SpanjeMarktplaats

Auteur Onderwerp: Nieuw pensioenakkoord Nederland  (gelezen 739 keer)

Offline Jack

  • Forumlid
  • ***
  • Berichten: 944
  • Plaats: Xabia / Javea
Nieuw pensioenakkoord Nederland
« Gepost op: 08 juni 2019, 09:13:04 am »
Het is nog niet 100% zeker maar er is een voorstel voor een nieuw pensioenakkoord in Nederland. Voor mij persoonlijk betekend dit dat, indien het akkoord officieel wordt, ik 4 maanden eerder mijn AOW krijg als bij de huidige regeling. Je moet het dan ook uiteraard 4 maanden eerder aanvragen.
Ik moet nog precies uitzoeken hoe ik het beste de aanvraag kan indienen maar is er iemand de ervaring heeft met het aanvragen van de AOW via de Seguridad Social? Ik probeer dit te vermijden en de aanvraag rechtstreeks bij het SVB te doen.


https://www.nu.nl/weekend/5927322/wat-betekent-het-pensioenakkoord-voor-jou.html

Offline Eindhovenaar

  • Forumlid
  • ***
  • Berichten: 335
  • Plaats: Eindhoven
Re: Nieuw pensioenakkoord Nederland
« Reactie #1 Gepost op: 08 juni 2019, 11:55:10 am »
In Nederland krijg je automatisch bericht van de SVB nu zit jij in dat akelige Spanje en ik weet niet of zij dat ook weten. Verstandig is om contact met ze op te nemen, Hangt er ook vanaf wanneer je 66 en 4 maanden wordt. Je ontvangt dan ook een berekening van je AOW want ben je uitgeschreven in Nederland dan gaat er 2% per jaar van je aow af  En dat is jammer maar zij weten wanneer je bent uitgeschreven. Ik ben heb zelf 8 jaar in Spanje gewoond en was dus uitgeschreven, bij terug komst in Nederland direct weer ingeschreven. Dus je zou denken 8 jaar dat is 8x2= 16%. Maar hun berekening is anders ze kijken naar de datum dus welke maand je bent vertrokken en welke maand je terug bent gekomen. Ik had het voordeel dat het twee keer ten gunste van mij werd afgerond het werd 6 jaar dus 12% minder aow.  Het nieuwe akkoord heeft helaas op mij geen enkel voordeel want ik ga dus op 66 en 4 maanden.

 

Zoek in een archief van 235.000 berichten. Om gebruik te kunnen maken van uitgebreid zoeken, dient u ingelogd te zijn. Een account aanmaken kan hier.

Online status

 
 
Welkom, Gast. Alsjeblieft inloggen of registreren.

Advertentie SpanjeMarktplaats.nl

* Poll

Topic bestaat niet.

Kies een kleurForumstandaard

Permanent