SpanjeMarktplaats

Auteur Onderwerp: Meel voor pasta  (gelezen 3370 keer)

Offline Jack

  • Forumlid
  • ***
  • Berichten: 902
  • Plaats: Xabia / Javea
Meel voor pasta
« Gepost op: 14 april 2013, 13:50:39 pm »
Wie weet waar je meel kunt kopen voor het zelf maken van pasta. De meel die we tot nu toe hebben gevonden plakt teveel. In Nederland had je aparte pastameel is zo iets ook in Spanje te verkrijgen?
« Laatst bewerkt op: 14 april 2013, 20:50:39 pm door 32 »

Offline Juan el guapo

  • Sponsor
  • Forumlid
  • ***
  • Berichten: 5.301
Reageer op: Meel voor pasta
« Reactie #1 Gepost op: 14 april 2013, 15:37:00 pm »
Voor pasta gebruiken ze meestal durum-tarwe (=harde tarwe). Eigenlijk ben je op zoek naar de fijnste variant van (durum)griesmeel. Zoek in de winkel eens naar sémola de trigo duro, dan moet je de fijne variant hebben.
« Laatst bewerkt op: 14 april 2013, 22:37:00 pm door 19 »

Offline Jack

  • Forumlid
  • ***
  • Berichten: 902
  • Plaats: Xabia / Javea
Reageer op: Meel voor pasta
« Reactie #2 Gepost op: 14 april 2013, 20:14:19 pm »
Juan, bedankt voor de tip we gaan op zoek.
« Laatst bewerkt op: 15 april 2013, 03:14:19 am door 32 »

Offline MariaK

  • Forumlid
  • ***
  • Berichten: 165
  • Alacant La millor terreta del món
  • Plaats: El Campello
Reageer op: Meel voor pasta
« Reactie #3 Gepost op: 14 april 2013, 21:03:08 pm »
Voor verse pasta wordt "harina de fuerza" gebruikt, plakt een stuk minder, en is overal te koop, griesmeel (semola de trigo) zou je ermee kunnen mengen, maar hoogstens 30%
 
« Laatst bewerkt op: 15 april 2013, 04:03:08 am door 3359 »

Offline Juan el guapo

  • Sponsor
  • Forumlid
  • ***
  • Berichten: 5.301
Reageer op: Meel voor pasta
« Reactie #4 Gepost op: 14 april 2013, 21:20:45 pm »
Maria, volgens mij bedoelen we hetzelfde toch? allebei van harde tarwe (durum) gemaakt. semola is iets groffer dan de harina.
« Laatst bewerkt op: 15 april 2013, 04:20:45 am door 19 »

Offline MariaK

  • Forumlid
  • ***
  • Berichten: 165
  • Alacant La millor terreta del món
  • Plaats: El Campello
Reageer op: Meel voor pasta
« Reactie #5 Gepost op: 14 april 2013, 22:15:43 pm »
Ja Juan, maar volgens mijn italiaanse bron is de spaanse "semola de trigo"  alleen niet geschikt voor pasta, daar is het te grof voor, de italianen gebruiken normalmente harina de fuerza tipo 0, dat is bloem met een hoger gehalte van "proteinas de gluten"
Semola de trigo duro voor pasta verkochten ze vroeger bij de gourmetclub van El Corte Ingles,ik weet niet of ze het nu nog verkopen.
http://delokos.org/2008/03/12/semola-de-trigo-duro-de-cecco/
Harina de fuerza en sémola de trigo normaal kan je overal kopen.
Cuscus is toch ook sémola de trigo duro?

 
« Laatst bewerkt op: 15 april 2013, 05:15:43 am door 3359 »

 

Zoeken in het archief van 175.000 postings! Om te kunnen zoeken, dient u ingelogd te zijn.

Online status

 
 
Welkom, Gast. Alsjeblieft inloggen of registreren.

Advertentie SpanjeMarktplaats.nl

* Poll

Topic bestaat niet.

Kies een kleur



Forumstandaard

Permanent