SpanjeMarktplaats

Auteur Onderwerp: Hachee  (gelezen 20198 keer)

Offline olieman

  • Forumlid
  • ***
  • Berichten: 2.181
Re: Hachee
« Reactie #15 Gepost op: 13 december 2013, 14:27:56 pm »
Na al die mooie en verschillende manieren kan ook ik niet achterblijven met Hachee op onze wijze:
Voor het vlees, 500gram, gaan wij in Benidorm naar de lokale Consum, daar ligt precies wat je zoekt, reeds verpakt en in blokjes gesneden.
Wij gebruiken 1/3 varkensvlees en 2/3 rundvlees.

Begin met 2 ferme uien en 1 teen knoflook lichtjes aanbakken in wat olijfolie, dit later toevoegen aan het pruttelende vlees.

Het vlees insmeren met een beetje bloem en in olie of boter aanbakken in een hete pan, onderwijl , zout, zwart peper kruidnagel, vleeskruiden en laurier, naar smaak toevoegen.
Het geheel afblussen met 30cl  droge witte wijn. na 2 a 2-1/2 uur moet de boel lekker mals zijn.

Om alles te binden en voor een lekkere gravy gebruiken wij Bisto Original gravy powder,  is bij Consum verkrijgbaar.
In de link hieronder zie je hoe het pakje eruit ziet.

http://www.tesco.com/groceries/Product/Details/?id=254880743

Offline nicolette

  • Sponsor
  • Forumlid
  • ***
  • Berichten: 2.725
Re: Hachee
« Reactie #16 Gepost op: 13 december 2013, 15:06:34 pm »
lekker lucky, stoven in bier.gebruik je gewoon bier of speciale donkere.

Offline Juan el guapo

  • Sponsor
  • Forumlid
  • ***
  • Berichten: 5.301
Re: Hachee
« Reactie #17 Gepost op: 13 december 2013, 17:15:18 pm »
Jaaaa, met bier kun je heel veel lekkere stoofpotten maken.

Quote (selected)
achee is een traditioneel stoofgerecht op basis van blokjes vlees, vis of gevogelte, en groenten. De in Nederland veel gegeten hachee op basis van rundvlees, uien en zuur (meestal azijn of wijn), wordt tot de typisch Nederlandse keuken gerekend.

https://www.facebook.com/draadjesvleesnl?fref=ts
http://www.draadjesvlees.nl/

Offline lucky

  • Forumlid
  • ***
  • Berichten: 10.414
  • Good luck
  • Plaats: Alzira
Re: Hachee
« Reactie #18 Gepost op: 13 december 2013, 23:14:27 pm »
Donker tafelbier
Quote (selected)
Tafelbier is in België populairder dan in Nederland. In Nederland is oud bruin het bekendste tafelbiertype.

Door het slechte drinkwater werd vroeger tafelbier net zo gedronken als koffie of thee heden ten dage. Vanwege het geringe alcoholgehalte wordt het soms ook gedronken door kinderen en personen die geen alcohol lusten. Tafelbier had in België lange tijd de reputatie dat het gunstig was voor vrouwen die borstvoeding geven.

Andere benamingen voor tafelbier zijn dunbier of tafelstout.
http://nl.wikipedia.org/wiki/Tafelbier

Tafelbier is zoeter van smaak en niet zo bitter als gewoon bier .

Het recept zoals wij het maken , maar de azijn laten wij weg .
http://www.een.be/programmas/dagelijkse-kost/recepten/stoofvlees-met-friet
« Laatst bewerkt op: 13 december 2013, 23:19:24 pm door lucky »

Offline Juan el guapo

  • Sponsor
  • Forumlid
  • ***
  • Berichten: 5.301
Re: Hachee
« Reactie #19 Gepost op: 14 december 2013, 11:52:31 am »
Hé Lucky, ik maak af en toe stoofvlees volgens precies hetzelfde recept. Wordt erg lekker! Alleen om te frituren gebruik ik zonnebloemolie i.p.v. vast vet, das beter voor de gezondheid.
Jeroen heeft nog meer lekkere recepten op zijn site staan.

Offline lucky

  • Forumlid
  • ***
  • Berichten: 10.414
  • Good luck
  • Plaats: Alzira
Re: Hachee
« Reactie #20 Gepost op: 14 december 2013, 17:23:05 pm »
Juan .......een Nederlander met smaak !!  ;)

Offline Juan el guapo

  • Sponsor
  • Forumlid
  • ***
  • Berichten: 5.301
Re: Hachee
« Reactie #21 Gepost op: 14 december 2013, 20:41:55 pm »
HA, wat betreft eten en drinken voel ik me een Belg!  ^-^

 

Zoeken in het archief van 175.000 postings! Om te kunnen zoeken, dient u ingelogd te zijn.

Online status

 
 
Welkom, Gast. Alsjeblieft inloggen of registreren.

Advertentie SpanjeMarktplaats.nl

* Poll

Topic bestaat niet.

Kies een kleur



Forumstandaard

Permanent