SpanjeMarktplaats

Auteur Onderwerp: AOW en belasting betalen.  (gelezen 6992 keer)

Offline Jack

  • Forumlid
  • ***
  • Berichten: 944
  • Plaats: Xabia / Javea
Re: AOW en belasting betalen.
« Reactie #105 Gepost op: 07 januari 2020, 11:53:55 am »
Het is belangrijk dat je een werkende Berichtenbox hebt van de NL overheid. Bij mij ging de communicatie met de SVB uitsluitend via de Berichtenbox.

Offline U2brutus

  • Forumlid
  • ***
  • Berichten: 1.145
  • Plaats: Sitges (BCN), ES
Re: AOW en belasting betalen.
« Reactie #106 Gepost op: 07 januari 2020, 13:46:22 pm »
Ik heb zo maar het idee dat de volgende post van de Hacienda ietwat ontnuchterend kan zijn....

Dat zal ze zeker niet gaan bevallen. Zelf ook zo'n stel mensen gekend, die nu dan inmiddels naar een andere regio verhuisd zijn, die ook zelf wel bepaalden waar zij belasting moeten betalen. Allebei WAO'ers en zij betaalden bij voorkeur belasting in Nederland, want geen premies volksverzekeringen!
Diverse mensen hebben op hen ingepraat en uitgelegd dat zij zowel aangifte- als betalingsplicht in Spanje hebben, zoals vastgelegd in het belastingverdrag.
Helaas zal ik wel nooit te horen krijgen wanneer het mis ging!

Overigens de laatste tijd veel berichten op Facebook van ouderen die 'dachten' over hun AOW geen belasting te hoeven betalen en dus ook geen aangifte deden. Velen krijgen nu bericht dat hacienda hun inkomen vanaf 2015 wil weten.
En ook diverse anderen die wegens geen aangifte doen gevraagd werd om informatie en daarop reageerden dat zij in Spanje geen aangifte deden, omdat ze dat elders al deden(zoals uit Ron zijn verhaal). Daar was hacienda niet kinderachtig mee en er volgden aanslagen inclusief boeteheffingen waar ze steil van achterover vielen. En toen waren er ineens nog weinig gestors die hen wilden bijstaan!?

Het is trouwens schokkend om uit de reacties op Facebook te zien dat er zovelen zijn die blijkbaar niet weten wat de aangifteplicht inhoudt.

Last but not least, ook van Facebook, het "goede"advies om vooral Modelo 720 NIET in te vullen, omdat het Europees gerechtshof kritiek heeft op de hoge boetes die hiervoor gelden! Tja, tegen zoveel "kennis" ga ik niet inroeien ............. :o

 

Zoek in een archief van 235.000 berichten. Om gebruik te kunnen maken van uitgebreid zoeken, dient u ingelogd te zijn. Een account aanmaken kan hier.

Online status

 
 
Welkom, Gast. Alsjeblieft inloggen of registreren.

Advertentie SpanjeMarktplaats.nl

* Poll

Topic bestaat niet.

Kies een kleurForumstandaard

Permanent