SpanjeForum

Fora => Kookhoekje => Topic gestart door: Coolen op 06 september 2019, 01:14:09 am

Titel: Wat betekend En Escabeche
Bericht door: Coolen op 06 september 2019, 01:14:09 am
Ik zie vaak bij vis gerechten de term "En escabeche" staan, het smaakt steeds anders.

Ik probeer nu te achterhalen wat de term nu precies inhoud. De enige overeenkomst die de gerechten hebben is dat ze wat zuur van smaak zijn.

Weet iemand wat het precies betekend bij gerechten? De letterlijke vertaling (pickeled) dekt niet echt de smaak.
Titel: Re: Wat betekend En Escabeche
Bericht door: catalan op 06 september 2019, 05:22:58 am
https://www.encyclo.nl/begrip/Escabeche

Vermits de marinade op verschillende manieren en met verschillende ingrediƫnten kan gebeuren, zal de smaak van het gerecht ook dientengevolge verschillen.
Titel: Re: Wat betekend En Escabeche
Bericht door: Dees op 06 september 2019, 13:28:20 pm
Type Escabeche in op Google en kijk dan in Wikipedia. Duidelijker uitleg is er niet.
Titel: Re: Wat betekend En Escabeche
Bericht door: Marieke op 06 september 2019, 15:20:32 pm
Ruim 13 jaar in Extremadura gewoond en daar bij spaanse vriendin/kokkin geleerd: van alles in de escabeche, soms met appelazijn, soms met een ander zuur en soms ander vocht. Lees de links, probeer en haal eruit wat je het lekkerste vindt