SpanjeMarktplaats

Auteur Onderwerp: Zonneboiler en vloerverwarming  (gelezen 7400 keer)

Offline Janus

 • Forumlid
 • ***
 • Berichten: 3.322
 • Plaats: Benissa
Re: Zonneboiler en vloerverwarming
« Reactie #30 Gepost op: 29 juni 2018, 13:34:01 pm »
 ;D   Het zou wel erg zijn als het nu niet werkte.Zwembad is al warm en het leidingwater komt ook al warm uit de kraan.

Offline Pretender

 • Forumlid
 • ***
 • Berichten: 66
 • Plaats: Sella
Re: Zonneboiler en vloerverwarming
« Reactie #31 Gepost op: 04 oktober 2018, 08:50:38 am »
Goedemorgen,


We zijn alweer een jaartje geleden met z'n allen behoorlijk actief geweest naar een goede investering voor verwarming etc. Door eerst een appartement aan mijn huis te bouwen heb ik voor mijn verwarmingsysteem wat vertraging opgelopen. Inmiddels veel gezien en geleerd (o.a. bij Ruud). Nu ben ik bezig met de renovatie van ons oude huis en kijk ik met frisse blik wat er nu te verkrijgen is. Een warmtepomp daar zie ik nog steeds een groot voordeel in, echter het opgenomen vermogen blijft een heet hangijzer voor mijn accubank. Nu heb ik het e.e.a. gelezen over TD panelen oftewel Thermische Dynamische panelen. Deze panelen worden als buitenunit geplaatst. Het zou goedkoper en energie zuiniger zijn.
Is er iemand onder ons die ervaring heeft met TD panelen of wellicht nu in gebruik heeft en er iets meer over kan vertellen?
« Laatst bewerkt op: 04 oktober 2018, 08:56:57 am door Pretender »

Offline Pretender

 • Forumlid
 • ***
 • Berichten: 66
 • Plaats: Sella
Re: Zonneboiler en vloerverwarming
« Reactie #32 Gepost op: 04 oktober 2018, 08:55:59 am »
Nog heel even; ik bedoel dus niet de thermische warmte zonnecolectoren.

Offline Roger Arcos

Re: Zonneboiler en vloerverwarming
« Reactie #33 Gepost op: 04 oktober 2018, 19:43:54 pm »
Hallo Pretender,
dit gaat je accu bank niet helpen. Als er geen zon is en je dus moet verwarmen, is dit systeem zeker niet beter dan een warmtepomp met ventilator. Je zou zuiniger kunnen produceren tijdens de zon uren maar dan moet je die warmte gaan opslaan. Niet handig want de warmte die een warmtepomp levert is niet hoog dus heb je meer volume nodig.

Ik heb een warmtepomp (7 kW) op zonnepanelen en accu´s geïnstalleerd op Mallorca met 24 kWh aan accu´s maar hij redt het niet de nacht door. De generator moet een paar uurtjes draaien.

Misschien is een pellet wkk iets voor je. Dat is een soort generator op pellets die ook warmte produceert. Wel nog erg duur.

Offline Pretender

 • Forumlid
 • ***
 • Berichten: 66
 • Plaats: Sella
Re: Zonneboiler en vloerverwarming
« Reactie #34 Gepost op: 05 oktober 2018, 09:03:42 am »

