SpanjeMarktplaats

Auteur Onderwerp: Aardlekschakelaar  (gelezen 459 keer)

Offline sjakemans

  • Forumlid
  • ***
  • Berichten: 189
  • Plaats: Den Haag- Monte Pego
Aardlekschakelaar
« Gepost op: 10 september 2018, 09:42:10 am »
Gisteren sloeg de bliksem ergens in de buurt in. Stroom viel uit. Niks aan de hand ik heb een aardlekschakelaar die automatisch weer aangaat. Sindsdien  valt de stoom steeds uit soms 3 keer in 5 minuten soms een uur of langer niet? Ik heb mijn elektricien al gebeld maar krijg helaas de voicemail.


De buren hebben geen probleem?


Iemand een idee ? alles werkt verder probleemloos.

Offline peterk23

  • Standaard Lidmaatschap
  • Nieuw
  • **
  • Berichten: 13
  • Plaats: apeldoorn/ Cases de Sanchis
Re: Aardlekschakelaar
« Reactie #1 Gepost op: 10 september 2018, 10:57:39 am »
Je zal  verbruiker per verbruiker en kring per kring moeten nakijken .Groep voor groep dus
Maar ik geef je een tip: Trek eerst wasmachine, vaatwasser en droger uit.
Heb je een elektrische boiler, trek die dan ook uit.
Zuiver op ervaring kan ik zeggen dat de kans het grootst is dat het bij een van die apparaten zit.
Vaak is een aardlek probleem een vocht probleem.
 


 
« Laatst bewerkt op: 10 september 2018, 11:01:18 am door peterk23 »

Offline sjakemans

  • Forumlid
  • ***
  • Berichten: 189
  • Plaats: Den Haag- Monte Pego
Re: Aardlekschakelaar
« Reactie #2 Gepost op: 10 september 2018, 11:31:43 am »
Inmiddels is het droog , en blijft alles werken? al bijna 2 uur . Mijn elektricien geeft aan dat de door mij gebruikte aardlekschakelaar de Red S 25A te gevoelig is . En adviseert  een exemplaar van LG MOMME ..

Maar voorlopig kijk ik het even aan.

Offline Jos van A.

  • Forumlid
  • ***
  • Berichten: 1.505
  • Plaats: Orihuela Costa / Los Dolses
Re: Aardlekschakelaar
« Reactie #3 Gepost op: 10 september 2018, 23:39:54 pm »
Als die aardlekschakelaar een uitschakelwaarde van 30mA heeft (voor beveiliging van keuken, badkamer, wasplaats of andere vochtige ruimtes), mag je die niet vervangen door een minder gevoelig type van 100mA of 300mA. Je speelt immers met mensenlevens .
Die 25A is de maximale stroom die door de aardlekschakelaar mag lopen, en heeft niets te maken met de uitschakelwaarde bij verliesstroom.
Als je elektricien dat niet snapt, kijk je beter uit naar een andere.

Offline sjakemans

  • Forumlid
  • ***
  • Berichten: 189
  • Plaats: Den Haag- Monte Pego
Re: Aardlekschakelaar
« Reactie #4 Gepost op: 11 september 2018, 08:33:17 am »
Inmiddels is de situatie weer normaal. Gisteren slechts 1 maal uitgevallen. inmiddels werkt alles weer gewoon.

Alleen wat de oorzaak is ? is voor mij een raadsel.

Offline Joshua

  • Forumlid
  • ***
  • Berichten: 101
  • Plaats: Torrox
Re: Aardlekschakelaar
« Reactie #5 Gepost op: 11 september 2018, 09:53:32 am »
Ik merk bij meerdere huizen die ik beheer dat dit ligt aan de buitenbekabeling, buiten lampen of buitenschakelaars. Door de krachtige zon kan in de zomer de waterisolatie (rubbers, mantels) verpulveren, waardoor eea niet meer waterdicht is en de aardlekschakelaar door de sluiting afslaat. Probeer volgende keer maar eens de zekering voor de buitenbekabeling af te zetten bij regen.

 


Zoeken in het archief van 175.000 postings! Om te kunnen zoeken, dient u ingelogd te zijn.

Online status

 
 
Welkom, Gast. Alsjeblieft inloggen of registreren.

Advertentie SpanjeMarktplaats.nl

* Poll

Topic bestaat niet.

Kies een kleur



Forumstandaard

Permanent