SpanjeMarktplaats

Auteur Onderwerp: Wat schaft de pot vanavond??  (gelezen 9741 keer)

Offline Florsita

  • Forumlid
  • ***
  • Berichten: 1.321
Wat schaft de pot vanavond??
« Reactie #75 Gepost op: 21 november 2011, 08:13:56 am »

Panceta, wat moet ik me daar bij voorstellen?

Ja, ik weet dat het varkensspek is maar verder?


« Laatst bewerkt op: 21 november 2011, 15:13:56 pm door 57 »

Offline Juan el guapo

  • Sponsor
  • Forumlid
  • ***
  • Berichten: 5.301
Wat schaft de pot vanavond??
« Reactie #76 Gepost op: 21 november 2011, 08:26:55 am »

dames, dat kan allemaal niet zo moeilijk zijn


Het is Italiaans buikspek, uit Wiki:

Quote (selected)
Pancetta is Italiaans spek afkomstig van de varkensbuik, dat ongeveer gedurende 3 maanden aan de lucht gedroogd is. Het wordt gekruid met zout, peper en andere kruiden zoals kaneel, nootmuskaat en kruidnagel.


Pancetta is zowel gerookt als niet gerookt verkrijgbaar. De gerookte versie is meestal beschikbaar als een plat stuk en wordt in dunne plakjes gesneden. De niet gerookte versie wordt opgerold in een worstvorm. Het vel wordt dan eerst verwijderd. Men noemt dit Pancetta Arrotolata, en het bevat minder vet.


Pancetta wordt rauw geserveerd als een voorgerecht, of wordt om ander voedsel heen gewikkeld. Meestal wordt het echter uitgebakken als begeleiding van andere ingrediënten. Het is ook één van de basisingrediënten van de klassieke carbonara.


Gezien de ingrediënten van Billy lijkt met dit wel lekker:

spek in stukjes snijden en op laag vuur uitbakken, teveel aan spekvet evt. afgieten en op hoog vuur champignons en prei aanbakken bij het spek, wellicht een fijngesnipperd teentje look, room erbij (en een half glas witte wijn?)en flink wat vers gemalen peper. Serveren met pasta en wat fijngehakte blad peterselie.


Ik zit aan de koffie maar begin al weer trek te krijgen  :D


« Laatst bewerkt op: 21 november 2011, 15:26:55 pm door 19 »

Offline roelant

  • Forumlid
  • ***
  • Berichten: 9.083
  • Plaats: Vic,BCN.
Wat schaft de pot vanavond??
« Reactie #77 Gepost op: 21 november 2011, 08:44:31 am »

Eigenlijk heb je het dus over een verrijkte pasta a la Carbonara...

Panceta is hier althans gewoon onder die naam te krijgen;eigenlijk is het te vergelijken met ongesneden bacon.

@Florsita,er worden op de eilanden toch wel "torreznos"gemaakt?Anders ga ik er niet heen,hoor!Dat is volgens mij hetzelfde stuk vlees als panceta...zit ook in cocido etc.


« Laatst bewerkt op: 21 november 2011, 15:44:31 pm door 36 »

Offline inge

  • Forumlid
  • ***
  • Berichten: 27
Wat schaft de pot vanavond??
« Reactie #78 Gepost op: 21 november 2011, 09:24:19 am »

Puchero en potajes bv.


« Laatst bewerkt op: 21 november 2011, 16:24:19 pm door 256 »

Offline Ettepet

  • Forumlid
  • ***
  • Berichten: 230
Wat schaft de pot vanavond??
« Reactie #79 Gepost op: 21 november 2011, 09:33:24 am »

@juan el guapo lang leve het internet, ik was ook al aan het googelen. Mm dat recept ga ik ook eens testen. Lijkt mij heerlijk


Heb nu blokjes pancetta in de pan liggen voor bij de stampot andijvie (nou ja roma sla).


« Laatst bewerkt op: 21 november 2011, 16:33:24 pm door 2587 »

Offline rmarijnis

  • Forumlid
  • ***
  • Berichten: 1.191
Wat schaft de pot vanavond??
« Reactie #80 Gepost op: 21 november 2011, 09:53:10 am »

Vanavond gewoon een salade met rivierkreeftjes en mosselen, mozzarella paprika ei  met knoflook dressing


« Laatst bewerkt op: 21 november 2011, 16:53:10 pm door 969 »

Offline Florsita

  • Forumlid
  • ***
  • Berichten: 1.321
Wat schaft de pot vanavond??
« Reactie #81 Gepost op: 21 november 2011, 10:13:08 am »

Quote (selected)
@Florsita,er worden op de eilanden toch wel "torreznos"gemaakt?


