SpanjeMarktplaats

Auteur Onderwerp: Huurwoning zoeken aan Costa del Sol. Niet zo eenvoudig.  (gelezen 3160 keer)

Offline SpanjeForum nl

 • Administrator
 • Forumlid
 • *****
 • Berichten: 862
 • Welkom - bienvenido
 • Plaats: Benahavís (Malaga)
Huurwoning zoeken aan Costa del Sol. Niet zo eenvoudig.
« Gepost op: 10 maart 2018, 17:01:41 pm »
Wie van Malaga naar Estepona rijd kan het niet ontgaan dat het aardig volgebouwd is met wooncomplexen, zowel aan de linker kant van de kustweg A7 als op rechts daarvan en naar boven de AP 7 (tolweg). Iemand vroeg mij om ik hem wilde helpen met het vinden van een huurwoning in een straal van 20km rondom Marbella. Ik dacht dat eenvoudig zou zijn, maar het tegendeel is een feit. 

Om te beginnen de websites die een groot aanbod huurwoningen hebben, Enalquiler, Fotocasa, Milanuncios enz. Bieden huurwoning zoekers false hoop! Wat blijkt van alle huurwoningen die via deze websites worden aangeboden, is 80% toevallig net verhuurd of gereserveerd? Zodra men contact opneemt met een verhuurder, veelal mensen die vanuit huis werken en zich profesionals noemen, vragen dan waar bent u precies naar op zoek? De huurwoningen op het internet zijn dus niet meer als lokkertjes om klanten te krijgen. Ook merkte ik veelvuldig dat in de advertenties van woningen in een complex, afbeeldingen worden vertoond waarvan het interieur/indeling aan een ander huis toebehoorde die dan ook net verhuurd was.... misleiding dus.

Toen ik eindelijk 2 woningen had weten te lokaliseren voor onze relatie die nog niet verhuurd waren maakte wij direct een afspraak voor bezichtiging. Dat was in Elviria zo een 8 km voor Marbella. Elviria is een mooie regio met veel groen en prachtige appartementen complexen, althans in het eerste aanzicht.
De woningen die wij kregen te zien voor rond de €1.200 p/maand waren schandalig voor die prijs. Het regent hier momenteel 3 weken achter elkaar en de vocht zat in alle muren en was dat te ruiken ook. Achterstallig onderhoud van de buiten muren etc. Uitzicht op niet afgebouwden urbanistaie etc. Een urbanisatie als Elviria onwaardig. Het blijkt dat als je een klein beetje comfort en kwaliteit wil met uitzicht men al gauw v.a. €1.700 p/maand betaald voor appartementen van rond 90m2. Tja …  Des te hoger men van de kust af gaat zitten zijn de woningen over het algemeen nieuwer en van betere kwaliteit. Prijs/kwaliteit verhouding wordt dus beter. [/font]

Met de bezichting van 2 woningen viel mij ook op het legertje commisie jagers die betrokken zijn bij een verhuur. Het zijn veelal buitenlanders die vanuit huis een centje proberen bij te verdienen met verhuur commisies (veelal 1 maand) van de huur prijs.  Het huren via Internet (Profesionals) makelaars heeft nog een ander nadeel, 2 maanden borg, 1 maand commisie en in sommige gevallen wordt ook 6 maanden vooruit betalen gevraagd? Ook moet men snel beslissen want er wordt druk gezet met er zijn straks nog 2 viewings en geinteresseerden etc.
 
Dat 6 maanden vooruit betalen brengt risico´s met zich mee voor de huurder, hoe zijn de buren, inbraak etc. Iets wat met één bezichtinging niet is in te schatten.   Het houd dus niet op en is het zoeken naar een huurwoning een hele gestresde bezigheid. Gaat men meer richting Fuengirola of Torremolinos, daar kan men redelijk huren rond onder de €1.000 per maand, maar is het vaak oud wat daar wordt aangeboden, 30 tot 40 jaar.

Na San Pedro tot aan Estepona wordt de kwaliteit weer beter, is er veel nieuwbouw en liggen de prijzen iets gunstiger. Is overigens een mooit stuk aan de Costa del Sol om te wonen. Men hoeft nooit ver te rijden voor het strand, supermarkten of restaurants. Die zijn in getale aanwezig over de gehele costa del Sol.  De beste tijd om een huur woning te zoek is eind oktober/nov en dan december, januari en februari. Eind october en november is de beste periode voor lang verhuur aanbod.  Des te meer naar de lente toe des te gestrester de zoektocht naar een huurwoning kan verlopen. Onze relaties zijn uiteindelijk in Atalaya terecht gekomen, een urbanisatie net even buiten San Pedro richting Estepona.

