SpanjeMarktplaats

Auteur Onderwerp: Wat schaft de pot vanavond??  (gelezen 10156 keer)

Offline Florsita

  • Forumlid
  • ***
  • Berichten: 1.321
Wat schaft de pot vanavond??
« Reactie #15 Gepost op: 16 november 2011, 13:11:49 pm »

Quote (selected)
In een stuk klaarsichtfolie (weet de N.L. benaming niet)


Huishoudfolie.

De aluminium variant noemt men zilverpapier, aluminiumfolie

of simpel alufolie.


« Laatst bewerkt op: 16 november 2011, 20:11:49 pm door 57 »

Offline lucky

  • Forumlid
  • ***
  • Berichten: 10.269
  • Good luck
  • Plaats: Alzira
Wat schaft de pot vanavond??
« Reactie #16 Gepost op: 16 november 2011, 13:28:12 pm »

@ Spectator

Quote (selected)
spekkelbrood

Wat is dat ? heeft dat iets met jou naam te maken ?


@ Florsita , bedankt .

Zilverpapier dat wist ik ...maar dat was't niet . :wink:


« Laatst bewerkt op: 16 november 2011, 20:28:12 pm door 993 »

Offline frits

  • Forumlid
  • ***
  • Berichten: 962
Wat schaft de pot vanavond??
« Reactie #17 Gepost op: 16 november 2011, 13:32:46 pm »

Lucky ,ik denk dat je Huishoudfolie bedoeld!


« Laatst bewerkt op: 16 november 2011, 20:32:46 pm door 659 »

Offline Spectator

  • Forumlid
  • ***
  • Berichten: 551
Wat schaft de pot vanavond??
« Reactie #18 Gepost op: 16 november 2011, 13:34:36 pm »

Spekkelbrood is een bruin, of grof brood, maar niet al te donker, en met zwarte spikkeltjes in. èén of andere gebrande tarwe soort.


Vershoudfolie, klingfolie of nog één van de diverse namen die bestaan voor huishoudfolie


« Laatst bewerkt op: 16 november 2011, 20:34:36 pm door 31 »

Offline Juan el guapo

  • Sponsor
  • Forumlid
  • ***
  • Berichten: 5.301
Wat schaft de pot vanavond??
« Reactie #19 Gepost op: 16 november 2011, 14:26:33 pm »

of cling film op z´n Engels  :wink:


@ Florsita, zilverpapier, da´s ouderwets!


« Laatst bewerkt op: 16 november 2011, 21:26:33 pm door 19 »

Offline Florsita

  • Forumlid
  • ***
  • Berichten: 1.321
Wat schaft de pot vanavond??
« Reactie #20 Gepost op: 16 november 2011, 14:32:13 pm »

Quote (selected)
zilverpapier, da´s ouderwets!


Tja, zo heeft men het mij ooit geleerd...


« Laatst bewerkt op: 16 november 2011, 21:32:13 pm door 57 »

Offline Juan el guapo

  • Sponsor
  • Forumlid
  • ***
  • Berichten: 5.301
Wat schaft de pot vanavond??
« Reactie #21 Gepost op: 16 november 2011, 14:40:16 pm »

ooit? Zo lang geleden kan dat toch niet zijn ?  :D


Het zilverpapier van ooit was niet geheel hetzelfde als de huidige alufolie, ander materiaal.


« Laatst bewerkt op: 16 november 2011, 21:40:16 pm door 19 »

Offline lucky

  • Forumlid
  • ***
  • Berichten: 10.269
  • Good luck
  • Plaats: Alzira
Wat schaft de pot vanavond??
« Reactie #22 Gepost op: 16 november 2011, 15:02:13 pm »

Zilverpapier ideaal om petatten in te draaien en dan te BBQ-en worden snel gaar en verbraden niet (snel) :wink:


« Laatst bewerkt op: 16 november 2011, 22:02:13 pm door 993 »

Offline Florsita

  • Forumlid
  • ***
  • Berichten: 1.321
Wat schaft de pot vanavond??
« Reactie #23 Gepost op: 16 november 2011, 15:36:49 pm »

Quote (selected)
Zilverpapier ideaal om petatten in te draaien en dan te BBQ-en worden snel gaar en verbraden niet (snel)  


Patatten Lucky, anders begrijpen we er helemaal

niks meer van.

En wij noemen dit bbq verhaal trouwens aardappels poffen.


