SpanjeMarktplaats

Auteur Onderwerp: Paella maken  (gelezen 16625 keer)

Offline MariaK

  • Forumlid
  • ***
  • Berichten: 165
  • Alacant La millor terreta del món
  • Plaats: El Campello
Re: Paella maken
« Reactie #15 Gepost op: 14 november 2013, 15:18:36 pm »
Paella kruiden??? nooit van gehoord.
Veel plezier met jullie paella para guiris.
http://www.20minutos.es/noticia/1835358/0/paellagate/polemica/love-of-lesbian/
Noem het rijst met kip of zo maar nooit paella.
Of ik maak snert met chorizo en knoflook en noem het snert.

Offline MariaK

  • Forumlid
  • ***
  • Berichten: 165
  • Alacant La millor terreta del món
  • Plaats: El Campello
Re: Paella maken
« Reactie #16 Gepost op: 14 november 2013, 15:52:50 pm »
De echte  paellas maak je ongeveer zo.


Offline Don

  • Forumlid
  • ***
  • Berichten: 269
  • Plaats: NL - Es
Re: Paella maken
« Reactie #17 Gepost op: 14 november 2013, 16:46:00 pm »
@ Nicolette,
Dank voor je info. Van Paella naar een natuurgebied. FF off-topic. Maar goed.

In Silla, oost daarvan, aan de rand van Albuferra, hebben we een overnachtingsplaats gevonden bij een haventje. Is hier: 39.361361,-0.390235
Van daaruit kan je al fietsend de buurt verkennen!

We zijn reeds een paar keer langs de kust gereden van Cullera richting Valencia en vonden het een mooie streek. Als we in de buurt zijn van El Palmar zullen we zeker ff dat dorpje inrijden om Paella of All i Pebre te eten! Als er maar een P waar we kunnen overnachten in onze camper. Doen we vaker hoor, slapen op de P van een restaurant. Maar we beloven niks hoor!

@ Maria zegt: “Paella kruiden??? nooit van gehoord”.
Ik heb het toch echt gekocht op de markt in Malaga. Zou heb je oa ook kruidenmengsels van Chili Con Carne dat best wel te pruimen is hoor.
En dank voor je linken hoe je paella moet bereiden. Ik mag paella met een kruidenmengsel dus geen paella noemen? Het zei zo.

Wilt je weten op welke plekken we overnachten in Spanje? Kijk hier maar even: http://goo.gl/maps/HvK7H

Groetjes maar weer,
Don.

Offline MariaK

  • Forumlid
  • ***
  • Berichten: 165
  • Alacant La millor terreta del món
  • Plaats: El Campello
Re: Paella maken
« Reactie #18 Gepost op: 14 november 2013, 17:03:58 pm »
Sorry Don, was niet zo bedoeld, ik heb je kruiden opgezocht en zie dat het om een smaakversterker gaat.
http://carmencita.com/es/productos/cocina-y-paella-facil/productos-para-paella/paella-sazonador/
Ik maak bijna wekelijks paella of arroz maar heb nog nooit smaakversterkers gebruikt, dat neemt niet weg dat de kruiden best lekker kunnen zijn hoor,  je moet er alleen niet teveel van gebruiken, 2 theelepels voor 6 personen is genoeg, eet smakelijk  :P  ;)
« Laatst bewerkt op: 14 november 2013, 17:07:01 pm door MariaK »

Offline lucky

  • Forumlid
  • ***
  • Berichten: 10.525
  • Good luck
  • Plaats: Alzira
Re: Paella maken
« Reactie #19 Gepost op: 14 november 2013, 17:08:13 pm »
Wij gebruiken ook kruidenmix van de mercadona "Paellero" sazonador para paella con azafran , Carmencita .

Offline Don

  • Forumlid
  • ***
  • Berichten: 269
  • Plaats: NL - Es
Re: Paella maken
« Reactie #20 Gepost op: 14 november 2013, 17:13:27 pm »
Kijk, dan sta ik toch niet alleen in het gebruik van kruidenmix! :))

Offline lucky

  • Forumlid
  • ***
  • Berichten: 10.525
  • Good luck
  • Plaats: Alzira
Re: Paella maken
« Reactie #21 Gepost op: 14 november 2013, 17:18:24 pm »
Maria schreef
Quote (selected)
Veel plezier met jullie paella para guiris.

Het kan maar smaken .....toch ?

Offline catalan

  • Forumlid
  • ***
  • Berichten: 1.691
  • Plaats: Hoeilaart (België)
Re: Paella maken
« Reactie #22 Gepost op: 14 november 2013, 18:42:31 pm »
Lucky

zoals een hutsepot.  Veel varianten, steeds lekker.