Dit is huren aan de costa del Sol en vraag mij af of aan de Costa Blanca de situatie hetzelfde is met het zoeken naar en van huurwoningen?
« Laatst bewerkt op: 10 maart 2018, 17:07:03 pm door SpanjeForum nl »

Offline Texas

 • Forumlid
 • ***
 • Berichten: 1.899
 • Plaats: Hondon de Los Frailes
Re: Huurwoning zoeken aan Costa del Sol. Niet zo eenvoudig.
« Reactie #1 Gepost op: 10 maart 2018, 17:42:08 pm »
Vaak lees je de reactie op op berichten van toekomstige emigranten dat ze eerst maar eens een tijd moeten huren, maar vind dan eens even een geschikte woning vooral als je komt met kids en/of huisdieren en nog werkt, niet iedereen is een pensionado die met 2 koffers aankomt in Spanje en makkelijk kan switchen. Ben nu al dagen bezig voor een klant, simpel huis in campo en nog niets gevonden, praat dan over de Hondon Vallei e.o.

Offline gallito

 • Forumlid
 • ***
 • Berichten: 4.111
 • Plaats: Mijas Costa en Midden Nederland
Re: Huurwoning zoeken aan Costa del Sol. Niet zo eenvoudig.
« Reactie #2 Gepost op: 10 maart 2018, 22:55:44 pm »
Misschien kun je op deze site nog iets vinden
https://www.eyeonspain.com/rental-property-spain-long.aspx

Offline luvene

 • Standaard Lidmaatschap
 • Forumlid
 • ***
 • Berichten: 54
 • Plaats: Schagen
Re: Huurwoning zoeken aan Costa del Sol. Niet zo eenvoudig.
« Reactie #3 Gepost op: 11 maart 2018, 08:47:34 am »
Vaak lees je de reactie op op berichten van toekomstige emigranten dat ze eerst maar eens een tijd moeten huren, maar vind dan eens even een geschikte woning vooral als je komt met kids en/of huisdieren en nog werkt, niet iedereen is een pensionado die met 2 koffers aankomt in Spanje en makkelijk kan switchen. Ben nu al dagen bezig voor een klant, simpel huis in campo en nog niets gevonden, praat dan over de Hondon Vallei e.o.
Exact! Buitenstaanders of mensen die niet in dezelfde situatie zitten l*llen zo makkelijk. Wij zoeken al geruime tijd iets aan de Costa Blanca maar het is beslist niet zo makkelijk als het lijkt! We laten ons in ieder geval niet opjagen door makelaars en/of verhuur bureaus en aanverwante.

Offline roelant

 • Forumlid
 • ***
 • Berichten: 9.083
 • Plaats: Vic,BCN.
Re: Huurwoning zoeken aan Costa del Sol. Niet zo eenvoudig.
« Reactie #4 Gepost op: 11 maart 2018, 09:59:55 am »
Zoek gewoon een gedegen makelaar.Eén met een mooi kantoor,waarvan duidelijk is dat hij er al een tijd zit,én aangesloten bij de API.Je gaat persoonlijk langs,géén e-mail of telefoon;er zal dan eerst een inschrijving plaatsvinden waarbij je persoonlijke gegevens en vooral voorkeuren genoteerd worden.Zeg in dat gesprek dat je NIETS vooruit betaald en de wettelijke borg van 1 maand betaald.Bij gemeubileerd verhuur is 2 maanden borg korrekt.Eis ook dat die borg in het betreffende fonds gestort gaat worden,álles moet legaal.Je hebt dan ook wél een NIE etc nodig.
Als het probleem de taal is,neem dan iemand mee,alhoewel een gedegen makelaar altijd een engels sprekend persoon in dienst heeft.Heeft hij dat niet,ren dan maar gelijk weg.
Eénmaal duidelijk wát je zoekt,wordt je door hem gebeld als hij 2 of 3 huizen heeft die je dan in één dag kunt bezoeken.Zó en alleen op die manier gaat het goed;indien je op eigen houtje op advertenties gaat reageren loopt het geheid fout.
Het is een optelling van kennis van zaken(iets althans leer je hier op dit forum) en de taal,maar dat is overal zo.In NL kom je  met alleen spaans óók niet makkelijk aan een huis,denk ik zo...

Offline SpanjeForum nl

 • Administrator
 • Forumlid
 • *****
 • Berichten: 862
 • Welkom - bienvenido
 • Plaats: Benahavís (Malaga)
Re: Huurwoning zoeken aan Costa del Sol. Niet zo eenvoudig.
« Reactie #5 Gepost op: 11 maart 2018, 11:25:31 am »
@Roelant; Zoek gewoon een gedegen makelaar. Eén met een mooi kantoor.

