SpanjeMarktplaats

Auteur Onderwerp: Hachee  (gelezen 19742 keer)

Offline Julia

  • Forumlid
  • ***
  • Berichten: 134
  • Plaats: Sevilla
Hachee
« Gepost op: 11 december 2013, 17:05:37 pm »
Jaaaaa...Ook al is het 20 graden buiten, ik ga toch hachee maken. De eerste keer.

Welk vlees (rundvlees) gebruiken jullie hiervoor? Wel belangrijk, zodat het geen droge taaie boel wordt.

Bedankt voor jullie reactie alvast!

Julia

Offline lucky

  • Forumlid
  • ***
  • Berichten: 10.275
  • Good luck
  • Plaats: Alzira
Re: Hachee
« Reactie #1 Gepost op: 11 december 2013, 17:44:28 pm »
Wij gebruikende "endvogel" om stoofvlees te bereiden
Quote (selected)
Endvogel wordt gesneden van de schouder. Er loopt een peesje door het vlees. Daaraan ontleent de sukadelap zijn naam en zijn typische smaak en structuur. Het peesje lijkt na bereiding op sukade en is ook eetbaar. Smaakidee: rode wijn, azijn, laurier, ui, tomaat.
http://www.keurslager-jacobs.be/meer-over-rundvlees

Hier kan je zien welk vlees voor welke doeleinde gebruikt worden
http://eten-en-drinken.infonu.nl/bereiding/7196-welk-stuk-rundvlees-wilt-u.html

Smakelijk !
20° , ik denk dat ik moet verhuizen hier slechts 15° (in de schaduw)

Offline Grad

  • Forumlid
  • ***
  • Berichten: 171
  • Plaats: Mataró / Brabant
Re: Hachee
« Reactie #2 Gepost op: 12 december 2013, 07:20:20 am »
In nederland maakte ik het altijd van riblappen,weet niet hoe ze dat vlees hier noemen.
Lekker met rode kool,ga straks ook maar eens naar de winkel,krijg er zin in  :))

Offline Zion

Re: Hachee
« Reactie #3 Gepost op: 12 december 2013, 08:20:27 am »

Offline nicolette

  • Sponsor
  • Forumlid
  • ***
  • Berichten: 2.712
Re: Hachee
« Reactie #4 Gepost op: 12 december 2013, 11:04:20 am »
misschien bedoelt julia wat voor vlees we hier in spanje gebruiken om hachee mee te maken. zelf vraag ik het gewoo n aan de slager, vlees om lang te stoven en wat niet uitdroogt.
maar behalve goed vlees heb je ook nog een paar hollandse producten nodig als appelstroop en ontbijt koek. hier aan de cb wel te koop maar verder denk ik niet.

mijn recept:
2 grote uien fruiten in boter
vlees erbij en bruin bakken
warme bouillon erbij schenken
plakje ontbijt koek in kleine stukjes gesneden
scheutje azijn
lepel appelstroop
theelepel suiker
laurierblaadje
kruidnagel

en pruttelen maar, minstens 2 1/2 uur

Offline Zion

Re: Hachee
« Reactie #5 Gepost op: 12 december 2013, 11:17:37 am »
Gadver nicolette, veels te zoet. Er hoort helemaal geen suiker in Hachee thuis.

Het maken van hachee is een leuke bezigheid. Het is echt een oer Hollands vleesgerecht en het wordt al eeuwenlang met succes gemaakt en gegeten. Je hebt het volgende nodig als je heerlijke hachee wilt maken:


75 gram boter
500 gram in blokjes gesneden doorregen runderlappen
500 gram schoongemaakte en in ringen gesneden uien
35 gram bloem
vijf dl bouillon
een eetlepel azijn
drie kruidnagels
een laurierblad
zout
peper
een eetlepel maïzena


http://www.hachee.info/


Die van jou sla ik over nicolette.

Offline nicolette

  • Sponsor
  • Forumlid
  • ***
  • Berichten: 2.712
Re: Hachee
« Reactie #6 Gepost op: 12 december 2013, 11:20:56 am »
zeker de appelstroop en ontbijt koek heeft juist die typische smaak. zelf doe ik er ook geen suiker bij maar het staat wel in het recept van mijn oma.

het zal wel net zo zijn als met paella, ieder zijn eigen  personal touch

Offline nicolette

  • Sponsor
  • Forumlid
  • ***
  • Berichten: 2.712
Re: Hachee
« Reactie #7 Gepost op: 12 december 2013, 11:32:07 am »
oh ik denk dat mijn recept brabantse hachee is.

ik heb inmiddels wel trek gekregen in hachee maar heb geen stoofvlees in huis. dan maar dit recept http://www.ah.nl/allerhande/#/recepten/911242/gehakthachee-met-puree/?rq=hachee

Offline Juan el guapo

  • Sponsor
  • Forumlid
  • ***
  • Berichten: 5.301
Re: Hachee
« Reactie #8 Gepost op: 12 december 2013, 22:15:53 pm »
Quote (selected)
Er hoort helemaal geen suiker in Hachee thuis.
dat vind jij. In veel hachee gerechten gaat een eetlepeltje suiker, om de zuurte van de azijn wat op te heffen. Daar wordt het helemaal niet (te) zoet van.

