SpanjeMarktplaats

Auteur Onderwerp: Belasting huurder  (gelezen 1029 keer)

Offline Bob

  • Forumlid
  • ***
  • Berichten: 4.973
  • Plaats: Woon in Madrid, werk Engeland of elders in Europa
Belasting huurder
« Gepost op: 03 december 2015, 19:24:10 pm »
Als huurder moet je blijkbaar ook belasting betalen over je huur. Ik kreeg een aanslag uit 2012 en ging er van uit dat het een fout was. Maar mijn gestor zegt dat deze belasting bestaat hoewel het nooit betaald wordt. Het verbaasde haar heel erg dat haciënda hier nu blijkbaar achteraan zit. Dit was de eerste keer dat ze ermee geconfronteerd werd. Het schijnt een wetje van vroeger is en haciënda is blijkbaar op zoek naar waar ze meer geld vandaan kunnen halen.


Daarnaast klopt het huurbedrag niet maar ik heb een verklaring nodig dat ik gestopt ben met het huren van die woning en die verklaring heb ik niet. Ik heb mondeling dat contract beëindigd. Nu moet ik een officieel contract kopen voor 60:10€ en dat moet door beide partijen getekend worden en dan moet ik daarmee het bedrag aanvechten. Ik denk dat het makkelijker is het bedrag wat niet hoog is te betalen maar mijn gestor vreesd dat anders ik een aanslag van elk volgend jaar ga krijgen.


Ik begrijp het nog steeds niet helemaal. Maar na het weekend praat ik met mijn gestor die het me beter uit zal leggen. Maar het is wel weer iets apparts.


Offline roelant

  • Forumlid
  • ***
  • Berichten: 10.177
  • Plaats: Vic,BCN.
Re: Belasting huurder
« Reactie #1 Gepost op: 03 december 2015, 21:05:09 pm »
Ja ja,ze zeggen wel eens:Een kat in nood maakt rare sprongen.Welnu,er is geld nodig,de schatkist is meer dan leeg,en er bestaat inderdaad een wetje dat een huurder (die dmv een huurkontrakt eigenlijk zich iets tijdelijk toeëigent),daar dan overschrijvingsbelasting over verschuldigd is...Dit wordt blijkbaar nu uit de kast gehaald om te cashen.
Ik denk althans,Bob,dat het daar om gaat...
http://www.idealista.com/news/inmobiliario/vivienda/2012/07/03/480837-el-impuesto-desconocido-para-la-mayoria-de-los-inquilinos-el-itp-en-el-alquiler

ES_001

  • Gast
Re: Belasting huurder
« Reactie #2 Gepost op: 03 december 2015, 22:46:02 pm »
Thx Bob en Roelant, je leert hier altijd wel wat.

 

Zoek in een archief van 235.000 berichten. Om gebruik te kunnen maken van uitgebreid zoeken, dient u ingelogd te zijn. Een account aanmaken kan hier.

Online status

 
 
Welkom, Gast. Alsjeblieft inloggen of registreren.

Advertentie SpanjeMarktplaats.nl

* Poll

Topic bestaat niet.

Kies een kleurForumstandaard

Permanent