Beste Roger,


Je geeft aan voor je installatie op Mallorca dat  de warmtepomp van 7 kW i.c.m. een accubank van 24kWh het niet redt om de nacht door te komen. Wat wordt er zoal verwarmt? Is dat bijvoorbeeld door radiatoren met heet water of alleen vloerverwarming met warmwater tot maximaal 35 graden? Zo ja wat is de oppervlakte totaal? Wordt de warmtepomp ook gebruikt voor warmtapwater? Het zou mij een goed beeld geven in vergelijking met mijn te kiezen systeem.
Zoals je weet heb ik zelf heb ik ook een accubank van 24kWh en ik heb uitgerekend dat het oppervlak voor de vloerverwarming  75 m2 is. Mijn warmtapwater blijft uit de gyser komen. Bij een huis wat goed geïsoleerd is heb ik me laten vertellen dat je uit mag gaan van 50 Watt per M2 aan vermogen voor vloerverwarming. Dus 50 x 75m2= 3.75 kW of naar boven afgerond 4 kW. Of is 50Watt teveel/te weinig? Zelf heb ik hier geen kaas van gegeten. Ik zou dan een kleinere warmtepomp kunnen toepassen zodat er minder elektriciteit gevraagd wordt. Door vervolgens te kiezen voor TD panelen die geen elektriciteit verbruiken doordat ze geen ventilator nodig hebben en blijven werken met bewolkt weer en in de nacht, lijkt dit voor mijn situatie de ideale oplossing of maak ik een denkfout? Heb je zelf ervaring of ken je iemand die de TD panelen heeft?
De pellet wkk lijkt mij ook wel een mooi systeem maar zoals je al aangaf nu nog een behoorlijke investering zowel in geld als kennis.
Sorry dat ik nog veel vragen heb maar voor mij begint het er op aan te komen wat voor systeem het eindelijk moet gaan worden.
« Laatst bewerkt op: 05 oktober 2018, 09:44:09 am door Pretender »

Offline Roger Arcos

Re: Zonneboiler en vloerverwarming
« Reactie #35 Gepost op: 06 oktober 2018, 17:00:35 pm »
Hallo Pretender,

Mijn klant heeft vloerverwarming ongeveer 200 M2. Hij maakt ook warm water maar alleen op de dag dus niet van belang voor de accu´s.  24 kWh zou dus voldoende voor je moeten zijn maar pas op is het 24 kWh als je naar 20% gaat of 50%. Loodaccu´s gaan langer mee als je ze niet te ver leeg trekt.

Ik reken voor een warmtepomp berekening 40 watt per M2 aan ze tot 60 in de bergen (Zuid Spanje). Je zou dus voldoende moeten hebben aan een 4 kW. Meestal zit er een fluister stand op de WP die zou je kunnen gebruiken om het afgenomen vermogen wat te dimmen tegen het einde van de nacht.

Ik heb het niet zo op die TD panelen. Ik vind zelf alles waar koelmiddel in zit een crime. Toch vaak mini lekken en ook de koperen leidingen en dus ook de panelen zijn niet helemaal gas dicht. Uiteindelijk ontsnappen er toch moleculen.Ik moet er niet aan denken dat je een echte hagelbui krijgt die de panelen beschadigd. Bijvullen is erg duur en wordt met de dag duurder vanwege milieu maatregelen. Ik zelf gebruik bij voorkeur de zogenaamde monobloc warmtepomp. Daar komt alleen water uit en al het koelmiddel zit in de machine.

Succes,

Roger

Offline Pretender

 • Forumlid
 • ***
 • Berichten: 66
 • Plaats: Sella
Re: Zonneboiler en vloerverwarming
« Reactie #36 Gepost op: 06 oktober 2018, 21:18:24 pm »
Dank je wel Roger voor je duidelijke informatie hier kan ik wat mee. Je hebt me weer aan het denken gezet. Ik ga uit van een waterpomp van 4 kW en ga me verdiepen in de monoblock want daar had ik nog niet eerder van gehoord. Het lijkt mij ook wel zeer vriendelijk dat het koelmiddel in de machine zit en voor de rest water wordt toegepast.


Nogmaals bedank👍

 

Zoek in een archief van 235.000 berichten. Om gebruik te kunnen maken van uitgebreid zoeken, dient u ingelogd te zijn. Een account aanmaken kan hier.

Online status

 
 
Welkom, Gast. Alsjeblieft inloggen of registreren.

Advertentie SpanjeMarktplaats.nl

* Poll

Topic bestaat niet.

Kies een kleurForumstandaard

Permanent