Ze noemen het hier chicharrones en vaak wordt

het "gepaneerd" met gofio (uiteraard  :wink: ).

Ik houd er persoonlijk niet zo van en echt popular is het

hier trouwens ook niet, men eet hier andere aperitivos en

tapitas.


« Laatst bewerkt op: 21 november 2011, 17:13:08 pm door 57 »

Offline Juan el guapo

  • Sponsor
  • Forumlid
  • ***
  • Berichten: 5.301
Wat schaft de pot vanavond??
« Reactie #82 Gepost op: 21 november 2011, 10:18:40 am »

roelant, carbonara is geheel zonder room maar met eigeel.


ettepet, niet echt een recept, het zijn de ingrediënten van billy.


« Laatst bewerkt op: 21 november 2011, 17:18:40 pm door 19 »

Offline roelant

  • Forumlid
  • ***
  • Berichten: 9.083
  • Plaats: Vic,BCN.
Wat schaft de pot vanavond??
« Reactie #83 Gepost op: 21 november 2011, 11:52:43 am »

Daar heb je helemaal gelijk in,Juan.Ik maak het echter altijd met room en zónder eigeel;ik dacht dus dat dat zo hoorde...En zo leek het wat op deat recept van jou.Weer wat geleerd :wink:


« Laatst bewerkt op: 21 november 2011, 18:52:43 pm door 36 »

Offline lucky

  • Forumlid
  • ***
  • Berichten: 10.210
  • Good luck
  • Plaats: Alzira
Re: Wat schaft de pot vanavond??
« Reactie #84 Gepost op: 08 oktober 2018, 09:42:28 am »
Volgens mij lusten Nederlanders wel alles  ;D ;)
Hoe krijg je deze gerechten door je strot ???

Quote (selected)
Frikandelfanaten opgelet. Lidl introduceert - na de frikandellenvlaai van Aldi - de frikandelpizza. De supermarkt komt daarnaast ook met een zuurkoolkroket. De producten zijn (voorlopig) wel enkel in Nederland te koop.
https://www.hln.be/bizar/het-leukste-van-het-web/lidl-lanceert-pizza-met-frikandel-speciaal-en-zuurkoolkroketten~a46d7213/

Offline Menno V

  • Forumlid
  • ***
  • Berichten: 585
  • Plaats: Murcia
Re: Wat schaft de pot vanavond??
« Reactie #85 Gepost op: 08 oktober 2018, 09:45:15 am »
Gatverdamme wat smerig. Het wordt dus echt gemaakt? Dacht dat het een grap was.  :P

Offline jochem8

Re: Wat schaft de pot vanavond??
« Reactie #86 Gepost op: 08 oktober 2018, 10:39:28 am »
Ik heb laatst van iemand gehoord die de frikandellenvlaai lekker vond. Ik kan het me niet voorstellen, zeker niet als die ook nog eens koud is. Blegh.

Offline Jos van A.

  • Forumlid
  • ***
  • Berichten: 1.541
  • Plaats: Orihuela Costa / Antwerpen
Re: Wat schaft de pot vanavond??
« Reactie #87 Gepost op: 08 oktober 2018, 10:52:58 am »

Offline roelant

  • Forumlid
  • ***
  • Berichten: 9.083
  • Plaats: Vic,BCN.
Re: Wat schaft de pot vanavond??
« Reactie #88 Gepost op: 08 oktober 2018, 19:50:17 pm »
Dit is een nederlandse fabriek,Beckers,maar het overgrote deel van de produktie van de 500 miljoen komt uit België vandaan...

Offline Marcella

  • Forumlid
  • ***
  • Berichten: 2.225
Re: Wat schaft de pot vanavond??
« Reactie #89 Gepost op: 11 oktober 2018, 17:17:20 pm »
jaja iedereen zegt dat ze ze niet eten maar er worden er inderdaad elk jaar 500 miljoen verkocht

 


Zoeken in het archief van 175.000 postings! Om te kunnen zoeken, dient u ingelogd te zijn.

Online status

 
 
Welkom, Gast. Alsjeblieft inloggen of registreren.

Advertentie SpanjeMarktplaats.nl

* Poll

Topic bestaat niet.

Kies een kleur



Forumstandaard

Permanent