SpanjeMarktplaats

Auteur Onderwerp: Kooktips  (gelezen 1560 keer)

Offline nicolette

  • Sponsor
  • Forumlid
  • ***
  • Berichten: 2.761
Re: Kooktips
« Reactie #15 Gepost op: 20 december 2019, 21:24:29 pm »
Mijn hachee lijkt eigenlijk meer op het soervleisj zoals hierboven beschreven. Ik bereid het op een ouderwets petroleumstel of in een hooikist. Duurt wat langer maar daardoor trekken de smaken beter in.

Ik gebruik idd ook azijn omdat dat het vlees zacht maakt. Dat is waarom er in marinade ook altijd iets zuur zit zoals azijn of wijn of citroen.

Gisteren trouwens heerlijk vis (baars) in zoutkorst gemaakt. Heel makkelijk en erg lekker

Offline nieuwenoord

  • Forumlid
  • ***
  • Berichten: 1.961
  • Plaats: Macisvenda (Murcia)
Re: Kooktips
« Reactie #16 Gepost op: 20 december 2019, 21:35:35 pm »
Ik gebruik voor veel suddergerechten de slowcooker, heerlijk!

Offline JokeT

  • Forumlid
  • ***
  • Berichten: 138
Re: Kooktips
« Reactie #17 Gepost op: 20 december 2019, 23:10:33 pm »
Zuurvlees of stoofvlees - Nederlands of Belgisch - eet ik het liefst met n lekker kruimig aardappeltje. Ik woon hier nu een jaar of vijftien maar lekkere aardappelen heb ik hier nog nooit gegeten. Nou eten we ze heel weinig maar als iemand een tip heeft waar ze te koop zijn, houd ik me aanbevolen. BVD
En allemaal een gezond en ‘lekker’  zonnig 2020.

Offline roelant

  • Forumlid
  • ***
  • Berichten: 10.164
  • Plaats: Vic,BCN.
Re: Kooktips
« Reactie #18 Gepost op: 21 december 2019, 08:21:51 am »
Ik heb indertijd van een forumlid,Juan el Guapo,geleerd over aardappelsoorten.Ik lette er nooit op,maar als je goed kijkt wanneer je zo´n netje met 3 of 5 kilo koopt(wat verboden zou moeten worden want dat is plastic wat in de oceaan terecht komt),staat op het etiket welke soort het is:Mona Lisa,Ceasar...er zit groot verschil tussen de één of de ander.Hier (in Vic) zit een groenteboer die Bintjes verkoopt,vrij goedkoop zelfs:10 kilo voor 2€

Offline lucky

  • Forumlid
  • ***
  • Berichten: 10.872
  • Good luck
  • Plaats: Alzira
Re: Kooktips
« Reactie #19 Gepost op: 21 december 2019, 18:13:38 pm »

Kervelsoep
-1 prei (met groen)
-3 stengels van een selder
-1 flinke ui
-2 liter water
- klein klompje boter
-1 potje (uit de vriezer) kervel of vers +/- 100 gr
-2 blokjes groente bouillon
-2 blokjes vleesbouillon
-100gr rijst
-200gr varkensgehakt en 20 gr paneermeel

Smelt de boter , blancheer de groenten (behalve de kervel) laat ongeveer 3 minuten sudderen maar blijf constant roeren , voeg water , rijst , bouillonblokjes en kervel aan toe en laat 20 minuten koken ....af en toe roeren zodat de rijst niet aanbrand .
Ondertussen kan je de balletjes draaien .(eerst vlees mengen met paneermeel)
Na 20 minuten de soep goed mixen ,voeg de balletjes erbij en zet ze terug op het vuur om te laten doorkoken voor 5 minuten .

Je kan er voor het opdienen ook een beetje room doorheen mengen , de room echter niet laten koken
Smakelijk !

Offline roelant

  • Forumlid
  • ***
  • Berichten: 10.164
  • Plaats: Vic,BCN.
Re: Kooktips
« Reactie #20 Gepost op: 21 december 2019, 19:16:07 pm »
Carlo,jij had toch dat recept van ducksoup?;-)))

Offline lucky

  • Forumlid
  • ***
  • Berichten: 10.872
  • Good luck
  • Plaats: Alzira
Re: Kooktips
« Reactie #21 Gepost op: 21 december 2019, 19:43:15 pm »
Het lijkt me moeilijk om de punten te tellen bij duck soup  ;)

Offline Spike

  • Forumlid
  • ***
  • Berichten: 421
  • Plaats: Orihuela Costa
Re: Kooktips
« Reactie #22 Gepost op: 22 december 2019, 09:22:17 am »
Hier in Torrevieja en Orihuela al overal gekeken voor kervel Lucky en nergens te vinden ::)

