SpanjeMarktplaats

Auteur Onderwerp: Gehakt kopen  (gelezen 4722 keer)

Offline Even68

  • Forumlid
  • ***
  • Berichten: 147
  • Plaats: Haarlem/Burriana
Gehakt kopen
« Gepost op: 14 april 2016, 20:16:37 pm »
Sinds ik in Spanje verblijf en ik gehakt heb gekocht, let wel rundergehakt, smaakt dit heel anders dan in Nederland.
Het is net of er een bindmiddel doorheen is gedaan waardoor het plakkerig smaakt.
Dit gehakt koop ik in de supermarkt, wel voorverpakt.

Kan iemand mij misschien een tip geven waar ik het best vlees kan kopen?

Offline catalan

  • Forumlid
  • ***
  • Berichten: 1.658
  • Plaats: Hoeilaart (België)
Re: Gehakt kopen
« Reactie #1 Gepost op: 14 april 2016, 20:22:33 pm »
Bij de slager, die het soms/meestal maakt in jouw bijzijn.  Althans bij diegenen die ik al bezocht heb (endat zijn er toch al heel wat.....).

Offline lucky

  • Forumlid
  • ***
  • Berichten: 10.414
  • Good luck
  • Plaats: Alzira
Re: Gehakt kopen
« Reactie #2 Gepost op: 14 april 2016, 22:18:22 pm »
In de suppermarkt zijn er reeds eieren en broodkruim ( en bewaarmiddel) aan het vlees toegevoegd , daarom die pappige smaak

Koop een gehaktmolen , handmatig of elektrisch , haal rundsstoofvlees met een beetje vet aan en draai dat door de molen , dan heb je heel lekker rundsgehakt ,
zelf afwerken met eieren en chapelure


Offline lucky

  • Forumlid
  • ***
  • Berichten: 10.414
  • Good luck
  • Plaats: Alzira
Re: Gehakt kopen
« Reactie #3 Gepost op: 14 april 2016, 22:20:55 pm »
Bij de slager, die het soms/meestal maakt in jouw bijzijn.  Althans bij diegenen die ik al bezocht heb (endat zijn er toch al heel wat.....).
Mag dat dan nog van de voedingsinspectie  in Spanje , een cutter en vleeswolf in de verkoopsruimte ?
20 jaar geleden zag je dat wel meer hier

Offline Marieke

  • Forumlid
  • ***
  • Berichten: 1.248
Re: Gehakt kopen
« Reactie #4 Gepost op: 14 april 2016, 22:43:48 pm »
idd zoals Catalan schrijft: bij 'mijn' slager in de mercado de abasto snijdt hij stuk vlees en draait 't in de machine tot gehakt. Op verzoek draait hij 't er twee keer door. Voordeel is dat ik geen grijze massa in mijn pan heb maar heerlijk gehakt. Ik hoef niet anders meer

Offline roelant

  • Forumlid
  • ***
  • Berichten: 9.260
  • Plaats: Vic,BCN.
Re: Gehakt kopen
« Reactie #5 Gepost op: 15 april 2016, 08:34:59 am »
Op al de voorverpakte gehakt,zowel varkens-,rund als mix staat te lezen;"preparado de carne" of zelfs "preparado de hamburguesa".Preparado wil zeggen bewerkt,het is bedoelt om als hamburger of als de spaanse gehaktballetje te eten,daar zit vanalles doorheen.Het vleesgehalte varieerd vanaf 70% tot 90%,meer niet,de rest is brood of melkpoeder(hopelijk...)
Waar je wél  puur gehakt voorverpakt hebt is in de Aldi,maar die zitten alleen in wat grotere steden denk ik.
Ja Lucky,ik denk dat het hier mag zo´n vleesmolen,want iedere slager heeft er hier één.
Hier in de Carrefour hebben we zo´n toonbank vol met voorverpakt vlees;dat is dan van Carrefour zelf.Er tegenover,dus in hetzelfde gangpad,zit een echte verse slager,Dat is er één die die plek gehuurd heeft van Carrefour,maar dus verder niets met hun te maken heeft.Die maalt het vlees waar je bijstaat;dat van Carrefour is die hamburgermix.

Offline olieman

  • Forumlid
  • ***
  • Berichten: 2.181
Re: Gehakt kopen
« Reactie #6 Gepost op: 15 april 2016, 09:14:36 am »
zelf afwerken met eieren en chapelure

chapelure = Paneermeel, ;D maak je zelf door wat oud brood een uurtje bij 100 graden in de oven te verwarmen en daarna met de handen fijn te wrijven.
 

Offline roelant

  • Forumlid
  • ***
  • Berichten: 9.260
  • Plaats: Vic,BCN.
Re: Gehakt kopen
« Reactie #7 Gepost op: 15 april 2016, 10:46:28 am »
Een uur in de oven???Wat mag dat kosten aan stroom....Ik koop het hier,een kwart kilo voor 30 cent.Je hebt het ook met peterselie en knoflook er doorheen.

