SpanjeMarktplaats

Auteur Onderwerp: Paddestoelen  (gelezen 4033 keer)

Offline annemie

  • Forumlid
  • ***
  • Berichten: 27
Paddestoelen
« Gepost op: 27 oktober 2014, 14:12:40 pm »
Hallo allemaal.
Ik heb deze morgen op de markt een bakje oranje-rode paddestoelen gekocht. Ik vermoed dat het wilde zijn omdat er stukjes tak en aarde tussenzittten. Er stond een naam bij maar daar heb ik niet zo op gelet. Ze hebben een platte hoed. Nu heb ik geen idee hoe ik ze best kan klaarmaken. Gewoon stoven met een beetje look of met een eitje bij? Iemand suggesties? Dank.

Offline roelant

  • Forumlid
  • ***
  • Berichten: 9.144
  • Plaats: Vic,BCN.
Re: Paddestoelen
« Reactie #1 Gepost op: 27 oktober 2014, 18:05:29 pm »
Als we niet meer van je horen,wil je dan dat we iemand waarschuwen?

Offline frits

  • Forumlid
  • ***
  • Berichten: 962
Re: Paddestoelen
« Reactie #2 Gepost op: 27 oktober 2014, 18:27:24 pm »
Annemie, is het niet de  Cantharellen? ik zou in ieder geval even op google kijken en als het de Cantharel is hier een goed recept: Porties: 4

25 gr room boter
100 gr  bacon
1  zeer fijngesneden ui
500 gr verse cantharellen, schoongemaakt
zout en versgemalen zwarte peper naar smaak
verse peterselie, fijngehakt
Bereidingswijze

Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 15min  ›  Klaar in:25min

Smelt de boter in een koekenpan en bak het spek en de ui glazig.
Snijd grote cantharellen door de helft, laat ze 10 minuten sudderen in een onbedekte pan tot alle vrijgekomen vloeistof volledig is verdampt. Bestrooi met gehakte peterselie en serveer direct.

Offline annemie

  • Forumlid
  • ***
  • Berichten: 27
Re: Paddestoelen
« Reactie #3 Gepost op: 27 oktober 2014, 20:01:19 pm »
Een draadje uit 2008 op dit forum heeft mij geleerd dat het Niscalos zijn, ook wel Rovellon ofte Lactarius deliciosus. In het nederlands oranjerode melkzwam. Een telg van de russula familie.

http://fichas.infojardin.com/hortalizas-verduras/niscalos-rovellons-mizcalo-lactarius-deliciosus.htm

Ik heb ze gebakken in boter met wat look. Was lekker. Weer een ervaring rijker. Hoop dat ik het morgen nog kan navertellen!

Offline frits

  • Forumlid
  • ***
  • Berichten: 962
Re: Paddestoelen
« Reactie #4 Gepost op: 27 oktober 2014, 20:21:08 pm »
Toch is mijn smaak d cantharele in Duitsland ook wel de  Pfifferling genoemd en  dat met wild gewoon super lekker !

Offline George van de Rebelleclub

  • Forumlid
  • ***
  • Berichten: 2.002
  • Plaats: Pineda de Mar
Re: Paddestoelen
« Reactie #5 Gepost op: 28 oktober 2014, 14:56:52 pm »
Ja, die paddo's ken ik. Die heb ik in Thailand wel eens gegeten.

Magic Mushrooms werden ze daar genoemd. Nou, ik voelde me in ieder geval wel magisch :)

Offline Marieke

  • Forumlid
  • ***
  • Berichten: 1.238
Re: Paddestoelen
« Reactie #6 Gepost op: 29 oktober 2014, 11:58:08 am »
amanita ceasaria (vergeef me als ik 't verkeerd schrijf). Een van de lekkerste paddenstoelen...echtgenoot gaat regelmatig met kenner boletus (eekhoorntjesbrood) en deze amanitas zoeken. Mijn vriezer ligt al vol.
Verwerken: in mooie plakjes of stukken snijden (evt. rauw invriezen). Olijfolie, knoflook, ui bakken en dan paddenstoelen erbij. Zout erop en eten. Mengen met pasta maar kan ook goed met patatas pobres.

 

Zoeken in het archief van 175.000 postings! Om te kunnen zoeken, dient u ingelogd te zijn.

Online status

 
 
Welkom, Gast. Alsjeblieft inloggen of registreren.

Advertentie SpanjeMarktplaats.nl

* Poll

Topic bestaat niet.

Kies een kleur



Forumstandaard

Permanent