SpanjeMarktplaats

Auteur Onderwerp: Vleesschandaal  (gelezen 921 keer)

Offline lucky

  • Forumlid
  • ***
  • Berichten: 10.634
  • Good luck
  • Plaats: Alzira
Vleesschandaal
« Gepost op: 25 juni 2018, 18:17:35 pm »

Is dat even schrikken !

Quote (selected)
Op 18 juni luidde het regioparlement van Valencia de noodklok en riep ruim 490 ton aan vlees terug uit verschillende winkelketens. Het devies van de Gezondheidsraad is om vlees van bepaalde merken niet te consumeren.

Acht merken bekend
De merken waarvan de Gezondheidsraad producten heeft laten terughalen zijn Jamón Bodega Alto de Aitana, Jamón Bodega Sierra Gorda, Aire de Mariola, Serranía de Ameta, El Galán, Jamones Croval, Don Enrique en Oro la Ermita. De Gezondheidsraad roept consumenten op om te controleren of ze vleesproducten van deze merken hebben gekocht. Als dat het geval is, is het devies om ze niet te consumeren.

De Gezondheidsraad heeft, via de Rijksdienst voor Volksgezondheid, voor 490,6 ton aan vleesproducten uit de winkels laten halen. Het gaat hierbij voornamelijk om Spaanse hammen en om chorizo-, salami- en salchicónworsten. Ook moeten vijf bedrijven in de regio Valencia met onmiddellijke ingang hun activiteiten stopzetten. De Raad kan niet met zekerheid zeggen of dit devies alleen binnen Valencia van toepassing blijft of dat dit ook gaat gelden voor andere autonome regio’s.

Het begon in Alzira
Vorige week maandag werd in Alzira (Valencia) honderd ton aan vleesproducten onderschept toen bekend werd dat dit vlees geproduceerd werd door een illegaal vleesverwerkingsbedrijf. Vervolgens hebben nieuwe inspecties plaatsgevonden waardoor twee andere bedrijven in Alzira en een in Bocairent, Cheste en Real de Montroy worden verdacht van het produceren van vlees dat niet aan de richtlijnen van de Gezondheidsraad voldoet

Family Cash
Volgens een bericht van het Valenciaanse regioparlement is er van de 490,6 ton aan vlees meer dan 4.300 kilo worst en 363 stuks ham uit de supermarkten van Family Cash gehaald.


Kuups
De Kuups-keten heeft actief meegewerkt om het vlees uit de schappen van hun winkels te halen. Het ging bij deze keten om 20.000 vleesproducten met een totaal gewicht van 7.358,25 kilo.

Samenwerking met AECOSAN
Sinds het luiden van de noodklok op 18 juni, heeft Volksgezondheid aangegeven dat ze nauw samen blijven werken met de AECOSAN, het Spaanse bureau voor voeding en voedselveiligheid dat onderdeel is van het Ministerie van Volksgezondheid in Spanje.


https://inspanje.nl/algemeen/10670/regioparlement-valencia-luidt-noodklok-en-haalt-ruim-490-ton-vlees-terug/


https://www.levante-emv.com/comunitat-valenciana/2018/06/23/sanidad-retira-tiendas-11-toneladas/1735741.html?utm_medium=rss
« Laatst bewerkt op: 25 juni 2018, 18:34:52 pm door lucky »

Offline rix legene granada

  • Forumlid
  • ***
  • Berichten: 4.708
  • rix legêne almería
  • Plaats: almería
Re: Vleesschandaal
« Reactie #1 Gepost op: 26 juni 2018, 00:09:12 am »
que aproveche

 

Zoeken in het archief van 175.000 postings! Om te kunnen zoeken, dient u ingelogd te zijn.

Online status

 
 
Welkom, Gast. Alsjeblieft inloggen of registreren.

Advertentie SpanjeMarktplaats.nl

* Poll

Topic bestaat niet.

Kies een kleurForumstandaard

Permanent