Dat zegt niet altijd alles Roelant :(   Niet alle makelaars kantoren hebben het even makkelijk hier met de moordende concurrentie van een nieuw leger thuis professionals, commissie jagers die in het zelfde gebied opereren. Wellicht dat het met een huis kopen anders is, maar wat betreft een woning huren hier is het een gestreste markt. Iedereen houd er ook zo zijn eigen condities op na, net als 6 maanden vooruit betalen, 1 maand borg en 2 maanden deposit is niet zoals de Spaanse wet het voorschrijft. Het komt niet vaak voor, maar huurders kunnen er zo maar mee geconfronteerd worden.


Een voorbeeld is dat ik een Belgisch echtpaar heb gekend en hier in Marbella een luxe appartement op de 1ste etage huurden en voor 1 jaar vooruit betaalde aan een Nederlandse makelaar met een mooi kantoor :-\

Mensen waren zo onder indruk van het appartement, dat zij geen kwaad zagen om maar gelijk de huur voor 1 jaar vooruit te betalen zodat ze goede huur prijs kregen. Nadat ze er 2 maanden inzaten werd er ingebroken. Inbrekers hadden eerst gas naar binnen gespoten en heeft het echtpaar niks gemerkt van de inbraak. De volgende dag zijn ze zo geschrokken dat ze uit het appartement vertrokken zijn. Geld waren ze echt kwijt. Het is slechts een van de vele voorbeelden. Zelfs een half jaar van te voren betalen zou risico's met zich mee dragen voor huurders. Niet aan beginnen. Wat ik zojuist heb ervaren is dat hier aan de Costa del Sol de huurmarkt een ongecontroleerde business is en verhuurders hun eigen wetten hanteren. Wil niet zeggen dat het altijd misgaat met het vinden van een huurwoning.

Anderzijds het leger Noord Europeanen en de mensen uit de voormalige Sovjet staten die zich hier aan de Costa del Sol komt nestelen, daar lijkt geen einde aan te komen. Er is naast koop ook veel vraag naar huur. Waardoor veel huis eigenaren als zowel de commissie jagers het licht zien schijnen.


Málaga is de laatste jaren een populaire bestemming geworden. Is ook te merken aan de vliegtickets, die zijn er niet goedkoper op geworden.
« Laatst bewerkt op: 11 maart 2018, 11:35:05 am door SpanjeForum nl »

Offline roelant

 • Forumlid
 • ***
 • Berichten: 9.083
 • Plaats: Vic,BCN.
Re: Huurwoning zoeken aan Costa del Sol. Niet zo eenvoudig.
« Reactie #6 Gepost op: 11 maart 2018, 18:00:20 pm »
Ik zou een makelaar zoeken die er vóór de crisis ook al zat.
Er is hier in de andere punt van Spanje ook steeds minder (goedkoop) te huur,daarentegen stijgen de verkopen flink.
Hier in Vic is het huurprobleem eraan te wijten dat het een universiteits stadje is.Een mooie 4 kamerflat doet gewoon 8 a 900€,omdat die makkelijk aan 4 studenten te verhuren is die de kosten delen.Normale prijs zou 5 a 600€ zijn,maar aan studenten verhuren verlaagt het risico van wanbetaling.
Het is een dure privé universiteit,dus het zijn sowieso allemaal rich kids,en belangrijker:rich parents;-)

Offline Texas

 • Forumlid
 • ***
 • Berichten: 1.899
 • Plaats: Hondon de Los Frailes
Re: Huurwoning zoeken aan Costa del Sol. Niet zo eenvoudig.
« Reactie #7 Gepost op: 11 maart 2018, 18:41:41 pm »
Zoek gewoon een gedegen makelaar.Eén met een mooi kantoor,waarvan duidelijk is dat hij er al een tijd zit,én aangesloten bij de API.

Grootste oplichter in de buurt is API lid en zogenaamd tientallen jaren ervaring wat niet klopt, maar wel op de site staat.

Offline roelant

 • Forumlid
 • ***
 • Berichten: 9.083
 • Plaats: Vic,BCN.
Re: Huurwoning zoeken aan Costa del Sol. Niet zo eenvoudig.
« Reactie #8 Gepost op: 11 maart 2018, 19:10:09 pm »
Er zijn altijd uitzonderingen op de regel,maar als niemand hem aanklaagt moet je later ook niet huilen.
Je kunt op de website van de API checken of iemand lid is of niet;je kunt niet alleen afgaan op wat er op de deur staat van zo´n makelaar...
« Laatst bewerkt op: 11 maart 2018, 20:15:45 pm door roelant »

Offline gtv6

 • Forumlid
 • ***
 • Berichten: 25
 • Plaats: Tiel
Re: Huurwoning zoeken aan Costa del Sol. Niet zo eenvoudig.
« Reactie #9 Gepost op: 10 mei 2018, 10:23:22 am »
Helder topic.
Inderdaad ik ben nu al weken aan het zoeken op internet naar een huurwoning en we stellen eigenlijk geen erg hoge eisen.
Honderden aanvragen via internet, zelden een reactie en vaak belachelijke voorwaarden.
Wie kan en wil ons helpen, we zoeken iets met twee slaapkamers, hoeft beslist niet aan zee, we willen voorlopig voor 6 maanden gaan, om te bezien of het iets voor ons is.
Wij waarderen u hulp.

