SpanjeMarktplaats

Auteur Onderwerp: Recepten en culinaire wetenswaardigheden  (gelezen 13418 keer)

Offline gallito

  • Forumlid
  • ***
  • Berichten: 4.127
  • Plaats: Midden Nederland
Recepten en culinaire wetenswaardigheden
« Reactie #30 Gepost op: 13 maart 2010, 19:51:33 pm »

In de Engelse winkel/supermarkt Iceland worden producten verkocht die wij ook vanuit NL kennen en die in de Spaanse supers niet verkrijgbaar zijn, o.a. basterdsuiker, blanke azijn, bruistabletten voor protheses. Allemaal heel betaalbaar. Ik weet niet of deze winkels in heel Spanje voorkomen, maar ze zijn beslist een bezoekje waard.

(Als de bedrijfsnaam wordt gemodereerd, vertaal dan IJsland in het Engels, et voilá).


« Laatst bewerkt op: 14 maart 2010, 02:51:33 am door 422 »

Offline onb.

  • Nieuw
  • **
  • Berichten: 0
Recepten en culinaire wetenswaardigheden
« Reactie #31 Gepost op: 13 maart 2010, 20:19:29 pm »

oeps, IJsland, gevoelig onderwerp. Maar bedankt voor de tip Gallito.


« Laatst bewerkt op: 14 maart 2010, 03:19:29 am door 208 »

Offline marianne - moraira

  • Forumlid
  • ***
  • Berichten: 374
Recepten en culinaire wetenswaardigheden
« Reactie #32 Gepost op: 13 maart 2010, 21:24:03 pm »

bedankt Hanny, goede tip kip the day after


@gallito: nooit van gehoor supermarkt Iceland, zal bij ons wel niet zijn of wel, FIRE!!


« Laatst bewerkt op: 14 maart 2010, 04:24:03 am door 53 »

Offline gallito

  • Forumlid
  • ***
  • Berichten: 4.127
  • Plaats: Midden Nederland
Recepten en culinaire wetenswaardigheden
« Reactie #33 Gepost op: 13 maart 2010, 21:37:14 pm »
« Laatst bewerkt op: 14 maart 2010, 04:37:14 am door 422 »

Offline marianne - moraira

  • Forumlid
  • ***
  • Berichten: 374
Recepten en culinaire wetenswaardigheden
« Reactie #34 Gepost op: 13 maart 2010, 21:50:22 pm »

gevonden

gelegen in Benissa Tegenover BP tankstation en Citroen


thks

@Fire heb je niet meer nodig


« Laatst bewerkt op: 14 maart 2010, 04:50:22 am door 53 »

Offline marianne - moraira

  • Forumlid
  • ***
  • Berichten: 374
Recepten en culinaire wetenswaardigheden
« Reactie #35 Gepost op: 13 maart 2010, 21:51:36 pm »

hoe doe je dat met de link Gallito, hoe geef je de link een naam


« Laatst bewerkt op: 14 maart 2010, 04:51:36 am door 53 »

Offline Marcella

  • Forumlid
  • ***
  • Berichten: 2.247
Recepten en culinaire wetenswaardigheden
« Reactie #36 Gepost op: 13 maart 2010, 22:02:59 pm »

Jemig de pemig ,wat een keuken prinsjes en prinsesjes zijn jullie allemaal!Lijkt allemaal errrug lekker te zijn.


Heeft iemand een goed recept voor kibbeling?

Ik bedoel vooral ,hoe maak je dat krokante korstje?


Marcella


« Laatst bewerkt op: 14 maart 2010, 05:02:59 am door 154 »

Offline gallito

  • Forumlid
  • ***
  • Berichten: 4.127
  • Plaats: Midden Nederland
Recepten en culinaire wetenswaardigheden
« Reactie #37 Gepost op: 13 maart 2010, 22:05:04 pm »

Je kopieert eerst met(Ctrl+C) de link van de site.

Dan toets je in je reactievenster op de URL knop, dan opent zich een klein venster waarin je de eerder gekopieerde link plakt (Ctr+V) en toets op o.k.

Dan opent zich weer een klein venster dat vraagt om een (verwijzing)tekst (b.v. mijn info), toets weer op o.k.

Dan staat er in je reactievenster een heleboel tekst, maar na verzenden lees je alleen je verwijzingtekst.


Je bent niet de enige die dit niet beheerst, heb ik gemerkt. Het is dan ook even oefenen. Ik geloof dat we daar zelfs een aparte draad voor hebben.

Soms moet je door een hoge beveiling op je p.c. daar eerst even toestemming voor geven, dat merk je vanzelf want er verschijnt dan een vraag hiervoor bovenin.

Rustig doorlezen en proberen maar.


