SpanjeMarktplaats

Auteur Onderwerp: Wat is minimaal nodig om NL TV (Canaldigitaal) te kunnen ontvangen?  (gelezen 3000 keer)

Offline Kaatjeka

  • Forumlid
  • ***
  • Berichten: 583
  • Plaats: Gelderland / Guardamar del Segura
Re: Wat is minimaal nodig om NL TV (Canaldigitaal) te kunnen ontvangen?
« Reactie #30 Gepost op: 08 november 2017, 14:51:09 pm »
Dat is mij bekend, en zo gebruik ik m'n CanalDigitaal ook vaker. Maar ik heb geen idee van de kwaliteit van internet in het appartement dat ik gehuurd heb. Het zou zelfs kunnen dat het zo'n mifi-ding is, met beperkte data (ga ik nog navragen). En dan gaat tv kijken via de app helaas niet.

Offline Kaatjeka

  • Forumlid
  • ***
  • Berichten: 583
  • Plaats: Gelderland / Guardamar del Segura
Re: Wat is minimaal nodig om NL TV (Canaldigitaal) te kunnen ontvangen?
« Reactie #31 Gepost op: 08 november 2017, 14:51:48 pm »
Overigens heb je dan wel een VPN-verbinding nodig, voor de meeste programma's. Maar ook dat is tegenwoordig voor de meeste mensen geen geheim of probleem meer. :)

Offline SpanjeForum nl

  • Administrator
  • Forumlid
  • *****
  • Berichten: 586
  • Het is herfst!
  • Plaats: Benahavis (Malaga)
Re: Wat is minimaal nodig om NL TV (Canaldigitaal) te kunnen ontvangen?
« Reactie #32 Gepost op: 08 november 2017, 16:27:06 pm »
@ Kaatjeka, Overigens heb je dan wel een VPN-verbinding nodig, voor de meeste programma's.

Nee hoor met een canal digital abbonement heb je om de app te gebruiken geen VPN meer nodig. Alles waar op men zich heeft geabonneerd bij Canal digital kan zonder VPN worden bekeken.  ;)

Offline Kaatjeka

  • Forumlid
  • ***
  • Berichten: 583
  • Plaats: Gelderland / Guardamar del Segura
Re: Wat is minimaal nodig om NL TV (Canaldigitaal) te kunnen ontvangen?
« Reactie #33 Gepost op: 08 november 2017, 17:19:54 pm »
Nouja, heb ik vorige maand nog heel braaf steeds m'n VPN aangezet om in het buitenland te kijken, had dat niet gehoeven. :) Net nog even getest vanuit Nederland, via een Spaanse server. En jahoor, het werkt gewoon. Toch fijn.
Voor terugkijken via de NPO-, kijk- en rtl-site heb je nog wel VPN nodig, zie ik. Maar je kan veel ook terugkijken via CanalDigitaal. Mooi, zo wordt het allemaal steeds een stukje makkelijker.

Offline fredj54

  • Forumlid
  • ***
  • Berichten: 161
  • Plaats: Alphen a/d Rijn, Calahonda
Re: Wat is minimaal nodig om NL TV (Canaldigitaal) te kunnen ontvangen?
« Reactie #34 Gepost op: 08 november 2017, 23:00:33 pm »

Met een schotel van 90 cm en een enkele LNB gericht op Astra3 23,5 zou ik dus gewoon de Nederlandse zenders van CanalDigitaal moeten kunnen ontvangen in Guardamar del Segura. Alleen laadt 'ie niet zelf de zenderlijsten in.
Klopt dat?

Dat moet lukken een 90cm schotel met enkele LNB uitgericht op Astra 3.
Als je al een ontvanger voor CD heb en je neemt deze mee naar Spanje dan hoef je geen nieuwe zenderlijst in te lezen. De zenders zijn al opgeslagen in je ontvanger.
Tenzij CD een zenderwijziging uitvoert maar dat zijn meestal kleine aanpassingen.
Ik weet niet welke ontvanger je hebt maar de nieuwere ontvangers kunnen ook via Astra 3 zenderlijsten inlezen.

Offline Kaatjeka

  • Forumlid
  • ***
  • Berichten: 583
  • Plaats: Gelderland / Guardamar del Segura
Re: Wat is minimaal nodig om NL TV (Canaldigitaal) te kunnen ontvangen?
« Reactie #35 Gepost op: 10 november 2017, 10:24:40 am »
Bedankt fredj74!
Er staat geen merk op de decoder, wel 'sat801' en 'M7'. (tenzij M7 het merk is, dan staat er wel een merk op ;) )

Offline fredj54

  • Forumlid
  • ***
  • Berichten: 161
  • Plaats: Alphen a/d Rijn, Calahonda
Re: Wat is minimaal nodig om NL TV (Canaldigitaal) te kunnen ontvangen?
« Reactie #36 Gepost op: 10 november 2017, 12:18:53 pm »
Bedankt fredj74!
Er staat geen merk op de decoder, wel 'sat801' en 'M7'. (tenzij M7 het merk is, dan staat er wel een merk op ;) )
De sat801 kan de zenderlijst via Astra 3 inlezen. Dus een schotel met 1 lnb op Astra 3 gericht is dus voldoende om de NL zenders te ontvangen.
M7 is het "merk" . Canal Digitaal is onderdeel van de M7 Group.

Offline ricardoo

  • Forumlid
  • ***
  • Berichten: 43
Re: Wat is minimaal nodig om NL TV (Canaldigitaal) te kunnen ontvangen?
« Reactie #37 Gepost op: 10 november 2017, 15:41:26 pm »
gewoon een klein schoteltje met lnb kopen en op de 9o osst richten van Joyne heb je alle zenders zelfs fox en geen gedoe met dubbele kop enzo.wel even in NL een nieuwe kaart halen.

Offline Kaatjeka

  • Forumlid
  • ***
  • Berichten: 583
  • Plaats: Gelderland / Guardamar del Segura
Re: Wat is minimaal nodig om NL TV (Canaldigitaal) te kunnen ontvangen?
« Reactie #38 Gepost op: 11 november 2017, 10:35:40 am »
@fredj54 Dankjewel! Goed om te weten. (ook dat M7 een merk is, nooit geweten, haha)

@ricardoo Dat zou een optie kunnen zijn, als ik niet thuis in Nederland al CanalDigitaal had. Zou een beetje jammer zijn van de dubbele kosten.

 


Zoeken in het archief van 175.000 postings! Om te kunnen zoeken, dient u ingelogd te zijn.

Online status

 
 
Welkom, Gast. Alsjeblieft inloggen of registreren.

Advertentie SpanjeMarktplaats.nl

* Poll

Topic bestaat niet.

Sponsor lidmaatschap

Kies een kleur



Forumstandaard

Permanent