Offline U2brutus

 • Forumlid
 • ***
 • Berichten: 693
 • Plaats: Sitges (BCN), ES
Re: Huurwoning zoeken aan Costa del Sol. Niet zo eenvoudig.
« Reactie #10 Gepost op: 10 mei 2018, 11:09:07 am »
Dit kan lastig worden, want voor 6 maanden krijg je maar moeilijk een huurcontract voor de langere termijn(1 tot 3 jaar). Meestal moet je dan voor minstens 1 volledig jaar betalen. Er zijn maar sporadisch verhuurders die een lange termijn contract aanbieden dat na 6 maanden al opgezegd kan worden. En dan nog moet je meestal na die 6 maanden nog 2,5 maand boete betalen(maandbedrag per niet gehuurd jaar).

En de korte (vakantie)termijn verhuur is meestal onbetaalbaar, want je betaalt dan vaak per week wat je anders per maand betaalt.

Vooral in deze tijd van het jaar, waarin veel huizen ineens niet meer voor langere tijd worden aangeboden. Meestal lukt dit stukken beter vanaf oktober, maar dan wil je er waarschijnlijk juist niet heen om uit te proberen?

Offline SpanjeForum nl

 • Administrator
 • Forumlid
 • *****
 • Berichten: 862
 • Welkom - bienvenido
 • Plaats: Benahavís (Malaga)
Re: Huurwoning zoeken aan Costa del Sol. Niet zo eenvoudig.
« Reactie #11 Gepost op: 10 mei 2018, 11:48:56 am »
Het ligt er ook aan wat men bereid is om te betalen? Des te hoger het budget, v.a. plm. €1.700 p/maand excl. w/l, des te meer mogelijkheden. Ook voor 6 maanden.


Hoog? dat zijn de prijzen als men enigzins knap wil wonen aan de Costa del Sol.... :( we zitten ook tegen de zomer aan en worden hier in juli, aug., sept. prijzen gevraagd v.a. €2.500 p/week voor een knap appartement. Uitzonderingen zijn er ook maar daar zijn velen naar op zoek ;)

De beste tijd is zoals U2Brutus het stelt. huren v.a. eind september.
 

Offline lucky

 • Forumlid
 • ***
 • Berichten: 10.210
 • Good luck
 • Plaats: Alzira
Re: Huurwoning zoeken aan Costa del Sol. Niet zo eenvoudig.
« Reactie #12 Gepost op: 10 mei 2018, 12:35:04 pm »
Niet aan de Costa del sol uiteraard
Voor die prijs kan je toch niet gaan huren ....nieuwe keuken en badkamer erin en voor 25.000 euro ben je gesteld . Daarna kan je altijd nog iets beter zoeken , maar in de tussentijd zit je toch in je eigen optrekje en kan je doen wat je wil
( naja, ongeveer al wat je wil)  ;)
https://www.habitaclia.com/comprar-piso-en-villanueva_de_castellon-i11930000000759.htm
of deze
https://www.fotocasa.es/vivienda/la-pobla-llarga/la-pobla-llarga-144847950?RowGrid=2&tti=1&opi=300

Regelmatig sturen banken me hun reclame aanbiedingen
« Laatst bewerkt op: 10 mei 2018, 12:39:57 pm door lucky »

Offline gtv6

 • Forumlid
 • ***
 • Berichten: 25
 • Plaats: Tiel
Re: Huurwoning zoeken aan Costa del Sol. Niet zo eenvoudig.
« Reactie #13 Gepost op: 10 mei 2018, 14:57:33 pm »
Ja het is toch echt de bedoeling te gaan huren, klinkt allemaal niet hoopgevend.
En ja 1700 voor een appartement vind ik wel wat dol.

Offline gallito

 • Forumlid
 • ***
 • Berichten: 4.111
 • Plaats: Mijas Costa en Midden Nederland
Re: Huurwoning zoeken aan Costa del Sol. Niet zo eenvoudig.
« Reactie #14 Gepost op: 10 mei 2018, 15:01:00 pm »
In deze periode vind je echt geen huurwoning voor 6 maanden. Misschien moet je je eens gaan oriënteren op campings. Sommigen hebben ook stacaravans in de verhuur.

 


Zoeken in het archief van 175.000 postings! Om te kunnen zoeken, dient u ingelogd te zijn.

Online status

 
 
Welkom, Gast. Alsjeblieft inloggen of registreren.

Advertentie SpanjeMarktplaats.nl

* Poll

Topic bestaat niet.

Kies een kleurForumstandaard

Permanent