SpanjeMarktplaats

Auteur Onderwerp: Recycleren (tips)  (gelezen 4418 keer)

Offline lucky

  • Forumlid
  • ***
  • Berichten: 10.561
  • Good luck
  • Plaats: Alzira
Recycleren (tips)
« Gepost op: 18 augustus 2013, 14:06:51 pm »
Na het recycleren van bad, regen en zwembadwater ,
http://www.spanjeforum.nl/forums/topic/water-recycleren-en-zwembadfilter/#post-84567
spaar ik nu sinds een half jaar alle (bruikbare) glazenbokaaltjes met klikdeksel .

Hoofdzakelijk die grotere potten van mayonaise en olijven .
Maar ook de kleintjes waar de smeerpaté van mercadona in zit , hierin doe ik de zelfgemaakte dipsausjes.

In crisistijd besparen we graag (allé ikke altijd) .
In de fruitwinkel zag ik dezer dagen 3 kilo pruimen voor 1 euro (bijna verniet) ,
ik kocht 6 kilo en maakte er heerlijke compot van , goot deze kokend heet in de mayonaisebokalen , deksel erop en draaide ze ondersteboven tot ze afgekoeld waren .
Ze zijn dan vacuum en je kan ze heel lang bewaren ,
vroeger vroor ik zulke produkten  in maar je hebt veel plaats nodig in de vriezer ,het  is maar beperkt houdbaar en het verbruikt energie .

Op deze manier heb je geen weckpotten meer nodig , spaar je energie en je recycleerd oud glas .
We hebben al compot van peren , abricozen , pruimen , appelen en rabarber .
Lekker in yoghurt en ijscreme of zelfs op brood .
------------------------------------------

Koop 2 zakjes gepelde pindanoten , doe ze in de blender (of soepmix),
laat ongeveer 5 minuten  draaien ......je hebt heerlijke pindakaas zonder toegevoegde smaakstoffen .
Let wel op deze moet je laten afkoelen alvorens het bokaaltje te sluiten .
Hij is maar beperkt houdbaar (+/- een week)

Hebben jullie nog huishoudtips die we kunnen aanwenden voor wegwerpartikelen ?
« Laatst bewerkt op: 18 augustus 2013, 21:12:47 pm door 993 »

Offline Mariquita

  • Forumlid
  • ***
  • Berichten: 584
  • Plaats: Alicante
Reageer op: Recycleren (tips)
« Reactie #1 Gepost op: 18 augustus 2013, 15:05:25 pm »
De (transparante) plastic bakjes van de afhaalchinees gebruik ik om van alles in in te vriezen. Bijvoorbeeld macaronisaus: ik maak dan een grote hoeveelheid, en dat scheelt dan ook weer tijd. ;-)
« Laatst bewerkt op: 18 augustus 2013, 22:05:25 pm door 421 »

Offline lucky

  • Forumlid
  • ***
  • Berichten: 10.561
  • Good luck
  • Plaats: Alzira
Reageer op: Recycleren (tips)
« Reactie #2 Gepost op: 18 augustus 2013, 18:09:02 pm »
Zelf palmen kweken uit gesuikerde dadels .

Nu met de crisis is dit misschien een goede tip ,
vooral voor personen die graag dadels eten .

Als ik gesuikerde dadels eet bewaar ik altijd een paar pitten , was ze en leg ze ongeveer een week in een schaaltje met water , wat ik elke dag ververs .
Na een week komen er al worteltjes aan de pitten , (te zien op de eerste foto) .
Daarna planten in een bloempotje en veel water geven .
 

Zo zal hij eruit zien na +/- 5 jaar

 

Smakelijk en veel tuinier plezier .
« Laatst bewerkt op: 19 augustus 2013, 01:09:02 am door 993 »

Offline Irene W

Reageer op: Recycleren (tips)
« Reactie #3 Gepost op: 18 augustus 2013, 19:13:21 pm »
@Lucky,

Daar had je me toch te pakken, afgaande op de foto dacht ik heel even dat je kakkerlakken ging recyclen  :lol:
« Laatst bewerkt op: 19 augustus 2013, 02:13:21 am door 3418 »

Offline nicolette

  • Sponsor
  • Forumlid
  • ***
  • Berichten: 2.734
Reageer op: Recycleren (tips)
« Reactie #4 Gepost op: 20 augustus 2013, 11:47:27 am »
leuk onderwerp.
die pindas, dat kan natuurlijk ook van zelf geplukte amandelen. bij ons in de buurt worden die eigenlijk niet meer geplukt door de boeren en je kunt er heerlijke amandal smeersel van maken.

