SpanjeForum

Fora => Forum gebruik => Topic gestart door: nicolette op 24 februari 2017, 17:44:33 pm

Titel: arrestatie leraar
Bericht door: nicolette op 24 februari 2017, 17:44:33 pm
voor ouders met kinderen op de middelbare school in de regio rondom benissa:


er is vandaag een leraar van de instituto benissa gearresteerd op verdenking van het prostitueren van jonge meiden. tot nu toe zijn er nog geen gevallen bekend van leerlingen van school, maar ik denk dat als er verder onderzocht gaat worden er meer ellende boven kan komen


http://www.levante-emv.com/marina/2017/02/24/detenido-profesor-instituto-benissa-prostituir/1533206.html
Titel: Re: arrestatie leraar
Bericht door: Fred op 27 februari 2017, 15:58:29 pm
In het middelbaar en hoger onderwijs kan het beroep van  leraar soms levensgevaarlijk zijn.
Ouders zijn veel mondiger geworden, de leerlingen trouwens ook. Het maatschappelijk aanzien (respect) is nagenoeg weggezakt. Op seksueel gebied moet je als leraar zeker stevig in je schoenen staan, maar dat zou vanzelfsprekend moeten zijn. Als dat laatste niet het geval is, is het beroep levensgevaarlijk en is het wegwezen!
Titel: Re: arrestatie leraar
Bericht door: nicolette op 27 februari 2017, 16:16:33 pm
normaal gesproken ben ik vrij snel met oordelen over dit soort zaken. smeerlapperij! maar in dit geval vind ik het zo erg. deze man werd vreselijk gepest. vanwege een niet zo fraai uiterlijk. hazelip + ongeluk met littekens. hij was erg eenzaam heb ik begrepen en ik vind het vreselijk. natuurlijk kan het niet wat hij heeft gedaan. mijn dochter zat ook bij hem in de klas toen ze 16/17 was en het is eeen afschuwelijk idee dat hij naar haar en haar vriendinnen zou hebben gekeken met bepaalde sexuele gedachtes.
lesgeven was de passie van deze man en ik neem aan als hij veroordeeld wordt dat verleden tijd is. we zijn er thuis nog helemaal beduusd van.

overigens heeft school het niet erg handig aangepakt. natuurlijk kwamen via whatsapp de eerste roddels op gang dat er een leraar gearresteerd zou zijn. daarna wie het zzou zijn, elke leraar die even paar dagen afwezig was is genoemd in dit verband. ook werd er gezegd dat hij meisjes geronseld zou hebben. zowel school, politie als gemeente hebben niets gecommunicieerd. alleen laat op de middag vrijdag aan de leerlingen.