« Laatst bewerkt op: 16 november 2011, 22:36:49 pm door 57 »

Offline willeke

  • Forumlid
  • ***
  • Berichten: 1.254
  • Plaats: Brabant
Wat schaft de pot vanavond??
« Reactie #24 Gepost op: 16 november 2011, 16:24:31 pm »

Maar de petattekes smaken net zo lekker als de patattekes toch.  :wink:


Heb vandaag maar weer eens peestamp (oftewel hutspot/wortelstamp) op met een gehaktbal.

Jaja het is weer stampottijd, altijd lekker en het enige voordeel van de winter.  :wink:


« Laatst bewerkt op: 16 november 2011, 23:24:31 pm door 1682 »

Offline Kees Vis

  • Forumlid
  • ***
  • Berichten: 893
  • Plaats: Polop de la Marina
Wat schaft de pot vanavond??
« Reactie #25 Gepost op: 16 november 2011, 17:04:04 pm »

Nou ik ben een man. Ik kan koken, maar niet zo lekker als jullie.


Mijn lekkernij is: Men koopt bij de lidl een pot Griekse Yoghurt (1 Lt). De eerste twee avonden lepel je deze pot leeg tot de helft. Zoals gisteren bij de wedstrijd D>NL, ik heb mij toen wel bijna verslikt  8)


Daarna klop je een beker room tot slagroom, met suiker. Sla deze zachtjes door de rest van de Griekse yoghurt. En je hebt weer twee avonden een heerlijk gevoel.Ik weet het ik ben simpel bezig, maar wel lekker, en heb daarbij ook nog het discipline gevoel om niet gelijk alles op te lepelen.


Zoals In Amerika waar je dit kan kopen als een gallon  8)


« Laatst bewerkt op: 17 november 2011, 00:04:04 am door 1402 »

Offline Marij

  • Forumlid
  • ***
  • Berichten: 139
Wat schaft de pot vanavond??
« Reactie #26 Gepost op: 16 november 2011, 17:36:57 pm »

Vanavond eten we broodje hamburger op Spaanse wijze met sla, tomaat, zelfgemaakte hamburger, ui en een gebakken eitje.

Al eens eerder gemaakt en echt dat is machtig, maar zo lekker.


[/URL]


« Laatst bewerkt op: 17 november 2011, 00:36:57 am door 2451 »

Offline Marcella

  • Forumlid
  • ***
  • Berichten: 2.225
Wat schaft de pot vanavond??
« Reactie #27 Gepost op: 16 november 2011, 18:21:54 pm »

Vandaag heeft mijn man weer eens lekker andijvie stamppot gemaakt! Met gehakt balletjes.

Eigenlijk was het weer er té mooi voor maarja  zal ik daarover klagen??


« Laatst bewerkt op: 17 november 2011, 01:21:54 am door 154 »

Offline Juan el guapo

  • Sponsor
  • Forumlid
  • ***
  • Berichten: 5.301
Wat schaft de pot vanavond??
« Reactie #28 Gepost op: 16 november 2011, 18:26:26 pm »

Marij, welk gedeelte van die hamburger is op Spaanse wijze?


Net voor gasten gekookt, 2 x pasta Bolognese en 2x konijn op Moorse wijze. Das gestoofd in fino met amandelen, ui, saffraan, kaneel, piment etc. Nog ff wachten, afruimen en dan kan de kok gaan eten.  :D


« Laatst bewerkt op: 17 november 2011, 01:26:26 am door 19 »

Offline lucky

  • Forumlid
  • ***
  • Berichten: 10.269
  • Good luck
  • Plaats: Alzira
Wat schaft de pot vanavond??
« Reactie #29 Gepost op: 16 november 2011, 18:26:27 pm »

Jullie eten zo veel "balletjes gehakt" !?

Hamburger enz...

Een echt stuk vlees zonder boe of ba word dat dan niet genutigd ?

Gebraad , Rosbief , Kotelet , Varkenslapjes e.d.?

Gehakt bal eten wij met krieken bij de boterham  :wink:


« Laatst bewerkt op: 17 november 2011, 01:26:27 am door 993 »

 

Zoeken in het archief van 175.000 postings! Om te kunnen zoeken, dient u ingelogd te zijn.

Online status

 
 
Welkom, Gast. Alsjeblieft inloggen of registreren.

Advertentie SpanjeMarktplaats.nl

* Poll

Topic bestaat niet.

Kies een kleur



Forumstandaard

Permanent