Offline lucky

  • Forumlid
  • ***
  • Berichten: 10.872
  • Good luck
  • Plaats: Alzira
Re: Kooktips
« Reactie #23 Gepost op: 22 december 2019, 10:00:02 am »
Spike , misschien moet je (zoals wij deden) zaadjes bestellen in B. of NL. , je kan het gemakkelijk in een bloempot op je terras kweken .
Het groeit heel snel weer terug aan als je er een deeltje van afgeknipt hebt om te gebruiken voor je soep  .
Zelf vries ik het in in porties van 100 gr  gemakkelijk om direct in de soep te doen


https://frutascharito.es/hierbas-aromaticas/perifollo-fresco-372.html
https://www.planetahuerto.es/venta-semillas-de-perifollo_00540
Je kan ze best door iemand in B. laten opsturen is veel goedkoper dan ze hier via internet te bestellen .
« Laatst bewerkt op: 22 december 2019, 10:39:44 am door lucky »

Offline lucky

  • Forumlid
  • ***
  • Berichten: 10.872
  • Good luck
  • Plaats: Alzira
Re: Kooktips
« Reactie #24 Gepost op: 22 december 2019, 10:49:23 am »
Lekker koken hoeft niet duur te zijn !
Heb je gisteren bloemkool in bechamel saus gegeten en nog een restje over ?
Net niet genoeg om vandaag te gebruiken .....gooi dit niet weg !

Laat het in de pot zitten , voeg er water bij , eventueel de rest van de aardappelen ( heb je die niet neem dan een hand vol rijst)
per 1/2 liter water die je bij voegt gebruik je 1 kippen bouillon blokje
laat het geheel 20 minuten koken , dan mixen .
Voeg per 1/2 liter water een klein kopje ( geen mok) volle melk bij en laat even doorkoken .
Is de soep toch nog te waterig los dan een beetje maizena op in water en laat even mee doorkoken .

Voor de echte lekkerbekken ....voor het opdienen kan je een beetje room toevoegen , room niet laten koken !
En smullen maar !


Op dezelfde manier maak je (verse) champignon roomsoep en asperge roomsoep 
« Laatst bewerkt op: 22 december 2019, 10:53:29 am door lucky »

Offline nicolette

  • Sponsor
  • Forumlid
  • ***
  • Berichten: 2.761
Re: Kooktips
« Reactie #25 Gepost op: 22 december 2019, 11:54:22 am »
Het is voor mij een beetje hobby geworden om te kijken wat ik met restjes kan doen. Zo maak ik bijv van de restjes van hachee de volgende dag een heerlijke ragout. Of als ik rauwe bloemkool of broccoli over heb dan doe ik het even in de hakmachine en maak ik er rijst van. Makkelijke manier om meer groenten te eten

Offline lucky

  • Forumlid
  • ***
  • Berichten: 10.872
  • Good luck
  • Plaats: Alzira
Re: Kooktips
« Reactie #26 Gepost op: 22 december 2019, 12:00:09 pm »
Of als ik rauwe bloemkool of broccoli over heb dan doe ik het even in de hakmachine en maak ik er rijst van.
Leg je dit even uit ...sorry begrijp het niet

Offline Even68

  • Forumlid
  • ***
  • Berichten: 196
  • Plaats: Haarlem/Burriana
Re: Kooktips
« Reactie #27 Gepost op: 22 december 2019, 12:32:57 pm »
Leg je dit even uit ...sorry begrijp het niet

Tegenwoordig heet dit bloemkoolrijst of broccoli, dan maal je het heel erg fijn zodat het net rijst lijkt. Even roerbakken en klaar...lekker hoor

Offline lucky

  • Forumlid
  • ***
  • Berichten: 10.872
  • Good luck
  • Plaats: Alzira
Re: Kooktips
« Reactie #28 Gepost op: 22 december 2019, 12:48:48 pm »
Bedankt voor de uitleg ...had er nog nooit van gehoord

Offline Spike

  • Forumlid
  • ***
  • Berichten: 421
  • Plaats: Orihuela Costa
Re: Kooktips
« Reactie #29 Gepost op: 22 december 2019, 22:45:21 pm »
@ Lucky , bedankt voor de tip  :)

 

Zoek in een archief van 235.000 berichten. Om gebruik te kunnen maken van uitgebreid zoeken, dient u ingelogd te zijn. Een account aanmaken kan hier.

Online status

 
 
Welkom, Gast. Alsjeblieft inloggen of registreren.

Advertentie SpanjeMarktplaats.nl

* Poll

Topic bestaat niet.

Kies een kleur



Forumstandaard

Permanent