Offline Even68

  • Forumlid
  • ***
  • Berichten: 147
  • Plaats: Haarlem/Burriana
Re: Gehakt kopen
« Reactie #8 Gepost op: 15 april 2016, 11:14:29 am »
Hartstikke bedankt voor de tips.
Ik ben weer een stuk wijzer geworden.
Al doende leert men.

De Aldi, Lidl en de Carrefour zit bij mij in de buurt.
Ik zal het eens bij de slager proberen.

Offline Even68

  • Forumlid
  • ***
  • Berichten: 147
  • Plaats: Haarlem/Burriana
Re: Gehakt kopen
« Reactie #9 Gepost op: 15 april 2016, 12:48:56 pm »
En waar kan ik dan de Kip het beste halen.
Wij hebben het idee dat we daardoor last van onze darmen krijgen.

Offline George van de Rebelleclub

  • Forumlid
  • ***
  • Berichten: 2.036
  • Plaats: Pineda de Mar
Re: Gehakt kopen
« Reactie #10 Gepost op: 15 april 2016, 13:23:20 pm »
Kippen het beste zelf houden en slachten. Dan weet je wat je eet en je hebt ook nog lekkere eieren.
Kun je ze niet zelf houden, dan op zoek naar een boer die echte scharrelkippen heeft en daar het vlees kopen.
Zo niet, dan gewoon de kippen van de supermarkt kopen en het vlees goed doorbraden. Dan is er geen vuiltje aan de lucht.

Offline olieman

  • Forumlid
  • ***
  • Berichten: 2.181
Re: Gehakt kopen
« Reactie #11 Gepost op: 15 april 2016, 14:03:32 pm »
Een uur in de oven???Wat mag dat kosten aan stroom....


roelant, ik weet dat jij een rekenaar bent dus..,  U vraagt en wij draaien..

Dit is de formule, Q=C x M x ΔT.

Q=Warmte in Joule (j)
C= Soortelijke warmte materiaal. c (J/kg/°C)
M= Massa van het te verwarmen object. Kg
ΔT= temperatuur verschil.

C = 460
M= 20
ΔT=80
Q= 460x20x80=736000 j 
1kj= 0.0002777778 KWh
736X0.0002777778=0.2044 Kwh

Prijs van elektriciteit per kilowatt €0,22

De totale kosten voor het zelf bereiden van Lucky's chapelure zijn  €0.22 x 0.2044 = €0,044

Naar boven afgerond incl. warmteverliezen 5cent

Offline lucky

  • Forumlid
  • ***
  • Berichten: 10.414
  • Good luck
  • Plaats: Alzira
Re: Gehakt kopen
« Reactie #12 Gepost op: 15 april 2016, 14:06:36 pm »
Als ik kip bereid ontdoe ik ze eerst van de vel en het vet .


Roelant en Olieman ,
ik maak het gratis ....leg het brood van de vorige dag op een propere keukenhanddoek een namiddag in de zon , kost niks en gaat evengoed  ;)
Wij hebben nog een oude passe vite en daar maak je perfecte] chapelure mee


Voor wie geen passe vite kent
https://www.google.es/search?q=passe+vite+kopen&espv=2&biw=780&bih=367&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwjHyeWzzpDMAhUC2BoKHSn8AGUQ_AUIBigB



« Laatst bewerkt op: 15 april 2016, 14:12:50 pm door lucky »

Offline Even68

  • Forumlid
  • ***
  • Berichten: 147
  • Plaats: Haarlem/Burriana
Re: Gehakt kopen
« Reactie #13 Gepost op: 15 april 2016, 14:12:45 pm »
Kippen het beste zelf houden en slachten. Dan weet je wat je eet en je hebt ook nog lekkere eieren.

Dat is inderdaad het allerlekkerst, mocht ik ooit heel ruim wonen met een lap grond dan is dat het overwegen waard ;-)

@lucky de kip ontdoe ik ook van het vel en het vet

Offline olieman

  • Forumlid
  • ***
  • Berichten: 2.181
Re: Gehakt kopen
« Reactie #14 Gepost op: 15 april 2016, 14:34:22 pm »
Lucky: weet jij dat de "Passe Vite" roerzeef uitgevonden is door de Belg Victor Simon.
 
Bron: Wikipedia

 

Zoeken in het archief van 175.000 postings! Om te kunnen zoeken, dient u ingelogd te zijn.

Online status

 
 
Welkom, Gast. Alsjeblieft inloggen of registreren.

Advertentie SpanjeMarktplaats.nl

* Poll

Topic bestaat niet.

Kies een kleur



Forumstandaard

Permanent