Auteur Onderwerp: Vermogensbelasting Spanje  (gelezen 11739 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Offline Daakhaos

  • Standaard Lidmaatschap
  • Forumlid
  • ***
  • Berichten: 48
  • Plaats: Utrecht , Alcalali
Re: Vermogensbelasting Spanje
« Reactie #60 Gepost op: 06 januari 2020, 20:23:03 pm »
Even voor de documentatie. Het blijkt te simpel voor woorden: ik heb geen numero de soporte omdat ik geen ingezetene ben. Zo heeft de Agencia Tributaria het mij tenminste uitgelegd. En daarom kun je dan dus ook geen Clave aanvragen, ook al heb je wel gewoon een NIE.
Wat wel kan is een Certificado de persona fisica aanvragen. Daarvoor moet je eenmaal fysiek naar het loket om je identiteit te laten controleren, daarna kun je een certificaat downloaden dat je kunt importeren in je webbrowser om zodoende alsnog je belastingzaken digitaal af te handelen. Het schijnt ook nog voor andere overheidsinstanties bruikbaar te zijn, maar dat heb ik zelf nog niet getest.

No pueden hacerlo más divertido, pero más fácil 8)

Offline SpaanseZon

  • Forumlid
  • ***
  • Berichten: 49
  • Plaats: Campoamor
Re: Vermogensbelasting Spanje
« Reactie #61 Gepost op: 07 januari 2020, 13:13:27 pm »
Ja, dat is een 'digitale handtekening'. Ik heb 11 jaar een NIE (we komen zijn maar een week of 10-16 in Spanje), en omdat ik de VvE, waarvan ik voorzitter ben, van energieleverancier wilde wijzigen, bleek dat daarvoor een digitale handtekening van de VvE voor nodig is. En die kan je alleen aanvragen als je zelf een digitale handtekening hebt (voor Orihuela Costa in Torrevieja). De software heb ik bij mijn gestor staan, omdat hij onze SUMA aangifte doet. Vervolgens kan de digitale handtekening (in NL: 'e-herkenning') voor de VvE worden aangevraagd (in Orihuela). Omdat de VvE dezelfde gestor heeft, handig voor mij, staat ook daarvoor de software bij hem op een pc.
[Als ik wil, kan er een link naar mijn pc worden gemaakt, zodat ik ook alles zelf kan zien]
En voor de lezers, die ook een VvE een digitale handtekening moeten laten krijgen: je kan een notariele machtiging geven aan je gestor om dat te regelen. Een S.A. kan dat niet, maar een Vereniging wel. Handig dus.
Begint 'of-topic' te raken, maar de fiscale lezer vindt dit wel.

 

Zoek in een archief van 235.000 berichten. Om gebruik te kunnen maken van uitgebreid zoeken, dient u ingelogd te zijn. Een account aanmaken kan hier.

Advertentie SpanjeMarktplaats.nl

Logos

Kies een kleurForumstandaard

Permanent