 »
Misschien gaat het om lokale regelgeving of om regels van de camping zelf, aangezien zij verantwoordelijk zijn voor de veiligheid op het terrein?
10
Onderwijs / Re: Catalaans diploma omzetten naar spaans
« Laatste bericht door Pau Gepost op Gisteren om 15:27:41 »
Het klopt dat de koning zijn handtekening zet onder alle diploma's en dat het daardoor zo vreselijk lang duurt. In de tussentijd kun je een voorlopig diploma krijgen wat in ieder geval in Spanje geldig is om bijvoorbeeld mee door te studeren of te solliciteren (dat zal nu dus binnen zijn gok ik), maar in NL willen ze daar soms nog moeilijk over doen en dat diploma niet accepteren.
Pagina's: [1] 2 3 ... 10

Zoeken in het archief van 175.000 postings! Om te kunnen zoeken, dient u ingelogd te zijn.

Online status

 
 
Welkom, Gast. Alsjeblieft inloggen of registreren.

Advertentie SpanjeMarktplaats.nl

* Poll

Topic bestaat niet.

Kies een kleurForumstandaard

Permanent