Toevallig vanavond hachee gegeten, maar zelfgemaakte rode kool, aardappelpuree (uiteraard niet uit zakje) en zelfgemaakte appelmoes. Glaasje lekkere rood erbij en smullen maar weer.

Offline roelant

  • Forumlid
  • ***
  • Berichten: 9.144
  • Plaats: Vic,BCN.
Re: Hachee
« Reactie #9 Gepost op: 12 december 2013, 23:03:42 pm »
Géén ruzie maken ,heren...9 november 2014 zullen we het zeker weten,de 2 vragen zullen zijn:
1)Hoort er suiker in Hachee?
in geval dat U "ja" antwoordt,door naar de volgende vraag:
2)Mag deze suiker uit Espanya afkomstig zijn,of moet het per sé onafhankelijke suiker zijn?

Offline lucky

  • Forumlid
  • ***
  • Berichten: 10.275
  • Good luck
  • Plaats: Alzira
Re: Hachee
« Reactie #10 Gepost op: 12 december 2013, 23:23:06 pm »
Wij gebruikten altijd tafelbier en geen azijn ....maar ja bij ons noemt het dan ook stoofvlees en geen hachee  ;)


Offline Jan CdS es

  • Forumlid
  • ***
  • Berichten: 40
  • Plaats: Alhaurin de la Torre
Re: Hachee
« Reactie #11 Gepost op: 13 december 2013, 00:35:47 am »
geaderd rundvlees (Kilo)
uien (750 gram)
laurierblaadjes (2)
kruidnagel (3)
azijn (ca 1/ deciliter)
suiker (ca 1 ons en als dat te zoet is wat azijn extra toevoegen)
uurtje of 3 zacht laten sudderen op heel klein vuur
aardappelmeel om te binden

op de oude manier: rodekool met een blommige aardappel
op de nieuwe manier: rijst met doperwten of spercibonen.

Dag vooraf maken zodat de smaken beter intrekken.

Hachee is zeer smaak gebonden. Hoe maakte je moeder het klaar.(tenzij je moeder niet kan/kon koken natuurlijk) Ik zal dan ook nooit bij een ander hachee eten, behalve bij mijn zuster (omdat die hetzelfde recept heeft)
« Laatst bewerkt op: 13 december 2013, 00:41:24 am door Jan CdS es »

Offline Zion

Re: Hachee
« Reactie #12 Gepost op: 13 december 2013, 01:23:33 am »
Oma’s hachee

Ben je al bekend met oma’s hachee? De bereidingstijd is meer dan twee uur maar het is wel de moeite waard. Wat heb je hiervoor nodig?

Het volgende:

een kg licht doorregen runderlappen
een kg uien
drie laurierblaadjes
vijf kruidnageltjes
een half kopje azijn
twee theelepeltjes suiker
peper
zout naar smaak
25 gram margarine
maïzena


Hier wordt dus wel suiker gebruikt, maar het staat allemaal hier: http://www.hachee.info/


De standaard Hachee is zonder suiker en die vind ik zelf het lekkerst, mijn moeder maakte het regelmatig in de wintermaanden en dat was heerlijk altijd. Uien worden zoet als je ze bakt dus eigenlijk is suiker overbodig. Maar iedereen heeft zijn eigen smaak, ik vind het toevoegen van zoetmakers waaronder suiker niet lekker. Daarnaast zit er tegenwoordig in vanalles suiker waardoor je er toch al te veel van binnenkrijgt.


Offline roelant

  • Forumlid
  • ***
  • Berichten: 9.144
  • Plaats: Vic,BCN.
Re: Hachee
« Reactie #13 Gepost op: 13 december 2013, 08:52:55 am »
Ik gebruik altijd bruine rietsuiker,die smaakt lekkerder vind ik.
Azijn wordt gebruikt want dat heeft als effekt dat het vlees mals wordt,of blijft.Niet zo zeer voor de smaak.
Doet niemand tomaten in de stoofschotel?Of knoflook?Of is het dan geen hachee meer misschien...?
Lucky,heet dat van jullie ook carbonada?

Offline Layka

  • Forumlid
  • ***
  • Berichten: 1.078
Re: Hachee
« Reactie #14 Gepost op: 13 december 2013, 11:39:08 am »
De uien zijn hier inderdaad zoeter (ook als je ze rauw eet) maar toch gebruik ik altijd bij  azijn een beetje suiker (zoetzuur) dat is een goede combinatie. Ik doe geen tomaat in de hachee maar wél bij het  stoofvlees. Die tip van rietsuiker ga ik ook proberen lijkt mij lekker.

 

Zoeken in het archief van 175.000 postings! Om te kunnen zoeken, dient u ingelogd te zijn.

Online status

 
 
Welkom, Gast. Alsjeblieft inloggen of registreren.

Advertentie SpanjeMarktplaats.nl

* Poll

Topic bestaat niet.

Kies een kleur



Forumstandaard

Permanent