SpanjeMarktplaats

Auteur Onderwerp: Welke zieketekostenverzekeraar? Vandaag offerte's gekregen.  (gelezen 890 keer)

Offline Wim

  • Forumlid
  • ***
  • Berichten: 158
  • Plaats: Dieren en Dénia
Welke zieketekostenverzekeraar? Vandaag offerte's gekregen.
« Gepost op: 16 november 2016, 19:25:58 pm »
Hallo allen,

Op zoek naar een ziektekostenverzekeraar heb ik via Insured offertes aangevraagd en gekregen.

Ik lees in oude berichten dat niet iedereen het nodig vindt om een aanvullende ziektekostenverzekering te nemen naast de Seguridad maar wij spreken niet genoeg Spaans (en ik al helemaal niet) om aan toegewezen artsen duidelijke te kunnen maken wat we mankeren. Het lijkt dus wel handig om een ziektekostenverzekering te hebben zodat je in ieder geval naar een arts naar keuze (lees: een arts waarmee je in een andere taal dan Spaans) kunt gaan.

Een van de offertes was de AXA optima met een gemiddeld hoog eigen risico van € 250,- per jaar per persoon.

Nu is mij niet duidelijk geworden hoe het zit met de (gedeeltelijke) vergoeding van medicijnen. Weet iemand dat toevallig?

De maandpremie is ongeveer € 150,- voor 2 personen en aangezien ik geen vergelijkingsmateriaal heb zou ik aan jullie willen vragen of dit allemaal redelijk is en bij welke verzekeraar jullie verzekerd zijn en waarom?

Alvast dank,
Wim

Offline nieuwenoord

  • Forumlid
  • ***
  • Berichten: 1.950
  • Plaats: Macisvenda (Murcia)
Re: Welke zieketekostenverzekeraar? Vandaag offerte's gekregen.
« Reactie #1 Gepost op: 16 november 2016, 19:34:22 pm »
Voor vergoeding van medicijnen zul je altijd naar de Seguridad Social moeten, alsmede voor bestaande aandoeningen die uitgesloten worden door de particuliere verzekeraar. Je zou eens kunnen overwegen of dit je de premie waard is vanwege de taal of dat je toch goedkoper uit bent als je een tolk meeneemt. Dat hangt ook vooral af van hoe vaak je naar een ziekenhuis of dokter zult moeten. Maar als je nu al weet dat je vaak moet, zal je ook te maken krijgen met uitsluitingen, ben ik bang.


Bron: InSpanje.nl

Aanvullende verzekering

Belangrijk gegeven is dat een particuliere zorgverzekering in Spanje altijd een aanvullende verzekering is. Een aanvulling op de Seguridad Social (INSS), het Spaanse ziekenfonds. De reden hiervoor is tweeledig:

1. Het is belangrijk te weten dat geen enkele Spaanse particuliere zorgverzekering medicijnen vergoedt (behalve de medicijnen die worden verstrekt in het ziekenhuis). Dus voor de vergoeding van medicijnen moet men in alle gevallen terecht bij de Seguridad Social.

2. Bestaande aandoeningen en aandoeningen uit het verleden (waarvoor medische behandelingen hebben plaatsgevonden) worden in een particuliere verzekering niet meeverzekerd! Als je dus nu besluit een particuliere zorgverzekering af te sluiten, krijgt je mogelijk te maken met uitsluitingen. Dat is geen ramp omdat je voor deze aandoeningen terecht kan bij de INSS.

Een voorbeeld: iemand heeft 8 jaar geleden een nieuwe heup gekregen. Bij problemen aan deze heup kan deze persoon altijd een huisarts of specialist bezoeken (consult in het privé ziekenhuis). Pas op het moment dat er onderzoek of een behandeling moet plaatsvinden, zal de private zorgverzekeraar dat weigeren.

Voor dit onderzoek of deze behandeling meldt men zich vervolgens bij de  huisarts van de Seguridad Social, welke zal doorverwijzen naar het Seguridad Social ziekenhuis voor verder onderzoek en behandeling.

 

Zoek in een archief van 235.000 berichten. Om gebruik te kunnen maken van uitgebreid zoeken, dient u ingelogd te zijn. Een account aanmaken kan hier.

Online status

 
 
Welkom, Gast. Alsjeblieft inloggen of registreren.

Advertentie SpanjeMarktplaats.nl

* Poll

Topic bestaat niet.

Kies een kleurForumstandaard

Permanent