voor de pruimen kreeg ik net een leuk recept. http://www.puurgezond.nl/homemade/homemade/article/pruimenchutney/
(op deze site staan heel veel andere leuke recepten en tips)

ik ben niet zo dol op die plastic bakjes. vind dat ze een nare bijsmaak geven aan het eten dus doe ik net als lucky glazen potten sparen om eten in te bewaren.

ik kan de foto zo gauw even niet vinden maar zag laatst een afbeelding van die lelijke plastic water flessen die waren omgetoverd tot verticale kruiden tuin. hou de fles horizontaal en knip/snij er een gat in. doe er aarde in en een plant. bind een touwtje om beide uiteinden. als je aantal flessen hebt kun je ze zo tegen een muur hangen en staat erg leuk
« Laatst bewerkt op: 20 augustus 2013, 18:47:27 pm door 232 »


Offline Mariquita

  • Forumlid
  • ***
  • Berichten: 584
  • Plaats: Alicante
Reageer op: Recycleren (tips)
« Reactie #6 Gepost op: 21 augustus 2013, 15:19:20 pm »
Is inderdaad erg leuk Nicolette :-)
« Laatst bewerkt op: 21 augustus 2013, 22:19:20 pm door 421 »

Offline Hendy

  • Forumlid
  • ***
  • Berichten: 94
Reageer op: Recycleren (tips)
« Reactie #7 Gepost op: 21 augustus 2013, 18:47:32 pm »
Het wordt wel even doordrinken voor mij,vindt het een leuk idee
« Laatst bewerkt op: 22 augustus 2013, 01:47:32 am door 141 »

Offline lucky

  • Forumlid
  • ***
  • Berichten: 10.561
  • Good luck
  • Plaats: Alzira
Re: Recycleren (tips)
« Reactie #8 Gepost op: 15 oktober 2013, 15:01:12 pm »
Eindelijk !!
De (gesuikerde) dadelpitten die ik een maand in water legde heb ik 6 weken geleden geplant .....van de 10 pitten die ik in de grond stak kwamen vandaag de eerste 3 piepen ....ze zijn nu (al) 1 cm hoog ....wacht vol spanning op de rest .

Offline Jan CdS es

  • Forumlid
  • ***
  • Berichten: 40
  • Plaats: Alhaurin de la Torre
Re: Recycleren (tips)
« Reactie #9 Gepost op: 15 oktober 2013, 17:53:44 pm »
Van veel vlees maak ik een grote hoeveelheid bouillon.  afgekoeld maak ik daar porties van van ca anderhalve liter en doe dit in plastic bakjes. Vries dit in. Als het bevroren is haal ik het blok bouillon uit het doosje en doe het in een palstic zakje. Neemt minder ruimte in in de vriezer en is goed stapelbaar.
Je heb zo altijd een goede basis voor soep in de vriezer. Doe hetzelfde voor spagetti en macaroni sauzen.

Restanten gebakken vlees invriezen en gebruiken voor een huzarensalade. Overgebleven aardappelen daarvoor kunnen ook ingevroren worden. Geen huzarensalade invriezen. De mayonaise gaat bij het ontdooien schiften.

Bak een lekkere grote cake. na afkoelen in plakken snijden en per 2 plakjes invriezen. Altijd wat in huis als er onverwacht visite komt.

Eens per 2 weken haal ik vleeswaren (noodgedwongen omdat we wat ver van de bewoonde wereld wonen). Als er vleeswaren in de reclame zijn die wij graag lusten koop ik het gesneden en per kilo. verdeel de vleeswaar in porties en vries dit in. Werkt prima!

Koop vlees dat in de reclame is. Bak dit en verdeel het in porties die voldoende zijn voor jullie gebruik en vries het in. Het smaakt namelijk veel beter dan eerst het rauwe vlees in te vriezen, te ontdooien en dan pas te bakken. (duur ook langer voordat het gaar is)

 

Zoeken in het archief van 175.000 postings! Om te kunnen zoeken, dient u ingelogd te zijn.

Online status

 
 
Welkom, Gast. Alsjeblieft inloggen of registreren.

Advertentie SpanjeMarktplaats.nl

* Poll

Topic bestaat niet.

Kies een kleur



Forumstandaard

Permanent