SpanjeMarktplaats

Auteur Onderwerp: verhuurmakelaar Costa Blanca, Altea, Calpe  (gelezen 1524 keer)

Offline felice

  • Forumlid
  • ***
  • Berichten: 28
Re: verhuurmakelaar Costa Blanca, Altea, Calpe
« Reactie #15 Gepost op: 26 december 2018, 13:56:36 pm »
Bedankt voor de reacties! Ik ben er echt mee geholpen. We gaan ons in januari eerst orienteren op waar we precies willen huren (het idee is nu ten noorden van Alicante, mn Altea, Calpe of Javea) en daarna ons verdiepen in het aanbod.
Wat betreft de wettelijke positie van de huurder zijn we nu weer wat wijzer. Kennelijk wordt er door veel verhuurbedrijven maar wat raak gevraagd. Goed om te weten! Als huurder ben je dus niet verplicht dat allemaal te betalen maar de bedrijven hebben wel een soort van machtspositie lijkt me.
Bij verkoop kan iedere makelaar een bepaald pand aanbieden maar bij verhuur is dat geloof ik niet zo en is er meer een 1 op 1 relatie tussen verhuurder en bureau. Of vergis ik me daarin?

Offline Menno V

  • Forumlid
  • ***
  • Berichten: 693
  • Plaats: Murcia
Re: verhuurmakelaar Costa Blanca, Altea, Calpe
« Reactie #16 Gepost op: 26 december 2018, 15:11:10 pm »
Nee hoor, bij verhuur wordt het pand door soms 2,  3 of meerv verschillende 'makelaars' verhuurd. Iedereen is eigenlijk makerlaar in Spanje of iedereen noemt zich zo, er zitten vrij veel tijdelijke makelaars tussen zeg maar die 1 maand commissie proberen te vangen. Vandaar dat meestal het adres onbreekt bij een woning die op een site staat. Ze willen niet nog meer makelaars die dezelfde woning aanbieden.

 

Zoeken in het archief van 175.000 postings! Om te kunnen zoeken, dient u ingelogd te zijn.

Online status

 
 
Welkom, Gast. Alsjeblieft inloggen of registreren.

Advertentie SpanjeMarktplaats.nl

* Poll

Topic bestaat niet.

Kies een kleurForumstandaard

Permanent