Ik verheug me al op de winter  :P

Offline roelant

  • Forumlid
  • ***
  • Berichten: 9.488
  • Plaats: Vic,BCN.
Re: Paella maken
« Reactie #23 Gepost op: 14 november 2013, 18:50:10 pm »
Wat Maria bedoeld is dat er een hevige diskussie gaande is over wát nou precies "Paella" is en gewoonweg rijst met vanalles erdoor heen.Dat laatste kan héél goed zelfs véél lekkerder zijn,maar daar gaat het niet om.Het is zelfs zó ver gekomen,dat Valenciaanse chefkoks een soort van patent op de authentieke bereidingswijze hebben aangevraagd.
Ik maak "rijst met dingen erdoor" ongeveer zoals Lucky dat doet.Carmencita kruidenmengsel is mij óók bekend,maar volgens mij is dat in hoofdzaak azafran.Dat is een kruid wat de gele kleur aan de rijst geeft,en een bepaalde heel verfijnde smaak heeft(aan mij niet besteed,is meer voor fijnproevers).
Azafraan is stervensduur,ik gebruik het dus niet.Voor de authentieke "rijst met dingen erin" is het beslist niet nodig ook.
Don,nu ken je dus het geheim:eerst even de sofrito maken,dat is ui,knoflook,een italiaanse paprika, vleessoorten zoals kip,konijn en spekjes is ook heerlijk...Als het gaar is doe je 100 gram rijst per persoon zo droog erdoor en even doorbakken,een minuut of 2.Dan met vleesbouillon de rijst onder water zetten,even oplaten koken en dan het vuur iets dimmen om de rijst gaar te laten worden,net alsof je gewoon rijst zou koken.Nooit roeren!
Als je vind dat de rijst klaar is,vuur uit en pan afdekken met zilverpapier en 15 minuten wachten.
Mij bellen om mee te eten en vooraf zorgen dat je koude rosé of witte wijn hebt,of in noodgeval kan bier volstaan.

Offline MariaK

  • Forumlid
  • ***
  • Berichten: 165
  • Alacant La millor terreta del món
  • Plaats: El Campello
Re: Paella maken
« Reactie #24 Gepost op: 14 november 2013, 18:59:07 pm »
Natuurlijk Lucky maar het ging mij meer om de ui in de paella waar zoveel over geschreven is na de laatste reclamespot van Estrella Damm, vandaar mijn reactie 96.120.238.240.
@Nicolette
Arroz con verduras, inclusief bloemkool maak ik ook vaak en is héél erg lekker.

Alleen gebruik ik hoofdzakelijk zelfgemaakte salmorreta in plaats van kleurstof of azafran, daardoor zijn de paellakruiden overbodig naar mijn smaak.
http://salmorreta.recetascomidas.com/

Offline roelant

  • Forumlid
  • ***
  • Berichten: 9.488
  • Plaats: Vic,BCN.
Re: Paella maken
« Reactie #25 Gepost op: 14 november 2013, 19:49:12 pm »
Ik ben van mening dat de "echte" paella best gerespekteerd mag of moet worden,hoor.Maar ik zie dat zo vaak in Spanje dat men de dingen enorm zwart of wit ziet.Als het géén authentieke paella  zou zijn(wat dat dan ook mag zijn),dan is het iets voor "guirris",oneetbaar,en meer in die trand.
Een spanjaard weet nou eenmaal niet wat nasi goreng is,of laat staan een rijsttafel.
Het is allebei lekker,en het één sluit het ander niet uit.Gewoon creatief zijn en blijven.
Dat gedoe van een recept "patenteren" houdt voor mij gelijk in dat de evolutie ervan tot stilstand is gekomen."Ut mot zo en nie anders"...
Ik ben meer voorstander van dingen uit te proberen.

Offline MariaK

  • Forumlid
  • ***
  • Berichten: 165
  • Alacant La millor terreta del món
  • Plaats: El Campello
Re: Paella maken
« Reactie #26 Gepost op: 14 november 2013, 20:04:21 pm »
Quote (selected)
Ik ben meer voorstander van dingen uit te proberen
Ik ook Roelant, ik en mijn Thermomix  :))

Offline pietmeijers

Re: Paella maken
« Reactie #27 Gepost op: 14 november 2013, 20:06:11 pm »
Quote (selected)
Als je vind dat de rijst klaar is,vuur uit en pan afdekken met zilverpapier en 15 minuten wachten.
En dat is bij elke "paella" het belangrijkste, zo is mij gewaar geworden.

Offline Juan el guapo

  • Sponsor
  • Forumlid
  • ***
  • Berichten: 5.301
Re: Paella maken
« Reactie #28 Gepost op: 14 november 2013, 21:09:27 pm »
Recepten zijn constant in ontwikkeling, zoals ook dans, muziek etc.. Ik vind het alleen maar een goede vooruitgang, net zo als het mixen van het eten uit diverse landen. Als het maar met zorg is bereid met goede ingredienten.
Het nadeel van de kan-en-klare mixen is dat er (bijna) altijd onnodige zaken in zitten, zoals teveel zout en kleurstof E-102 (tartrazine), totaal onnodig en overbodig m.i.
Er wordt niet in de paella geroerd tijdens het kookproces (hooguit even de paellera schuiven op het vuur) en het wordt na het koken inderdaad afgedekt even van het vuur af gezet voor het beste resultaat!

Offline dianense

  • Forumlid
  • ***
  • Berichten: 959
Re: Paella maken
« Reactie #29 Gepost op: 16 november 2013, 00:05:16 am »
Hier in de stad wordt elk jaar een paellacompetitie in de hoofdstraat gehouden. Er zijn verschillen maar bij de circa 15 paellas zag ik toch vooral overeenkomsten.
Sommigen gebruiken gewoon tomate frito uit een pak en ook velen hadden er colorante in gedaan (i.p.v. saffraan). Blijkbaar geen belemmeringen om tot een ideale paella te komen. Wel opmerkelijk vond ik dat iedereen gebakken aubergine (de niet-auberginekleurige variant) en gebakken paprika als garnering gebruikte.

 

Zoeken in het archief van 175.000 postings! Om te kunnen zoeken, dient u ingelogd te zijn.

Online status

 
 
Welkom, Gast. Alsjeblieft inloggen of registreren.

Advertentie SpanjeMarktplaats.nl

* Poll

Topic bestaat niet.

Kies een kleur



Forumstandaard

Permanent