« Laatst bewerkt op: 14 maart 2010, 05:05:04 am door 422 »

Offline marianne - moraira

  • Forumlid
  • ***
  • Berichten: 374
Recepten en culinaire wetenswaardigheden
« Reactie #38 Gepost op: 13 maart 2010, 22:13:19 pm »

ik krijg geen vensters, ook als ik heb toegestaan


« Laatst bewerkt op: 14 maart 2010, 05:13:19 am door 53 »

Offline marianne - moraira

  • Forumlid
  • ***
  • Berichten: 374
Recepten en culinaire wetenswaardigheden
« Reactie #39 Gepost op: 13 maart 2010, 22:14:53 pm »

gelukt


heb beveiliging op normaal gezet en dan lukt het


toch knap van mij na een paar glazen Southern Comfort. Hik

 ga nu slapen


« Laatst bewerkt op: 14 maart 2010, 05:14:53 am door 53 »

Offline onb.

  • Nieuw
  • **
  • Berichten: 0
Recepten en culinaire wetenswaardigheden
« Reactie #40 Gepost op: 13 maart 2010, 22:23:26 pm »

Sorry, een aantal off-topic onderwerpen zijn verwijderd.


Deze draad is voorbehouden aan recepten.


« Laatst bewerkt op: 14 maart 2010, 05:23:26 am door 261 »

Offline gallito

  • Forumlid
  • ***
  • Berichten: 4.127
  • Plaats: Midden Nederland
Recepten en culinaire wetenswaardigheden
« Reactie #41 Gepost op: 13 maart 2010, 22:26:44 pm »

@Beheerder, nog even..

Begrijpelijke verwijdering. Maar is de uitleg voor de URL helemaal gewist of nog te plaatsen in Forumgebruik "Tips en trucs?".


« Laatst bewerkt op: 14 maart 2010, 05:26:44 am door 422 »

Offline Juan el guapo

  • Sponsor
  • Forumlid
  • ***
  • Berichten: 5.301
Recepten en culinaire wetenswaardigheden
« Reactie #42 Gepost op: 14 maart 2010, 07:29:13 am »

Oh, dan heb ik wat gemist geloof ik, ik heb al die berichten niet gezien. Maar bedankt Ass. SF, heb dit draadje geopend met de bedoeling Spaanse recepten uit te wisselen, met allerlei discussies wordt dit een wanordelijk geheel.


« Laatst bewerkt op: 14 maart 2010, 14:29:13 pm door 19 »

Offline marianne - moraira

  • Forumlid
  • ***
  • Berichten: 374
Recepten en culinaire wetenswaardigheden
« Reactie #43 Gepost op: 14 maart 2010, 08:24:28 am »

deze tortilla eten we graag:

Tortilla paisana - boerentortilla[/u]

Ingrediënten

500 gram aardappelen - 6 eieren - 100 gram sperziebonen - 100 gram doperwten (vers of diepvries) - 50 gram ham - 50 gram chorizo - 1 ui - olijfolie - zout (ipv zout aromat)


Voorbereiding

Schil de aardappelen en snij deze in kleine blokjes (niet groter dan 1 cm). Snipper de helft van de ui. Bak dit in hete olie met wat zout op laag vuur tot de aardappel gaar is. Het mag niet kleuren. Kook de sperziebonen en de doperwten tot ze beetgaar zijn. Snipper de andere helft van de ui en fruit dit tot ze transparant is, voeg hier de fijngesneden ham en chorizo bij, de bonen en de doperwten en als laatste het uitgelekte aardappel/ui-mengsel. Klop in een schaal de eieren los samen met wat zout om dit daarna aan het groentenmengsel toe te voegen. Meng dit goed.


Bereidingswijze

Verhit in een koekenpan wat olie en bak hierin de tortilla tot het binnenste deel gaar is en de tortilla aan beide kanten mooi goudgeel van kleur is. (Gebruik voor het omdraaien een groot bord)


Laat de tortilla afkoelen en snij hem in blokjes en serveer hem koud als tapa.

SMAKELIJK!!


« Laatst bewerkt op: 14 maart 2010, 15:24:28 pm door 53 »

Offline Juan el guapo

  • Sponsor
  • Forumlid
  • ***
  • Berichten: 5.301
Recepten en culinaire wetenswaardigheden
« Reactie #44 Gepost op: 14 maart 2010, 08:41:19 am »

Door een tortilla kun je eigenlijk van alles mikken, het resultaat is meestal erg smakelijk.


« Laatst bewerkt op: 14 maart 2010, 15:41:19 pm door 19 »

 

Zoeken in het archief van 175.000 postings! Om te kunnen zoeken, dient u ingelogd te zijn.

Online status

 
 
Welkom, Gast. Alsjeblieft inloggen of registreren.

Advertentie SpanjeMarktplaats.nl

* Poll

Topic bestaat niet.

Kies een kleur



Forumstandaard

Permanent