SpanjeMarktplaats

Auteur Onderwerp: VIS  (gelezen 4377 keer)

Offline frans van damme

  • Forumlid
  • ***
  • Berichten: 138
  • Plaats: Altea La Vella (Spanje)
VIS
« Gepost op: 28 januari 2016, 11:41:29 am »
Heb wel eens de indruk dat af en toe in een restaurant een tong op de kaart nadien een pladijs blijkt te zijn. Of dat kabeljauw soms een pangasius wordt verkocht als kabeljauw.

Ik vroeg me zo af, wat is eigenlijk het verschil tussen een Noordzeetong en een 'Spaanse' tong welke dikwijls in Spaanse restaurants wordt geserveerd?

Offline Bob

  • Forumlid
  • ***
  • Berichten: 4.658
  • Plaats: Woon in Madrid, werk Engeland of elders in Europa
Re: VIS
« Reactie #1 Gepost op: 28 januari 2016, 12:21:15 pm »
Een Spaanse tong houdt nooit op met praten....


(Sorry, kon het niet laten)

Offline catalan

  • Forumlid
  • ***
  • Berichten: 1.697
  • Plaats: Hoeilaart (België)
Re: VIS
« Reactie #2 Gepost op: 28 januari 2016, 13:01:19 pm »
.
« Laatst bewerkt op: 28 januari 2016, 13:04:16 pm door catalan »

Offline Jos van A.

  • Forumlid
  • ***
  • Berichten: 1.575
  • Plaats: Orihuela Costa / Antwerpen
Re: VIS
« Reactie #3 Gepost op: 28 januari 2016, 14:44:41 pm »
Verleden week nog wat beleefd in Guardamar, waar wij een zeetong had besteld.
Wij kregen 4 strookjes vis die helemaal niet de structuur van zeetong hadden.
Volgens mij was het Pangasius of Tilapia. Ober zei dat het gefileerde tong was.
Ik zei hem dat hij onze voorgerechten en de wijn mocht afrekenen en dat wij niet voor die vis gingen betalen. De restaurantuitbater erbij, het woordje "Tripadvisor" uitgesproken, een hoop verontschuldigingen gekregen en we kregen 4 echte tongen (niet gefileerd).  't Kan wel zijn dat de kok of de restaurantuitbater er in de keuken op gespuugd hebben (doen ze wel eens met lastige klanten), maar de echte tongen waren toch lekker. 

Offline Legendario

  • Forumlid
  • ***
  • Berichten: 503
Re: VIS
« Reactie #4 Gepost op: 28 januari 2016, 14:58:34 pm »
  't Kan wel zijn dat de kok of de restaurantuitbater er in de keuken op gespuugd hebben (doen ze wel eens met lastige klanten)
Ik weet niet in wat voor restaurants jij eet, maar ik heb in heel wat verschillende gewerkt en dat heb ik nog nooit meegemaakt.

Offline pietmeijers

Re: VIS
« Reactie #5 Gepost op: 28 januari 2016, 16:08:23 pm »
Tja, ligt er dus aan waar je eet !

Offline frans van damme

  • Forumlid
  • ***
  • Berichten: 138
  • Plaats: Altea La Vella (Spanje)
Re: VIS
« Reactie #6 Gepost op: 28 januari 2016, 18:07:36 pm »
Tja, ligt er dus aan waar je eet !

We gaan zo weinig mogelijk eten in restaurants die een goede beoordeling krijgen van Nederlanders als dat een geruststelling kan zijn Piet. Smaken verschillen !
We weten ook wel dat er heel veel avonturiers zijn welke een pseudo restaurant beginnen en een kok in dienst nemen die met moeite een ei kan bakken. Na zowat 1 seizoen is de droom van het vlug en gemakkelijk geld verdienen voorbij.

Neen, we gaan in elk geval nooit ergens een goedkoop 'menu del dia' eten in een goedkoop restaurant. Je zou eens moeten weten waar ik pladijs kreeg als tong of andere 'mankementen'.
Gisteren in een bekend restaurant (nochtans goed aangeschreven) overkwam het ons. We betaalden voor de vis 19,50 euro p.p. Mag ik dan een lekker stukje vis verwachten?

We weten heus wel waar het lekker eten is, hebben zelfs heel goede adresjes. Maar we willen ook wel eens kennis maken met de keuken van een etablissement dat we nog niet kennen, in de hoop er later terug te komen.
Maar al te vaak denkt men 'het zijn toch maar toeristen' maar dat zijn we niet. En al was het zo, ook toeristen verdienen respect en willen niet bedonderd worden.

Gelukkig blijven er ook heel wat de betrouwbare zaken over voor ons, waar we tevreden terug komen en we ons niet bestolen voelen.

Mocht je aan onze keuze van restaurants twijfelen, op TripAdvisor kan je zien onze 125 beoordelingen lezen.


Offline pietmeijers

Re: VIS
« Reactie #7 Gepost op: 28 januari 2016, 22:04:35 pm »
Tja, je bevestigt mijn opmerking. Authentieke Spaanse visrestaurants zullen je niet snel belazeren. Zo is mijn ervaring in Zuid Spanje.
En daar betaal je geen 19,50 pp.

Offline roelant

  • Forumlid
  • ***
  • Berichten: 9.573
  • Plaats: Vic,BCN.
Re: VIS
« Reactie #8 Gepost op: 28 januari 2016, 22:10:18 pm »
Er is verschil tussen vis uit de koude Noordzee en Atlantische gebieden en de Mediterrane zee.Niet dat perse het een beter hoeft te zijn als het andere.Belazeren uiteraard in het midden gelaten,natuurlijk gebeurd dat ook,ook in NL.Ik heb meer ervaring in Noord Spanje,met name Baskenland.Inderdaad betaal je daar zelden 19.90€,eerder rond de 50€ per persoon maar het is de moeite waard.(Wijn apart:-()
Wat natuurlijk niet wegneemt dat als je 20€ betaald per persoon,je inderdaad ook wel iets behoorlijks mag verwachten.
« Laatst bewerkt op: 28 januari 2016, 22:31:57 pm door roelant »

Offline Menno V

  • Forumlid
  • ***
  • Berichten: 694
  • Plaats: Murcia
Re: VIS
« Reactie #9 Gepost op: 29 januari 2016, 09:25:51 am »
Wij eten regelmatig menu del dia in de stad hier, tussen 7,50 tot 10 euro en dat is meestal goed te eten. Nee, natuurlijk geen tong op dat menu, en de gerechen zijn niet zo complex, maar het is soms erg goed bereid. Gewoon het eten wat het kantoorvolk eet tussen de middag.
Nou zijn hier bijna geen toeristen dus de kans dat je belazerd wordt is erg klein.

Offline pietmeijers

Re: VIS
« Reactie #10 Gepost op: 29 januari 2016, 09:29:56 am »
En dat laatste is maar al te waar !

 

Zoeken in het archief van 175.000 postings! Om te kunnen zoeken, dient u ingelogd te zijn.

Online status

 
 
Welkom, Gast. Alsjeblieft inloggen of registreren.

Advertentie SpanjeMarktplaats.nl

* Poll

Topic bestaat niet.

Kies een kleur



Forumstandaard

Permanent